Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους σας, έχω παιδί (κόρη) που εισάγεται σε πανεπιστήμιο (Ιατρική) και θα ήθελα μια βοήθεια - τεκμηρίωση για την επιλογή υπολογιστή, όσον αφορά το δίλημμα Laptop ή Desktop. 

Ποιον από τους δύο τύπους υπολογιστή χρειάζεται περισσότερο ένας φοιτητής λοιπόν σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη και την σχολή που προανέφερα;

Να σημειωθεί εκ των προτέρων ότι δεν παίζει παιχνίδια καθόλου και ούτε πρόκειται, καθώς η σχέση της με τους υπολογιστές περιορίζεται στο surfing + YouTube και λίγο Office. 

Εφόσον καταλήξω στο πρωταρχικό αυτό δίλημμα, μετά είναι ευπρόσδεκτες οικονομικές προτάσεις αγοράς για όλο τον περιφερειακό εξοπλισμό που θα χρειαστεί (π.χ εκτυπωτή τι τύπο; Μήπως πολυμηχανημα καλύτερα; κλπ) 

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα. Σίγουρα ο σταθερός είναι η καλύτερη λύση όταν θες να έχεις ένα μηχάνημα με περισσότερες δυνατότητες και ανβαθμισιμο στη διάρκεια του χρόνου αλλά ούσα φοιτήτρια, το πιο πιθανό είναι να χρειάζεται να τον έχει πάντα μαζί της και θα προτιμήσει η ίδια λύση laptop. Με 500-600 € θα είναι υπέρ του δεόντως καλυμμένη κι αν θέλει μπορεί να το συνδέει στο φοιτητικό σπίτι με μια μεγάλη οθόνη για να κάνει τις εργασίες της και να το χειρίζεται με εξωτερικό πληκτρολόγιο ποντίκι όπως ακριβώς θα έκανε με έναν σταθερό. Θεσε ένα budget για αρχή!

Επεξ/σία από radiohead
  • Like 2
Δημοσ.

https://www.e-lenovo.gr/lenovo-ideapad-3-15-fullhd-ryzen-5-8gb-ssd256-w10-grey.html

Αυτό είναι τουμπανακι και υπέρ του δεόντως για τις ανάγκες της.

Συνδιαζεις προαιρετικά με https://www.skroutz.gr/comparelists/43?compare=15263123,15696124,20634137,15440670

https://www.skroutz.gr/comparelists/68?compare=17051151,22154358,20479420

Κι έτοιμη η γιατρός :)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, topmar είπε

π.χ εκτυπωτή τι τύπο; Μήπως πολυμηχανημα καλύτερα; κλπ) 

Όσον αφορά τον εκτυπωτή, αν θέλει να τυπώνει λίγες σελίδες το μήνα (~50 σελίδες) εντάξει, αν όμως θέλει να τυπώνει σημειώσεις και εργασίες η καλύτερη λύση είναι να πηγαίνει με το στικάκι της σε κάποιο φωτοτυπείο με 0,03€ τη σελίδα.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, topmar είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση, το budget κυμαίνεται εκεί που είπες, 500€-600€ MAX. 

Πάρε κατι τετοιο https://pcrama.gr/e-shop/hp-prodesk-600-g1-sff-intel-core-i3-4130-haswell-4-3.4-ghz-4096-500-windows-10-i3-4310-4th-gen-7-el.html#.X0t9wotS_IU   και μη ξοδευεις πολλα λεφτα αυτη τη στιγμη που ολα τρεχουν , προσθεσε μια οθονη και εκτυπωτη με ηχεια και ειναι ενταξει

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξαρταται που εχει περασει. Αν εχει περασει στην πολη σας και θα μενει στο πατρικο τοτε πρεπει να παρετε desktop 1000% θα κρατησει περισσοτερα χρονια, εναλλακτικα αν μεταφερθει εκτος της κατοικιας σας σε φοιτητικο σπιτι τοτε λαπτοπ. Οσο για τις φωτοτυπιες συνηθως οι βιβλιοθηκες των σχολων δινουν την δνατοτητα με ενα μικρο αντιτιμο μικροτερο των βιβλιοπωλειων να βγαζεις φωτοτυπιες. Αναλογα το πανεπιστημιο που εχει περασει λογικα πρεπει να υπαρχει αυτη η δυνατοτητα για εκπα και απθ ξερω γινεται σιγουρα αλλα φανταζομαι παντου ειναι αυτο. Συνεπως δεν χρειαζετε να δωσετε λεφτα για εκτυπωτη εφοσον δεν θα γινονται εκτυπωσεις σε μεγαλο βαθμο.

Επεξ/σία από Marios8888
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Το παιδί θα σταλεί σε σχολή του εξωτερικού για σπουδές, οπότε κάτι καλό θα ήταν προτιμότερο, γιατί δεν θα υπάρχει άμεση τεχνική υποστήριξη σε περίπτωση που χαλάσει. 

Πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε εάν είναι προτιμότερο το Laptop ή το Desktop, στην περίπτωση μου. 

Επεξ/σία από topmar
Δημοσ.

Οπότε laptop στην περίπτωση ταιριάζει καλύτερα.... 

Πάμε τώρα στο μέγεθος οθόνης· 15,6" ή 17"; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

15 μαζί με εξωτερική οθόνη γιατί θα έχεις από τη μια καλύτερα χαρακτηριστικά στα 500-550€ και καλύτερη εμπειρία σε κάθε τομεα,  όταν θα το συνδέει στην 24αρα. Γνώμη μου. 

Να μη πω για 27αρι που τρώγεται αν κάθεται πιο μακριά σε browsing office και να βλέπει και τηλεόραση η κανένα νετφλιξ από το κρεβάτι πχ ;)

Επεξ/σία από radiohead
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, topmar είπε

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Το παιδί θα σταλεί σε σχολή του εξωτερικού για σπουδές, οπότε κάτι καλό θα ήταν προτιμότερο, γιατί δεν θα υπάρχει άμεση τεχνική υποστήριξη σε περίπτωση που χαλάσει. 

Πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε εάν είναι προτιμότερο το Laptop ή το Desktop, στην περίπτωση μου. 

Ξεκαθαρα λάπτοπ για εμένα χωρίς δεύτερη σκέψη από αυτό που είδη προτάθηκαν να επιλέξετε ένα είναι πολύ αξιόλογα 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Pickle Rick είπε

Ξεκαθαρα λάπτοπ για εμένα χωρίς δεύτερη σκέψη από αυτό που είδη προτάθηκαν να επιλέξετε ένα είναι πολύ αξιόλογα 

Ένα πρότεινα εγώ αδερφέ σε άλλο νήμα είσαι; :P

Δημοσ.
2 ώρες πριν, radiohead είπε

15 μαζί με εξωτερική οθόνη γιατί θα έχεις από τη μια καλύτερα χαρακτηριστικά στα 500-550€ και καλύτερη εμπειρία σε κάθε τομεα,  όταν θα το συνδέει στην 24αρα. Γνώμη μου. 

Να μη πω για 27αρι που τρώγεται αν κάθεται πιο μακριά σε browsing office και να βλέπει και τηλεόραση η κανένα νετφλιξ από το κρεβάτι πχ ;)

Το μονιτορ σε περιπτωση που θα βαλει τηλεραση σπιτι νομιζω θα ειναι περιττο. Με ενα ασυρματο σετ πληκτρολογιο κ ποντικι μπορει να κανει ανετα την δουλεια της .

Λαπτοπ σιγουρα γιατι κατα πασα πιθανοτητα θα ειναι και εργαλειο και για την σχολη της ! Φανταζομαι οτι πλεον το μεγαλυτερο ποσοστο φοιτητων στο εξωτερικο δεν κραταει πλεον χειρογραφες σημειωσεις ! Επισης 15αρι εκτος το οτι στα ιδια λεφτα  θα εχει καλυτερα χαρακτηριστικα απο το 17αρι θα ειναι πιο ευκολο και στις μετακηνισεις. Επισης αμα βρεθει στην ιδια τιμη στην χωρα που θα παει θα ηταν καλο να αγοραστει απο μεγαλο καταστημα  εκει για aftersales λογους και ταχυτερη τεχνικη υποστηριξη . Καλη σταδιοδρομια στην κοπελα ευχομαι!!!

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...