Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτο που επιμενετε για μια λαμπα με ξεπερνα...

Πολιτικη επιστροφης LIDL 3 μηνες με πληρη συσκευασια..

Αγοραζω 10 λαμπες παω στο εξοχικο 2 μηνες και τις επιστρεφω.

Το κανει και ο επομενος αυτο και παει λεγοντας...

Αληθεια ποσες ωρες ζωης εχουν αυτες οι λαμπες LED...?

Λεω να παρω μια να την αφησω αναμμενη 89 μερες σερι και μετα να την παω πισω.. 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Αυτο που επιμενετε για μια λαμπα με ξεπερνα...

Πολιτικη επιστροφης LIDL 3 μηνες με πληρη συσκευασια..

Αγοραζω 10 λαμπες παω στο εξοχικο 2 μηνες και τις επιστρεφω.

Το κανει και ο επομενος αυτο και παει λεγοντας...

Αληθεια ποσες ωρες ζωης εχουν αυτες οι λαμπες LED...?

Λεω να παρω μια να την αφησω αναμμενη 89 μερες σερι και μετα να την παω πισω.. 

Μην αγχω, οι κλασικοί κουτοπόνηροι του ινσομνια.

Μπερδεύουν το γράμμα με το πνεύμα της εκάστοτε διάταξης και νομίζουν ότι είναι δικηγόροι από πάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, JohnGTA είπε

Μην αγχω, οι κλασικοί κουτοπόνηροι του ινσομνια.

Μπερδεύουν το γράμμα με το πνεύμα της εκάστοτε διάταξης και νομίζουν ότι είναι δικηγόροι από πάνω.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπερδεύετε τα πράγματα. Είναι άλλο η υπαναχώρηση αγοράς εντός 14 ημερών όταν η αγορά γίνετε εξ' αποστάσεως (που πρέπει όντως το προϊόν να είναι στην αρχική συσκευασία και σφραγισμένο για να πάρεις full refund) και άλλη η πολιτική που έχουν τα Lidl στο συγκεκριμένο παράδειγμα. Συμφωνώ σε όλα με την κουτοπονηριά που αναφέρεις, αλλά εδώ δεν μιλάμε για τέτοια περίπτωση. Το παιδί που είπε για τις λάμπες, ανέφερε ότι τη δοκίμασε και δεν του έκανε (αυτό ακριβώς που γράφει και το Lidl στην πολιτική επιστροφών του), όχι ότι τη χρησιμοποιούσε 20 μέρες και μετά την επέστρεψε.

Από τη στιγμή που το Lidl και κάθε Lidl έχει τη συγκεκριμένη πολιτική επιστροφής και την πολυδιαφημίζει κιόλας για να αυξήσει τις πωλήσεις, γιατί εγώ σαν πελάτης που θα κάνω χρήση της είμαι κακός? Δηλαδή η επιχείρηση μπορεί να διαφημίζει μια υπηρεσία για να αυξήσει την πελατεία της αλλά εγώ που θα την χρησιμοποιήσω είμαι κακός και κουτοπόνηρος? 

Ξαναλέω εξαιρούνται οι περιπτώσεις που χρησιμοποιείς ένα προϊόν αρκετές μέρες και μετά το γυρνάς, που και αυτό πληρεί τους όρους της πολιτικής του Lidl αλλά όντως είναι κουτοπονηριά.

Επεξ/σία από golden33
  • Like 3
Δημοσ.

Εγω παντως δεν εχω παραπονο ειχα παραγγειλει απο ιντερνετικο καταστημα ηλεκτρονικη συσκευη αξιας πανω απο 200 ευρω με αντικαταβολη και μου την στειλαν τσαμπα,το μονο που ηταν παραβιασμενη η ταινια ασφαλειας που στην προκειμενη περιπτωση δεν με ενοχλησε καθολου😁

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, golden33 είπε

Ξαναλέω εξαιρούνται οι περιπτώσεις που χρησιμοποιείς ένα προϊόν αρκετές μέρες και μετά το γυρνάς, που και αυτό πληρεί τους όρους της πολιτικής του Lidl αλλά όντως είναι κουτοπονηριά.

Επειδη ειμαστε στην Ελλαδα που εχει τα πρωτεία στην κουτοπονηρια και την λαμογιά.

Θυμηκα οταν δουλευα σε μεγαλη αλυσιδα με πολιτικη επιστροφης 14 ημερων και εφερε ενας πισω φωτογραφικη μηχανη να παρει πιστωτικο.

Ειχε ξεχασει  μεσα  τις φωτογραφιες απο τις διακοπες του που ειχαν παει στην μνημη της μηχανης και οχι στην sd (2-3 ειναι) ...

Ειχε παει διακοπες σε νησι και ηταν απο το καραβι...

Οταν την εφερε ελεγε οτι δεν την χρησιμοποιησε καθολου...

Δημοσ.
Just now, golden33 said:

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπερδεύετε τα πράγματα. Είναι άλλο η υπαναχώρηση αγοράς εντός 14 ημερών όταν η αγορά γίνετε εξ' αποστάσεως (που πρέπει όντως το προϊόν να είναι στην αρχική συσκευασία και σφραγισμένο για να πάρεις full refund) και άλλη η πολιτική που έχουν τα Lidl στο συγκεκριμένο παράδειγμα. Συμφωνώ σε όλα με την κουτοπονηριά που αναφέρεις, αλλά εδώ δεν μιλάμε για τέτοια περίπτωση. Το παιδί που είπε για τις λάμπες, ανέφερε ότι τη δοκίμασε και δεν του έκανε (αυτό ακριβώς που γράφει και το Lidl στην πολιτική επιστροφών του), όχι ότι τη χρησιμοποιούσε 20 μέρες και μετά την επέστρεψε.

Από τη στιγμή που το Lidl και κάθε Lidl έχει τη συγκεκριμένη πολιτική επιστροφής και την πολυδιαφημίζει κιόλας για να αυξήσει τις πωλήσεις, γιατί εγώ σαν πελάτης που θα κάνω χρήση της είμαι κακός? Δηλαδή η επιχείρηση μπορεί να διαφημίζει μια υπηρεσία για να αυξήσει την πελατεία της αλλά εγώ που θα την χρησιμοποιήσω είμαι κακός και κουτοπόνηρος? 

και καλά πες αυτό που είναι η πολιτική του Lidl

ο υπάλληλος που έστω δεν ήξερε την δουλειά του και τηνπολιτική του καταστήματος
και επέμενε να ταλαιπωρεί τον πελάτη
και κάποιοι καλά και σώνει βρίσκονται δικηγόροι να δικαιολογήσουν την ταλαιπωρία επειδή "υπάλληλος¨;
"ο υπάλληλος έχει πάντα δίκιο" η αρχή στο εμπόριο σήμερα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, davarisx είπε

Eνα αλλο προσφατο παραδειγμα.

πριν λιγους μηνες ειχε στο lidl λαμπες Led.ηθελα 2 για  σποτακια αν θυμαμαι καλα 7 watt γιατι η μια philips που ειχα ειχε καει.

παω την περνω την βαζω και βλεπω το φως της να ειναι χαλια(σαν κερακι) σε σχεση με την philips που ηταν διπλα ενω ηταν τα ιδια watt.

λεω τις παω πισω και τελειωσε.παω στο ταμειο τους εξηγω οτι ενω ειναι ιδια watt η δικια σας ειναι κερακι.

η κοπελα στο ταμειο μου λεει την εχετε ανοιξει και δεν γινεται επιστροφη ενω η αλλη η κλειστη γινεται.

της εξηγω οτι αν δεν την ανοιγα πως θα την εβλεπα,εκεινη το βιολι της.

ειχε κοσμο εκεινη την ωρα και αρχιζω να φορτωνω και της λεω δεν με νοιαζει τι θα την κανετε παρτε την και φατε την εμενα με κοροιδεψατε.

μιλαει με τον διευθυντη της τελικα και μου λεει ενταξει σας την αλλαζω.

γενικα καποια πραγματα πρεπει να τα απαιτουμε και οχι να μας περνανε για προβατα.

Οταν αγοραζουμε λαμπα δεν κοιταμε μονο τα Watt και τα Lumen, κοιταμε και τα Kelvin και το προς τα που "ριχνει" το φως μια λαμπα.

Εν ολιγοις δεν παιζει ουτε 1 στις 1000 να αγορασες λαμπα με ιδια Watt, Lumen και Kelvin (ασε το τελευταιο μην το παμε μακρια) και να ηταν κερακι μπροστα σε αυτη που ειχες.

Εχω 1000 Lumen 4000k λαμπες E27 απο Samsung, Philips, Lumen και αλλη μια που αρχιζει απο V (δεν θυμαμαι μαρκα ακριβως) και ολες βγαζουν παραπλησιο φως. Μπορει να μην ειναι 100% το ιδιο δεκτον αλλα αυτο που περιγραφεις εσυ δεν παιζει.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, davarisx είπε

η κοπελα στο ταμειο μου λεει την εχετε ανοιξει και δεν γινεται επιστροφη ενω η αλλη η κλειστη γινεται.

Δεν ξερω τι γινεται στο lidl,αλλα στις μεγαλες αλυσιδες/super market κανονικα πρεπει να υπαρχει ενα ειδικο τμημα επιστροφων/service/rma για αυτες τις δουλειες,και οχι το κεντρικο ταμειο που υποτιθεται παει κυριως ο κοσμος οταν ειναι να πληρωσει αυτα που αγορασε.

Στο public αν αγορασεις κατι και δεν σου λειτουργει,δεν το πας κατευθειαν στο ταμειο για να βγαλεις ακρη αλλα σε καποιο τμημα service.

Αν για παραδειγμα εχω ενα θεμα απο κατι που αγορασα απο τον Βασιλοπουλο πχ,θα παω μπροστα στην υποδοχη να βγαλω ακρη,και οχι σε καποιο ταμειο κατευθειαν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

17 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Επειδη ειμαστε στην Ελλαδα που εχει τα πρωτεία στην κουτοπονηρια και την λαμογιά.

Θυμηκα οταν δουλευα σε μεγαλη αλυσιδα με πολιτικη επιστροφης 14 ημερων και εφερε ενας πισω φωτογραφικη μηχανη να παρει πιστωτικο.

Ειχε ξεχασει  μεσα  τις φωτογραφιες απο τις διακοπες του που ειχαν παει στην μνημη της μηχανης και οχι στην sd (2-3 ειναι) ...

Ειχε παει διακοπες σε νησι και ηταν απο το καραβι...

Οταν την εφερε ελεγε οτι δεν την χρησιμοποιησε καθολου...

Σε τέτοια περίπτωση ξεκινάμε με το γεγονός ότι η συσκευασία προφανώς θα ήταν ανοιχτή, επίσης προφανώς μιλάμε για μπαγλαμά. Από απορία εκεί που δούλευες στην υπαναχώρηση με ανοιχτή συσκευασία δίνατε full refund?

16 λεπτά πριν, KoreanW είπε

και καλά πες αυτό που είναι η πολιτική του Lidl

ο υπάλληλος που έστω δεν ήξερε την δουλειά του και τηνπολιτική του καταστήματος
και επέμενε να ταλαιπωρεί τον πελάτη
και κάποιοι καλά και σώνει βρίσκονται δικηγόροι να δικαιολογήσουν την ταλαιπωρία επειδή "υπάλληλος¨;
"ο υπάλληλος έχει πάντα δίκιο" η αρχή στο εμπόριο σήμερα

Προφανώς ο υπάλληλος είναι υποχρεωμένος να ξέρει την πολιτική του καταστήματος, εκτός και αν τους δασκαλεύουν έτσι, δηλαδή μπορεί να τους λένε έχουμε αυτή την πολιτική αλλά όπου μας παίρνει να μην την εφαρμόζουμε κιόλας.

Βέβαια οφείλει και ο πελάτης πάντα να είναι ευγενής γιατί στο κάτω κάτω όλοι θέλουμε να μας σέβονται στην εργασία μας.

13 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Οταν αγοραζουμε λαμπα δεν κοιταμε μονο τα Watt και τα Lumen, κοιταμε και τα Kelvin και το προς τα που "ριχνει" το φως μια λαμπα.

Εν ολιγοις δεν παιζει ουτε 1 στις 1000 να αγορασες λαμπα με ιδια Watt, Lumen και Kelvin (ασε το τελευταιο μην το παμε μακρια) και να ηταν κερακι μπροστα σε αυτη που ειχες.

Εχω 1000 Lumen 4000k λαμπες E27 απο Samsung, Philips, Lumen και αλλη μια που αρχιζει απο V (δεν θυμαμαι μαρκα ακριβως) και ολες βγαζουν παραπλησιο φως. Μπορει να μην ειναι 100% το ιδιο δεκτον αλλα αυτο που περιγραφεις εσυ δεν παιζει.

Ίσως και να ισχύει αυτό που λες (δεν γνωρίζω και πολλά από λάμπες, μόνο lumen κοιτάω), αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει καμία σημασία. Από τη στιγμή που το κατάστημα έχει τη συγκεκριμένη πολιτική οφείλει να την ακολουθήσει, πόσον μάλλον όταν γυρνάς το προϊόν τόσο σύντομα από την αγορά του.

Επεξ/σία από golden33
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, golden33 είπε

Σε τέτοια περίπτωση ξεκινάμε με το γεγονός ότι η συσκευασία προφανώς θα ήταν ανοιχτή, επίσης προφανώς μιλάμε για μπαγλαμά. Από απορία εκεί που δούλευες στην υπαναχώρηση με ανοιχτή συσκευασία δίνατε full refund?

Ναι μιλαμε για γερμανικη αλυσιδα που εφυγε το 2011 απο την Ελλαδα...

Δημοσ.

Οι πρώτες led που είχα αγοράσει ήταν κάτι λάμπες της Geyer με 7w και αρκετο φως. Πριν τις πάρω ο πωλητής μου τις έβαλε να δω το φως τους. Μετά από καιρό αγόρασα μια άλλη στα ίδια Watt και lumen αλλά το φως ήταν πολύ χαμηλότερο και νομίζω η ισχύς μεγαλύτερη. Για να τα λέμε όλα, η ισχύς δεν είναι πάντα η ίδια με την αναγραφομενη αλλά έχει κάποια μικρη απόκλιση πχ σε 5w αναγραφομενη εγώ έχω δει 7w. Η 2η λάμπα ήταν αγορασμένη με εξαποστασεως και με δυσαρεστησε αλλά τελικά την κράτησα. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Βασίλης_29 είπε

Οι πρώτες led που είχα αγοράσει ήταν κάτι λάμπες της Geyer με 7w και αρκετο φως. Πριν τις πάρω ο πωλητής μου τις έβαλε να δω το φως τους. Μετά από καιρό αγόρασα μια άλλη στα ίδια Watt και lumen αλλά το φως ήταν πολύ χαμηλότερο και νομίζω η ισχύς μεγαλύτερη. Για να τα λέμε όλα, η ισχύς δεν είναι πάντα η ίδια με την αναγραφομενη αλλά έχει κάποια μικρη απόκλιση πχ σε 5w αναγραφομενη εγώ έχω δει 7w. Η 2η λάμπα ήταν αγορασμένη με εξαποστασεως και με δυσαρεστησε αλλά τελικά την κράτησα. 

Ναι.

Επίσης τα Watt δεν έχουν να κάνουν με την φωτεινότητα! Ένα κακής ποιότητας led, καίει το ίδιο αλλά φωτίζει λιγότερο, από ένα ακριβό led.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Ναι μιλαμε για γερμανικη αλυσιδα που εφυγε το 2011 απο την Ελλαδα...

Ήταν συνηθισμένοι από τη Γερμανία και ήρθαν εδώ στην μπανανία με τους ίδιους όρους επιστροφής. Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν?

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, golden33 είπε

Προφανώς ο υπάλληλος είναι υποχρεωμένος να ξέρει την πολιτική του καταστήματος, εκτός και αν τους δασκαλεύουν έτσι, δηλαδή μπορεί να τους λένε έχουμε αυτή την πολιτική αλλά όπου μας παίρνει να μην την εφαρμόζουμε κιόλας.

Βέβαια οφείλει και ο πελάτης πάντα να είναι ευγενής γιατί στο κάτω κάτω όλοι θέλουμε να μας σέβονται στην εργασία μας.

Ίσως και να ισχύει αυτό που λες (δεν γνωρίζω και πολλά από λάμπες, μόνο lumen κοιτάω), αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει καμία σημασία. Από τη στιγμή που το κατάστημα έχει τη συγκεκριμένη πολιτική οφείλει να την ακολουθήσει, πόσον μάλλον όταν γυρνάς το προϊόν τόσο σύντομα από την αγορά του.

Σχετικο ειναι αυτο, αν εγω δεν ξερω τι αγοραζω η δεν δινω αρκετη σημασια και αγοραζω κατι που δεν μου κανει γιατι να την πληρωσει το καταστημα; Και γιατι κατι που κακα τα ψεματα μεταχειριστικα εστω και για 1 λεπτο να παει σε καποιον αλλο;

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Salvation81 είπε

Σχετικο ειναι αυτο, αν εγω δεν ξερω τι αγοραζω η δεν δινω αρκετη σημασια και αγοραζω κατι που δεν μου κανει γιατι να την πληρωσει το καταστημα; Και γιατι κατι που κακα τα ψεματα μεταχειριστικα εστω και για 1 λεπτο να παει σε καποιον αλλο;

Μα το ίδιο το κατάστημα έχει θέσει τη συγκεκριμένη πολιτική επιστροφής. Δεν του την επιβάλει κανένας νόμος. Ο νόμος προβλέπει μόνο την υπαναχώρηση σε κλειστές συσκευασίες στην εξ' αποστάσεως αγορά. Άρα αφού το κατάστημα επέλεξε τη συγκεκριμένη πολιτική οφείλει να την ακολουθήσει, αλλιώς μιλάμε για εξαπάτηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...