oldnew Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, atheatos είπε το ένα φέρνει το άλλο. Χωρίς πωλήσεις iPhone κτλ. δεν θα εχουν προσβαση στο Appstore περισσότεροι αρα μειωμενα τα κερδη. Η βεβαιότητα σου για κάτι που έχεις απομονώσει σε σχέση με το συνολικό , δεν είναι πρωτόγνωρο σε θέματα Αpple. Πολλοί με το που δουν θεμα Apple , "θολώνουν" και γράφουν οτι τους κατέβει.... Το βέβαιος είναι σχήμα λόγου. Απο οσα εχω διαβασει κατα καιρούς σε αυτό εχω καταλήξει. Έγραψα και πριν, αυτη τη στιγμη δε βρήκα κατάλληλο λινκ να δείχνει αυτο που λεμε, δεν τα βρίσκεις τοσο εύκολα αυτα οπότε θες. Ξαναλέω λοιπόν οποίος βρει λινκ, ευχαρίστως να το βαλει να την λήξουμε με αποδείξεις τη συζήτηση. Οι απόψεις μου ποτε δεν επηρεάζονται ποδόσφαιρικα υπέρ της μιας ή τής αλλης πλατφόρμας, εχω δουλέψει και τις 2 και εχω επιλέξει ποια με βολεύει καλύτερα, οπότε δε γραφω φσνμποιστικα. Στο θέμα του Facebook / messager επιμένω, έχουν γίνει κάτι τοσο δεδομένο όσο το τηλέφωνο πλεον. Ειναι το μονο ικανό να προκαλέσει σημαντικό χτύπημα σε πλατφόρμα. 1
atheatos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 To σίγουρο είναι οτι facebook τα έχει βρει λίγο σκουρα με το ios 14 που δείχνει που έχει πρόσβαση. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, oldnew είπε Πάντως αν βρει λινκ, δεν βρηκα οσο εψαξα που να δείχνει τα τελευταία χρόνια το ποσοστό ΚΕΡΔΩΝ οχι πωλήσεων που προέρχεται απο πωλήσεις iPhone και κερδών από την προμήθεια 30% στις εφαρμογές, γραφτώ να βγάλουμε σίγουρη ακρη. Είμαι βέβαιος ειναι τεράστια τα κέρδη της απο εκει και στάνταρ. Δεν θα βρεις πόσα βγάζει από το 30% του App Store γιατί δεν δημοσιεύεται αυτή η πληροφορία, από όσο ξέρω (και δεν θα το ψάξω παραπάνω) Για το 2ο τρίμηνο 2020 όπως βλέπεις, το iPhone αποτελεί τα μισά έσοδα της εταιρίας, και είναι και πεσμένο σχετικά με άλλα τρίμηνα που ήταν 60+%. Το App Store είναι στην κατηγορία services, που περιλαμβάνει και Apple Music, iCloud, Developer Program και όποια άλλη υπηρεσία πουλάνε. 2 ώρες πριν, oldnew είπε Στο θέμα του Facebook / messager επιμένω, έχουν γίνει κάτι τοσο δεδομένο όσο το τηλέφωνο πλεον. Ειναι το μονο ικανό να προκαλέσει σημαντικό χτύπημα σε πλατφόρμα. Το θέμα είναι πως το Facebook δεν έχει κάποιο λόγο να φύγει απο την πλατφόρμα χωρίς οι χρήστες του να νιώσουν "προδομένοι." Τι θα γίνει δηλαδή; Θα τους πει, δεν μας αφήνει η Apple να έχουμε Facebook Gaming άρα το κλείνουμε; "Χεστήκαμε" θα πουν οι χρήστες, φέρε μας το Messenger. Ούτε η Apple έχει λόγο να διώξει το Facebook ή το Messenger από την πλατφόρμα. Κι αυτό θα ήταν εχθρικό προς τους χρήστες. Αν κι εγώ προσωπικά έχω αποφύγει το Messenger στο κινητό, καταλαβαίνω πως για πολλούς είναι απαραίτητο, ακόμα και για την δουλειά τους. Δεν είναι κατάσταση Epic Games πάντως, αχ, χάσαμε τη νέα σεζόν Fortnite, έχουμε τελείως διαφορετικό target group. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2020 από SeaLion
oldnew Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 2 ώρες πριν, SeaLion είπε Δεν θα βρεις πόσα βγάζει από το 30% του App Store γιατί δεν δημοσιεύεται αυτή η πληροφορία, από όσο ξέρω (και δεν θα το ψάξω παραπάνω) Για το 2ο τρίμηνο 2020 όπως βλέπεις, το iPhone αποτελεί τα μισά έσοδα της εταιρίας, και είναι και πεσμένο σχετικά με άλλα τρίμηνα που ήταν 60+%. Το App Store είναι στην κατηγορία services, που περιλαμβάνει και Apple Music, iCloud, Developer Program και όποια άλλη υπηρεσία πουλάνε. Το θέμα είναι πως το Facebook δεν έχει κάποιο λόγο να φύγει απο την πλατφόρμα χωρίς οι χρήστες του να νιώσουν "προδομένοι." Τι θα γίνει δηλαδή; Θα τους πει, δεν μας αφήνει η Apple να έχουμε Facebook Gaming άρα το κλείνουμε; "Χεστήκαμε" θα πουν οι χρήστες, φέρε μας το Messenger. Ούτε η Apple έχει λόγο να διώξει το Facebook ή το Messenger από την πλατφόρμα. Κι αυτό θα ήταν εχθρικό προς τους χρήστες. Αν κι εγώ προσωπικά έχω αποφύγει το Messenger στο κινητό, καταλαβαίνω πως για πολλούς είναι απαραίτητο, ακόμα και για την δουλειά τους. Δεν είναι κατάσταση Epic Games πάντως, αχ, χάσαμε τη νέα σεζόν Fortnite, έχουμε τελείως διαφορετικό target group. Thanks, χρήσιμο το στατιστικο εφόσον οντως ισχύει. Αν όντως η προμήθεια του 30% συμπεριλαμβάνεται στα services, τοτε έχετε δικιο. Περίμενα πολλαπλασια κερδη της Apple απο εκει. Το γεγονός πάντως οτι δεν τα δημοσιεύει ξεκάθαρα η Apple, μου δίνει το δικαίωμα να μη τα πολυ πιστεύω, δεδομένων και καποιων άρθρων που εχω διαβασει στο παρελθόν. Γενικά την Apple δεν τη συμφέρει καθόλου να φαινονται τεράστια τα κέρδη της απο εκει. Ουτε εγω αναμένω να τα σπάσει το Facebook με την Apple, αλλα ποτέ δεν ξέρεις. Anyway το μέλλον θα τα δείξει ολα.
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 2 λεπτά πριν, oldnew είπε χρήσιμο το στατιστικο εφόσον οντως ισχύει Ισχύει, η Apple τα ανακοινώνει κάθε τρίμηνο. Δεν μπορεί να τα κρύβει γιατί έχει επενδυτές και οι μετοχές της είναι στο χρηματιστήριο. Μην ξεχνάς πως στο App Store τα περισσότερα apps είναι δωρεάν, και δεν παίρνει προμήθεια για οποιαδήποτε αγορά γίνεται σε app. Αν ψωνίζεις από το Amazon, ή το H&M ή από το app κάποιου super market, γενικά ότι δεν είναι digital product, δεν παίρνει τίποτα η Apple πέρα από τα 99$ ετήσια συνδρομή ανά developer (όχι ανά app). Το 30% πιστεύω είναι κάποιου είδους χρυσή τομή για να λειτουργεί το store και να έχει και κάποιο κέρδος που να μην είναι πολύ λιγότερο σε σχέση με τα άλλα margins που έχει στα άλλα προϊόντα.
teovag Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 31/8/2020 στις 1:58 ΠΜ, aypnia είπε Δεν σκέπτονται με γινάτια εταιρείες τέτοιου μεγέθους. Η Google για να είναι στο iPhone πληρώνει ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ κάθε χρόνο. https://www.theverge.com/2020/7/1/21310591/apple-google-search-engine-safari-iphone-deal-billions-regulation-antitrust Και θα συνεχίσει να το κάνει γιατί τη συμφέρει οικονομικά. Αν φύγει η Google (που δεν θα γίνει ποτέ) θα ψωνίσει καμία πάπια για αναζητήσεις. Τι θα κάνει η Apple αν φύγουν MS και FB; (αυτοί οι δυο μαζί με την Epic το παίζουν επαναστάτες ποπολάροι). Θα προωθήσει.. πραγματικά όμως... το iWork και θα κάνει το facetime διαθέσιμο παντού. Και θα την ακολουθήσουν οι χρήστες iPhone γιατί είναι σε θέση να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες. Εννοείται δεν σκέφτονται με γινάτια τέτοιες εταιρίες. Το κέρδος είναι uber alles. Δεν ξέρω κατά πόσο το iWorks θα δουλέψει σε συστήματα/περιβάλλον με Windows (80% των H/Y) και Android (85% mobile συσκευών) καθώς είναι βελτιστοποιημένο να λειτουργεί σε συνδυασμό με άλλες iOS based εφαρμογές (πχ Safari)...δύσκολο αυτό, αλλά όχι και ακατόρθωτο. Το Facetime δεν θα το δώσει ποτέ όμως σε άλλες συσκευές, όπως και το AirDrop, καθώς σύμφωνα με την ίδια την Apple θα γίνει ευάλωτο σε "επιθέσεις" και ουσιαστικά Δουρειος Ίππος ... Αυτόματα, αυτό τώρα θωρακίζει την Apple σε επίπεδο software, αλλά ταυτόχρονα στο μέλλον πιθανώς να την απομονώσει. Θα δείξει πάντως...
jimarass26 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 31/8/2020 στις 1:03 ΠΜ, oldnew είπε Βαριέμαι να απαντήσω σε ολα, στο 1ο ομως, λογω του 30% προμήθεια εφτασε σε τέτοια κερδη και οχι μονο απ τις πωλήσεις των iPhone : https://www.imore.com/31-apples-revenue-year-came-directly-its-stores-and-its-website Εδω λεει οτι 31% ΟΛΩΝ των κερδών το 2019 προήλθε απο το apple store. Και τα κέρδη της Apple ειναι πολυ μεγάλα και απο ολα τα υπόλοιπα προϊόντα και υπηρεσίες που πουλάει, δεν είναι μονο απο το iPhone. Αυτο το ποσοστό λοιπόν ειναι πολυ μεγαλύτερο ως ποσοστό των κερδών που προέρχονται μονο απο το iPhone. Αν βρεις καλύτερο link για 2019 που να λεει αλλα γραφτώ να το δούμε. Παιδια πρέπει να ξεκαθιαρίσετε στο μυαλό σας δυο πραγματάκια. Δεν ενδιαφέρει κανέναν το πόσα λεφτά έβγαλε, όταν το άλλο μέρος έβγαλε 70%. Δεν ενδιαφέρει κανέναν πόσα βγάζει μια εταιρεία που φτιάχθηκε εκ του μηδενός από συγκριτικά απένταρα παιδια (δλδ δεν τα βρήκαν, έτοιμα, όχι ότι αυτό θα ήταν μεμπτο, απλά λέω) . Να αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας. Δεν ενδιαφέρει κανέναν ένα θέμα που απλά αποτελεί θέμα καθαρής διαπραγμάτευσης δύο μερών. Κανείς δεν έχει δίκιο και κανείς άδικο. Όσο μια αγορά δεν είναι ρυθμισμένη, ισχύει ο κανόνας του ανταγωνισμού. Δεν σου αρέσει? Πας αλλού. Δεν παραπονείσαι για έναν που ίδρωσε να γίνει ισχυρος και που μέτοχος μπορεί να είναι σήμερα ένα ταμείο που αύριο θα δίνει σύνταξη σε έναν παππού στο Μεξικό ή στην Ιταλία. Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι το "πως και εγώ θα πάρω το 70%, και μια μέρα ίσως να είμαι σε θέση να διαπραγματευτώ για 80%". Όλες οι άλλες λογικές, είναι λογικές που στη βάση τους έχουν έναν κοινό παράγοντα: "απληστία και ζήλεια για την επιτυχία κάποιου, και βαρεμάρα να προσπαθήσω να κάνω το ίδιο και εγώ". Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2020 από jimarass26
NasstasjiaP Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 30/8/2020 στις 8:44 ΠΜ, AtiX είπε Η εταιρία που θέλει να έχει κέρδη θα πάει στην πλατφόρμα που της προσφέρει ασφάλεια απέναντι στην πειρατεία και που οι κάτοχοι της ξοδεύουν περισσότερα λεφτά... και μόνο που το iOS, με ένα ποσοστό κοντά στο 20% επί του συνόλου κινητών και tablets, προσφέρει τα διπλάσια κέρδη από το android καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει για τις εταιρίες να εγκαταλείψουν την πλατφόρμα... αν οι εταιρίες θέλανε θα μπορούσαν να κάνουν ότι και το Netflix, αγορές εκτός καταστήματος, δυστυχώς όμως δεν το κάνουν γιατί θέλουν και στον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη... Επιτέλους! Μα πες τα κάποιος!! Διαβάζω τόση ώρα για την αποκλειστικότητα μέσα από το iOS και το μονοπώλιο της κακιάς μηλομάγισσας... Όλοι μα όλοι έχουν την επιλογή να μπουν στο Facebook όπως έμπαιναν και προ εφαρμογών... από τον browser. Και να ψωνίσουν από εκεί χωρίς το 30%, και να συμμετέχουν σε events κλπ κλπ (όπως αποπειράθηκε να κάνει η epic την πρώτη φορά που έφυγε από το PlayStore πριν κάποια χρόνια...)... όμως οι devs βολεύονται να υπάρχει η εφαρμογούλα τους στο AppStore και στο κάθε store γιατί όλα είναι πιο εύκολα και είναι πιο πιθανό ο κάθε χρήστης να περάσει περισσότερο χρόνο εντός εφαρμογής που είναι και πιο light και τρώει και λιγότερα δεδομένα (μην ξεχνιόμαστε...) και πολύ πιο εύκολο να κάνει άσκοπες αγορές σε skins παιχνιδιών, σε in-app purchases κλπ... γιατί ο άλλος δρόμος σημαίνει να δεις την τιμούλα πολλή ώρα στην οθόνη σου... να βγάλεις και την πιστωτική ή να ανοίξεις το PayPal και όσο κάνεις τη διαδικασία και συνειδητοποιείς που πας να χαλάσεις χρήματα, μπορεί ν' αλλάξεις γνώμη ή να μην μπεις καν στη διαδικασία... που σημαίνει μειωμένη κίνηση (όπως την πάτησε η Epic όταν πρωτοβγήκε από το PlayStore και είδε τα android κέρδη της να πέφτουν κατακόρυφα και την έκανε την κωλοτουμπίτσα... ή κάνετε όλοι πως δεν θυμάστε και δεν ξέρετε... αλλά ξέχασα! H Epic ενδιαφέρεται για τον καταναλωτή και τον dev...). Και μην τρελαινόμαστε δλδ, πού είναι το μονοπώλιο??? Όσοι έχετε θέμα με την Apple, λογικά έχετε θέμα και με τη φιλοσοφία της, τα μειωμένα specs με τις αυξημένες τιμές κλπ κλπ, συνεπώς κάντε στροφούλα για ανοιχτό Android με άπειρες επιλογές συσκευών σε όλα τα μήκη και πλάτη τιμών! Και με διαθέσιμο fortnite!! Πού είναι το πρόβλημά σας και πού είναι το μονοπώλιο??????????? Η Apple δίνει στην αγορά έξτρα επιλογή! αυτή του κλειστού οικοσυστήματος με την αυξημένη ασφάλεια για όσους τη θέλουν! Δεν υποχρεώνει κανέναν να αγοράσει όσο όσο αλλιώς μένει χωρίς! Άντε πχια!!!! 🤣 3
CheOnWeb Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 1 minute ago, NasstasjiaP said: γιατί ο άλλος δρόμος σημαίνει να δεις την τιμούλα πολλή ώρα στην οθόνη σου... να βγάλεις και την πιστωτική ή να ανοίξεις το PayPal και όσο κάνεις τη διαδικασία και συνειδητοποιείς που πας να χαλάσεις χρήματα, μπορεί ν' αλλάξεις γνώμη ή να μην μπεις καν στη διαδικασία... Ουδέν αληθέστερον... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα