Επισκέπτης Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Γεια σας. Θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα θέμα που με απασχολει ιδιαίτερα μιας και αφορά το μέλλον μου. Είμαι 19. Έδωσα πανελληνιες για πρώτη φορά στα 18 αλλά δεν πέρασα εκεί που ήθελα και έτσι ξανά έδωσα για δεύτερη φορά. Για να μη τα πολυλογώ δεν πέρασα στη σχολή της αρεσκείας μου ούτε τη δεύτερη φορά , επειδή είχα επιλέξει το παλαιό σύστημα και από αυτό μόνο ένα μικρό ποσοστό είχε τη δυνατότητα να εισαχθεί στις σχολές αλλά και επειδή δεν έγραψα και τόσο καλά παλι. Φέτος πέρασα από πανελλ στο γεωπονικό στην αρτα στο παν. Ιωαννίνων. Σκεφτηκα να πάω και να δώσω μια ευκαιρία στη σχολή μήπως και μου αρέσει στη συνέχεια. Αργότερα όμως έψαξα στο νετ πληροφορίες για τη σχολή και είδα ότι περιέχει μαθήματα όπως χημεία,φυσική,μαθηματικά κλπ. Εγώ με αυτά τα μαθήματα δεν τα πάω καθόλου καλά (ήμουν θεωρητική και απλά είχα ανοίξει το τρίτο πεδίο με βιολογία στην οποία είμαι πολύ καλή). Έτσι μετά από αυτό αποφάσισα να πω στη μητέρα μου πως δεν μπορώ να πάω γιατί δεν θα μπορέσω να ανταπεξέλθω στα μαθήματα. Δεν θέλω να επιβαρύνω τους γονείς μου με έξοδα και εγώ να μείνω αιώνια φοιτήτρια. Σκεφτηκα λοιπόν να πάω στο δημόσιο ΙΕΚ της Πάτρας και να επιλέξω την ειδικότητα βοηθός εργοθεραπείας. Στην πατρα θα σπουδάσει και η αδερφή μου που τελείωσε φέτος στο ΙΕΚ άλφα. Έτσι θα χρειαστεί μόνο ένα σπίτι και για τις δυο μας. Αυτό που με ανησυχεί είναι η επαγγελματική αποκατάσταση. Δεν ξέρω δηλαδή αν από το δημόσιο ΙΕΚ θα έχω μέλλον αργότερα. Επίσης νιώθω ότι πετάω την ευκαιρία να σπουδάσω σε ένα πανεπιστήμιο. Θα ήθελα πολύ να ακούσω διαφορετικές και ειλικρινείς γνώμες. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
Metal Heart Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δε νομίζω ότι πρέπει να σε αποτρέπουν 2-3 μαθήματα (δε νομίζω να είναι περισσότερα) μαθηματικών και φυσικής. Αν δε σου αρέσει γενικώς ως τμήμα αλλάζει το πράγμα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Δυστηχώς το μέλλον μετα απο τις σπουδες είναι αβέβαιο ...ξέρω σπουδαγμένα παιδιά απο πανεπιστήμια Τει Ιεκ και δουλεύουν delivery γιατί έχει καλύτερα χρήματα . Αναλόγος τις αναγκες Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2020 από CharalampisCrete
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 17 λεπτά πριν, Metal Heart είπε Δε νομίζω ότι πρέπει να σε αποτρέπουν 2-3 μαθήματα (δε νομίζω να είναι περισσότερα) μαθηματικών και φυσικής. Αν δε σου αρέσει γενικώς ως τμήμα αλλάζει το πράγμα. Εάν τα πήγαινα καλά ή αν ήμουν μετρια σε αυτά τα μαθήματα θα πήγαινα χωρίς δεύτερη σκέψη. Εγώ όμως δεν έχω καθόλου βάσεις σε αυτά τα μαθήματα και είναι υποχρεωτικά στη σχολή νομίζω.
markoliaz Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 το θεμα ειναι να κανεις κατι που θα σου αρεσει πραγματικα, και οχι κατι σαν αγκαρια μονο και μονο για να σπουδασεις...πρεπει να βρεις αληθινα αυτο που σε εκφραζει ωστε να γινει και το επαγγελμα που θα αγαπας! 1 1
alexisgav Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Μπράβο σου που στα 19 έχεις τέτοιες ανησυχίες και δεν επιλέγεις την εύκολη λύση του να σπουδάσεις απλά για να ζήσεις την φοιτητική ζωή, μακάρι να σκεφτόμουν και εγώ έτσι στα 19. Στο θέμα μας τώρα, πιστεύω ότι πρέπει να κυνηγήσεις το όνειρο σου και να δώσεις όσες φορές απαιτείται ώστε να το πετύχεις.Αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε ΙΕΚ η κολέγιο και υπάρχει η δυνατότητα τότε είναι η καλύτερη επιλογή.Απο εκεί και πέρα μην δίνεις σημασία σε αυτά που λέγονται περί ΙΕΚ και ιδιωτικών κολεγίων γιατί πλέον ζούμε στην εποχή όπου μετράει η γνώση(και η προϋπηρεσία αλλά αυτο είναι μετά) και όχι το χαρτί.Επομενως, αν κάνεις κάτι που γουστάρεις, πάντα θα ψαχνεσαι για να μάθεις περισσότερα επ αυτού και άρα θα είσαι άκρως ανταγωνιστική. 3 1
punky Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Με την ωριμότητα που διακρίνω στο λόγο σου, να είσαι σίγουρη πως δεν θα πας χαμένη στη ζωή. Έτσι όπως το περιγράφεις, εγώ δεν θα πήγαινα σε μια πανεπιστημιακή σχολή που περιλαμβάνει μαθήματα στα οποία δεν μπορώ στοιχειωδώς να ανταπεξέλθω γιατί θα κοπιάσεις δυσανάλογα για να τα περασεις και πιθανόν ποτέ δεν θα φτάσεις ένα αξιόλογο επίπεδο ως επαγγελματίας μετά σε έναν τομέα που δεν σου ταιριάζει το γνωστικό υπόβαθρο που θα πρέπει εφ’ όρου ζωής να καλλιεργείς για να παραμείνεις μάχιμη. Να είσαι σίγουρη πως οι περισσότεροι από εμάς που δεν είχαμε κάποια δουλειά να μας περιμένει ή κάποια οικογενειακή επιχείριση, βρεθήκαμε σε επαγγελματικές διαδρομές που δεν ξέραμε που θα μας πάνε τελικά. Και μόνη πυξίδα και όπλο για να πάμε κάπου καλύτερα από εκεί που ξεκινήσαμε ήταν η προσωπικότητα και το εργασιακό μας ήθος. Στοιχεία που ήδη διακρίνω σε εσένα από τα λίγα που περιγράφεις κι από αυτά που σε απασχολούν. Ό,τι κι αν αποφασίσεις, η συμβουλή μου είναι να επιδιώξεις να εργαστείς παράλληλα σε οποιαδήποτε δουλειά. Αυτό θα σε μάθει πράγματα που αγνοούν παιδιά που βγαίνουν να δουλέψουν πρώτη φορά στα 25+ μετά από σπουδές και μεταπτυχιακά. Αν μάλιστα καταφέρεις να είναι κάπως σχετική και στον επαγγελματικό τομέα των σπουδών σου, ακόμη κι αν αρχικά φτιάχνεις τους καφέδες εκεί, θα είναι κέρδος για εσένα. Καλή τύχη ! Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2020 από punky 2
lactate Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Το σημαντικό για μενα είναι αν σαρέσει η σχολή σαν αντικείμενο και σαν δουλειά αργότερα. Δεν θα βρεις κανέναν που ακόμα και να ταν στην αγαπημένη του σχολή δε θα είχε μαθήματα που σιχαινόταν. Στην οδοντιατρική μπορώ να σου βρω πάνω από 10 μαθήματα που σιχαινόμουν και ας μου άρεσαν. Στη ζωή χρειάζεται να έρθουμε σε επαφή με αντικείμενα που δεν μας αρέσουν, αλλά πάντα παίρνεις κάτι. Νομίζω πρέπει εσύ (και όλοι μας) να αποβάλλεις αυτό το "ήμουν θεωρητική και είμαι καταδικασμένος/η να μην μάθω ή καταλάβω ποτέ φυσική". Έχουμε όλοι ένα μυαλό ικανό για πολλά, αςμη το περιορίζουμε στις βλακείες του ελληνικού συστήματος που έχει πείσει πολύ κόσμο ότι επειδή στα 16 τους πήγαν θεωρητική σημαίνει ότι δεν πρέπει ν ξέρουν πρόσθεση ή επειδή (σε μικρότερο βαθμό) πήγαν θετική θα γράφουν χωρίς ορθογραφία ξερω γω. Θες να είσαι γεωπόνος; Σαρέσει; Η συμβουλή μου είναι να μην πας σε ΙΕΚ. Είναι κατώτερα. Για πολλούς λόγους. Τελειώνοντας ένα πανεπιστήμιο θα πάρεις περισσότερα από το να κάνεις εναΙΕΚ που θα σας λένε ότι είστε κάποιοι και βλακείες. Εφόσον είσαι σε σε πανεπιστήμιο καλύτερα να μείνεις εκεί. Γιατί απότι κατάλαβα δεν είναι το όνειρο ζωής σου κάποια ειδικότητα του ΙΕΚ (αλλιώς πάω πασο). Επίσης με κάθε γνωστικό αντικείμενο θα μάθεις πράγματα. Πχ η φυσική θα σε βοηθήσει στο να καταλάβεις καλύτερα τη γεωπονική επιστήμη αλλά και τον κόσμο γύρω σου. Τα ΙΕΚ επειδή (κατά τη γνώμη μου) δεν εμβαθύνουν καθόλου δε σου δίνουν αυτή τη δυνατότητα. 2 2
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 51 λεπτά πριν, markoliaz είπε το θεμα ειναι να κανεις κατι που θα σου αρεσει πραγματικα, και οχι κατι σαν αγκαρια μονο και μονο για να σπουδασεις...πρεπει να βρεις αληθινα αυτο που σε εκφραζει ωστε να γινει και το επαγγελμα που θα αγαπας! Έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτό που μου αρέσει πραγματικά είναι η φυσικοθεραπεία. Θα ζητούσα στους γονείς μου να μου πληρώσουν μια ιδιωτική για δυο χρόνια αλλά δεν τολμώ διότι ήδη έχουν να πληρώσουν της αδερφής μου 2.500€ τον χρόνο. Πάντως και η εργοθεραπεία που θα επιλέξω στο δημόσιο ΙΕΚ μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον απλά σκέφτομαι πολύ την επαγγελματική αποκατάσταση. Πάντως σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου☺️ 48 λεπτά πριν, alexisgav είπε Μπράβο σου που στα 19 έχεις τέτοιες ανησυχίες και δεν επιλέγεις την εύκολη λύση του να σπουδάσεις απλά για να ζήσεις την φοιτητική ζωή, μακάρι να σκεφτόμουν και εγώ έτσι στα 19. Στο θέμα μας τώρα, πιστεύω ότι πρέπει να κυνηγήσεις το όνειρο σου και να δώσεις όσες φορές απαιτείται ώστε να το πετύχεις.Αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε ΙΕΚ η κολέγιο και υπάρχει η δυνατότητα τότε είναι η καλύτερη επιλογή.Απο εκεί και πέρα μην δίνεις σημασία σε αυτά που λέγονται περί ΙΕΚ και ιδιωτικών κολεγίων γιατί πλέον ζούμε στην εποχή όπου μετράει η γνώση(και η προϋπηρεσία αλλά αυτο είναι μετά) και όχι το χαρτί.Επομενως, αν κάνεις κάτι που γουστάρεις, πάντα θα ψαχνεσαι για να μάθεις περισσότερα επ αυτού και άρα θα είσαι άκρως ανταγωνιστική. Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα όσα μου ειπες. Και εγώ είμαι υπέρ του να κυνηγάω τα ονειρα μου. Απλώς δεν έχω άλλες αντοχές για να ξανά δώσω 3η φορά πανελληνιες. Αυτό που σκέφτομαι είναι να πάω σε αυτή τη δημοσια σχολή τώρα (για δυο χρόνια) και παράλληλα να μαζεύω λεφτά τα οποία θα χρησιμοποιήσω ύστερα σε ιδιωτική φυσικοθεραπείας δυο χρόνων. Πιστεύεις είναι εφικτό; 45 λεπτά πριν, punky είπε Με την ωριμότητα που διακρίνω στο λόγο σου, να είσαι σίγουρη πως δεν θα πας χαμένη στη ζωή. Έτσι όπως το περιγράφεις, εγώ δεν θα πήγαινα σε μια πανεπιστημιακή σχολή που περιλαμβάνει μαθήματα στα οποία δεν μπορώ στοιχειωδώς να ανταπεξέλθω γιατί θα κοπιάσεις δυσανάλογα για να τα περασεις και πιθανόν ποτέ δεν θα φτάσεις ένα αξιόλογο επίπεδο ως επαγγελματίας μετά σε έναν τομέα που δεν σου ταιριάζει το γνωστικό υπόβαθρο που θα πρέπει εφ’ όρου ζωής να καλλιεργείς για να παραμείνεις μάχιμη. Να είσαι σίγουρη πως οι περισσότεροι από εμάς που δεν είχαμε κάποια δουλειά να μας περιμένει ή κάποια οικογενειακή επιχείριση, βρεθήκαμε σε επαγγελματικές διαδρομές που δεν ξέραμε που θα μας πάνε τελικά. Και μόνη πυξίδα και όπλο για να πάμε κάπου καλύτερα από εκεί που ξεκινήσαμε ήταν η προσωπικότητα και το εργασιακό μας ήθος. Στοιχεία που ήδη διακρίνω σε εσένα από τα λίγα που περιγράφεις κι από αυτά που σε απασχολούν. Ό,τι κι αν αποφασίσεις, η συμβουλή μου είναι να επιδιώξεις να εργαστείς παράλληλα σε οποιαδήποτε δουλειά. Αυτό θα σε μάθει πράγματα που αγνοούν παιδιά που βγαίνουν να δουλέψουν πρώτη φορά στα 25+ μετά από σπουδές και μεταπτυχιακά. Αν μάλιστα καταφέρεις να είναι κάπως σχετική και στον επαγγελματικό τομέα των σπουδών σου, ακόμη κι αν αρχικά φτιάχνεις τους καφέδες εκεί, θα είναι κέρδος για εσένα. Καλή τύχη ! Αρχικά ευχαριστώ παρα πολύ για τον χρόνο που αφιέρωσες για να μου δώσεις αυτή την εμψυχωτικη απαντηση☺️❤️ Αντιλαμβάνομαι όλα όσα μου λες. Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ έχω προϋπηρεσία. Οι γονείς μου δεν με άφηναν να δουλέψω , τους έφτανε να βοηθάω στις δουλειές του σπιτιού. Όμως τώρα που θα πάω να σπουδάσω θα ψαξω για εργασία μερικής απασχόλησης έτσι ώστε να εξασφαλίσω χρήματα για να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα. Διαβαζοντας την απάντηση σου πήρα δύναμη και θάρρος. Ελπίζω να τα καταφέρω . Σου εύχομαι τα καλύτερα πραγματικά! Φαίνεσαι υπεροχος ανθρωπος❤️ 24 λεπτά πριν, lactate είπε Το σημαντικό για μενα είναι αν σαρέσει η σχολή σαν αντικείμενο και σαν δουλειά αργότερα. Δεν θα βρεις κανέναν που ακόμα και να ταν στην αγαπημένη του σχολή δε θα είχε μαθήματα που σιχαινόταν. Στην οδοντιατρική μπορώ να σου βρω πάνω από 10 μαθήματα που σιχαινόμουν και ας μου άρεσαν. Στη ζωή χρειάζεται να έρθουμε σε επαφή με αντικείμενα που δεν μας αρέσουν, αλλά πάντα παίρνεις κάτι. Νομίζω πρέπει εσύ (και όλοι μας) να αποβάλλεις αυτό το "ήμουν θεωρητική και είμαι καταδικασμένος/η να μην μάθω ή καταλάβω ποτέ φυσική". Έχουμε όλοι ένα μυαλό ικανό για πολλά, αςμη το περιορίζουμε στις βλακείες του ελληνικού συστήματος που έχει πείσει πολύ κόσμο ότι επειδή στα 16 τους πήγαν θεωρητική σημαίνει ότι δεν πρέπει ν ξέρουν πρόσθεση ή επειδή (σε μικρότερο βαθμό) πήγαν θετική θα γράφουν χωρίς ορθογραφία ξερω γω. Θες να είσαι γεωπόνος; Σαρέσει; Η συμβουλή μου είναι να μην πας σε ΙΕΚ. Είναι κατώτερα. Για πολλούς λόγους. Τελειώνοντας ένα πανεπιστήμιο θα πάρεις περισσότερα από το να κάνεις εναΙΕΚ που θα σας λένε ότι είστε κάποιοι και βλακείες. Εφόσον είσαι σε σε πανεπιστήμιο καλύτερα να μείνεις εκεί. Γιατί απότι κατάλαβα δεν είναι το όνειρο ζωής σου κάποια ειδικότητα του ΙΕΚ (αλλιώς πάω πασο). Επίσης με κάθε γνωστικό αντικείμενο θα μάθεις πράγματα. Πχ η φυσική θα σε βοηθήσει στο να καταλάβεις καλύτερα τη γεωπονική επιστήμη αλλά και τον κόσμο γύρω σου. Τα ΙΕΚ επειδή (κατά τη γνώμη μου) δεν εμβαθύνουν καθόλου δε σου δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω συζητησει αρκετά με κάποιον φοιτητή σχετικά με τη σχολή και τα μαθήματα,αν του αρέσουν όλα κλπ κλπ (μόνο τα τυπικά ρωτούσα). Όποτε με βοηθάς που μου λες ότι ούτε εσένα σου άρεσαν όλα τα μαθήματα. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν έχω καθόλου καλές βάσεις στα μαθήματα που ανέφερα στο δημοσίευμα μου. Διαφορετικά θα το προσπαθούσα με τη σχολή. Επίσης δεν μπορώ να κάνω φροντιστήρια σε τόσα μαθήματα. Τώρα όσον αφορά το τι μαρεσει, δεν έχω θέμα με τη γεωπονια, αλλά δεν τρελαίνομαι κιολας. Ούτε στο Δ.ιεκ υπάρχει κάτι που να μου αρέσει φουλ. Για αυτό τον λόγο βρίσκομαι σε αυτό το αδιέξοδο. Εσένα φαντάζομαι η οδοντιατρική είναι το όνειρο σου. Όποτε προφανώς και θα κανεις θυσίες για αυτό. Εμένα όμως η γεωπονική δεν είναι:( ακομη, συμφωνω απόλυτα μαζί σου ότι όλα τα μυαλά είναι ικανά αρκεί να υπάρχει θέληση.απλως εγώ είμαι 19 και δν έχω καθόλου βάσεις σε αυτά τα μαθήματα.δεν πιστεύω ότι επιτρέπεται να είμαι φοιτήτρια και να μη γνωρίζω να λύνω ούτε μια παράσταση πχ. Οσον αφορά τα ΙΕΚ έχω περίπου την ίδια άποψη με τη δίκη σου. Δεν γνωρίζω βέβαια αν είναι αναξιόπιστα. Απλώς σε αυτά που πληρώνεις έχω ακούσει ότι μετά έχεις απευθείας επαγγελματική αποκατάσταση. Αν ξέρεις όμως κάτι παραπάνω και δε σου κάνει κόπο θα ήθελα πολύ να με ενημερώσεις. παντως σε ευχαριστώ παρα πολύ για τον χρόνο σου!❤️
vasilllis Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 2 ώρες πριν, anonxb είπε Γεια σας. Θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα θέμα που με απασχολει ιδιαίτερα μιας και αφορά το μέλλον μου. Είμαι 19. Έδωσα πανελληνιες για πρώτη φορά στα 18 αλλά δεν πέρασα εκεί που ήθελα και έτσι ξανά έδωσα για δεύτερη φορά. Για να μη τα πολυλογώ δεν πέρασα στη σχολή της αρεσκείας μου ούτε τη δεύτερη φορά , επειδή είχα επιλέξει το παλαιό σύστημα και από αυτό μόνο ένα μικρό ποσοστό είχε τη δυνατότητα να εισαχθεί στις σχολές αλλά και επειδή δεν έγραψα και τόσο καλά παλι. Φέτος πέρασα από πανελλ στο γεωπονικό στην αρτα στο παν. Ιωαννίνων. Σκεφτηκα να πάω και να δώσω μια ευκαιρία στη σχολή μήπως και μου αρέσει στη συνέχεια. Αργότερα όμως έψαξα στο νετ πληροφορίες για τη σχολή και είδα ότι περιέχει μαθήματα όπως χημεία,φυσική,μαθηματικά κλπ. Εγώ με αυτά τα μαθήματα δεν τα πάω καθόλου καλά (ήμουν θεωρητική και απλά είχα ανοίξει το τρίτο πεδίο με βιολογία στην οποία είμαι πολύ καλή). Έτσι μετά από αυτό αποφάσισα να πω στη μητέρα μου πως δεν μπορώ να πάω γιατί δεν θα μπορέσω να ανταπεξέλθω στα μαθήματα. Δεν θέλω να επιβαρύνω τους γονείς μου με έξοδα και εγώ να μείνω αιώνια φοιτήτρια. Σκεφτηκα λοιπόν να πάω στο δημόσιο ΙΕΚ της Πάτρας και να επιλέξω την ειδικότητα βοηθός εργοθεραπείας. Στην πατρα θα σπουδάσει και η αδερφή μου που τελείωσε φέτος στο ΙΕΚ άλφα. Έτσι θα χρειαστεί μόνο ένα σπίτι και για τις δυο μας. Αυτό που με ανησυχεί είναι η επαγγελματική αποκατάσταση. Δεν ξέρω δηλαδή αν από το δημόσιο ΙΕΚ θα έχω μέλλον αργότερα. Επίσης νιώθω ότι πετάω την ευκαιρία να σπουδάσω σε ένα πανεπιστήμιο. Θα ήθελα πολύ να ακούσω διαφορετικές και ειλικρινείς γνώμες. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!! Θα γινω ο κακος της παρεας και αυτο οχι για να σε αποκαρδιωσω αλλα γιατι πρεπει να κατσεις να σκεφτεις τι ειναι αυτο που σου αρεσει και θελεις τελικα να κανεις. Εβαλες στο μηχανογραφικο μια σχολη που δεν σε ενδιαφερει καν!!!Μετα "σκεφτηκες" πας βοηθος εργοθεραπειας. 2 χρονια ειχες την δυνατοτητα να αποφασισεις νομιζω τι ειναι αυτο που πραγματικα θελεις να κανεις(ξερεις τι θελεις να κανεις?? ) Δεν θελω να σε αποκαρδιωσω σε τιποτα,αλλα το να βγαλεις μια σχολη ιεκ,τει αει, δεν εχει σημασια ,δεν σημαινει οτι θα ακολουθησεις αυτο το επαγγελμα αν ΔΕΝ ΣΟΥ αρεσει και θα καταληξεις delivery(δεν το κατακρινω,απλα το αναφερω γιατι ειπωθηκε ) Το δεν εχω βασεις σε καποια μαθηματα ,ειναι απλα μια δικαιολογια.. Επελεξες μια σχολη που δεν σε ενδιαφερει 2
fmarulezkd Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 ύστερα σε ιδιωτική φυσικοθεραπείας δυο χρόνων Ποια είναι αυτή η σχολή που σε βγαζει φυσικοθεραπευτη σε δύο χρόνια; Μηπως εχεις μπερδευτεί καπου;
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 45 λεπτά πριν, vasilllis είπε Θα γινω ο κακος της παρεας και αυτο οχι για να σε αποκαρδιωσω αλλα γιατι πρεπει να κατσεις να σκεφτεις τι ειναι αυτο που σου αρεσει και θελεις τελικα να κανεις. Εβαλες στο μηχανογραφικο μια σχολη που δεν σε ενδιαφερει καν!!!Μετα "σκεφτηκες" πας βοηθος εργοθεραπειας. 2 χρονια ειχες την δυνατοτητα να αποφασισεις νομιζω τι ειναι αυτο που πραγματικα θελεις να κανεις(ξερεις τι θελεις να κανεις?? ) Δεν θελω να σε αποκαρδιωσω σε τιποτα,αλλα το να βγαλεις μια σχολη ιεκ,τει αει, δεν εχει σημασια ,δεν σημαινει οτι θα ακολουθησεις αυτο το επαγγελμα αν ΔΕΝ ΣΟΥ αρεσει και θα καταληξεις delivery(δεν το κατακρινω,απλα το αναφερω γιατι ειπωθηκε ) Το δεν εχω βασεις σε καποια μαθηματα ,ειναι απλα μια δικαιολογια.. Επελεξες μια σχολη που δεν σε ενδιαφερει Σε καμία περίπτωση δεν θα σε θεωρήσω «κακο» επειδή λες κάτι διαφορετικο από τους αλλους. Έτσι κ αλλιώς ζήτησα ειλικρινείς γνώμες. Ξερω τι θέλω να κάνω. Και ήταν στις πρώτες επιλογές του μηχανογραφικού μου. εβαλα κάποιες άλλες σχολές στο τέλος που δεν μου άρεσαν τόσο. δεν το περίμενα ότι θα περάσω γεωπονικό επειδή με τα μορια μου είχα σίγουρα τη νοσηλευτικη (δεύτερη επιλογή)που μου αρέσει εξίσου όπως και η φυσικοθεραπεία. Τα ατομα που πήραν όμως στις σχολές αυτές γταν πολύ λίγα κ φυσικά είχαν γράψει καλύτερα από εμένα ως αποτελ. να αυξηθούν οι βάσεις. δεν τα ρίχνω όμως όλα στις βάσεις. Και εγώ θα μπορούσα να γράψω καλύτερα. σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογώ τον εαυτό μου. Αναγνωρίζω τα λάθη μου και αναφέρομαι απλά στην πραγματικοτητα το ότι δν ασχολήθηκα με τα μαθήματα της θετικής/υγείας είναι αποκλειστικά δικό μου θέμα αλλά το γεγονός ότι επιλέγω να πάω σε μια σχολή που υπάρχουν αυτά τα μαθήματα το θεωρώ σωστό επειδή δεν θα μπορώ καθόλου να ανταπεξέλθω με μηδενικές βάσεις. ευχαριστω πολύ για τον χρόνο σου
Rpanagos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Εγώ να πω πως οι συνθήκες σε κάνουν να σκέφτεσαι ώριμα και όχι η ηλικία. Από εκεί και πέρα το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να μιλήσεις με την οικογένεια σου σχετικά με τα οικονομικά. Τώρα εγώ θα πρότεινα ιεκ μιας και αυτό που θες να ακολουθήσεις δεν είναι και καμιά επιστήμη που χρειάζεσαι πολλά χρόνια κλπ , ώστε να βγεις στην αγορά εργασίας
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 36 λεπτά πριν, fmarulezkd είπε Ποια είναι αυτή η σχολή που σε βγαζει φυσικοθεραπευτη σε δύο χρόνια; Μηπως εχεις μπερδευτεί καπου; Μου έχουν μιλήσει για μια σχολή φυσικοθεραπείας ιδιωτική στην Πάτρα νομίζω , 2 χρόνων τώρα δεν ξέρω αν είναι περισσότερα . Μετά από αυτά τα δυο χρόνια γίνεται πρακτική
Salvation81 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2020 Μεχρι τωρα εχουμε Νοσηλευτικη, Φυσικοθεραπεια και Εργοθεραπεια.....Αν και τα 3 εχουν να κανουν με την υγεια σαν επαγγελματα ειναι παντελως ασχετα.....Αν σου αρεσει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ σε σχεση με την Υγεια οκ, ακουγεται καπως παντως. Εγω η μονη συμβουλη που θα σου δωσω ειναι να κανεις κατι που αγαπας πραγματικα, οχι κατι που ισως να αγαπησεις, που ισως να σου κανει και ουτω καθεξης. Αν δεν μπορεις να το κανεις αυτο η 2η επιλογη σου θα ειναι να βρεις κατι που εστω πληρωνει καλα ωστε και να μην σου αρεσει τουλαχιστον να σου προσφερει μια καλη ζωη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα