Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, KoreanW είπε

έστω ότι εχει την υπόμνηση

τί έχει να φοβηθεί η Apple από μια τέτοια υπόμνηση;
ότι θα διαδοθεί πως εισπράττει το 30% των εσόδων και είναι μυστικό;

Όταν φωνίζεις κάτι περιμένεις να δεις και υπόμνηση πως διανέμονται τα χρήματα; Πόσα παίρνει το μαγαζί και πόσα ο διανομέας και πόσα ο παραγωγός; 

Είναι όντως άσχετη πληροφορία - τι σημαίνει "να φοβηθεί" η Apple?

Δημοσ.
4 minutes ago, Macosj said:

Αυτό είναι πρόβλημα του store, να το συμφωνήσει.

Νομίζω ότι μια τέτοια αυμφωνία είναι πρακτικά αδύνατον να λειτουργήσει.

5 minutes ago, Macosj said:

Έχω θα προτιμούσα να μην υπήρχαν καν αγοράς εντός εφαρμογής, προτιμώ να δώσω 70 ευρώ για ένα παιχνίδι πάρα να είναι pay to win 

Σωστά σκέφτεσαι κατά τη γνώμη μου αλλά οι devs έχουν σίγουρα άλλη άποψη $$$ 😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, SeaLion said:

Όταν φωνίζεις κάτι περιμένεις να δεις και υπόμνηση πως διανέμονται τα χρήματα; Πόσα παίρνει το μαγαζί και πόσα ο διανομέας και πόσα ο παραγωγός; 

Είναι όντως άσχετη πληροφορία - τι σημαίνει "να φοβηθεί" η Apple?

όταν αγοράζω ένα πακέτο τηλεφωνίας, μου λέει ο πάροχος πόσα λεφτά είναι ο φόρος κινητής
όταν ψωνίζω στο ταμείο, μου λέει η απόδειξη πόσο πηγαίνει για ΦΠΑ

ναι είναι γούστο του καθενός αν θα ξέρει πού πάνε τα λέφτα του και δεν αφορά κανένα τί θα μένει κρυφό και τί όχι
κάθε άλλο μάλλον

ναι λοιπόν τί έχει να φοβηθεί η Apple (κι η κάθε Apple να εξηγούμαστε γιατί δεν είναι μόνη της)
θα σου πω τί έχει να φοβηθεί:
αυτούς που πληρώνουν και αυτούς που πληρώνονται σε υπηρεσίες στις οποίες κάνει το μεσάζοντα

Επεξ/σία από KoreanW
  • Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, KoreanW είπε

όταν αγοράζω ένα πακέτο τηλεφωνίας, μου λέει ο πάροχος πόσα λεφτά είναι ο φόρος

ναι είναι γούστο το καθενός αν θα ξέρει πού πάνε τα λέφτα του και δεν αφορά κανένα τί θα μένει κρυφό και τί όχι

Άρα να φανταστώ όλες οι άλλες εφαρμογές που έχεις στο κινητό σου σε ενημερώνουν για τη διανομή των χρημάτων...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, koutsis said:

Άρα να φανταστώ όλες οι άλλες εφαρμογές που έχεις στο κινητό σου σε ενημερώνουν για τη διανομή των χρημάτων...

αν εσύ δε θες να ξέρεις, πρόβλημά σου

εγώ και κάθε ένας που έχει δικαίωμα να γνωρίζει,
άσε μας να έχουμε το ελεύθερο να κάνουμε το κουμάντο μας και να θέλουμε να ξέρουμε ποιός εισπράττει και πόσο και από πού

Επεξ/σία από KoreanW
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 minutes ago, KoreanW said:

ναι είναι γούστο το καθενός αν θα ξέρει πού πάνε τα λέφτα του και δεν αφορά κανένα τί θα μένει κρυφό και τί όχι

Αυτό βέβαια είναι λίγο διαφορετικό (κι εγώ το έγραψα ως παράδειγμα), μια που το 30% δεν είναι φόρος (παρόλα τα σκωπτικά σχόλια των haters) αλλά κόστος. Βέβαια ο φόρος στην κινητή ή κάποια τέλη στο ρεύμα επηρεάζουν και το κόστος ή επηρεάζονται απ’ αυτό,, οπότε η «γραμμή» είναι λίγο φλου. 

Επεξ/σία από CheOnWeb
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τετάρτη φορά θα ξανακάνουμε τις ίδιες συζητήσεις και κόντρες για ένα θέμα που πρώτον ειναι γνωστό και δεύτερον δεν μας αφορά...

Είναι γνωστό γιατί το ποσοστό της apple δεν έχει αλλάξει εδώ και πάρα πολλά χρονιά... και δεύτερον δεν μας αφορά γιατί αυτό που θα κερδίσει η epic πότε δεν θα το δούμε ως όφελος...

Αν, ΛΕΩ αν τα καταλάβουμε αυτά θα περάσουμε ένα ωραίο ΣΚ όλοι μας....

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 6
Δημοσ.
Just now, CheOnWeb said:

Αυτό βέβαια είναι λίγο διαφορετικό (κι εγώ το έγραψα ως παράδειγμα), μια που το 30% δεν είναι φόρος (παρόλα τα σκωπτικά σχόλια των haters) αλλά κόστος. Βέβαια ο φόρος στην κινητή ή κάποια τέλη στο ρεύμα επηρεάζουν και το κόστος ή επηρεάζονται απ’ αυτό,, οπότε η «γραμμή» είναι λίγο φλου. 

ας μην πιαστούμε από τις λέξεις (παρόλο που τα δημοσιεύματα χρησιμοποιούν τη φράση «φόρος της Apple» LOL)

η ουσία είναι η διαφάνεια του πράγματος, και έπεται το κόστος των υπηρεσιών και η διανομή τους σε κάθε δικαιούχο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, KoreanW είπε

ναι είναι γούστο του καθενός αν θα ξέρει πού πάνε τα λέφτα του και δεν αφορά κανένα τί θα μένει κρυφό και τί όχι

ναι λοιπόν τί έχει να φοβηθεί η Apple (κι η κάθε Apple να εξηγούμαστε γιατί δεν είναι μόνη της)
θα σου πω τί έχει να φοβηθεί:
αυτούς που πληρώνουν και αυτούς που πληρώνονται σε υπηρεσίες στις οποίες κάνει το μεσάζοντα

Το ποσοστό της προμήθειας της Apple δεν είναι φπα, φόρος του κράτους.
Δεν είναι η "απόδειξη" το σημείο που το έγραφε το Facebook.
Στο ταμείο (ή πιο σωστά, στο καρτελάκι που αναγράφεται η τιμή του προϊόντος) δεν σου λέει πόσο κρατάει το μαγαζί ή πόσο δίνει στον παραγωγό του προϊόντος. Ούτε πόσο % της συναλλαγής κρατάει η τράπεζα για χρέωση κάρτας.

Μου ακούγεται βασικός κανόνας εμπορίου ή μάρκετινγκ να μην ζαλίζεις τον υποψήφιο πελάτη με λεπτομέρειες. Αν τις θέλει, τις βρίσκει κι αν χρειάζεται και είσαι υποχρεωμένος του τις παρέχεις.

Έλεος με τις απλοϊκές παρομοιώσεις ώρες ώρες...

5 λεπτά πριν, KoreanW είπε

άσε μας να έχουμε το ελεύθερο να κάνουμε το κουμάντο μας και να θέλουμε να ξέρουμε ποιός εισπράττει και πόσο και από πού

Άμα πάς στο περίπτερο απόψε, πες του να σου κάνει ένα breakdown πρώτα, να ξέρεις πού πάνε τα λεφτά.

Επεξ/σία από SeaLion
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, KoreanW είπε

ας μην πιαστούμε από τις λέξεις (παρόλο που τα δημοσιεύματα χρησιμοποιούν τη φράση «φόρος της Apple» LOL)

η ουσία είναι η διαφάνεια του πράγματος, και έπεται το κόστος των υπηρεσιών και η διανομή τους σε κάθε δικαιούχο

Την επόμενη φορά όταν αγοράσεις κάτι ζητά να δεις πόσο κέρδος έβγαλαν και οι μεσάζοντες μέχρι να φτάσει στα χέρια σου το οποιοδήποτε προϊόν...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, KoreanW είπε

αν εσύ δε θες να ξέρεις, πρόβλημά σου

εγώ και κάθε ένας που έχει δικαίωμα να γνωρίζει,

Οκ, την επόμενη φορά που τα αγοράσεις μπανάνες, ρώτα να μάθεις το μισθό αυτού που τις μάζεψε από το δέντρο, την αμοιβή του εργοστασίου που έκανε τη συσκευασία, πόσο πήρε ο φορτηγατζης που τις μετέφερε και τέλος το κέρδος του super market. Όλα αυτά σε ποσοστό % στην τιμή που θα τις αγοράσεις...

Επεξ/σία από koutsis
  • Like 1
Δημοσ.
5 minutes ago, KoreanW said:

η ουσία είναι η διαφάνεια του πράγματος

Κάτσε τώρα, μην πας στην άλλη άκρη. Θα μιλούσαμε για διαφάνεια αν η Apple το έκρυβε ή το αρνούνταν. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, SeaLion said:

Το ποσοστό της προμήθειας της Apple δεν είναι φπα, φόρος του κράτους.
Δεν είναι η "απόδειξη" το σημείο που το έγραφε το Facebook.
Στο ταμείο (ή πιο σωστά, στο καρτελάκι που αναγράφεται η τιμή του προϊόντος) δεν σου λέει πόσο κρατάει το μαγαζί ή πόσο δίνει στον παραγωγό του προϊόντος. Ούτε πόσο % της συναλλαγής κρατάει η τράπεζα για χρέωση κάρτας.

Μου ακούγεται βασικός κανόνας εμπορίου ή μάρκετινγκ να μην ζαλίζεις τον υποψήφιο πελάτη με λεπτομέρειες. Αν τις θέλει, τις βρίσκει κι αν χρειάζεται και είσαι υποχρεωμένος του τις παρέχεις.

Έλεος με τις απλοϊκές παρομοιώσεις ώρες ώρες...

Άμα πάς στο περίπτερο απόψε, πες του να σου κάνει ένα breakdown πρώτα, να ξέρεις πού πάνε τα λεφτά.

8 minutes ago, AtiX said:

Την επόμενη φορά όταν αγοράσεις κάτι ζητά να δεις πόσο κέρδος έβγαλαν και οι μεσάζοντες μέχρι να φτάσει στα χέρια σου το οποιοδήποτε προϊόν...

χαχα παίδες ένας-ένας

iPhone έχω, ένας απλός πελάτης είμαι,
ούτε μέτοχος ούτε fanboy

LOL

υγ: αυτό το παραμύθι ότι από το εμπόριο των δεδομένων του FB η Apple δεν έχει εισπράξει, ας το κόψουμε κάποια στιγμή
30%

κι επίσης όσο κι αν ματαιοπονούν ορισμένοι, η αγορά θα βρει την ισορροπία της
όσο κι αν προσπαθεί ο κάθε μεσάζοντας να κρύψει την αισχροκέρδειά του

oi devs υπήρχαν πολύ πριν το κάθε iPhone
κι αν δεν υπήρχαν οι devs, το iPhone θα ήταν WindowsPhone χωρίς εφαρμογές
εκτός κι αν η Apple θέλει να το μετατρέψει σε WindowsPhone

2 minutes ago, CheOnWeb said:

Κάτσε τώρα, μην πας στην άλλη άκρη. Θα μιλούσαμε για διαφάνεια αν η Apple το έκρυβε ή το αρνούνταν. 

μα αυτό έκανε η Apple με το update του FB app

2 minutes ago, koutsis said:

Οκ, την επόμενη φορά που τα αγοράσεις μπανάνες, ρώτα να μάθεις το μισθό αυτού που τις μάζεψε από το δέντρο, την αμοιβή του εργοστασίου που έκανε τη συσκευασία, πόσο πήρε ο φορτηγατζης που τις μετέφερε και τέλος το κέρδος του super market. Όλα αυτά σε ποσοστό % στην τιμή που θα τις αγοράσεις...

sustainabilty λέγεται στην καταναλωτική αγορά
και μπορεί εσένα να μη σε ενδιαφέρει
άλλοι κάνουν μποϊκοτάζ για αυτό που εσένα δε σε ενδιαφέρει

Επεξ/σία από KoreanW
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, KoreanW είπε

χαχα παίδες ένας-ένας

iPhone έχω, ένας απλός πελάτης είμαι,
ούτε μέτοχος ούτε fanboy

LOL

υγ: αυτό το παραμύθι ότι από το εμπόριο των δεδομένων του FB η Apple δεν έχει εισπράξει, ας το κόψουμε κάποια στιγμή
30%

κι επίσης όσο κι αν ματαιοπονούν ορισμένοι, η αγορά θα βρει την ισορροπία της
όσο κι αν προσπαθεί ο κάθε μεσάζοντας να κρύψει την αισχροκέρδειά του

oi devs υπήρχαν πολύ πριν το κάθε iPhone
κι αν δεν υπήρχαν οι devs, το iPhone θα ήταν WindowsPhone χωρίς εφαρμογές
εκτός κι αν η Apple θέλει να το μετατρέψει σε WindowsPhone

Και επειδή έχεις iPhone, παύει να συζητάς κάτι παράλογο???

• Like 2
Δημοσ.
1 minute ago, koutsis said:

Οκ, την επόμενη φιραπου τα αγοράσεις μπανάνες, ρώτα να μάθεις το μισθό αυτού που τις μάζεψε από το δέντρο, την αμοιβή του εργοστασίου που έκανε τη συσκευασία,πόσο πήρε ο φορτηγατζης που τις μετέφερε και τέλος το κέρδος του super market. Όλα αυτά σε ποσοστό % στην τιμή που θα τις αγοράσεις...

Δεν έχω απόλυτη θέση για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να αναγράφεται (σίγουρα όχι με τον τρόπο που το έπιανε το fab) αλλά δεν συμφωνώ να ανακατεύεις κόστη (μισθούς κλπ) με φόρους ή μεσάζοντες. Υπάρχει, πιστεύω, μια λεπτή γραμμή που τα διαχωρίζει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...