Επισκέπτης Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Μόλις τώρα, Rpanagos είπε Εγώ να πω πως οι συνθήκες σε κάνουν να σκέφτεσαι ώριμα και όχι η ηλικία. Από εκεί και πέρα το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να μιλήσεις με την οικογένεια σου σχετικά με τα οικονομικά. Τώρα εγώ θα πρότεινα ιεκ μιας και αυτό που θες να ακολουθήσεις δεν είναι και καμιά επιστήμη που χρειάζεσαι πολλά χρόνια κλπ , ώστε να βγεις στην αγορά εργασίας Συμφωνω μαζί σου. Δεν είναι ότι έχω περάσει δύσκολες συνθήκες. Δόξα τώ θεό οι γονείς μου φρόντισαν να μη μας λείψει τίποτα. Απλά είμαστε 6 άτομα στην οικογένεια και δεν μπορώ να απαιτώ πολλά. Είμαι σίγουρη πως αν ζητησω όμως στη μητέρα μου να με πάει ιδιωτική θα με πάει, απλά θα νιώθω άσχημα μετά γιατί σίγουρα θα επιβαρυνθούν αρκετά πληρώνοντας 2 ιδιωτικές σχολές (+της αδερφής μου) 2 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Μεχρι τωρα εχουμε Νοσηλευτικη, Φυσικοθεραπεια και Εργοθεραπεια.....Αν και τα 3 εχουν να κανουν με την υγεια σαν επαγγελματα ειναι παντελως ασχετα.....Αν σου αρεσει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ σε σχεση με την Υγεια οκ, ακουγεται καπως παντως. Εγω η μονη συμβουλη που θα σου δωσω ειναι να κανεις κατι που αγαπας πραγματικα, οχι κατι που ισως να αγαπησεις, που ισως να σου κανει και ουτω καθεξης. Αν δεν μπορεις να το κανεις αυτο η 2η επιλογη σου θα ειναι να βρεις κατι που εστω πληρωνει καλα ωστε και να μην σου αρεσει τουλαχιστον να σου προσφερει μια καλη ζωη. Το ξέρω ότι είναι άσχετα μεταξύ τους. Ότι δεν έχουν κοινά. Αλλά τα έχω ψάξει και τα τρία και μαρεσουν αρκετά με κορυφαία την φυσικοθεραπεία. συμφωνω μαζί σου. Δεν θέλω να κάνω κάτι που δεν με ευχαριστεί. Τωρα αυτό που λες, να μη κάνω κάτι που ίσως αγαπήσω , σκεφτηκα να δώσω μια ευκαιρία στο πανεπιστήμιο επειδή έχω ακούσει πολλούς να λένε ότι δεν ήθελαν να πανε καπου κ όταν πήγαν συνειδητοποίησαν ότι αυτό τους άρεσε πραγματικά. Βέβαια αυτό είναι αβέβαιο για αυτό και ήμουν σε αυτό το δίλλημα. ΕΝ τελεί ακύρωσα αυτή τη σκέψη λόγω των μαθημάτων του πανεπιστημιου. ευχαριστω πολύ για τον χρόνο σου!!!
lactate Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 2 ώρες πριν, anonxb είπε Οσον αφορά τα ΙΕΚ έχω περίπου την ίδια άποψη με τη δίκη σου. Δεν γνωρίζω βέβαια αν είναι αναξιόπιστα. Απλώς σε αυτά που πληρώνεις έχω ακούσει ότι μετά έχεις απευθείας επαγγελματική αποκατάσταση. Αν ξέρεις όμως κάτι παραπάνω και δε σου κάνει κόπο θα ήθελα πολύ να με ενημερώσει Για επαγγέλματα υγείας ξέρω κάποια πράγματα μόνο από ΙΕΚ. Γενικά δεν αξίζει. Μόνο βοηθός βγαίνεις ενώ σου φουσκώνουν τα μυαλά ότι είσαι κάτι άλλο. Στους βοηθούς οδοντοτεχνίτη, το είχαν δει ότι είναι οδοντοτεχνίτες ενώ κατά βάση μεένα παπάκι να πηγαινοφέρνουν εκμαγεία από οδοντίατρο σε εργαστήριο και το αντίστροφο ήταν η δουλειά τους. Για μενα τα ΙΕΚ είναι ένα μεγάλο σφάλμα εκτός αν πρόκειται για σχολές τύπου κομμωτικής ή μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής που είναι μονόδρομος γιατί δνε υπάρχουν άλλεςεκπαιδευτικές δομές για αυτά. 4
fmarulezkd Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 34 λεπτά πριν, anonxb είπε Μου έχουν μιλήσει για μια σχολή φυσικοθεραπείας ιδιωτική στην Πάτρα νομίζω , 2 χρόνων τώρα δεν ξέρω αν είναι περισσότερα . Μετά από αυτά τα δυο χρόνια γίνεται πρακτική Αρα πρέπει να το ψάξεις, γιατι δικαίωματα φυσιοθεραπευτη (οχι βοηθου) έχουν μονο αυτοί που τελειώσαν το αντίστοιχο πανεπιστήμιο ή αν υπάρχει προπτυχιακό πρόγραμμα (bachelor δλδ) απο Κολέγιο που μπορεί μετα αναγνωριστεί ως ισότιμο απο ΔΟΑΤΑΠ και να σου δωσει επαγγελματικα δικαιώματα. 32 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Μεχρι τωρα εχουμε Νοσηλευτικη, Φυσικοθεραπεια και Εργοθεραπεια.....Αν και τα 3 εχουν να κανουν με την υγεια σαν επαγγελματα ειναι παντελως ασχετα.....Αν σου αρεσει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ σε σχεση με την Υγεια οκ, ακουγεται καπως παντως. Εγω η μονη συμβουλη που θα σου δωσω ειναι να κανεις κατι που αγαπας πραγματικα, οχι κατι που ισως να αγαπησεις, που ισως να σου κανει και ουτω καθεξης. Αν δεν μπορεις να το κανεις αυτο η 2η επιλογη σου θα ειναι να βρεις κατι που εστω πληρωνει καλα ωστε και να μην σου αρεσει τουλαχιστον να σου προσφερει μια καλη ζωη. Για μενα το δυσκολο ειναι να ξερεις τι είναι "αυτο που πραγματικά αγαπας".Αν το ξέρεις τα υπόλοιπα αργα ή γρήγορα γίνονται. 1
magicnumbers Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Κοιταξε να δεις. Πρωτα κ πανω απο καθε αλλο να ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ το αντικειμενο.Οι τροποι θα βρεθουν κ οι δυσκολιες θα περασουν με τον ενα η τον αλλο τροπο. Αν δε σου αρεσει αλλα δεν ειχε "μαθηματικα κ χημεια" ποιο το οφελος τελικα,απο κατι που δε σαρεσει.Σα να θες να γινεις γιατρος κ να περνας δικηγορος. Επισης,το πτυχιο ειναι κ ενα ακαδημαικο προσον που σου ανοιγει ακαδημαικο τροπο σκεψης για σενα κ νοοτροπια παρα το αντικειμενο αυτο καθαυτο,κατι που σε καθε μετεπειτα δουλεια αναγνωριζεται νασαι σιγουρη,εστω κ αν οχι τυπικα.Αλλιως θα παρει ενας εργοδοτης οτι εβγαλες πανεπιστημιο,αλλιως ενα ιεκ κ 2 σεμιναρια.Για καθε εργασια. Απλα απαιτει πολυ παραπανω χρονο κ δυσκολια σε σχεση με ενα ΙΕΚ/ΤΕΕ/ΕΠΑΛ κλπ ενω η επαγγελματικη αποκατσταση στην Ελλαδα βλεπεις πως ειναι.Σιγουρα ομως ξεχωριζει το να εισια απλα ενας βασικα αμειβομενος απο εναν που μπορει να παρει κ παραπανω. Ναι εργασιακα ισως συμφεερι να παρεις ενα μηχανακι κ να ξεσκιστει στα ντελιβερι κανεις,η να παει για ψυκτικος/υδραυλικος.Κ νεκροθαφτης εχει τρελη κ σταθερη δουλεια.😁Αλλα αν δε σαρεσει?Μπορεις να το κανεις? Η ακαδημαικη σου μορφωση γεμιζει εσενα πρωτα ως ατομο γιατι ειναι η επαγγελματικη σου ταυτοτητα/ιδιοτητα.Δε σημαινει οτι εκει που θα δουλεψεις τελικα θα υπολογιζεις δορυφορους κ τροχιες πλανητων για να θες προχωρημενα μαθηματικα.Απλα ενα πασο ειναι το χαρτι σε κατι παρεμφερες που θα σου αρεσει κ ολας.. 1
Rpanagos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Επειδη λετε συννεχεια για ντελιβερι.. Εχετε καταλαβει ποσο επικίνδυνο επάγγελμα ειναι; Ιδικά σε πολεις οπως η αθηνα
Βασίλης_29 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Στην γεωπονική δεν γλιτώνεις χημείες και βιολογίες, φυσική λίγη σχετικά, μαθηματικά έχουν κλασσικά όπως όλες οι σχολές (πλην θεωρητικών σχολών και μαθηματικών/φυσικών που είναι του αντικειμένου), τρία τουλάχιστον μαθήματα με μαθηματικά την δυσκολία και την ύλη των οποίων τις καθορίζουν οι καθηγητές και οι υπεύθυνοι. Όσο για τα ΙΕΚ, δυστυχώς το προβλήμα με πάρα πολλές σχολές στην Ελλάδα οι οποίες έχουν αντικείμενο στα ΑΕΙ αλλά δεν είναι πανεπιστήμια (ΑΕΙ), δηλαδή ομοειδές αντικείμενο σπουδών σε ΤΕΙ και ΙΕΚ, είναι πως μπορεί να διδαχτείς γνώσεις, μπορεί να σου αρέσει το αντικείμενο, αλλά θα φας πόρτα στο θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων και των δυνατοτήτων που σου δίνει ο νόμος. Σε κάποιες περιπτώσεις από το ΤΕΙ θεωρείσαι βοηθός και έχεις πρόβλημα, από ΙΕΚ είσαι ο βοηθός του βοηθού και να μην το συζητήσω, υπό αυτό το πρίσμα εξέτασε καλά τι αντικείμενο σου αρέσει και μετά ψάξε και μελέτησε την νομοθεσία ή μίλα με κάποιον αν καταφέρεις να βρεις κάποιους αποφοίτους σε σελίδες του fb. Γιατί ωραία το "να σου αρέσει", αλλά δυστυχώς υπάρχουν και άλλα προβλήματα που σου δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα και στην τελική μπορεί να μην αγαπήσεις αυτό που σπούδασες και να απογοητευτείς. Για τμήματα νοσηλευτικής στα ΙΕΚ, εκτελείς συγκεκριμένες δουλειές που σου αναθέτουν αν σε προσλάβουν σε νοσοκομείο, οι νοσηλεύτριες από ΤΕΙ και ΑΕΙ έχουν περισσότερες αρμοδιότητες και ενασχόληση. Φίλος μου πήγε σε κάποιο τμήμα ΙΕΚ σχετικό με την φαρμακευτική, βοηθός φαρμακοποιού νομίζω, μαθαίνεις τα πάρα πολύ βασικά και συνοπτικά για να είσαι βοηθός φαρμακοποιού. 2 ώρες πριν, Rpanagos είπε Επειδη λετε συννεχεια για ντελιβερι.. Εχετε καταλαβει ποσο επικίνδυνο επάγγελμα ειναι; Ιδικά σε πολεις οπως η αθηνα Φυσικά και είναι επικίνδυνο, αυτό δεν αλλάζει πως αν δεν βρίσκει κάποιος εύκολα εργασία και έχει πρόβλημα, θα εργαστεί και σε διανομές φαγητού αν χρειαστεί. Ο βαθμός στον οποίο είναι αναλώσιμος ο εργαζόμενος σε αυτή την δουλειά κάνει πολλούς να αποχωρούν και άλλους τόσους να βρίσκουν.
Imola Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 11 ώρες πριν, anonxb είπε Γεια σας. Θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα θέμα που με απασχολει ιδιαίτερα μιας και αφορά το μέλλον μου. Είμαι 19. Έδωσα πανελληνιες για πρώτη φορά στα 18 αλλά δεν πέρασα εκεί που ήθελα και έτσι ξανά έδωσα για δεύτερη φορά. Για να μη τα πολυλογώ δεν πέρασα στη σχολή της αρεσκείας μου ούτε τη δεύτερη φορά , επειδή είχα επιλέξει το παλαιό σύστημα και από αυτό μόνο ένα μικρό ποσοστό είχε τη δυνατότητα να εισαχθεί στις σχολές αλλά και επειδή δεν έγραψα και τόσο καλά παλι. Φέτος πέρασα από πανελλ στο γεωπονικό στην αρτα στο παν. Ιωαννίνων. Σκεφτηκα να πάω και να δώσω μια ευκαιρία στη σχολή μήπως και μου αρέσει στη συνέχεια. Αργότερα όμως έψαξα στο νετ πληροφορίες για τη σχολή και είδα ότι περιέχει μαθήματα όπως χημεία,φυσική,μαθηματικά κλπ. Εγώ με αυτά τα μαθήματα δεν τα πάω καθόλου καλά (ήμουν θεωρητική και απλά είχα ανοίξει το τρίτο πεδίο με βιολογία στην οποία είμαι πολύ καλή). Έτσι μετά από αυτό αποφάσισα να πω στη μητέρα μου πως δεν μπορώ να πάω γιατί δεν θα μπορέσω να ανταπεξέλθω στα μαθήματα. Δεν θέλω να επιβαρύνω τους γονείς μου με έξοδα και εγώ να μείνω αιώνια φοιτήτρια. Σκεφτηκα λοιπόν να πάω στο δημόσιο ΙΕΚ της Πάτρας και να επιλέξω την ειδικότητα βοηθός εργοθεραπείας. Στην πατρα θα σπουδάσει και η αδερφή μου που τελείωσε φέτος στο ΙΕΚ άλφα. Έτσι θα χρειαστεί μόνο ένα σπίτι και για τις δυο μας. Αυτό που με ανησυχεί είναι η επαγγελματική αποκατάσταση. Δεν ξέρω δηλαδή αν από το δημόσιο ΙΕΚ θα έχω μέλλον αργότερα. Επίσης νιώθω ότι πετάω την ευκαιρία να σπουδάσω σε ένα πανεπιστήμιο. Θα ήθελα πολύ να ακούσω διαφορετικές και ειλικρινείς γνώμες. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!! Το ότι σκέφεσαι και προβληματίζεσαι, αλλά και το γεγονός ότι ξέρεις τι δεν θέλεις, είναι πολύ καλός οδηγός για το μέλλον σου. Πας λοιπόν στην Πάτρα, [διότι έχει όλα τα σύν], ολοκληρώνεις την σπουδή σου στον τομέα που σε ενδιαφέρει, ΑΛΛΑ δεν σταματάς εκεί. Μην σκέφτεσαι από τώρα την επαγγελματική σου προοπτική. Το επαγγελματικό θα σκάσει αργότερα, αλλά θα ήταν καλό και εσύ να το συναντήσεις ακόμα καλύτερα προετοιμασμένη. Η συμβουλή μου είναι να μην μείνεις μόνο με το ΙΕΚ, επειδή όταν θα το τελειώσεις θα είσαι ακόμα πιτσιρίκι. Έχοντας πολύ ακόμα χρόνο μπροστά σου μπορείς να κάνεις και άλλα πράγματα στην συνέχεια. Μπορείς ακόμα περισσότερο να μπεις στα βαθύτερα αυτού που σε ενδιαφέρει και να χτίσεις πάνω στις σπουδές του ΙΕΚ. Δεν γνωρίζω τι μπορεί να είναι αυτό, αλλά σίγουρα δεν θα πρέπει να μείνεις μόνο εκεί. Προσθέτοντας ακόμα μεγαλύτερη αξία σε σένα, το επαγγελματικό θα σε βρεί δυνατότερη.
RedGL Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Είσαι πολύ μικρή ακόμα και η ζωή μεγάλη και οι συνθήκες αλλάζουν συνεχεια, κάνε ένα πλάνο στο περιπου για το τωρα πχ το ιεκ που λες, πανε ξεκινά και ο δρόμος κ η ζωή θα σε οδηγήσουν. Ξέρω ότι μάλλον φοβάσαι κ θες να ακούσεις κάτι σίγουρο αλλα ελάχιστα πάνε όπως τα σχεδιάζουμε ειδικότερα δε στα εργασιακά. 2
mechpanos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Πρώτον, αν όπως το βλέπεις η σχολή και τα μαθήματα δεν σου αρέσουν, μην πας. Κανένας δεν χάθηκε επειδή δεν πήγε στο Πανεπιστήμιο, πίστεψε με... έχω πολλούς φίλους που όταν εγώ σπούδαζα, έβγαλαν μια τεχνική σχολή έστησαν τις δουλειές τους και τώρα τα πάνε μια χαρά, ενώ πολλοί συμφοιτητές μου είναι από δω κι από 'κει, υπάρχει τρομερή υπερπροσφορά πτυχιούχων κι έτσι το πτυχίο του πανεπιστημίου από μόνο του πλέον δεν λέει τίποτα. Οπότε, προτείνω κι εγώ να πας για κάτι στο οποίο σου αρέσει. Δεύτερον, και τα ιδιωτικά ΙΕΚ είναι για τα μπάζα...Θέλει ΠΟΛΥ ψάξιμο! Μπορεί να είναι καλύτερα, στο δημόσιο ΙΕΚ από ένα ιδιωτικό της πλάκας. Όμως, την κουβέντα αυτή που κάνεις εδώ, θα πρέπει να την κάνεις με τους δικούς σου, να δείτε τα οικονομικά και να απόφασίσετε όλοι μαζί. Μην σκέφτεσαι ότι θα τους επιβαρύνεις επειδή σπουδάζουν και την αδερφή σου, διότι πρώτα από όλα κι εκείνοι θα θέλουν να δώσουν τις ίδιες ευκαιρίες και στις δύο, δεύτερον αν δεν πας Άρτα που πέρασες και πιάσετε ένα σπίτι, γλιτώνουν τουλάχιστον 4 χιλιάρικα τον χρόνο μόνο για τα πάγια έξοδα! Μην αγχώνεσαι και μην φοβάσαι! ΥΓ. Για το ΙΕΚ Άλφα που σκέφτεται να πάει η αδερφή σου, σκεφτείτε το ξανά!!!! Δεν διαβάζω και τα καλύτερα, πρόσφατα εδώ στο forum υπήρξε θέμα για παράνομες χρεώσεις, απειλητικές συμπεριφορές κλπ... Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2020 από mechpanos
vasilllis Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 8 ώρες πριν, Rpanagos είπε Επειδη λετε συννεχεια για ντελιβερι.. Εχετε καταλαβει ποσο επικίνδυνο επάγγελμα ειναι; Ιδικά σε πολεις οπως η αθηνα Αμα δεν φορας ουτε τα προβλεπόμενα μεσα προστασιας και δεν σεβεσαι κανενα κανονα οδικης συμπεριφοράς λογικο να ειναι επικινδυνο. Δεν ξερω αν υπαρχει νοσηλευτικη σαν ιεκ(επαλ απο οτι γνωριζω υπαρχει). Να εχεις υποψη σου οτι αυτα τα τυπου επαλ, ιεκ και συναφη προσφερουν τα μικροτερα δυνατα προσοντα,ουσιαστικα την αδεια για να μπορεις να δουλεψεις σε αυτον τον τομεαΑν ηταν ιδιωτικα (επι πληρωμη,)δεν θα τα συζητουσα καν..
polaki Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, anonxb είπε Γεια σας. Θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα θέμα που με απασχολει ιδιαίτερα μιας και αφορά το μέλλον μου. Είμαι 19. Έδωσα πανελληνιες για πρώτη φορά στα 18 αλλά δεν πέρασα εκεί που ήθελα και έτσι ξανά έδωσα για δεύτερη φορά. Για να μη τα πολυλογώ δεν πέρασα στη σχολή της αρεσκείας μου ούτε τη δεύτερη φορά , επειδή είχα επιλέξει το παλαιό σύστημα και από αυτό μόνο ένα μικρό ποσοστό είχε τη δυνατότητα να εισαχθεί στις σχολές αλλά και επειδή δεν έγραψα και τόσο καλά παλι. Φέτος πέρασα από πανελλ στο γεωπονικό στην αρτα στο παν. Ιωαννίνων. Σκεφτηκα να πάω και να δώσω μια ευκαιρία στη σχολή μήπως και μου αρέσει στη συνέχεια. Αργότερα όμως έψαξα στο νετ πληροφορίες για τη σχολή και είδα ότι περιέχει μαθήματα όπως χημεία,φυσική,μαθηματικά κλπ. Εγώ με αυτά τα μαθήματα δεν τα πάω καθόλου καλά (ήμουν θεωρητική και απλά είχα ανοίξει το τρίτο πεδίο με βιολογία στην οποία είμαι πολύ καλή). Έτσι μετά από αυτό αποφάσισα να πω στη μητέρα μου πως δεν μπορώ να πάω γιατί δεν θα μπορέσω να ανταπεξέλθω στα μαθήματα. Δεν θέλω να επιβαρύνω τους γονείς μου με έξοδα και εγώ να μείνω αιώνια φοιτήτρια. Σκεφτηκα λοιπόν να πάω στο δημόσιο ΙΕΚ της Πάτρας και να επιλέξω την ειδικότητα βοηθός εργοθεραπείας. Στην πατρα θα σπουδάσει και η αδερφή μου που τελείωσε φέτος στο ΙΕΚ άλφα. Έτσι θα χρειαστεί μόνο ένα σπίτι και για τις δυο μας. Αυτό που με ανησυχεί είναι η επαγγελματική αποκατάσταση. Δεν ξέρω δηλαδή αν από το δημόσιο ΙΕΚ θα έχω μέλλον αργότερα. Επίσης νιώθω ότι πετάω την ευκαιρία να σπουδάσω σε ένα πανεπιστήμιο. Θα ήθελα πολύ να ακούσω διαφορετικές και ειλικρινείς γνώμες. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!! Γεωπονία και Εργοθεραπεία είναι 2 τελείως διαφορετικά πράγματα. Το βασικότερο όλων είναι να επιλέξεις αυτό που σε ενδιαφέρει πιο πολύ να ασχοληθείς ΑΜΕΣΑ. Και λέω άμεσα γιατί στη διάρκεια της ζωής σου είναι πάρα πολύ πιθανό να ασχοληθείς με 2 ή 3 ή ακόμα και 4 διαφορετικά πράγματα, κάποια εκ των οποίων μπορεί να μην σχετίζονται καν. Οπότε το σημαντικότερο είναι να σου αρέσει αυτό που σπουδάζεις. Γεωπονία πάντως δεν ξέρω τί απορρόφηση έχει και που. Δεν το λέω με την κακή έννοια, πραγματικά δεν ξέρω την απορρόφηση. Τα μαθήματα μη σε αποτρέπουν, 3-4 είναι, όσο και να μη σ'αρέσουν θα βρεις τρόπο να τα περάσεις και τέλος. Δεν χαρακτηρίζουν όλο το πτυχίο, οπότε μη μασάς! Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2020 από polaki
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 4 ώρες πριν, Imola είπε Το ότι σκέφεσαι και προβληματίζεσαι, αλλά και το γεγονός ότι ξέρεις τι δεν θέλεις, είναι πολύ καλός οδηγός για το μέλλον σου. Πας λοιπόν στην Πάτρα, [διότι έχει όλα τα σύν], ολοκληρώνεις την σπουδή σου στον τομέα που σε ενδιαφέρει, ΑΛΛΑ δεν σταματάς εκεί. Μην σκέφτεσαι από τώρα την επαγγελματική σου προοπτική. Το επαγγελματικό θα σκάσει αργότερα, αλλά θα ήταν καλό και εσύ να το συναντήσεις ακόμα καλύτερα προετοιμασμένη. Η συμβουλή μου είναι να μην μείνεις μόνο με το ΙΕΚ, επειδή όταν θα το τελειώσεις θα είσαι ακόμα πιτσιρίκι. Έχοντας πολύ ακόμα χρόνο μπροστά σου μπορείς να κάνεις και άλλα πράγματα στην συνέχεια. Μπορείς ακόμα περισσότερο να μπεις στα βαθύτερα αυτού που σε ενδιαφέρει και να χτίσεις πάνω στις σπουδές του ΙΕΚ. Δεν γνωρίζω τι μπορεί να είναι αυτό, αλλά σίγουρα δεν θα πρέπει να μείνεις μόνο εκεί. Προσθέτοντας ακόμα μεγαλύτερη αξία σε σένα, το επαγγελματικό θα σε βρεί δυνατότερη. Σσς ευχαριστώ παρα μα παρα πολύ για τον χρόνο σου. Αυτό σκοπεύω να κάνω, επειδή όταν θα τελειώσω θα είμαι περίπου 21-22 όπως λες και εσυ ,μετά θα κάνω και αυτό που με ενδιαφέρει πραγματικά ❤️ 50 λεπτά πριν, polaki είπε Γεωπονία και Εργοθεραπεία είναι 2 τελείως διαφορετικά πράγματα. Το βασικότερο όλων είναι να επιλέξεις αυτό που σε ενδιαφέρει πιο πολύ να ασχοληθείς ΑΜΕΣΑ. Και λέω άμεσα γιατί στη διάρκεια της ζωής σου είναι πάρα πολύ πιθανό να ασχοληθείς με 2 ή 3 ή ακόμα και 4 διαφορετικά πράγματα, κάποια εκ των οποίων μπορεί να μην σχετίζονται καν. Οπότε το σημαντικότερο είναι να σου αρέσει αυτό που σπουδάζεις. Γεωπονία πάντως δεν ξέρω τί απορρόφηση έχει και που. Δεν το λέω με την κακή έννοια, πραγματικά δεν ξέρω την απορρόφηση. Τα μαθήματα μη σε αποτρέπουν, 3-4 είναι, όσο και να μη σ'αρέσουν θα βρεις τρόπο να τα περάσεις και τέλος. Δεν χαρακτηρίζουν όλο το πτυχίο, οπότε μη μασάς! Σε ευχαριστώ παρα πολύ για τον χρόνο και τις συμβουλες σου.❤️ Σίγουρα θα ασχοληθώ και με αλλά πράγματα στη συνέχεια και συμφωνω πως πρέπει να μου αρέσει το επάγγελμα μου. Η γεωπονική δεν με τραβάει τόσο ως σχολή + το πρόβλημα με τα μαθήματα που ανέφερα. Απλά είδα ότι είναι υποχρεωτικά τα μαθήματα στο πρώτο κ τ δευτερο εξάμηνο (ίσως, δν είμαι απόλυτα σίγουρη) για αυτό σκεφτηκα ότι μπορεί να μη τα καταφέρω. Ξέρω ότι είναι άσχημο να προδικάζω καταστάσεις και να υποτιμώ τον εαυτό μου, αλλά αναγνωρίζω κάποιες αδυναμίες μου και δν θέλω να ξοδευτούν οι γονείς μου τσαμπα, για κάτι που μπορεί να αποτύχω. Εάν είμασταν λιγότεροι στην οικογένεια και είχαμε μεγαλύτερο εισόδημα ίσως να μην ήμουν τόσο προβληματισμένη και παλι ευχαριστώωω❤️
Vlad27 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Αν η ερώτηση γίνονταν το 2001 που πέρασα στο πανεπιστήμιο, η απάντηση θα ήταν αρνητική στο ΙΕΚ. Σε καμία περίπτωση δε φτάνει σε αξία το πτυχίο του ΑΕΙ. Όμως στο 2020 πλέον θα σου προτείνω να πας να σπουδάσεις σε όποια σχολή νομίζεις οτι θα σε αποκαταστήσει επαγγελματικά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Και ας μη σου αρέσει τόσο. Όταν θα πέφτει το χρήμα κάθε μήνα θα αρχίσεις να βλέπεις τα θετικά της υπόθεσης, τα οποία θα είναι σημαντικότερα από το να έχεις το πτυχίο της σχολής που σου άρεσε αλλά να κάθεσαι.
vagos789 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Η δουλεια του σημερινου γεωπονου ειναι κατι που γινεται πολυ digital οσο περναει ο καιρος Η χημεια ειναι πολυ σημαντικο κομματι,χωρις αυτο να σημαινει οτι απαιτουνται ιδιαιτερες ικανοτητες και γνωσεις Οι καλες δουλειες ειναι λιγες ,οι πιο πολλες ειναι επιπεδου Μανωλαδας με αθλια θερμοκηπια και εγκαταστασεις περασμενου αιωνα Δεν θα συμβουλευα καποιον να μπει στο χωρο αν δεν ειναι απολυτως αποφασισμενος οτι αυτο θελει να κανει (αυτο βεβαια ισχυει για καθε κλαδο) Ως εργοθεραπευτης καποιος εχει πιο καλες πιθανοτητες να βρει δουλεια
Lucifer Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 18 ώρες πριν, anonxb είπε Γεια σας. Θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα θέμα που με απασχολει ιδιαίτερα μιας και αφορά το μέλλον μου. Είμαι 19. Έδωσα πανελληνιες για πρώτη φορά στα 18 αλλά δεν πέρασα εκεί που ήθελα και έτσι ξανά έδωσα για δεύτερη φορά. Για να μη τα πολυλογώ δεν πέρασα στη σχολή της αρεσκείας μου ούτε τη δεύτερη φορά , επειδή είχα επιλέξει το παλαιό σύστημα και από αυτό μόνο ένα μικρό ποσοστό είχε τη δυνατότητα να εισαχθεί στις σχολές αλλά και επειδή δεν έγραψα και τόσο καλά παλι. Φέτος πέρασα από πανελλ στο γεωπονικό στην αρτα στο παν. Ιωαννίνων. Σκεφτηκα να πάω και να δώσω μια ευκαιρία στη σχολή μήπως και μου αρέσει στη συνέχεια. Αργότερα όμως έψαξα στο νετ πληροφορίες για τη σχολή και είδα ότι περιέχει μαθήματα όπως χημεία,φυσική,μαθηματικά κλπ. Εγώ με αυτά τα μαθήματα δεν τα πάω καθόλου καλά (ήμουν θεωρητική και απλά είχα ανοίξει το τρίτο πεδίο με βιολογία στην οποία είμαι πολύ καλή). Έτσι μετά από αυτό αποφάσισα να πω στη μητέρα μου πως δεν μπορώ να πάω γιατί δεν θα μπορέσω να ανταπεξέλθω στα μαθήματα. Δεν θέλω να επιβαρύνω τους γονείς μου με έξοδα και εγώ να μείνω αιώνια φοιτήτρια. Σκεφτηκα λοιπόν να πάω στο δημόσιο ΙΕΚ της Πάτρας και να επιλέξω την ειδικότητα βοηθός εργοθεραπείας. Στην πατρα θα σπουδάσει και η αδερφή μου που τελείωσε φέτος στο ΙΕΚ άλφα. Έτσι θα χρειαστεί μόνο ένα σπίτι και για τις δυο μας. Αυτό που με ανησυχεί είναι η επαγγελματική αποκατάσταση. Δεν ξέρω δηλαδή αν από το δημόσιο ΙΕΚ θα έχω μέλλον αργότερα. Επίσης νιώθω ότι πετάω την ευκαιρία να σπουδάσω σε ένα πανεπιστήμιο. Θα ήθελα πολύ να ακούσω διαφορετικές και ειλικρινείς γνώμες. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!! 1. Δεν ξέρεις ακόμα τη φάση στο πανεπιστήμιο, δεν είναι απαραίτητο ότι το κάθε μάθημα θα σε κυνηγάει όλα τα χρόνια στη σχολή. Όταν μια σχολή "έχει και μαθηματικά" δε σημαίνει ότι 4 χρόνια θα λύνεις κωνικές τομές, μπορεί να σημαίνει ότι ένα εξάμηνο έχει και το μάθημα της Βιοστατιστικής πχ. Γι' αυτό το λόγο, συνήθως τέτοια μεμονωμένα μαθήματα (και όχι αυτά που συνεχίζουν αλυσίδα Φυσική 1 το ένα εξάμηνο, Φυσική 2 το επόμενο κ.ο.κ.) δεν αποτελούν πρόβλημα ακόμα και άσχετος να είσαι. Κάποια στιγμή θα βρεις κάποιες καλές σημειώσεις, θα δώσεις μία, θα δώσεις δύο, θα πάρεις ένα 5 και συνεχίζεις. Ή θα το μάθεις πραγματικά, πράγμα που δεν φαίνεται δύσκολο από τον τρόπο γραφής σου. Που μας πάει στο 2: 2. Ξέχνα τα "είμαι καλή στα θετικά, κακή στα θεωρητικά" κτλ. Αυτό είναι μια φιλοσοφία που μας φαίνεται το μόνο νορμάλ και φυσικό λόγω της θλιβερής φύσης του σχολείου. Η άπωση που έχεις για ένα μάθημα όπως αυτή αντανακλάται σε έναν βαθμό ενός μισότρελου δημόσιου υπαλλήλου, σε μια τάξη 20+ ατόμων που ψωλοβαράνε ενώ ταυτόχρονα έχεις άλλα 15 μαθήματα να αποδόσεις, δεν σε κάνει κακή στα μαθηματικά. Μπορεί να μη σου αρέσουν ποτέ όπως σου αρέσει η βιολογία, αλλά αυτό δε τα κάνει πιο δύσκολα. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά μπορείς να μάθεις ό,τι θες. Όταν ξεφτίσει λίγο το λύκειο από πάνω σου θα καταλάβεις ότι είναι πολύ διαφορετικός ο τρόπος μελέτης σε μία σχολή. 3. Τα μαθηματικά που απαιτούνται στις περισσότερες σχολές υγείας και βιολογίας είναι μετά βίας γυμνασίου. Μη σε νοιάζει αν δεν έμαθες ποτέ να κάνεις παραγοντοποίηση, ποτέ κανείς και πουθενά δε θα στη ζητήσει. Τέλος πάντων αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν μπορείς να έχεις εικόνα της "δυσκολίας" ή της διαφοράς μιας σχολής από το λύκειο, εξ' ορισμού. Μην πελαγώνεις, ό,τι κι αν επιλέξεις θα σου είναι πολύ ευκολότερο απ' όσο φοβάσαι τώρα και κοίτα να επιλέξεις βάσει του τι σε έλκει, έχοντας κατά νου ότι η όποια σχολή, θα σε εξειδικεύσει πάνω σε αυτό. 17 ώρες πριν, punky είπε Με την ωριμότητα που διακρίνω στο λόγο σου, να είσαι σίγουρη πως δεν θα πας χαμένη στη ζωή. Πέρασες στους απέναντι τελικά... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα