Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα μετακόμισα σε χωριό προ διμήνου. Από την μέρα της μετακόμισης αντιμετωπίζω προβλήματα με το ηλεκτρολογικό δίκτυο (δεν είμαι μόνος και τα γειτονικά σπίτια το ίδιο έχουν)

Μια φορά τουλάχιστον ημερησίως κάνει μια στιγμιαία διακοπή τάσης και επαναφέρει (το καταλαβαίνω είτε επειδή είμαι μπροστά όταν συμβαίνει είτε  από το ξυπνητήρι το οποίο χάνει την ώρα)

Ειδικά σήμερα φοβήθηκα γιατί για κάποιο διάστημα ο υπολογιστής δεν άναβε καθόλου επειτά από τη στιγμιαία διακοπή (χαμηλή τάση στο δίκτυο;;)

Επισημαίνω ότι σε όλα τα ηλεκτρονικά έχω πρίζα υπέρτασης (αλλά αυτή με καλύπτει από κεραυνούς όχι από διακυμάνσεις ή στιγμιαίες διακοπές)

α. Τι είναι καταλληλότερο για την περίπτωσή μου UPS ή σταθεροποιητής τάσης; 

β. Μπορώ να βάλω σταθεροποιητή και στο ψυγείο και στο πλυντήριο/στεγνωτήριο (είναι ηλεκτρονικά);

γ. Για Τροφοδοτικό PC 600 W - με 2 οθόνες και 1 πολυμηχάνημα  (το οποίο συνήθως είναι κλειστό) τι κάλυψη σε  VA  χρειάζομαι;

δ. Για τηλεόραση και  home cinema, φαντάζομαι αρκεί η συσκευή με τα ελάχιστα VA;

Δημοσ.

Μήπως να βάλεις επιτηρητή τάσης σε κεντρικό επίπεδο; Βέβαια αναλόγως το πρόβλημα θα σου ρίχνει την ασφάλεια.

Δημοσ.

εφοσον εχεις διακοπη ρευματος πας σε ups.κατα προτιμηση apc. βρισκεις την καταβαλωση του pc και μετα βρισκεις αντιστοιχο ups. πχ το 1000va ειναι κοντα στα 700 watt. ολα τα μοντελα το αναφερουν.

β. ναι το αναλογο μοντελο παντα.

δ. δεν καινε πολυ αλλα βλεπεις τα manual  για σιγουρια. 

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 30/8/2020 στις 8:24 ΠΜ, Conan2046 είπε

Μήπως να βάλεις επιτηρητή τάσης σε κεντρικό επίπεδο; Βέβαια αναλόγως το πρόβλημα θα σου ρίχνει την ασφάλεια.

Τι επιλογές υπάρχουν σε επιτηρητές;

Σταθεροποιητής (να ρυθμίζει τάση) σε πίνακα λογικά δεν υπάρχει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

UPS ασυζητητί.
Αν έχεις τώρα από τους ανέμους μικροδιακοπές δεν θέλω να φαντάζομαι τι θα γίνει σε μια καταιγίδα δίπλα σου το χειμώνα.
Στον υπολογιστή και στο ρούτερ αν δεν σου έχει δώσει η τηλεφωνική. Στην τηλεόραση ένα ups είναι άχρηστο, θα θες να δεις κάτι αλλά δεν θα γνωρίζεις αν θα έρθει το ρεύμα σε 5 ή 55 λεπτά. Άσε που για επίγεια θα πρέπει να έχει ρεύμα και ο ενισχυτής.
Τα ψυγεία, τουλάχιστον τα λίγο πιο παλιά, δεν καίγονται τόσο εύκολα, αλλά άμα έχεις δώσει αρκετά λεφτά το σιγουρεύεις.

Επεξ/σία από G.TH.
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας,

Ήδη σε πρώτο στάδιο πήρα έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο για να πάρω backup το σύνολο των αρχείων που διαθέτω και θα ακολουθήσει το UPS.

@G.TH. Δεν θέλω να δω τηλεόραση ή να δουλέψω στον υπολογιστή κατά την διακοπή ρεύματος, απλά δεν θέλω αυτό το στιγμιαίο σβήσιμο και άναμμα  να δημιουργήσει προβλήματα στις συσκευές και να πληρώνω τα μαλλιοκέφαλά μου για την αντικατάστασή τους.

Δημοσ.
Στις 30/8/2020 στις 3:12 ΠΜ, yiankap είπε

Πρόσφατα μετακόμισα σε χωριό προ διμήνου. Από την μέρα της μετακόμισης αντιμετωπίζω προβλήματα με το ηλεκτρολογικό δίκτυο (δεν είμαι μόνος και τα γειτονικά σπίτια το ίδιο έχουν)

Μια φορά τουλάχιστον ημερησίως κάνει μια στιγμιαία διακοπή τάσης και επαναφέρει (το καταλαβαίνω είτε επειδή είμαι μπροστά όταν συμβαίνει είτε  από το ξυπνητήρι το οποίο χάνει την ώρα)

Ειδικά σήμερα φοβήθηκα γιατί για κάποιο διάστημα ο υπολογιστής δεν άναβε καθόλου επειτά από τη στιγμιαία διακοπή (χαμηλή τάση στο δίκτυο;;)

Επισημαίνω ότι σε όλα τα ηλεκτρονικά έχω πρίζα υπέρτασης (αλλά αυτή με καλύπτει από κεραυνούς όχι από διακυμάνσεις ή στιγμιαίες διακοπές)

α. Τι είναι καταλληλότερο για την περίπτωσή μου UPS ή σταθεροποιητής τάσης; 

β. Μπορώ να βάλω σταθεροποιητή και στο ψυγείο και στο πλυντήριο/στεγνωτήριο (είναι ηλεκτρονικά);

γ. Για Τροφοδοτικό PC 600 W - με 2 οθόνες και 1 πολυμηχάνημα  (το οποίο συνήθως είναι κλειστό) τι κάλυψη σε  VA  χρειάζομαι;

δ. Για τηλεόραση και  home cinema, φαντάζομαι αρκεί η συσκευή με τα ελάχιστα VA;

- Στο πισί θα βάλεις ένα UPS που θα καλύπτει μόνο τον Η/Υ και την μία οθόνη. Δεν χρειάζεταi να τα «καλύψεις» όλα, θα έπρεπε να αγοράσεις ένα υπερβολικά δυνατό.
Η άλλη οθόνη και το πολυμηχάνημα θα συνδεθούν στην υποδοχή του UPS που προσφέρει μόνο προστασία από την υπέρταση/υπόταση, τα καλά UPS έχουν τέτοιες δυνατότητες.

- Από τις υπόλοιπες συσκευές το ψυγείο είναι αυτό που κινδυνεύει περισσότερο καθώς λειτουργεί 24/7, θα χρειαστεί προστασία από υπερτάσεις αλλά και υπόταση, υπάρχουν σταθεροποιητές τάσης σχετικά φθηνοί.

- Για τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά μπορείς να κάνεις το ίδιο με το ψυγείο ή να βάλεις καλά πολύμπριζα ασφαλείας.

Απλά, όπως ήδη ανέφερες τα πολύμπριζα και τα αντικεραυνικά κάνουν μόνο μία δουλειά, προστατεύουν από υπερτάσεις και spikes.
Χρειάζεσαι και κάτι που θα κόβει το ρεύμα όταν θα ανιχνεύει και υπόταση.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...