Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να σας ρωτήσω κάτι εκ μέρους κάποιου φίλου: έχει βάλει παλαιότερο πιστοποιητικό μη αποποίησης διαθήκης από πέρυσι αλλά έχει υποβάλει την αιτηση οριστικά. Στο μεταξύ του ήρθε το νεότερο, όπως ζητείται δηλαδή να είναι του τελευταίου τριμήνου. Τι θα προτείνατε να κάνει;

• Απαντ. 553
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 5/2/2021 στις 2:14 ΜΜ, SilentVoice είπε

έχω υποβάλλει αίτηση στο Ειρηνοδικείο Αθηνών απο τις 27/12/2020 για το πιστοποιητικό αποποιήσεων και ακόμα δεν έχει εκδοθεί.

Επιτέλους, εκδόθηκε σήμερα!
Είχα βάλει και τα αδέλφια και την μητέρα μου στην εσωτερική λίστα που είχε, αλλά το έκδοσαν και αναφέρουν μόνο το ονομά μου.

Θα το δεχτούν έτσι αν το καταθέσω και στα αδελφια μου και στην μητέρα μου;

Δημοσ.

Mάλλον πετυχα ενα σωστο thread για να ρωτησω κατι που θέλω

Η θεια μου εχασε τον αντρα της το 2018. Της εβγαλαν συνταξη χηρειας 70% ( οπως οριζει ο νομος για μια τριετία), 

Το ενημερωτικό χαρτί απόφασης της σύνταξης χηρειας γραφει πανω οτι " Η συνταξη χηρειας που λαμβανει θα ειναι για μια τριετια αρχης γενομενης απο 1 Ιουλίου 2018 έως 1 Ιουλίου 2021."

Αυτό που θελω να ρωτησω ειναι το εξης. Με δεδομένο οτι οι πληρωμες συνταξεων γινονται για τον επομενο μηνα, η θεια μου μεχρι 30 Ιουνιου θα παιρνει το 70%? Τι εννοω. Για παραδειγμα τελη φεβρουαριου θα γινουν οι πληρωμες συνταξεων Μαρτιου. Η θεια μου θα λαβει τελη Ιουνιου τη συνταξη μηνος Ιουλιου. Θα παρει εκεινο το μηνα το 70% ή το 50% της σύνταξης που θα αλλαξει το ποσοστο μετα τη τριετια εφοσον εργαζεται"|

Δημοσ.
2 hours ago, pavlovic said:

Θα παρει εκεινο το μηνα το 70% ή το 35 50% της σύνταξης που θα αλλαξει το ποσοστο μετα τη τριετια εφοσον εργαζεται"|

50% επί του 70% = 35%

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, KoreanW είπε

50% επί του 70% = 35%

Ναι αλλο αυτο. Αυτο το καταλαβα. απλα τι γινεται. Ο θειος μου απεβιωσε στις 16/6/2018. Το χαρτι πανω γραφει οτι η συνταξη με το 70% ισχυει για τη τριετια απο 1 Ιουλιου 2018 εως 1 Ιουλιου του 2021. Οταν το ημερολογιου γραψει 30 Ιουνιου 2021, η θεια μου θα παρει τη συνταξη Ιουλιου. Δηλ το 35% που αναφερεις . Αλλα με δεδομενο οτι ο θειος μου ηταν εν ζωη το μισο ιουνιο του 2018, κανονικα εκεινο το μηνα δεν πρεπει να της βαλουν το μισο ιουνιου ( στη συνταξη ιουλιου) στο 70% και την υπολοιπη σοτ 35%.

Επισης για να μη μπερδευτει κοσμος , μειωνεται η συνταξη χηρειας στο 50% απο αυτη που ειναι ηδη στο 70%. Δηλαδη η θεια μου λαμβανει συνταξη χηρειας 1200 ευρω, και τωρα που συμπληρωνετια η τριετια θα παει στα 600 ευρω.

Δημοσ.

Μια βοηθεια παιδια...υπαρχει διαθηκη σε μας και αφηνει το πατρικο στον αδερφο μου....τπτ αλλο δεν αναφερει η διαθηκη.εχει κτ ερωτησεις τις οποιες δε καταλαβαινω....μια βοηθεια τι να απαντησω στη καθε μια

Screenshot_2021-02-15-20-54-08-905_com.google.android.apps.docs.jpg

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, diver86 είπε

Μια βοηθεια παιδια...υπαρχει διαθηκη σε μας και αφηνει το πατρικο στον αδερφο μου....τπτ αλλο δεν αναφερει η διαθηκη.εχει κτ ερωτησεις τις οποιες δε καταλαβαινω....μια βοηθεια τι να απαντησω στη καθε μια

Screenshot_2021-02-15-20-54-08-905_com.google.android.apps.docs.jpg

Στο 4 και 5, θα βάλεις, ΝΑΙ.

ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ, ΑΥΤΟ ?

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Στο 4 και 5, θα βάλεις, ΝΑΙ.

ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ, ΑΥΤΟ ?

Οταν εννοει προβλεψη τι θελει να πει...η διαθηκη αναφερει μονο οτι το ταδε σπιτι το αφηνω στον ταδε.στον αδερφο μου δλδ.τιποτα παραπανω

manual-anadromika-klironomon_15022021.pdf

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, diver86 είπε

Οταν εννοει προβλεψη τι θελει να πει...η διαθηκη αναφερει μονο οτι το ταδε σπιτι το αφηνω στον ταδε.στον αδερφο μου δλδ.τιποτα παραπανω

manual-anadromika-klironomon_15022021.pdf 1 MB · 6 downloads

Κοίτα, να δεις:

Πρακτικά, ΠΡΕΠΕΙ να συμφωνήσετε μεταξύ σας οι κληρονόμοι τι εννοεί η διαθήκη.

Δεν μπορεί να γράψει ο καθένας ότι πιστεύει χωρίς συνενόηση με τους υπόλοιπους.

Δημοσ.

Η διαθηκη ειναι ξεκαθαρη.αφηνω αυτο τ σπιτι στον ταδε.δε γραφει τπτ αλλο.ουτε για αυτοκινητα,ουτε για λογαριασμκυς,ουτε για χρηματα.τπτ αλλο.την αιτηση θα τη κανω μονο εγω κ η αδερφη μ.ο αδερφος μου δε θα ασχοληθει.να μοιραστω το ποσο εγω και η αδερφη μ.οταν λεει προβλεψη αυτο δε καταλαβαινω.στη διαθηκη μεσα αναφερει μονο για το σπιτι.τπτ αλλο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, diver86 είπε

Η διαθηκη ειναι ξεκαθαρη.αφηνω αυτο τ σπιτι στον ταδε.δε γραφει τπτ αλλο.ουτε για αυτοκινητα,ουτε για λογαριασμκυς,ουτε για χρηματα.τπτ αλλο.την αιτηση θα τη κανω μονο εγω κ η αδερφη μ.ο αδερφος μου δε θα ασχοληθει.να μοιραστω το ποσο εγω και η αδερφη μ.οταν λεει προβλεψη αυτο δε καταλαβαινω.στη διαθηκη μεσα αναφερει μονο για το σπιτι.τπτ αλλο.

2 λεπτά πριν, diver86 είπε

ΛΑΘΟΣ, το έγραψα. Δεν είσαι στη κατηγορία ΠΡΟΒΛΕΨΗ αφού δεν το γράφει η διαθήκη.

Άρα, τα χρήματα μοιράζονται δια 3, αφού δεν γράφει κάτι η διαθήκη.

Και αυτό είναι το ΠΡΟΦΑΝΕΣ.

Δημοσ.

Ωραια βαζω σε ολα οχι δλδ εκτος απο το εγγυτερων που βαζω ναι.ο αδερφος μ δεν εχει κανει αιτηση γτ δε θελει τα χρηματα.λογικα θα μοιραστουν στα 2.σε μενα και στην αδερφη μ

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, diver86 είπε

Ωραια βαζω σε ολα οχι δλδ εκτος απο το εγγυτερων που βαζω ναι.ο αδερφος μ δεν εχει κανει αιτηση γτ δε θελει τα χρηματα.λογικα θα μοιραστουν στα 2.σε μενα και στην αδερφη μ

Η γνώμη μου είναι να περιμένεις μερικές ημέρες, να ξεκαθαρίσει το θέμα. 

Τι εννοώ: 

Όταν είναι 3 αδέρφια και ο ένας ΔΕΝ κάνει αίτηση, η λογική λέει ότι αυτά ΜΕΝΟΥΝ στο κράτος και ΟΧΙ ότι τα μοιράζονται οι υπόλοιποι κληρονόμοι.

Δημοσ.

Με αφορμή τον αναθεωρημένο οδηγό που ανέβασε ο φίλος, βλέπω ότι προστέθηκαν νέες επιλογές στην πλατφόρμα που δεν υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα μπήκαν πεδία για την την πλήρη συμπλήρωση των στοιχείων της διαθήκης για τους κληρονόμους που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία (ενότητα 5 του οδηγού Αναλυτικά Στοιχεία Διαθήκης).

Το θέμα είναι ότι αυτή την στιγμή δεν εμφανίζεται η αίτηση μου για να μπορώ να την επεξεργαστώ αλλά ούτε δίνεται η επιλογή νέας αίτησης.

Ίσως το σύστημα προχωρήσει σε αναβάθμιση από στιγμή σε στιγμή και γίνουν διαθέσιμες αυτές οι επιλογές. Για την ώρα είμαστε ξεκρέμαστοι και όσα μέλη είναι κληρονόμοι από διαθήκη να είναι σε επαγρύπνηση αυτό το διάστημα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δείτε τα mail σας μας εστειλαν χθες και τους 3 κληρονόμους e mail απο τον ΕΦΚΑ (ειμασιτε στην κατηγορία ΜΕ διαθήκη) οτι πρεπει να κανουμε αποοριστικοποιηση της δηλωσης και να συμπληρωσουμε καποια πεδια.Έχει αναλυτικές οδηγίες.

Η ερώτηση μου ειναι η εξης.Ο θανών είχε αφήσει την ακίνητη περιουσία του στη χήρα και στα δυο του παιδιά.Ομως άφησε ενα αυτοκίνητο στον έναν απο τους τρεις κληρονομους.Δεν έγινε καμιά αναφορά στη διαθήκη στη λοιπή κινητή περιουσια (καταθέσεις).Το αυτοκίνητο ως γνωστόν συγκαταλέγεται στην κινητή περιουσία.Άν όμως ο ένας κληρονόμος συμπληρώσει ΝΑΙ στην ερωτηση "ορίζεστε ως ο μοναδικος κληρονομος της κινητης περιουσιας του θανοντος" αποκλείσει τους άλλους δυο κληρονομους,εφόσον η χρηματική αποζημίωση αυτή συγκαταλέγεται στην κινητή περιουσία?

Επεξ/σία από NIKOLETAL

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...