Προς το περιεχόμενο

Slow motion με pauses

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συνηθως χρησιμοποιω τον Μedia Player Classic. Eχει λειτουργια για slow motion και σε κλιμακα. Οταν oμως πατησω pause και μετα το ξεπατησω η ταχυτητα πηγαινει στη κανονικη, δεν επιστρεφει στη slow. Πως γινεται να επιστρεφει στη slow μετα απο καθε pause? Ξερω οτι γινεται γιατι το εκανα παλιοτερα, αλλα τωρα δε θυμαμαι πως.

Δημοσ.

Μόλις το δοκίμασα και με το space γυρνάει κανονικά στην ταχύτητα αναπαραγωγής που είχε πριν την παύση. Οπότε μάλλον κάτι με τις ρυθμίσεις σου πρέπει να έγινε. Αν θέλεις κάνε μια επαναφορά στις αρχικές ρυθμίσεις.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, micos000 είπε

Μόλις το δοκίμασα και με το space γυρνάει κανονικά στην ταχύτητα αναπαραγωγής που είχε πριν την παύση. Οπότε μάλλον κάτι με τις ρυθμίσεις σου πρέπει να έγινε. Αν θέλεις κάνε μια επαναφορά στις αρχικές ρυθμίσεις.

Εκανες παυση σε slow motion, και μετα τη παυση γυρισε παλι στο slow motion?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, micos000 είπε

Αυτό ακριβώς.

Δε ξερω πως το εκανες, γιατι μετα το pause γυριζει παντα στη κανονικη ταχυτητα.

Στο μεταξυ βρηκα το κουμπι "Step", αυτο πηγαινει καρε-καρε το βιντεο, καπου 60-70 εικονες το δευτερολεπτο. Αυτο μαλλον παταγα τοτε 🙂

Επεξ/σία από rus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτσε, τώρα πρόσεξα ότι γράφεις Media player Classic. Εννοείς την έκδοση που έρχεται με το klite ή το mpc-hc; Εγώ αναφέρομαι στο mpc-hc (έκδοση 1.7.13) και το δοκίμασα και στο λάπτοπ και στο γραφείο.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Για το mpc-hc λεω, αλλα διαφορετικη εκδοση. Εβαλα την εκδοση που ειπες, και πραγματι η αργη κινηση παραμενει μετα το pause 🙂

Δημοσ.

Αληθεια ποιον player χρησιμοποιει σημερα ο λαος? Εγω εχω μεινει στον mpc και καποιες φορες vlc.

Δημοσ.
Στις 31/8/2020 στις 8:13 ΠΜ, micos000 είπε

Αυτή η έκδοση είναι και η τελευταία έκδοση που έβγαλε το mpc-hc. Μετά σταμάτησε το development από τον δημιουργό του.

Τα βασικά updates συνεχίζει να τα κάνει τακτικά κάποιος στο avforum, τώρα είναι στην έκδοση 1.9.7

Στις 1/9/2020 στις 8:28 ΠΜ, rus είπε

Αληθεια ποιον player χρησιμοποιει σημερα ο λαος? Εγω εχω μεινει στον mpc και καποιες φορες vlc.

Δεν έχω ιδέα τι χρησιμοποιεί ο περισσότερος κόσμος, υποθέτω ότι ο potplayer θα είναι ο πιο δημοφιλής και είναι καλός αν δεν σε απασχολούν τα ελαφρώς ψεύτικα χρώματα.

Κατά τη γνώμη μου οι MPC HC/BE είναι οι καλύτεροι για όποιον χρησιμοποιεί MadVR. Χωρίς MadVR ο καλύτερος πάντα κατά τη γνώμη μου είναι ο MPV όμως δεν έχει GUI και θέλει να διαμορφώσεις τα settings για να έχεις καλό αποτέλεσμα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, elpenor είπε

Δεν έχω ιδέα τι χρησιμοποιεί ο περισσότερος κόσμος, υποθέτω ότι ο potplayer θα είναι ο πιο δημοφιλής και είναι καλός αν δεν σε απασχολούν τα ελαφρώς ψεύτικα χρώματα.

Yποθετω οτι κανεις χιουμορ 😁

3 ώρες πριν, elpenor είπε

Κατά τη γνώμη μου οι MPC HC/BE είναι οι καλύτεροι για όποιον χρησιμοποιεί MadVR. Χωρίς MadVR ο καλύτερος πάντα κατά τη γνώμη μου είναι ο MPV όμως δεν έχει GUI και θέλει να διαμορφώσεις τα settings για να έχεις καλό αποτέλεσμα.

Τι εστι BE, MadVR, MPV και GUI?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, rus είπε

Τι εστι BE, MadVR, MPV και GUI?

To mpc-be είναι ένας Player που βασίζεται στο αρχικό media player classic (mpc) και στο mpc-hc (το οποίο είναι επίσης βασισμένο στο mpc) και έχει επιπλέον λειτουργίες. Επίσης η ανάπτυξη του συνεχίζεται ακόμα (τελευταίο realese πριν 6 ημέρες).

Το mpv είναι και αυτό ένας player αλλα δεν έχει γραφικό περιβάλλον εργασίας (a.k.a. GUI), παρά μόνο ανοίγει ένα παράθυρο και σου λέει "drop filew or url" και στην αναπαραγωγή είναι πολύ λιτό, έχει όνο τα βασικά κουμπιά για αναπαραγωγή, παύση, ένταση, audio/sub switch, fast for/back, full screen κτλ και κανένα μενού.

Το MadVR είναι ένας renderer, δηλαδή κάτι σαν addon στους Player που αναλαμβάνει αυτό να διαχειριστεί το τι προβάλλεται μέσω του player και θεωρείται κορυφαίο στη δουλειά του. Είναι όμως πιο απαιτητικό από πόρους συστήματος και πρέπει ο χρήστης να το σετάρει μόνος του για να έχει βέλτιστα αποτελέσματα. Συνεργάζεται με το mpc-hc και το mpc-be, ίσως και με άλλα προγράμματα, δεν ξέρω, δεν έχω ασχοληθεί.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 3
Δημοσ.
10 ώρες πριν, rus είπε

Yποθετω οτι κανεις χιουμορ 😁

Οι διαφορές στα χρώματα του potplayer είναι πολύ μικρές, μου δίνει την εντύπωση ότι χρησιμοποιεί BT.1886 αντί για 2.2 στο gamma, κάτι που το προτιμούν αρκετοί με VA panels. Χωρίς να κάνει κάποιος σύγκριση με screenshot είναι πολύ δύσκολο να δει αυτές τις διαφορές.

9 ώρες πριν, micos000 είπε

Είναι όμως πιο απαιτητικό από πόρους συστήματος και πρέπει ο χρήστης να το σετάρει μόνος του για να έχει βέλτιστα αποτελέσματα.

Τα default settings του MadVR έχουν ελάχιστες απαιτήσεις από ένα σύγχρονο σύστημα, περιλαμβάνει όμως πολύ απαιτητικούς αλγόριθμους για upscale (σαν αυτούς που έχουν οι καλές τηλεοράσεις) οι οποίοι σε max settings γονατίζουν μία 2060, είναι όμως προαιρετικοί και ελάχιστοι τους χρησιμοποιούν.

Το MadVR ξεχωρίζει από τα άλλα προγράμματα γιατί οι επιλογές του περιλαμβάνουν σχεδόν το σύνολο των αλγόριθμων για resize όπως και των ρυθμίσεων που μπορεί να θέλει να κάνει κάποιος. Έχει και κρυφές ρυθμίσεις που ενεργοποιούνται μετά από μετονομασία του αρχείου για την περίπτωση που αυτό δίνει λάθος πληροφορίες. Το menu του είναι πολύ κατανοητό με καλό documentation στο avforum, αν κάποιος γνωρίζει τι θέλει και πως λειτουργεί ένας video player τότε είναι το ποιο φιλικό πρόγραμμα με πολύ ωραίο GUI που επιτρέπει τη δημιουργία διαφορετικών preset.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, elpenor είπε

Οι διαφορές στα χρώματα του potplayer είναι πολύ μικρές, μου δίνει την εντύπωση ότι χρησιμοποιεί BT.1886 αντί για 2.2 στο gamma, κάτι που το προτιμούν αρκετοί με VA panels. Χωρίς να κάνει κάποιος σύγκριση με screenshot είναι πολύ δύσκολο να δει αυτές τις διαφορές.

Τα default settings του MadVR έχουν ελάχιστες απαιτήσεις από ένα σύγχρονο σύστημα, περιλαμβάνει όμως πολύ απαιτητικούς αλγόριθμους για upscale (σαν αυτούς που έχουν οι καλές τηλεοράσεις) οι οποίοι σε max settings γονατίζουν μία 2060, είναι όμως προαιρετικοί και ελάχιστοι τους χρησιμοποιούν.

Το MadVR ξεχωρίζει από τα άλλα προγράμματα γιατί οι επιλογές του περιλαμβάνουν σχεδόν το σύνολο των αλγόριθμων για resize όπως και των ρυθμίσεων που μπορεί να θέλει να κάνει κάποιος. Έχει και κρυφές ρυθμίσεις που ενεργοποιούνται μετά από μετονομασία του αρχείου για την περίπτωση που αυτό δίνει λάθος πληροφορίες. Το menu του είναι πολύ κατανοητό με καλό documentation στο avforum, αν κάποιος γνωρίζει τι θέλει και πως λειτουργεί ένας video player τότε είναι το ποιο φιλικό πρόγραμμα με πολύ ωραίο GUI που επιτρέπει τη δημιουργία διαφορετικών preset.

Kαλο το info αλλα εγω ρωτησα ποιος ειναι ο  πιο δημοφιλης player.

Προτεινω να γινει ενα poll και να γραψουμε ολοι ποιον player συνηθως χρησιμοποιουμε για να δουμε μια ταινια.

Στο ιντερνετ απ οτι μολις εψαξα, πιο δημοφιλης λεει ειναι ο vlc. Aυτο που δε μου αρεσει στον vlc ειναι οτι το menu του βγαινει σε ξεχωριστη μπαρα, ενω ουτε pause μπορεις να κανεις κλικαροντας επι της οθονης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, rus είπε

εγω ρωτησα ποιος ειναι ο  πιο δημοφιλης player.

Η εκτίμηση μου είναι ότι στην Αμερική ο πιο δημοφιλής θα είναι ο default των windows/mac, στην Ελλάδα θα είναι κάποιος που σου επιτρέπει να βρίσκεις εύκολα υπότιτλους (πχ σπασμένος BSPlayer) και ο VLC γιατί είναι πολύ γνωστός, στα μέλη του software subredit θα είναι ο Potplayer και ο VLC, στους προγραμματιστές με linux θα είναι ο MPV, στα μέλη του doom9 που ασχολούνται με το video ο MPC και ο Zoom, στο Android ο VLC και σε όσους θέλουν να έχουν και streams ο Kodi.

Επεξ/σία από elpenor

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...