Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια φετος περασα στην σχολη επιστημης υπολογιστων στο Ηρακλειο Κρητης.Ηταν η 3η μου επιλογη πισω απο τις δυο σχολες πληροφορικης της Θεσσαλονικης.Το διλλημα μου ειναι αν θα ειναι καλυτερη η φοιτητικη μου ζωη στην Θεσσαλονικη η στο Ηρακλειο.Το λεω αυτο επειδη εχω 100% δεδομενη μεταγραφη σε πανεπιστημιο Θεσσαλονικης και επιπλεον ενα μεγαλο σπιτι εκει για να κατσω μονος χωρις να με απασχολουν τα ενοικια κτλπ.. Επιπλεον ολοι οι φιλοι μου ειναι εκει και εφοσον μενω Σερρες ειναι πιο ευκολα τα παντα και απο οικονομικο κομματι.Τωρα αν θελω να το δω απο την πλευρα του ανωτερου πανεπιστημιου σαφως και πιστευω οτι ειναι της Κρητης (σε αυτο τον τομεα πληροφορικης το καλυτερο στην Ελλαδα) αρα θα ηταν σωστο να επιλεξω την Κρητη κοιτωντας μονο το μελλον που θα εχω βγαινοντας απο την σχολη και τις ευκαιριες για δουλεια.Τελος θα ηθελα να κανω μια αρχη μακρια απο το χωριο και τα σημερινα δεδομενα πιστευοντας οτι θα με ωφελησει.Εσεις τι γνωμη εχετε πανω σε αυτο γενικα;

Δημοσ.

Το Ηράκλειο είναι καλό για φοιτητές και δεν είναι και τόσο μικρή πόλη αλλά είναι μαζεμένη,  θα περάσεις μια χαρά, όμως το Πανεπιστήμιο είναι εκτός πόλης και γενικά τα ενοίκια είναι ακριβά ενώ οι μετακινήσεις για Σέρρες είναι δύσκολες. Θα έλεγα να πας Θεσσαλονίκη, αφού σε απασχολεί από τώρα το πόσο καλή είναι η σχολή, πιστεύω ότι έχεις το ενδιαφέρον να τα καταφέρεις, δεν κάνει η σχολή τον επαγγελματία, (όταν μιλάμε για το επίπεδο αυτό) το προσωπικό του ενδιαφέρον τον κάνει. 

Δημοσ.

Πήγαινε Θεσσαλονίκη μωρέ. Είναι σημαντικό έξοδο το σπίτι. Ζωή και κότα θα κάνεις. 

Δεν υπάρχουν καλά και κακά τμήματα. Υπάρχουν μόνο καλοί και κακοί φοιτητές.

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Vasilis_nakos είπε

Γιατί το λες αυτό; Έχεις κακές εμπειρίες μήπως;

Κατ αρχην εισαι εγκλωβισμενος και εξαρτημενος απο τις ακτοπλοικες.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, afantos είπε

Το Ηράκλειο είναι καλό για φοιτητές και δεν είναι και τόσο μικρή πόλη αλλά είναι μαζεμένη,  θα περάσεις μια χαρά, όμως το Πανεπιστήμιο είναι εκτός πόλης και γενικά τα ενοίκια είναι ακριβά ενώ οι μετακινήσεις για Σέρρες είναι δύσκολες. Θα έλεγα να πας Θεσσαλονίκη, αφού σε απασχολεί από τώρα το πόσο καλή είναι η σχολή, πιστεύω ότι έχεις το ενδιαφέρον να τα καταφέρεις, δεν κάνει η σχολή τον επαγγελματία, (όταν μιλάμε για το επίπεδο αυτό) το προσωπικό του ενδιαφέρον τον κάνει. 

Ναι συμφωνώ απόλυτα σε αυτό ότι παν  από όλα έχει ισχυει το προσωπικο ενδιαφέρον.Απλα έχω ακουσει ότι αξίζει να πας στην συγκεκριμενει σχολή της Κρήτης με προοπτικες να γίνεις κορυφαίος εχεις περισσοτερες ευκαιρίες από ότι σε άλλες σχολες Πληροφορικής. Δεν θέλω να μετανιωσω μόνο το θέμα φοιτητικής ζωής αν παω στο Ηράκλειο και σκέφτομαι ότι στην Θεσσαλονίκη θα περνουσα αρκετά καλυτερα. 

8 λεπτά πριν, Vasilis_nakos είπε

Γιατί το λες αυτό; Έχεις κακές εμπειρίες μήπως;

Ναι είναι ένα πολυ σημαντικό αρνητικό στοιχείο. Αλλά από την άλλη λένε ότι οποίος παει στην Κρήτη δεν ξαναγυρναει δηλαδή θα έχει ωραία ζωή. Τι εχεις να πεις για αυτό;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Vasilis_nakos είπε

Ναι συμφωνώ απόλυτα σε αυτό ότι παν  από όλα έχει ισχυει το προσωπικο ενδιαφέρον.Απλα έχω ακουσει ότι αξίζει να πας στην συγκεκριμενει σχολή της Κρήτης με προοπτικες να γίνεις κορυφαίος εχεις περισσοτερες ευκαιρίες από ότι σε άλλες σχολες Πληροφορικής. Δεν θέλω να μετανιωσω μόνο το θέμα φοιτητικής ζωής αν παω στο Ηράκλειο και σκέφτομαι ότι στην Θεσσαλονίκη θα περνουσα αρκετά καλυτερα. 

Ναι είναι ένα πολυ σημαντικό αρνητικό στοιχείο. Αλλά από την άλλη λένε ότι οποίος παει στην Κρήτη δεν ξαναγυρναει δηλαδή θα έχει ωραία ζωή. Τι εχεις να πεις για αυτό;

Ο καθενας εχει τις αποψεις του και τα γουστα του, εγω προσωπικα την βλαχια δεν την μπορω, ουτε τον τοπικισμο, γι αυτο σιχαθηκα τα χρονια που σπουδαζα Χανια.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Ο καθενας εχει τις αποψεις του και τα γουστα του, εγω προσωπικα την βλαχια δεν την μπορω, ουτε τον τοπικισμο, γι αυτο σιχαθηκα τα χρονια που σπουδαζα 

Ναι καταλαβαίνω δηλαδή εννοείς ότι δεν είναι και πολυ φιλοξενος ο κόσμος εκεί περα προς τους φοιτητές. Έχεις προβληματα γενικά με τους ντόπιους στην φοιτητική σου ζωή;Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η γνώμη σου που το έζησες από κοντά. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Vasilis_nakos είπε

Ναι καταλαβαίνω δηλαδή εννοείς ότι δεν είναι και πολυ φιλοξενος ο κόσμος εκεί περα προς τους φοιτητές. Έχεις προβληματα γενικά με τους ντόπιους στην φοιτητική σου ζωή;Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η γνώμη σου που το έζησες από κοντά. 

Προβληματα οχι, αλλα ειναι χωριο και ειναι ολοι γνωστοι.

Ο καθενας παρκαρει οπου θελει, και γενικα κανει ο,τι θελει.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Προβληματα οχι, αλλα ειναι χωριο και ειναι ολοι γνωστοι.

Ο καθενας παρκαρει οπου θελει, και γενικα κανει ο,τι θελει.

Μιλάς για τα Χανιά εγώ θα παω στο Ηράκλειο πιστευεις είναι παρομοια κατάσταση; Γιατί η πολυ είναι τριπλή. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Vasilis_nakos είπε

Μιλάς για τα Χανιά εγώ θα παω στο Ηράκλειο πιστευεις είναι παρομοια κατάσταση; Γιατί η πολυ είναι τριπλή. 

Τα χανια ειναι ο καλυτερος προορισμος που εχω παει καλοκαιρι.

Αλλα και ταυτοχρονα ο χειροτερος τον χειμωνα.

Το ηρακλειο ειναι πολυ πιο ισορροπημενο.

Σε ποια σχολη θα πας?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ntinaras είπε

Τα χανια ειναι ο καλυτερος προορισμος που εχω παει καλοκαιρι.

Αλλα και ταυτοχρονα ο χειροτερος τον χειμωνα.

Το ηρακλειο ειναι πολυ πιο ισορροπημενο.

Σε ποια σχολη θα πας?

Επιστήμης Υπολογιστών

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Ηράκλειο (αφού περνάς CSD) είναι μία μικρογραφία από την Αθήνα. Καμία σχέση με Χανια. Όσα λέει ο @Ntinaras δυστυχώς ισχύουν, αλλά ισχύουν εν μέρη σε κάθε μικρότερη επαρχιακή πόλη. Με δεδομένο ότι θα κάνεις παρέα με συμφοιτητές κυρίως και όχι με κωλο-πετσαράδες βοσκούς, θα συναντήσεις αρκετά σπάνια τέτοιες συμπεριφορές. Θα τις δεις κι αυτές όμως.

Υ.Γ. Ετοιμάσου να σε κόψει ο Κατεβαίνης. :P

Υ.Γ2. Καμία σχέση το παλιό CSD με το τρέχον. Παραμένει καλή σχολή, αλλά αυτά τα "top για πληροφορική", κ.λπ, ανήκουν σε άλλες δεκαετίες.

Επεξ/σία από Haldol
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Haldol είπε

Το Ηράκλειο (αφού περνάς CSD) είναι μία μικρογραφία από την Αθήνα. Καμία σχέση με Χανια. Όσα λέει ο @Ntinaras δυστυχώς ισχύουν, αλλά ισχύουν εν μέρη σε κάθε μικρότερη επαρχιακή πόλη. Με δεδομένο ότι θα κάνεις παρέα με συμφοιτητές κυρίως και όχι με κωλο-πετσαράδες βοσκούς, θα συναντήσεις αρκετά σπάνια τέτοιες συμπεριφορές. Θα τις δεις κι αυτές όμως.

Υ.Γ. Ετοιμάσου να σε κόψει ο Κατεβαίνης. :P

Υ.Γ2. Καμία σχέση το παλιό CSD με το τρέχον. Παραμένει καλή σχολή, αλλά αυτά τα "top για πληροφορική", κ.λπ, ανήκουν σε άλλες δεκαετίεςδεκαετίες

Ωραια και εγώ κάπως έτσι το ειχα στο μυαλό μου που λες τις παρεες κτλπ. Αυτό για το πανεπιστημιο το πιο πολυ που με τραβάει προς Κρήτη είναι το ότι λένε ότι είναι καλυτερο από τα αλλά από όσο έχω ακουσει. Αν είναι αυτό που λες ότι οι συγκρίσεις δεν ισχυουν και όπου και να παω με διάβασμα και προσπαθεια θα πετυχω το ίδιο τότε σίγουρα θα ήμουν για Θεσσαλονίκη. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...