Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Vasilis T 92 είπε

Μα έχω ήδη και έναν ssd στον συστήμα μου αυτόν https://www.skroutz.gr/s/13785263/Crucial-MX500-500GB.html#description

Αλλά δεν ξέρω αν εκκινούνται  με αυτόν τα Windows κτλπ πως θα το μάθω???

Επίσης έχω μια ακόμα απορία με ποιον από τους δύο δίσκους να επεξεργάζομαι της έγραφες μου να της βλεπω με το προγγραμα videoredo  και να της κοβο και να της ραβο για καλύτερα αποτελέσματά κτλπ τα αρχεια ειναι σε μορφη ts  

με των sdd η των hdd??? Και σε ποιον από τους δύο μετά να της κάνω export πως το λένε? Αν το λέω σψστα αυτό π θέλω να πω ελπίζω να καταλάβατε τι εννοώ τι θέλω να πω 

Έχεις δίκιο sorry δεν πρόσεξα καλά τα screenshot και είδα τον SSD.

Τα windows ξεκινάνε από τον SSD, όλα είναι σωστά από ότι δείχνει το δεύτερο screenshot.

Σχετικά με τις εγγραφές σου να θυμάσαι ότι ο δίσκος C είναι ο SSD και ο δίσκος D είναι ο HDD. Στον SSD έχεις περίπου 100GB που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμα, μετά θα αρχίσει να γεμίζει και να καθυστερεί.

Δημοσ.

Τα Windows είναι στον SSD. (Το Hard Disk Sentinel δείχνει το partition C που είναι εγκατεστημένα τα Windows στον SSD).

Την επεξεργασία των video μπορείς να την κάνεις στον SSD (τα αρχεία ts είναι μεγάλα αν δεν κάνω λάθος αλλά υπάρχει αρκετός χώρος στον SSD) και το export (που είναι η τελική διαδικασία για αποθήκευση, αν δεν κάνω λάθος) να το κάνεις στον HDD. Πρόσεξε μόνο τον HDD γιατί φαίνεται σχεδόν γεμάτος.

Όπως ίσως σου ειπωθεί, η επεξεργασία video πάνω σε SSD δίνει ταχύτητα στην επεξεργασία αλλά με κόστος το ότι φθείρει πιο γρήγορα τον SSD με τις αλλεπάλληλες εγγραφές και αναγνώσεις.

Σε παλαιότερους SSD ήταν καταστροφικό (και απευκταίο), οι σύγχρονοι που αντέχουν αρκετά ΤΒ εγγραφών είναι σε καλύτερη μοίρα.

Προσοχή: Δεν γνωρίζω από επεξεργασία video, όσα αναφέρω είναι όσα γνωρίζω από αυτά που διαβάζω. Κοίταξε να ελευθερώσεις χώρο στον HDD (E:).

• Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, elpenor είπε

Έχεις δίκιο sorry δεν πρόσεξα καλά τα screenshot και είδα τον SSD.

Τα windows ξεκινάνε από τον SSD, όλα είναι σωστά από ότι δείχνει το δεύτερο screenshot.

Σχετικά με τις εγγραφές σου να θυμάσαι ότι ο δίσκος C είναι ο SSD και ο δίσκος D είναι ο HDD. Στον SSD έχεις περίπου 100GB που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακόμα, μετά θα αρχίσει να γεμίζει και να καθυστερεί.

Σε ποιον από τους δύο να Ρίχνω μέσα της εγγραφές και με ποιον από τους δύο να της  φορτώνω στο πρόγραμμα  videoredo που ειναι στον δισκο c αρα στον ssd για να της βλεπω και να της επεξεργάζομαι στον hdd η Στον ssd υπάρχει διαφορά μεταξύ τους ??

4 λεπτά πριν, TopCLR είπε

(τα αρχεία ts είναι μεγάλα αν δεν κάνω λάθος αλλά υπάρχει αρκετός χώρος στον SSD)

Τα αρχεία ts είναι σπασμένα 1gb το καθε Βίντεο γτ ο αποδικοποητης που εχω για κάποιον λογο της κοβει σε κομμάτια οταν της βλέπω στον υπολογιστη και οταν της βλεπω πανω στον αποδικοποητη της δείχνει ολόκληρες και  ακοπες. 

Δεν έχω μόνο της εγγραφές στον ssd έχω και άλλα αρχεία βίντεο και εικόνες από το κινητό τα βάζω εκεί γτ γέμισε ο δισκος d πάλι πήρα έναν δίσκο τώρα 4tb για να αδειάσω πράμα πάλι και από τους δύο δίσκους ....

Για αυτό έχει πέσει η υγεία του ssd;;; από της αλλεπάλληλες εγγραφές και σβησιματα αρχείων στον c κάθε φορά που γεμίζει ό hdd δίσκος  ???

Δημοσ.

Απεγκατάσταση το Avast (που βλέπω στο task manager ότι σου τρώει usage) και κάθε είδους anti-virus.

Τα Windows 10 έχουν ενσωματωμένο άριστο anti-virus, το Windows Defender.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 2/9/2020 στις 7:21 ΜΜ, Vasilis T 92 είπε

Για αυτό έχει πέσει η υγεία του ssd;;; από της αλλεπάλληλες εγγραφές και σβησιματα αρχείων στον c κάθε φορά που γεμίζει ό hdd δίσκος  ???

Μπορεί να έπεσε η υγεία από αυτό. Μπορεί από κάποιο άλλο λόγο. Το HDD Sentinel κοίταξε αν αναφέρει κάτι. Παρακολούθησε το με τον καιρό αν θα πέσει κι άλλο.

Πάντως μου έχει τύχει καινούριος SSD με 98% υγεία να παραμένει έτσι για χρόνια (δεν έπεφτε).

Αυτό που αναφέρεις με τα αρχεία TS μου θυμίζει τα "κλασικά" DVD με τις ταινίες όταν τα διάβαζε υπολογιστής (2~4 αρχεία εως 1GB στον φάκελο "Video_TS"). Μέσα σε εκείνα υπήρχε ένα μικρό αρχείο (μερικά kb) που το εκτελούσα με τον τότε Video Player για να παίξει ολόκληρη η ταινία και όχι σε κομμάτια (με το κάθε αρχείο). Κοίτα μήπως υπάρχει και σε σένα κάποιο τέτοιο αρχείο.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/9/2020 στις 7:19 ΜΜ, TopCLR είπε

Την επεξεργασία των video μπορείς να την κάνεις στον SSD (τα αρχεία ts είναι μεγάλα αν δεν κάνω λάθος αλλά υπάρχει αρκετός χώρος στον SSD) και το export (που είναι η τελική διαδικασία για αποθήκευση, αν δεν κάνω λάθος) να το κάνεις στον HDD. Πρόσεξε μόνο τον HDD γιατί φαίνεται σχεδόν γεμάτος.

Μέσα σε αυτόν των SSD όμως έχω μέσα τα προγράμματα και τα windows πειράζει παίζει ρόλο αυτό ?? Η να πάρω άλλον έναν SSD καλύτερα και να των έχω για αποθηκευτικό χώρο να βάζω μέσα της εγγραφές που θέλω να κάνω επεξεργασία βίντεο???.  Και κάτι ακόμα αν απλά βλέπω της εγγραφές στον SSD και μετά αφού τελειώσω το μοντάζ το κόψιμο ράψιμο δλδ  του βίντεο και μετά το αποθήκευσο το τελικό βίντεο στον HDD υπάρχει περίπτωση να πέφτει η υγεία του SSD για αυτό των λογο???

Επεξ/σία από Vasilis T 92
Δημοσ.

Με μπέρδεψες με το τι θέλεις να κάνεις και μάλλον δεν πρόσεξες αυτά που σου είχα γράψει.

Εν ολίγοις:

α) Η επεξεργασία των video καταπονεί το αποθηκευτικό μέσο (είτε SSD, είτε HDD) λόγω των συνεχών εγγραφών, σε SSD όμως μπορεί να γίνει γρηγορότερα.

β) Εαν ο δίσκος SSD που έχεις τα Windows έχει αρκετό ελεύθερο χώρο, μπορείς να κάνεις την επεξεργασία σε αυτόν. Εαν βάλεις κάποιον άλλο SSD (τώρα που είναι φθηνοί) για να κάνεις την επεξεργασία θα είναι ακόμα καλύτερα (θα δουλεύουν τα Windows και τα προγράμματα πιο άνετα μιας και δεν θα "μπλέκουν" με την διαδικασία της επεξεργασίας που θα είναι σε άλλον δίσκο).

γ) Το τελικό αποτέλεσμα μπορείς να το αποθηκεύσεις στον HDD μιας και πλέον θα χρειάζεσαι μόνο αποθήκη για ανάγνωση των video. O HDD μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αποθήκη αφού έχει περισσότερο χώρο (αν τον έχεις αδειάσει από τότε).

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...