Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεχνάτε κάτι. Η Google μπορεί να παίρνει και αυτή μερίδιο, αλλά σου επιτρέπει να εγκαταστήσεις εφαρμογές και εκτός Google Play Store. Η Apple από την άλλη θέλει το 100% της μερίδας οπότε δεν σου επιτρέπει να κάνεις κάτι τέτοιο. Και καλά για την ασφάλεια των χρηστών.

Εν τω μεταξύ:
https://bgr.com/2019/10/03/ios-app-store-1370-scammy-apps-apple/
https://www.digitalinformationworld.com/2020/04/fleeceware-apps-apple-app-store-financial-frauds.html
https://techcrunch.com/2018/10/15/sneaky-subscriptions-are-plaguing-the-app-store/

Δημοσ.
7 minutes ago, sweetemily said:

Ξεχνάτε κάτι. Η Google μπορεί να παίρνει και αυτή μερίδιο, αλλά σου επιτρέπει να εγκαταστήσεις εφαρμογές και εκτός Google Play Store. Η Apple από την άλλη θέλει το 100% της μερίδας οπότε δεν σου επιτρέπει να κάνεις κάτι τέτοιο. Και καλά για την ασφάλεια των χρηστών.

Εν τω μεταξύ:
https://www.digitalinformationworld.com/2020/04/fleeceware-apps-apple-app-store-financial-frauds.html
https://techcrunch.com/2018/10/15/sneaky-subscriptions-are-plaguing-the-app-store/

Έχει αναφερθεί πολλές φορές, δεν το ξεχνάμε. Η Apple βέβαια έχει την ίδια «κλειστή» λογική απ’ την αρχή, πριν καν την ύπαρξη του App Store, πόσο μάλλον των in-app purchases, για τα οποία γίνεται κυρίως όλη η ιστορία. Δικαίωμά σου βέβαια να πιστεύεις ότι η Apple το είχε προσχεδιάσει, ενώ η Google, είτε δεν το είχε σκεφτεί, είτε το κάνει για το καλό των χρηστών. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Για την ακρίβεια η πρόσβαση στον αριθμό του κινητού κατέστει αυστηρά προσωπική, αφού έχει γίνει κάτι σαν ηλεκτρονική ταυτότητα. Το διευκρινίζω γιατί διαβάζω (παλαιότερα πολύ περισσότερο) συχνά φράσεις του τύπου "δεν δίνω τον αριθμό μου στην Apple/Microsoft/Google" γιατί μπλα μπλα κλπ, ξέρεις τι εννοώ. Λες και είναι μυστικός, ένας αριθμός που γνωρίζουν εκατοντάδες, συνήθως, άνθρωποι. 😄
Κατά τα άλλα είσαι απ' τους λίγους (και άλλοι 2-3 εδώ μέσα) που βλέπουν τα key points της ιστορίας με τον τρόπο που τα βλέπω κι εγώ (όχι ότι έχουμε απαραίτητα το δίκιο με το μέρος μας, αλλά λέω... :P).

Σύμφωνοι, ωστόσο δεν θες και απαραίτητα κάποιος να ξέρει οτι το username Cheonweb αντιστοιχει στο κινητό χχχ. Εντάξει οι μυστικές υπηρεσίες οκ, και πρέπει, αλλά όχι και ο κάθε πικραμένος....

2 ώρες πριν, sweetemily είπε

Εν τω μεταξύ:

Αν διαβάσεις λίγο βιογραφία του Στηβ, θα δεις οτι αυτή ήταν η λογική του από την ημέρα που έφτιαξε την εταιρεία 40 χρόνια πριν. Δεν είναι ότι θέλει το 100% της μερίδας αλλά ότι θέλει κλειστό ελεγχόμενο σύστημα ώστε να μην "μπαίνει κάθε υδραυλικός και βάζει ότι θέλει μέσα". Ο Βοσνιακ ήθελε ανοιχτό, να δουλέυει με κάρτες επέκτασης (το οποίο δεν του πέρασε, αλλά το έκανε η ΙΒΜ). Τότε δεν υπήρχε πίτα στην αγορά και ακομα και ο Βοσνιακ δεν πίστευε στους υπολογιστές. Το κίνητρο δεν ήταν η πίτα αλλά η αξιοπιστία του προιόντος. Αυτό που λένε πια όλοι σήμερα, και εκεί πάει σιγά σιγά ολη η βιομηχανία αν το δεις (ecosystem), πως όποιος φτάχνει ΚΑΙ Hardware KAI Software, είναι σοβαρός παίχτης. Οι εταιρείες που φτιάχνουν πχ οπλα, τί κάνουν λες???? Open source????

Η SONY, Nintendo, MS στο XBOX τι κάνουν?

Η λεπτή διαφορά είναι πως ο υπολογιστής έχει γίνει πια κοινωνικό αγαθό όπως το ιντερνετ ή το νερό, οπότε η κλειστότητα ελέγχεται βάσει διαθεσιμότητας εναλλακτικών στην αγορά. Αν υπάρχσουν 2-3 κλειστότητες, λέγε με iOS,Android, , Windows, τότε είσα μια χαρά. 

Και στην τελική, προτιμώ μια εταιρεία να έχει την ευθύνη για κάτι, παρά να την πασάρει σε εμένα για το καλό μου.

Επεξ/σία από jimarass26
Δημοσ.
2 minutes ago, jimarass26 said:

Σύμφωνοι, ωστόσο δεν θες και απαραίτητα κάποιος να ξέρει οτι το username Cheonweb αντιστοιχει στο κινητό χχχ. Εντάξει οι μυστικές υπηρεσίες οκ, και πρέπει, αλλά όχι και ο κάθε πικραμένος....

Ο κάθε πικραμένος όχι αλλά η υπηρεσία που έχω επιλέξει για το email ή το cloud μου, θέλω να το έχει για να μπορώ να έχω grand access στα accounts μου με ασφάλεια. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι το Contact μου με Email και κινητό, το έχουν πολλοί συνεργάτες μου αλλά δεν με προβληματίζει ιδιαίτερα. Ξεφύγαμε όμως 🙂

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, CheOnWeb είπε

Ο κάθε πικραμένος όχι αλλά η υπηρεσία που έχω επιλέξει για το email ή το cloud μου, θέλω να το έχει για να μπορώ να έχω grand access στα accounts μου με ασφάλεια. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι το Contact μου με Email και κινητό, το έχουν πολλοί συνεργάτες μου αλλά δεν με προβληματίζει ιδιαίτερα. Ξεφύγαμε όμως 🙂

Ελεγχόμενο ναι, οχι οπου να ναι.....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι το Contact μου με Email και κινητό, το έχουν πολλοί συνεργάτες μου αλλά δεν με προβληματίζει ιδιαίτερα. Ξεφύγαμε όμως 🙂

4 ώρες πριν, jimarass26 είπε

Ελεγχόμενο ναι, οχι οπου να ναι.....

/offtopic:

Καλά... ναι... το contact με email, τηλέφωνο, πραγματικό ονοματεπώνυμο, παρατσούκλι ή χαιδευτικό, πιθανότατα και φωτό το έχουν ανεβάσει οι γνωστοί σας προ πολλού σε Whatsapp, Viber, Telegram etc. χωρίς να σας ρωτήσουν, το πιθανότερο χωρίς να το καταλάβουν και οι ίδιοι
Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι χαμένο θα έλεγα, είμαστε ήδη profiled από Facebook, Google και λοιπούς. Το θέμα είναι να μην μας ακολουθούν παντού.

/ontopic:

2 ώρες πριν, ethereum είπε

Cringe vs Iconic

Επεξ/σία από SeaLion
Δημοσ.
10 ώρες πριν, SeaLion είπε

Απλά όχι. Αν δεν πείθεσαι, ψάξε τα οικονομικά της Apple ανά τρίμηνο. Ακόμα το iPhone "κουβαλάει" την εταιρία.
Δεν σημαίνει πως βγάζουν λίγα βέβαια.

Απλά όχι. Δεν στήσανε μαγαζί πριν 10+ χρόνια και τρέχει μόνο του τώρα.
Τελείως παραμορφωμένη άποψη περί της αγοράς επίσης... Τότε κάποιοι γίνονταν εκατομμυριούχοι για πλάκα (βλ. και το ελληνικό iSteam) αλλά σήμερα το περνάμε από 10 κριτικές για να δούμε αν αξίζει να ξοδέψουμε 0,99 σε μια εφαρμογή.

Το υπόλοιπο post σου συνεχίζει να είναι εξαιρετικά απλοϊκό.... 

Και για πες... ποιος βγαίνει ο μ*@*&^ς της υπόθεσης έτσι;

Η φαντασία σας οργιάζει ώρες ώρες....

Παιδιά, χαραμίζεστε, βουρ για executives στο facebook είστε, να προτείνετε να φύγει το app από 1 δισ. συσκευές!!!

Πιο πιθανό να το διώξει η Apple σιγά σιγά, παρά να φύγει από μόνο του!

Βαριέμαι να απαντήσω σε ολα, στο 1ο ομως, λογω του 30% προμήθεια εφτασε σε τέτοια κερδη και οχι μονο απ τις πωλήσεις των iPhone :

https://www.imore.com/31-apples-revenue-year-came-directly-its-stores-and-its-website

Εδω λεει οτι 31% ΟΛΩΝ των κερδών το 2019 προήλθε απο το apple store. Και τα κέρδη της Apple ειναι πολυ μεγάλα και απο ολα τα υπόλοιπα προϊόντα και υπηρεσίες που πουλάει, δεν είναι μονο απο το iPhone. Αυτο το ποσοστό λοιπόν ειναι πολυ μεγαλύτερο ως ποσοστό των κερδών που προέρχονται μονο απο το iPhone. 

Αν βρεις καλύτερο link για 2019 που να λεει αλλα γραφτώ να το δούμε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτή η συζήτηση έχει ξαναγίνει κσι το έχουμε μάλλον κουράσει: Η APPLE σε αφήνει να εκθέσεις πρόθυμα τα δεδομένα σου σε διάφορες εφαρμογές όπως πχ το fb. Από την άλλη η ίδια αναφέρει ότι το κλειστό λειτουργικό σύστημα της είναι το καλύτερο για την ιδιωτικότητα μας (κάτοχος iphone και samsung android)... Tο γεγονός αυτό είναι οξύμωρο καθώς επιτρέπει σε αυτούς που την πληρώνουν (νόμιμα) να συλλέγουν την πληροφορία που θέλουν , αλλά να πληρώνουν την Apple για αυτό... Όποιος δεν θέλει να την πληρώσει...αυτόματα θεωρειται ότι πιθανά συλλέγει παράνομα πληροφορίες (αστείο)... Αστείο ναι, αλλά επίσης νόμιμο.

Ως τώρα οι εταιρίες που κάνουν στην πραγματικότητα συλλογή πληροφοριών από τους "συνδρομητές" τους ήταν και είναι ανταγωνιστές (fb, google, twitter, κλπ)... Ομως, πλέον έχουν καταλάβει ότι το ρόλο συλλογής πληροφοριών, αλλά συλλογής επίσης και των χρημάτων που "θεωρούν δικά τους" (παιχνίδια, μουσική, διαφήμιση, κλπ) εποφθαλμιά η Apple... Αν αποφασίσουν μια μέρα δύο τρεις μεγάλες τέτοιες εταιρίες να "φύγουν" από το ios , τότε η APPLE θα έχει όντως σημαντικό πρόβλημα, βρισκόμενη στην πραγματικότητα στη θέση της huawei... Γιατί οι πελάτες της στο APP store δεν χρησιμοποιούν εφαρμογές της APPLE , αλλά τρίτων, καθώς οι εγγενείς εφαρμογές της δεν είναι τόσο χρηστικές όσο των τρίτων. Η APPLE ,λοιπόν θα έχει σοβαρότατο πρόβλημα, αν όλοι αυτοί σε σύντομο χρονικό διάστημα αποφασίσουν να μη δώσουν το 30% στην APPLE... Φανταστείτε λοιπόν ένα iphone μονο με δικες του εφαρμογές χωρίς office, χωρίς social media, χωρίς gmail , gmaps και youtube... Τα κυριότερα από αυτά ανήκουν σε 3 μόνο εταιρίες....MS, FB, GOOGLE... Αν αποφασίσουν αυτές να μη δώσουν το 30% απότομα και απαρρεκλητα ...τι θα κάνει η APPLE;  Ευτυχώς και αυτοί μεταξύ τους είναι ανταγωνιστές και ακόμα βγάζουν τρέλα λεφτά πουμαλλον τους συμφέρει, ως πότε όμως...;

Δεν είναι παίξε γέλασε τα δικαστικά παιχνίδια με την EPIC...μπορεί και να ενδώσει η APPLE σε εφάπαξ καταβολή ποσού για τέτοιες εφαρμογές... Μην το γελάτε...

Καλό βράδυ παίδες 

Επεξ/σία από teovag
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, teovag είπε

Αυτή η συζήτηση έχει ξαναγίνει κσι το έχουμε μάλλον κουράσει: Η APPLE σε αφήνει να εκθέσεις πρόθυμα τα δεδομένα σου σε διάφορες εφαρμογές όπως πχ το fb. Από την άλλη η ίδια αναφέρει ότι το κλειστό λειτουργικό σύστημα της είναι το καλύτερο για την ιδιωτικότητα μας (κάτοχος iphone και samsung android)... Tο γεγονός αυτό είναι οξύμωρο καθώς επιτρέπει σε αυτούς που την πληρώνουν (νόμιμα) να συλλέγουν την πληροφορία που θέλουν , αλλά να πληρώνουν την Apple για αυτό... Όποιος δεν θέλει να την πληρώσει...αυτόματα θεωρειται ότι πιθανά συλλέγει παράνομα πληροφορίες (αστείο)... Αστείο ναι, αλλά επίσης νόμιμο.

Ως τώρα οι εταιρίες που κάνουν στην πραγματικότητα συλλογή πληροφοριών από τους "συνδρομητές" τους ήταν και είναι ανταγωνιστές (fb, google, twitter, κλπ)... Ομως, πλέον έχουν καταλάβει ότι το ρόλο συλλογής πληροφοριών, αλλά συλλογής επίσης και των χρημάτων που "θεωρούν δικά τους" (παιχνίδια, μουσική, διαφήμιση, κλπ) εποφθαλμιά η Apple... Αν αποφασίσουν μια μέρα δύο τρεις μεγάλες τέτοιες εταιρίες να "φύγουν" από το ios , τότε η APPLE θα έχει όντως σημαντικό πρόβλημα, βρισκόμενη στην πραγματικότητα στη θέση της huawei... Γιατί οι πελάτες της στο APP store δεν χρησιμοποιούν εφαρμογές της APPLE , αλλά τρίτων, καθώς οι εγγενείς εφαρμογές της δεν είναι τόσο χρηστικές όσο των τρίτων. Η APPLE ,λοιπόν θα έχει σοβαρότατο πρόβλημα, αν όλοι αυτοί σε σύντομο χρονικό διάστημα αποφασίσουν να μη δώσουν το 30% στην APPLE... Φανταστείτε λοιπόν ένα iphone μονο με δικες του εφαρμογές χωρίς office, χωρίς social media, χωρίς gmail , gmaps και youtube... Τα κυριότερα από αυτά ανήκουν σε 3 μόνο εταιρίες....MS, FB, GOOGLE... Αν αποφασίσουν αυτές να μη δώσουν το 30% απότομα και απαρρεκλητα ...τι θα κάνει η APPLE;  Ευτυχώς και αυτοί μεταξύ τους είναι ανταγωνιστές και ακόμα βγάζουν τρέλα λεφτά πουμαλλον τους συμφέρει, ως πότε όμως...;

Δεν είναι παίξε γέλασε τα δικαστικά παιχνίδια με την EPIC...μπορεί και να ενδώσει η APPLE σε εφάπαξ καταβολή ποσού για τέτοιες εφαρμογές... Μην το γελάτε...

Καλό βράδυ παίδες 

Δεν σκέπτονται με γινάτια εταιρείες τέτοιου μεγέθους.

Η Google για να είναι στο iPhone πληρώνει ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ κάθε χρόνο.

https://www.theverge.com/2020/7/1/21310591/apple-google-search-engine-safari-iphone-deal-billions-regulation-antitrust

Και θα συνεχίσει να το κάνει γιατί τη συμφέρει οικονομικά.

Αν φύγει η Google (που δεν θα γίνει ποτέ) θα ψωνίσει καμία πάπια για αναζητήσεις.

Τι θα κάνει η Apple αν φύγουν MS και FB; (αυτοί οι δυο μαζί με την Epic το παίζουν επαναστάτες ποπολάροι).

Θα προωθήσει.. πραγματικά όμως... το iWork και θα κάνει το facetime διαθέσιμο παντού.

Και θα την ακολουθήσουν οι χρήστες iPhone γιατί είναι σε θέση να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες.

Επεξ/σία από aypnia
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, oldnew είπε

Βαριέμαι να απαντήσω σε ολα, στο 1ο ομως, λογω του 30% προμήθεια εφτασε σε τέτοια κερδη και οχι μονο απ τις πωλήσεις των iPhone :

https://www.imore.com/31-apples-revenue-year-came-directly-its-stores-and-its-website

Εδω λεει οτι 31% ΟΛΩΝ των κερδών το 2019 προήλθε απο το apple store. Και τα κέρδη της Apple ειναι πολυ μεγάλα και απο ολα τα υπόλοιπα προϊόντα και υπηρεσίες που πουλάει, δεν είναι μονο απο το iPhone. Αυτο το ποσοστό λοιπόν ειναι πολυ μεγαλύτερο ως ποσοστό των κερδών που προέρχονται μονο απο το iPhone. 

Αν βρεις καλύτερο link για 2019 που να λεει αλλα γραφτώ να το δούμε. 

Όπως βλέπεις και στην εικόνα του, το άρθρο που μου έστειλες μιλάει για τα retail μαγαζιά της Apple (από αυτά που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα) και το website της Apple. Μιλάει για τα Apple Stores και όχι το App Store. Το άρθρο λέει πως το 31% των κερδών της Apple ήρθε από τις πωλήσεις στα δικά της μαγαζιά και μέσω των δικών της websites. Κατάλαβες λάθος λοιπόν.

Και τα υπόλοιπα να πιάσεις, θα δεις τελικά πως δεν έχω άδικο. Η Apple δεν έχει ανάγκη το Facebook, και δεν βγάζει (σοβαρά) λεφτά από το Facebook όπως άλλες εφαρμογές ή παιχνίδια. Εννοείται πως το θέλει στο iOS βέβαια.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, SeaLion είπε

Όπως βλέπεις και στην εικόνα του, το άρθρο που μου έστειλες μιλάει για τα retail μαγαζιά της Apple (από αυτά που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα) και το website της Apple. Μιλάει για τα Apple Stores και όχι το App Store. Το άρθρο λέει πως το 31% των κερδών της Apple ήρθε από τις πωλήσεις στα δικά της μαγαζιά και μέσω των δικών της websites. Κατάλαβες λάθος λοιπόν.

Και τα υπόλοιπα να πιάσεις, θα δεις τελικά πως δεν έχω άδικο. Η Apple δεν έχει ανάγκη το Facebook, και δεν βγάζει (σοβαρά) λεφτά από το Facebook όπως άλλες εφαρμογές ή παιχνίδια. Εννοείται πως το θέλει στο iOS βέβαια.

Ναι έχεις δίκιο σε αυτο, μιλάει για Apple stores και οχι apple store.. :) Ο πληθυντικός κανει τη διαφορά. Το αν έχει η όχι ανάγκη η Apple το Facebook ειναι τοσο υποκειμενικό που δε θα αποδείξει κάνεις ποτέ τίποτε να γράφουμε σεντόνια μέχρι αύριο. Εγω πάντως αν ειχα iPhone (¦ειχα καποτε, το έκοψα για πολυ ποιο ασήμαντους λόγους), θα το έκοβα την επόμενη μέρα και θα γύριζα σε Android αν κοβόταν το Facebook. Και Είμαι σίγουρος οτι εκπρόσωπω μεγάλο κομμάτι σε αυτό που λεω..

Το messenger του Facebook ειδικά έχει γινει σούπερ απαραίτητο σε μεγάλο κομμάτι. Αν κοπεί σε κάποια αρχιτεκτονική, θα έχει τεράστιο αντίκτυπο.

Πάντως αν βρει λινκ, δεν βρηκα οσο εψαξα που να δείχνει τα τελευταία χρόνια το ποσοστό ΚΕΡΔΩΝ οχι πωλήσεων που προέρχεται απο πωλήσεις iPhone και κερδών από την προμήθεια 30% στις εφαρμογές, γραφτώ να βγάλουμε σίγουρη ακρη. Είμαι βέβαιος ειναι τεράστια τα κέρδη της απο εκει και στάνταρ. 

Διαφορετικα μονο "απλα" δεν ειναι οπως γράφεις. 

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, oldnew είπε

Ναι έχεις δίκιο σε αυτο, μιλάει για Apple stores και οχι apple store.. :) Ο πληθυντικός κανει τη διαφορά. Το αν έχει η όχι ανάγκη η Apple το Facebook ειναι τοσο υποκειμενικό που δε θα αποδείξει κάνεις ποτέ τίποτε να γράφουμε σεντόνια μέχρι αύριο. Εγω πάντως αν ειχα iPhone (¦ειχα καποτε, το έκοψα για πολυ ποιο ασήμαντους λόγους), θα το έκοβα την επόμενη μέρα και θα γύριζα σε Android αν κοβόταν το Facebook. Και Είμαι σίγουρος οτι εκπρόσωπω μεγάλο κομμάτι σε αυτό που λεω..

Το messenger του Facebook ειδικά έχει γινει σούπερ απαραίτητο σε μεγάλο κομμάτι. Αν κοπεί σε κάποια αρχιτεκτονική, θα έχει τεράστιο αντίκτυπο.

Πάντως αν βρει λινκ, δεν βρηκα οσο εψαξα που να δείχνει τα τελευταία χρόνια το ποσοστό ΚΕΡΔΩΝ οχι πωλήσεων που προέρχεται απο πωλήσεις iPhone και κερδών από την προμήθεια 30% στις εφαρμογές, γραφτώ να βγάλουμε σίγουρη ακρη. Είμαι βέβαιος ειναι τεράστια τα κέρδη της απο εκει και στάνταρ. 

Διαφορετικα μονο "απλα" δεν ειναι οπως γράφεις. 

το ένα φέρνει το άλλο. Χωρίς πωλήσεις iPhone κτλ. δεν θα εχουν προσβαση στο Appstore περισσότεροι αρα μειωμενα τα κερδη. 

Η βεβαιότητα σου για κάτι που έχεις απομονώσει σε σχέση με το συνολικό , δεν είναι πρωτόγνωρο σε θέματα Αpple. Πολλοί με το που δουν θεμα Apple , "θολώνουν" και γράφουν οτι τους κατέβει....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...