Προς το περιεχόμενο

Κολλεγια και αναγνωριση πτυχιων

ArtiomD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκεφτομαι να γραφτώ σε κολλεγιο 3 χρονια για πληροφορικη να εχω και εγω ενα πτυχιο. Αλλα αποτι εχω ρωτηση φιλους μου λενε τζαμπα λεφτα καθως δεν αναγνωριζωνται απτο ελληνικο κρατος. Αποτι εχω διαβαση χρειαζεται να πας στο ΔΟΑΤΑΠ και να σου αναγνωρισουν το πτυχιο, αμα το εχεις παρει εκτος ελληνικου πανεπιστημιου.

https://europa.eu/youreurope/citizens/education/university/recognition/index_en.htm

Η ερωτηση μου ειναι: ποσο δυσκολο ειναι να στο αναγνωρισουν, ποσο καιρο θα παρει, αν μπορω να βρω εργασια χωρις αναγνωριση στον ιδιοτικο τομεα (πχ εξωτερικο ος free lancer) και τελικα αξιζη καν τον κοπο?

Επεξ/σία από ArtiomD
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 λεπτά πριν, ArtiomD είπε

Σκεφτομαι να γραφτώ σε κολλεγιο 3 χρονια για πληροφορικη να εχω και εγω ενα πτυχιο. Αλλα αποτι εχω ρωτηση φιλους μου λενε τζαμπα λεφτα καθως δεν αναγνωριζωνται απτο ελληνικο κρατος. Αποτι εχω διαβαση χρειαζεται να πας στο ΔΟΑΤΑΠ και να σου αναγνωρισουν το πτυχιο, αμα το εχεις παρει εκτος ελληνικου πανεπιστημιου.

https://europa.eu/youreurope/citizens/education/university/recognition/index_en.htm

Η ερωτηση μου ειναι: ποσο δυσκολο ειναι να στο αναγνωρισουν, ποσο καιρο θα παρει, αν μπορω να βρω εργασια χωρις αναγνωριση στον ιδιοτικο τομεα (πχ εξωτερικο ος free lancer) και τελικα αξιζη καν τον κοπο?

Την αναγνώριση πτυχίου την θέλεις μόνο για δουλειά στο δημόσιο. Ο ιδιωτικός τομέας δεν ενδιαφέρετε εάν το πτυχίο σου είναι αναγνωρισμένο από δημόσιο φορέα !!

• Like 3

Μόνο και μόνο που λες για να έχεις και εσύ ένα πτυχιο, καλά κάνουν και λενε για τζάμπα λεφτά οι φίλοι σου. Να πας αν σε ενδιαφέρει το αντικείμενο και θέλεις να ασχοληθείς 

• Like 7
  • Thanks 1

αν δε στοχευεις να μπεις στο Δημοσιο, δεν σε νοιαζει η αναγνωριση. Νομιζεις οι σοβαρες εταιρειες περιμενουν το Δημοσιο να αναγνωρισει για να προσλαβει? Τα σοβαρα κολλεγια κανουν 100 φορες καλυτερη δουλεια απο οποιδηποτε Ελληνικο ιδρυμα

Ομως 3ετες σοβαρο πτυχιο δεν υπαρχει, απλα θα ειναι μια Πιστοποιηση. Τα Πανεπιστημιακα πτυχια εξωτερικου (bachelors) ειναι παντα 4ετη minimum. Aλλο Πιστοποιηση (απλα πιστοποιει οτι παρακολουθησες) αλλο πτυχιο (πληρεις εξετασεις κλπ). Τωρα εαν οπως λεει και ο απο πανω, θες να εχεις και εσυ ενα χαρτι αλλα δεν σε καιει να δουλεψεις με αυτο, πηγαινε να παρεις οτιδηποτε Πιστοποιηση σε 6μηνες - 1 χρονο, να λες οτι εχεις κατι......

• Like 1

17 ώρες πριν, ArtiomD είπε

Αν είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις για σοβαρό πτυχίο (και φυσικά γνώσεις) πήγαινε εξωτερικό (όχι Κύπρο) το οποίο κατά 99% θα σου αναγνωριστεί μετά και από το ΔΟΑΤΑΠ (αν σε ενδιαφέρει).

Στα περισσότερα "κολλέγια" της Ελλάδος σοβαρή γνώση δεν θα λάβεις καθώς κύριος σκοπός τους είναι να σου πάρουν τα λεφτά και να σου δώσουν ένα χαρτί.

Φυσικά αυτό είναι γνωστό τόσο στην αγορά εργασίας όσο και στο ΔΟΑΤΑΠ οπότε αν δεν "το χεις" από μόνος σου το χαρτί από αυτά τα "κολλέγια" δεν θα σου προσφέρει απολύτως τίποτα!

ΥΓ. Τα τελευταία χρόνια κάποια "κολλέγια" έχουν κάνει συνεργασία με κάποια (σχεδόν ανύπαρκτα) ιδρύματα του εξωτερικού προκειμένου να σου προσφέρουν από κοινού πτυχίο με αυτά ωστέ να αναγνωριστεί υποτίθεται από το ΔΟΑΤΑΠ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sellsoap είπε

Ομως 3ετες σοβαρο πτυχιο δεν υπαρχει, απλα θα ειναι μια Πιστοποιηση. Τα Πανεπιστημιακα πτυχια εξωτερικου (bachelors) ειναι παντα 4ετη minimum.

Χαζομάρες

πέρα από λάθος πληροφορία

πχ

https://www.ox.ac.uk/admissions/undergraduate/courses-listing/economics-and-management

https://www.imperial.ac.uk/study/ug/courses/computing-department/computing-beng/

https://programmes.polytechnique.edu/en/bachelor/bachelor-of-science?utm_source=Studyportal&utm_medium=Referral&utm_campaign=MAJ_liens

Επεξ/σία από DrLo

Οκ, όντως οι ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν νοιάζονται για την αναγνώριση από το δημόσιο, προσοχή όμως αν χρειάζεται άδεια άσκησης επαγγέλματος ή εγγραφή σε κάποιο επιμελητήριο...

Η αναγνώριση του ΔΟΑΤΑΠ είναι ακαδημαϊκή. Δηλαδή το να μην πάρεις αναγνώριση απλά σε περιορίζει στο ότι δεν θα μπορείς να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε Ελληνικά πανεπιστήμια. 

Ανοιχτά επαγγέλματα (όπως η πληροφορική) δεν απαιτούν κάποια αναγνώριση ή επαγγελματικά δικαιώματα.

3 ώρες πριν, sellsoap είπε

Ομως 3ετες σοβαρο πτυχιο δεν υπαρχει, απλα θα ειναι μια Πιστοποιηση. Τα Πανεπιστημιακα πτυχια εξωτερικου (bachelors) ειναι παντα 4ετη minimum.

Σαφώς και κάτι τέτοιο δεν έχει την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα... Για την ιστορία, σε Αγγλία και Σουηδία (και λογικά και άλλες χώρες, απλά για αυτές γνωρίζω από πρώτο χέρι) το Bachelor έχει διάρκεια 3 έτη.

Όσον αφορά την πληροφορική, όσον αφορά το δημόσιο θέλεις ΔΟΑΤΑΠ, για τον ιδιωτικό τομέα όχι. Εξαίρεση είναι η ιδιωτική εκπαίδευση (ως πληροφορικός), μέχρι προσφάτως δεν επιτρεπόταν δίχως ΔΟΑΤΑΠ, αυτό έχει (στο περίπου) αλλάξει προς το παρών αλλά ακόμη τα πράγματα είναι θολά.

Στις 30/8/2020 στις 7:58 ΜΜ, Βασίλης_29 είπε

Μόνο και μόνο που λες για να έχεις και εσύ ένα πτυχιο, καλά κάνουν και λενε για τζάμπα λεφτά οι φίλοι σου. Να πας αν σε ενδιαφέρει το αντικείμενο και θέλεις να ασχοληθείς 

φυσικα και με ενδιαφερει, εγω ελεγα αντι να τρεχω χωρις πτυχιο να εχω κατι να διχνει την αξια μου. Δεν το ελλεγα με την εννοια που νομιζεις εσυ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά τώρα μην το δένεις κόμπο οτι το πτυχίο δείχνει κάποια αξία.

Οκ, υπάρχουν κάποια prestigious ιδρύματα (στο εξωτερικό κυρίως) που εφόσον καταφέρεις να εκπαιδευτείς εκεί (ακόμα καλύτερα αν λάβεις και υποτροφία) θα λάβεις αναγνώριση από την αγορά, αλλά μέχρι εκεί!

Εξάλλου ένα πτυχίο το έχει και η κουτσή Μαρία πλέον, δεν είμαστε στις εποχές που έβγαζε το σχολείο 1 στους 10 και το πανεπιστήμιο 1 στους 1000.

Από εκεί και πέρα το θέμα είναι πως θα αξιοποιήσεις τις γνώσεις που θα λάβεις από ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα και όχι πως θα πάρεις ένα χαρτί...

Επεξ/σία από agnostos13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...