SeNNinhA Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 16 ώρες πριν, Cntrl+X είπε Οποιαδήποτε Pentax, ακόμα και οι entry level. Πρακτικά, βρίσκεις πλέον από Pentax K-70 και πάνω. Είναι λίγο πιο πάνω από το budget που βάζεις πάντως αλλά κάποια στιγμή το χειμώνα είχε πέσει για μερικούς μήνες στα 549 ευρώ μαζί με kit φακό. Και σου δίνει και άλλα πράγματα (weather sealing) που τα βρίσκεις μόνο σε πολύ ακριβότερες μηχανές του ανταγωνισμού. Δε θα στη συνιστούσα όμως αν είναι σημαντικό για σένα το βίντεο ή αγαπάς τη φωτογραφία που απαιτεί σύστημα εστίασης ικανό να παρακολουθεί αξιόπιστα κινούμενους στόχους. Δεν είναι κακό, απλά ο ανταγωνισμός έχει καλύτερες λύσεις. Η Canon M50 είναι πολύ καλή μηχανή. Δεν έχει σύστημα σταθεροποίησης στον αισθητήρα. Ένα μάλλον ενοχλητικό μειονέκτημα των Panasonic GX9 και Canon M50 έναντι της Olympus OM-D M10 III είναι η διάρκεια της μπαταρίας. Η διαφορά των 20mpixels σε σχέση με τα 16mpixels είναι υπαρκτή μεν αλλά μόνο υπό ιδιαίτερες συνθήκες θα δεις διαφορά στην ποιότητα εικόνας. Εμπειρικά, υπάρχει σημαντικό περιθώριο κροπαρίσματος από τα 16mpixels. Olympus vs Panasonic στην ποιότητα εικόνας; Μάλλον όχι σε επίπεδο αισθητήρα, υπάρχουν όμως κάποιες διαφορές στην JPEG engine. Η Panasonic έχει πολύ ελκυστικά χρώματα και μάλλον κάπως κορεσμένα σε σχέση με Olympus που είναι κάπως φυσικότερα. Αν έχεις φακούς Panasonic, ίσως να προτιμήσεις Panasonic. Π.χ. ο δικός μου 12-60mm έχω διαβάσει ότι σε Olympus δε μπορεί να χρησιμοποιήσει το O.I.S. της Panasonic και βασίζεται μόνο στο IBIS της Olympus. Άρα μάλλον δε θα έχεις ίδιου επιπέδου σταθεροποίηση όπως αν τον βάλεις σε Panasonic όπου αθροίζεται η σταθεροποίηση του φακού και του σώματος. Πιθανότανα να ισχύουν και αντίστροφα τέτοιου τύπου ασυμβατότητες. Τώρα, πόσο πολύ μπορείς να κροπάρεις από τα 16mpixels; Ας δούμε. Κάπως έτσι είναι το πλήρες κάδρο: Το αποπάνω σε crop 1499x1499 pixels (φακός 12-60 f3.5-5.6): Μια άλλη cropαρισμένη εικόνα στα 1632x1198 pixels, με τον φακό 7artisans 60mm macro (δεν πρόλαβα να τον δοκιμάσω καλά ακόμα: έχασα τον φορτιστή της μηχανής 😢 ) Σε DSLR θα ελεγα και εγω PENTAX για in body stabilization. Εαν τα μεταχειρισμενα δεν σε φοβιζουν μια Κ-5 ειναι πολυ καλή επιλογη https://www.srsmicrosystems.co.uk/used-refurbished/used-cameras/used-pentax-digital-cameras/used-pentax-k-5-dslr-body-13403-actuations-1-year-gtee.html Η Pentax εχει πολλα καλα. Δεν ειναι μονο το IBIS. Ειναι οτ weather proof που αναφερθηκε. Ειναι η καλυτερη κατασκευη του σωματος. Ειναι οι παμπολες ρυθμίσεις και η δυνατοτητα customization για σχεδον τα παντα σε αυτη. Για αστορφωτογραφια θα βολεψει επισης. Εαν ειχε και καλυτερο συστημα Auto Focus θα ειχα ηδη μια στα χερια μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gorilas13 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Εφόσον σε ενδιαφέρει η φορητότητα και τραβάς Landscape, δεν σε ενδιαφέρει δηλαδή το bokeh και ούτε τόσο τα νυχτερινά και σε αυτά τα χρήματα μείνε σε m43. Οι φακοί σου απο την άλλη δεν είναι κάτι το αποτρεπτικό για μετάβαση, μιας και είναι kit φακοί που δεν κάνουν και οι δύο πάνω απο 200 ευρώ μαζί. Εγώ έχω SONY full frame, GX80 και GM1 με διάφορους φακούς. Πάνω απ' όλες ευχαριστιέμαι την μικρη GM1 m43 Δεν θα δεις καμία διαφορά στην GX9 σε σχέση με την GX80. Προσωπική μου άποψη: Πάρε ξανά την GX80 σώμα γύρω στα 250 βρίσκεις και με τα υπόλοιπα χρήματα αναβάθμισε τους φακούς σου. Εγώ έχω τον 14-140mm πάνω στην GX80 και τον 12-32mm πάνω στην GM1 ΣΥΝ τον 15mm 1.7 και τον Olympus 45mm 1.8 που δινουν φορητότητα και φώς. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cntrl+X Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 28 λεπτά πριν, gorilas13 είπε Πάνω απ' όλες ευχαριστιέμαι την μικρη GM1 m43 Και ποιά η εμπειρία σου με αυτή αν μου επιτρέπεται η παρέκβαση; Εμένα μου λείπει το σκόπευτρο, αλλά γι' αυτό ακριβώς την είχα αγοράσει. Το μινιμαλιστικό αλλά και συμμετρικό design. Χωρίς grip, χωρίς σκόπευτρο. Αλλά όταν μου την αντικατέστησαν, μου έδωσαν μια... πορτοκαλί αντί της μαύρης που είχα. Δεν έχω κανένα παράπονο, αλλά πορτοκαλί; Αυτό δε νομίζω ότι θα το ξεπεράσω εύκολα 😅😅. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gorilas13 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, Cntrl+X είπε Και ποιά η εμπειρία σου με αυτή αν μου επιτρέπεται η παρέκβαση; Εμένα μου λείπει το σκόπευτρο, αλλά γι' αυτό ακριβώς την είχα αγοράσει. Το μινιμαλιστικό αλλά και συμμετρικό design. Χωρίς grip, χωρίς σκόπευτρο. Αλλά όταν μου την αντικατέστησαν, μου έδωσαν μια... πορτοκαλί αντί της μαύρης που είχα. Δεν έχω κανένα παράπονο, αλλά πορτοκαλί; Αυτό δε νομίζω ότι θα το ξεπεράσω εύκολα 😅😅. Εγώ θα προτιμούσα την πορτοκαλί χαχα Πήρα σε auction απο το Ebay μία μαύρη με ασημί με τον 12-32 σε άριστη κατάσταση στα 200ε. Και μόνο ότι μπαίνει στην τσέπη, ειδικά τον χειμώνα με μπουφάν και όποτε θες βάζεις οτι φακό θες πάνω μου αρκεί. Μακάρι να είχε και σκόπευτρο αλλά η GM5 πλέον κάνει 400ρη. Ποτέ μου δεν θα έπαιρνα G9, μου φαίνεται απαράδεκτο που βγάζουν τέτοια τούβλα m43 σώματα και παράτησαν τελείως τα compact. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2020 από gorilas13 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Αν θες μονο φωτογραφια και κυριως street , δες την D610 Που πλεον πωλειται σε τιμη χωμα (καινουρια) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cntrl+X Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 14 λεπτά πριν, gorilas13 είπε Εγώ θα προτιμούσα την πορτοκαλί χαχα Πήρα σε auction απο το Ebay μία μαύρη με ασημί με τον 12-32 σε άριστη κατάσταση στα 200ε. Και μόνο ότι μπαίνει στην τσέπη, ειδικά τον χειμώνα με μπουφάν και όποτε θες βάζεις οτι φακό θες πάνω μου αρκεί. Μακάρι να είχε και σκόπευτρο αλλά η GM5 πλέον κάνει 400ρη. Ποτέ μου δεν θα έπαιρνα G9, μου φαίνεται απαράδεκτο που βγάζουν τέτοια τούβλα m43 σώματα και παράτησαν τελείως τα compact. Έλα! να τις ανταλλάξουμε τότε! 🙂 άμα θες. Σου δίνω και τις θήκες που έχω αγοράσει κατά καιρούς από ebay. Τη δική μου την είχα αγοράσει το καλοκαίρι του 2016 (μαύρη) ενώ αυτή που έχω τώρα μου την έδωσαν σε αντικατάσταση εκείνου του μοντέλου το 2017 (ήταν εντός εγγύησης). Όλο αυτό τον καιρό, μέχρι πρόσφατα, ο κιτ φακός (12-32) δεν έβγαινε ποτέ από πάνω, γιατί αυτή τη μηχανή δε την είχα αγοράσει τόσο για να ασχοληθώ με τη φωτογραφία, (γι' αυτό έχω τη NIkon με κάμποσους φακούς) αλλά από... έρωτα. Παρεμπιπτόντως, ο φακός που έχει το πορτοκαλί μοντέλο που μου έδωσαν σε αντικατάσταση του πρώτου, είναι μαύρου χρώματος, που μου αρέσει. Εγώ τους είχα στείλει για service την μαύρη GM1 μαζί με το φακό. Φαίνεται ότι επέστρεψε ο ίδιος φακός με νέο σώμα. Επειδή αποφάσισα ότι με ενδιαφέρει να επενδύσω στο σύστημα m43 , πήρα τελευταία κάποιους φακούς, όχι τόσο για να μπουν στην GM1 αλλά σε μια μελλοντική m43 κάμερα με σκόπευτρο. Γι' αυτό και εξετάζω και την GX9. Το compact στοιχείο το θέλω, δε θα πήγαινα σε GH5 ή G9. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα