Προς το περιεχόμενο

electric engineer

marazl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ποια είναι η γνώμη σας για την σχολή Ηλεκτρονικών μηχανικών του Μεσογειακού πανεπιστημίου (πρώην ΤΕΙ Κρήτης) στα Χανιά;

Είμαι μαθητής γενικού λυκείου στο 4ο πεδίο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα ηθελα να σε παροτρυνω να αλλαξεις τον τιτλο σε "electrical" για την ορθοτητα του ορου.
ισως αν μπεις στη σχολη του εκαστοτε τμηαμτος, μπορεις να τσεκαρεις το προγραμμα σπουδων (μαθηματα). το παραθετω σαν γενικη οδηγια, πιο συγκεκριμενα ισως κπ που εοχυν σπουδασει στα επιμερους τμηματα να μπορουν να πουν περισσοτερα. τα ΤΕΙ (οπως τα αφησα εγω) ειχαν πιο πολλα εργαστηριακα μαθηματα(πρακτικες/τεχνικες γνωσες) και πολυ πιο περιορισμενο ευρος γνωσεων/θεωριας.

• Like 1

4 ώρες πριν, ask είπε

θα ηθελα να σε παροτρυνω να αλλαξεις τον τιτλο σε "electrical" για την ορθοτητα του ορου.
ισως αν μπεις στη σχολη του εκαστοτε τμηαμτος, μπορεις να τσεκαρεις το προγραμμα σπουδων (μαθηματα). το παραθετω σαν γενικη οδηγια, πιο συγκεκριμενα ισως κπ που εοχυν σπουδασει στα επιμερους τμηματα να μπορουν να πουν περισσοτερα. τα ΤΕΙ (οπως τα αφησα εγω) ειχαν πιο πολλα εργαστηριακα μαθηματα(πρακτικες/τεχνικες γνωσες) και πολυ πιο περιορισμενο ευρος γνωσεων/θεωριας.

Electrical engineer =/= electronics engineer, το δεύτερο θέλει να πει ο τύπος επειδή η σχολή είναι ηλεκτρονικών μηχανικών. 

|

Ως πρώην τει θα έχει φαντάζομαι πολλά εργαστήρια και λιγότερη θεωρία, αποκλειστικά αφιερωμένο στα ηλεκτρονικά μόνο (όχι ηλεκτρολογικό σχέδιο, υψηλές τάσεις κ.ο.κ. που έχουν τα πολυτεχνεία)

Στις 30/8/2020 στις 7:22 ΠΜ, LongTom είπε

Electrical engineer =/= electronics engineer, το δεύτερο θέλει να πει ο τύπος επειδή η σχολή είναι ηλεκτρονικών μηχανικών. 

|

Ως πρώην τει θα έχει φαντάζομαι πολλά εργαστήρια και λιγότερη θεωρία, αποκλειστικά αφιερωμένο στα ηλεκτρονικά μόνο (όχι ηλεκτρολογικό σχέδιο, υψηλές τάσεις κ.ο.κ. που έχουν τα πολυτεχνεία)

Άρα αξίζει να σπουδάσω σε αυτό το τμήμα; Αφού τελειώσω τις σπουδές μου σε αυτό το τμήμα στα Χανιά και πάω στρατό, θέλω να κάνω κάποιο μάστερ στην Γερμανία και να περάσω interview για κάποια θέση εργασίας στην boch. 

5 ώρες πριν, marazl είπε

Άρα αξίζει να σπουδάσω σε αυτό το τμήμα; Αφού τελειώσω τις σπουδές μου σε αυτό το τμήμα στα Χανιά και πάω στρατό, θέλω να κάνω κάποιο μάστερ στην Γερμανία και να περάσω interview για κάποια θέση εργασίας στην boch. 

Το εάν αξίζει μόνο εσύ το ξέρεις. Ανάλογα το που είσαι τώρα, τι επιθυμείς να κάνεις για καριέρα (ή τουλάχιστον να ξεκινήσεις για την μελλοντική καριέρα σου), εάν σε αρέσει να ζήσεις σε νησί για χρόνια κ.ο.κ..

Πάντως είναι ΤΕΙ, με ότι αυτό συνεπάγεται στην δομή σπουδών και καθηγητές (και στην χρηματοδότηση, τουλάχιστον όταν ήταν ακόμη επίσημα χωρισμένα από τα ΑΕΙ). 

Θα μπορέσεις να κάνεις αίτηση για μάστερ στα περισσότερα πανεπιστήμια του εξωτερικού και να γίνεις δεκτός (ανάλογα τα προσόντα που έχεις πάντα).

Το τελευταίο φαντάζομαι είναι Bosch. Καλοί οι στόχοι, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες εταιρίες που προσφέρουν τα ίδια ή περισσότερα.

Μην γίνει έμμονη ιδέα μια εταιρία, γιατί θα χάσεις ευκαιρίες (το έχω δει). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...