Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, KoreanW είπε

Το έχω θέσει παλιότερα εδώ μέσα ως ερώτημα.

Για μένα δεν είναι σαφές για ποιό έτος θα δηλωθεί το συγκεκριμένο εισόδημα.
Αυτό που μετράει είναι το πότε γεννάται το δικαίωμα είσπραξης.

Δεν είναι αναδρομικά του κληρονόμου αλλά του διαθέτη της κληρονομιάς, και αυτή είναι η διαφορά:

Εκεί που για τον διαθέτη ως άμεσο δικαιούχο το εν λόγω δικαίωμα ανατρέχει στα έτη 2015-16
κι επομένως το δικαίωμα είσπραξης αφορά όντως στα συγκεκριμένα έτη,

για τον κληρονόμο το εν λόγω ποσό εισπράττεται με διαδικασία-δικαιολογητικά απόδοσης κληρονομιάς
και αφορά κληρονομικό δικαίωμα που γεννάται στον παρόντα χρόνο.

Ναι θα πρέπει να δηλωθούν τα εισοδήματα αυτά αλλά θέλει μια επιβεβαίωση σε ποιά χρονιά θα αντιστοιχηθούν.

Κάνω και μια ΑΛΛΗ σκέψη.

Αφού, μιλάμε για ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ, ίσως πρέπει να πάμε στην διαδικασία του ΦΟΡΟΥ κληρονομιάς και ΟΧΙ τροποποίητικες για κάποιο έτος.

ΥΓ. Αυτό είναι θετικό διότι δεν βγάζει φόρο η βγάζει λιγότερο. 

• Απαντ. 553
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 minutes ago, GREGORYMO said:

Κάνω και μια ΑΛΛΗ σκέψη.

Αφού, μιλάμε για ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ, ίσως πρέπει να πάμε στην διαδικασία του ΦΟΡΟΥ κληρονομιάς και ΟΧΙ τροποποίητικες για κάποιο έτος.

ΥΓ. Αυτό είναι θετικό διότι δεν βγάζει φόρο η βγάζει λιγότερο. 

Θα μπορούσε και αυτό.
Θέλει επιβεβαίωση.

Δημοσ.

Εγώ δεν έχω λάβει τίποτε ούτε οι υπόλοιποι κληρονόμοι στην οικογένεια. Έχουμε καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά. Μήπως επειδή υπήρχε διαθήκη; Όμως καταθεσαμε και το πιστοποιητικό περί μη αποποίησης.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, AthenaM είπε

Εγώ δεν έχω λάβει τίποτε ούτε οι υπόλοιποι κληρονόμοι στην οικογένεια. Έχουμε καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά. Μήπως επειδή υπήρχε διαθήκη; Όμως καταθεσαμε και το πιστοποιητικό περί μη αποποίησης.

Δεν διάβασες ?

Όσοι είναι με διαθήκη, πάνε Απρίλιο.

Δημοσ.

2 μηνες και το πιστοποιητικο περι μη αποποίησης ακομα σε υποβολή. Τηλέφωνα δεν απαντάει κανεις....Στο ΚΕΠ μάλιστα που μιλησα, μου ειπαν οτι υπάρχει χαρακτηριστικη καθυστέρηση. Απορώ πως κάποιοι το πηραν άμεσα το πιστοποιητικο.

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, gas7777 είπε

2 μηνες και το πιστοποιητικο περι μη αποποίησης ακομα σε υποβολή. Τηλέφωνα δεν απαντάει κανεις....Στο ΚΕΠ μάλιστα που μιλησα, μου ειπαν οτι υπάρχει χαρακτηριστικη καθυστέρηση. Απορώ πως κάποιοι το πηραν άμεσα το πιστοποιητικο.

απο 27/12/20 εμένα , ακόμα δεν έχει φανεί τίποτα, παραμένει στο ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΑ.

• Confused 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

απο 27/12/20 εμένα , ακόμα δεν έχει φανεί τίποτα, παραμένει στο ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΑ.

27/12/20 ?

ΔΕΝ είχε λήξει η προθεσμία ?

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

27/12/20 ?

Τότε έκανα την αίτηση στο Ειρηνοδικείο. Πιο πριν είχα κάνει την προσωρινή αποθήκευση στην άλλη πλατφόρμα. Εκκρεμούν μόνο τα πιστοποιητικά για να κάνω την ολοκλήρωση.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

30.000 έκαναν αίτηση, χωρίς να δικαιούνται.

Σε αυτούς δεν είχε γίνει κάποια απο τις παράνομες παρακρατήσεις.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

27/12/20 ?

H προθεσμια για οσους δεν έχουν τα δικαιολογητικά (αναφέρομαι στα αναδρομικά κληρονομων) λήγει στις 28 αυτου του μηνα.

Ομως με τοσο λιγους υπαλληλους δε βγαινει η δουλειά.

Δημοσ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τηρεί ο Φορέας και κατόπιν του ελέγχου που διενήργησε η Υπηρεσία στα αρχεία πληρωμών συντάξεων ,    προέκυψε ότι για τον συνταξιούχο που αιτείσθε την επιστροφή ποσών μειώσεων, δεν είχαν πραγματοποιηθεί κρατήσεις του  άρθρου 6 παρ. 1 του Ν. 4051/12(Α΄40) και του άρθρου πρώτου παρ ΙΑ υποπαραγρ. ΙΑ 5 περ. ν1 Ν 4093/2012(Α/222), για το από 11/6/2015 έως 12/5/2016 χρονικό διάστημα ( άρθρα 33,34 Ν. 4734/2020) και  συνεπώς το αίτημά σας είναι άνευ αντικειμένου.

Εκ των Γεν.Δ/νσεων του e-ΕΦΚΑ

μαλλον ενας απο τους 30κ 🙂
  • Like 2
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, lef123 είπε
Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τηρεί ο Φορέας και κατόπιν του ελέγχου που διενήργησε η Υπηρεσία στα αρχεία πληρωμών συντάξεων ,    προέκυψε ότι για τον συνταξιούχο που αιτείσθε την επιστροφή ποσών μειώσεων, δεν είχαν πραγματοποιηθεί κρατήσεις του  άρθρου 6 παρ. 1 του Ν. 4051/12(Α΄40) και του άρθρου πρώτου παρ ΙΑ υποπαραγρ. ΙΑ 5 περ. ν1 Ν 4093/2012(Α/222), για το από 11/6/2015 έως 12/5/2016 χρονικό διάστημα ( άρθρα 33,34 Ν. 4734/2020) και  συνεπώς το αίτημά σας είναι άνευ αντικειμένου.

Εκ των Γεν.Δ/νσεων του e-ΕΦΚΑ

μαλλον ενας απο τους 30κ 🙂

Αν η σύνταξη ήταν κάτω από 1000€, έτσι πάει.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Δεν διάβασες ?

Όσοι είναι με διαθήκη, πάνε Απρίλιο.

Ευχαριστώ. Δεν το είχα προσέξει πριν. Τώρα το είδα!

Δημοσ.

Χαιρετώ.

Επειδή έχω το ιδιο προβλημα με αναμονη δικαιολογητικου μη αποποίησης απο τον Γενάρη (αφου άλλο ειρηνοδικείο μου έστειλε ότι ήταν αναρμόδιο, λογω περιοχής (συνορα Αθήνας με Χολαργό και τελικά ανηκει αλλού), με ενημέρωσαν πως αυτη τη στιγμη εξυπηρετουν αιτήματα Δεκεμβρίου ακόμα και θα χρειαστεί υπομονη να πάμε Γενάρη.

Ομως, όντας ενημερωμένος ο υπάλληλος για τα αναδρομικά κληρονόμων, ξεκαθάρισε πως η 28η Φλεβάρη ειναι ενδεικτική και οποτε βγει το πιστοποιητικο θα μπορέσω να το υποβάλω και να πάρω τα χρήματα εφόσον τα δικαιούμαι.

Το σαιτ του ΕΦΚΑ μάλιστα προσθεσε αυτο:

"Διευκρινίζεται ότι η προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου είναι ενδεικτική και ότι η ηλεκτρονική υπηρεσία θα παραμείνει ανοικτή για την υποβολή δικαιολογητικών και μετά την ημερομηνία αυτή για τις περιπτώσεις εκείνες που θα καθυστερήσει η έκδοση των αναγκαίων πιστοποιητικών." 

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...