Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν παιδιά αν μπορείτε να με βοηθήσετε! Εγώ γέννησα 15 μαϊου στο Ιπποκράτειο ο σύζυγος μου έκανε την αίτηση εκεί για το επίδομα γέννας πράγμα που δεν έχω πάρει μέχρι σήμερα! Εχθές πήγα στο Ιπποκράτειο και τους εξήγησα τι έγινε και μου είπαν ότι δεν έχουν ιδέα γιατί δεν μπήκαν και με έστειλαν στα ΚΕΠ για να με βοηθήσουν! Από τα ΚΕΠ που πήγα μου είπαν ότι δεν ασχολούνται με τα επιδόματα! Γενικά εδώ και 2 μέρες είμαι μπαλάκι τους ρωτάω σε ποιον να απευθυνθώ και δεν ξέρει κανένας! Παρεμπιπτόντως η λογίστρια μου δεν ασχολείται όπως και η λογίστρια του άντρα μου! Δεν ξέρω τι να κάνω πείτε μου σας παρακαλώ!!!

Επεξ/σία από Elenipet
Δημοσ.

Αν εννοείς τα 2000 μπες στο www.epidomagennisis.gr με τους κωδικούς του taxis και θα δεις τι συμβαίνει. Κανονικά βέβαια σου έρχεται και μήνυμα την ίδια μέρα αν εγκρίνεται η όχι.

• Like 1
Δημοσ.

Πιθανώς κάπου κόλησε στα γρανάζια της Ελληνικής γραφειοκρατίας βάλε και ότι το καλοκαίρι τα πάντα νεκρώνουν και βγαίνει το συμπέρασμα.Δυστυχώς όλος ο κρατικός μηχανισμός ασχολείται με τις μάσκες και τα υπόλοιπα έχουν μπει στον αυτόματο πιλότο.

Όπως είπε κάποιος πιο γρήγορα θα πάει αστυνομικός στο φούρνο αν γίνει καταγγελία ότι κάποιος μπήκε χωρίς μάσκα να πάρει ψωμί παρά σε ληστεία.Προτεραιότητες.

Να σου ζήσει και να χαίρεσαι το μωράκι σου.🙂Τουλάχιστον έχεις την ελπίδα ότι δεν το έφαγες σε παραλίες οπότε κερδισμένη είσαι γιατί κάτι θα μείνει και για λίγο πετρέλαιο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

Πιθανώς κάπου κόλησε στα γρανάζια της Ελληνικής γραφειοκρατίας βάλε και ότι το καλοκαίρι τα πάντα νεκρώνουν και βγαίνει το συμπέρασμα.Δυστυχώς όλος ο κρατικός μηχανισμός ασχολείται με τις μάσκες και τα υπόλοιπα έχουν μπει στον αυτόματο πιλότο.

Όπως είπε κάποιος πιο γρήγορα θα πάει αστυνομικός στο φούρνο αν γίνει καταγγελία ότι κάποιος μπήκε χωρίς μάσκα να πάρει ψωμί παρά σε ληστεία.Προτεραιότητες.

Να σου ζήσει και να χαίρεσαι το μωράκι σου.🙂Τουλάχιστον έχεις την ελπίδα ότι δεν το έφαγες σε παραλίες οπότε κερδισμένη είσαι γιατί κάτι θα μείνει και για λίγο πετρέλαιο.

ευτυχώς είσαι λάθος όλα γίνονται απ το σπίτι σε 5 λεπτά με κωδικούς taxis και αμκα

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ziaba είπε

ευτυχώς είσαι λάθος όλα γίνονται απ το σπίτι σε 5 λεπτά με κωδικούς taxis και αμκα

Δεν διαφωνώ ότι γίνονται από το σπίτι.Το θέμα είναι ότι μετά από ένα τρίμηνο η κυρία δεν έχει δει το χρώμα του χρήματος.Και το επίδομα για το πετρέλαιο από το σπίτι γίνεται χειμωνιάτικα αλλά πολλές φορές δίνεται πριν τον επόμενο χειμώνα.Τι μας βεβαιώνει ότι εδώ γίνεται κάτι διαφορετικό;;;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Δεν διαφωνώ ότι γίνονται από το σπίτι.Το θέμα είναι ότι μετά από ένα τρίμηνο η κυρία δεν έχει δει το χρώμα του χρήματος.Και το επίδομα για το πετρέλαιο από το σπίτι γίνεται χειμωνιάτικα αλλά πολλές φορές δίνεται πριν τον επόμενο χειμώνα.Τι μας βεβαιώνει ότι εδώ γίνεται κάτι διαφορετικό;;;

καλά αυτό για θέρμανση δεν πρέπει να λέγετε καν επίδομά άλλα επιδότησή ή επιστροφή φόρων καλύτερά ... τεσπα ότι επίδομά άφορά το ΟΠΕΚΑ προσωπικά πάντα το έπαιρνα στην ώρα χωρίς θέματά ... και αν υπήρχε κάποιο πρόβλημά πάντα λυνόταν με μια επίσκεψή στο κέντρο κοινότητας μου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμείς γεννήσαμε αρχές Ιουλίου κ την πρώτη δόση την πήραμε τώρα 28/8. Η δεύτερη μετά από 5 μήνες είπαν.

Οπως σου είπαν πριν μπες στο www.epidomagennisis.gr με κωδικούς taxis να δεις το status. Την αίτηση λογικά την έκανες στο ληξιαρχείο του μαιευτηρίου.

Επεξ/σία από baspav
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Να ρωτήσω. Κάναμε σύμφωνο συμβιωσης και τον Αύγουστο γενναω. Όμως ο άντρας μου δεν έκανε όλα τα χρόνια εμπρόθεσμα φορολογική δήλωση οπότε δε δικαιούμαι τα 2000.

Θεωρειτε σοφό να κάνουμε λύση του συμφώνου και να κάνουμε ένα μήνα πριν γεννησω μια αναγνώριση τέκνου σε συμβόλαιογραφο ή θα μπλέξω χειρότερα;

Είναι πολύ αδικο να μην πάρω αυτά τα χρήματα,τα χρειαζόμαστε για να πάρουμε καρότσι, κάθισμα αυτοκινήτου, βρεφικά έπιπλα. Δεν έχουμε τίποτα.

Screenshot_20210312_232245.jpg

Δημοσ.

Δε θα χρειαστεί αναγνώριση τελικά. Στους όρους του σύμφωνου είναι ότι οποίο παιδι γεννηθεί μέχρι και 300 μέρες μετά τη λύση του συμφώνου παίρνει αυτόματα το επίθετο του μπαμπά οπότε λογικά δε θα χρειαστεί αναγνώριση.

Θα υπάρχει θέμα αν λύσουμε το σύμφωνο και συνεχίζουμε να συγκατοικουμε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

Δε θα χρειαστεί αναγνώριση τελικά. Στους όρους του σύμφωνου είναι ότι οποίο παιδι γεννηθεί μέχρι και 300 μέρες μετά τη λύση του συμφώνου παίρνει αυτόματα το επίθετο του μπαμπά οπότε λογικά δε θα χρειαστεί αναγνώριση.

Θα υπάρχει θέμα αν λύσουμε το σύμφωνο και συνεχίζουμε να συγκατοικουμε;

Στο συγκεκριμένο επίδομα ως δικαιούχος ορίζεται η Μητέρα. Συνεπώς αν έχετε φορολογική αυτοτέλεια στο σύμφωνο συμβίωσης, αίτηση θα κάνεις εσύ στο όνομα σου και θα δεις τελικά τι θα γίνει.

Από την στιγμή που δεν έχετε δηλώσει στην εφορία το σύμφωνο και δεν θα κάνετε από κοινού δήλωση θεωρώ ότι θα το πάρεις κανονικά.

Και στο κάτω κάτω τον Αύγουστο γεννάς, ας υποβάλλεται τις δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2020 κανονικά που θα είναι λογικά μέχρι τέλος Ιουνίου. Στις παλιότερες λογικά υπήρχε διοικητικός προσδιορισμός του φόρου.

Επεξ/σία από DTInfinity
Δημοσ.

Η εφορία ενημερώθηκε αυτόματα από το ληξιαρχείο. Ζητάνε αφμ και ΑΜΚΑ και των δύο οπότε θα μας ακυρώσουν κατευθείαν.

Μπορεί τα χρήματα να κατατίθενται στον λογαριασμό της μητέρας αλλά κοιτάνε το οικογενειακό εισόδημα.

Κι αν κάνουμε χωριστά τις φορολογικές φαντάζομαι κοιτανε και των δύο χωριστά και βγάζουν το κοινο εισόδημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...