Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα στο forum, δινω φετος πανελε και ειμαι προς το παρον (δοξα τω θεω) μαθητης του 19.5, χωρις να θελω να αποδειξω τιποτα.

Ασχολουμαι απο τα 15 χρονων με επισκευες τηλεφωνων, λαπτοπ και γενικα επισκευαζω ολες τις βλαβες εκτος απο μητρικες. Εχω καταλαβει οτι εχω κλιση προς τα εκει, μου αρεσει πολυ αυτη η κατευθυνση. Συμφωνα με μια προσφατη αναζητηση σχολων, ειδα οτι υπαρχουν σχολες διαφορες αλλα οι καλυτερες ειναι:

ΗΜΜΥ ΕΜΠ ΑΘΗΝΑ

ΗΜΤΥ ΠΑΤΡΑ

ΤΜΗΥΠ / CEID

Θελω να μου πειτε, οποιος εχει μπει στη σχολη ή ειναι προς το τελος, να μου πει τις διαφορες που υπαρχουν μεταξυ τους. Εγω κυριοτερα πιστευω θελω hardware και software, μητρικες πλακετες, πρακτικη μπλα μπλα...

Ταυτοχρονα, θελω να μου πειτε τη γνωμη σας για το ποια ειναι η καλυτερη σχολη και τηρει με καποιο τροπο τις "προϋποθεσεις" που προειπα!

Περιμενω απαντηση μαγκες! Ευχαριστω για τον χρονο σας!

Επεξ/σία από Stavros19
Δημοσ.

Αν καποιος εχει μπει σε μια απο αυτες τις σχολες πως θα μπορεσει να σου πει τις διαφορες αυτων των σχολων; Για το ΗΜΜΥ ΕΜΠ απο γνωστους ξερω οτι ειναι πολυ δυσκολη και εχεις πολλες επιλογες σε Ροες για να προσαρμοσεις με βαση τα ενδιαφεροντα σου το προγραμμα σπουδων. Ας πουμε αν παρεις ροες Υπολογιστικων Συστηματων, Ηλεκτρονικων και Δικτυων δεν θα δεις μαθηματα οπως Ισχυος, Μηχανες, ΣΗΕ που ειναι κλασικα Ηλεκτρολογικα ή μπορεις να αποφυγεις σε μεγαλο βαθμο και το Software, αν το θες. Δεν ξερω αν μπορεις να κανεις κατι αντιστοιχο στο ΗΜΤΥ Πατρας ή στο CEID.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξαρτάται από το τι θες να ακολουθήσεις εν τέλει. Δεν υπάρχει καλύτερη και χειρότερη. Η πρώτη είναι η κλασσική σχολή των ηλεκτρολόγων, όπως και η δεύτερη. Απλά η πρώτη είναι λίγο πιο πολύ προσανατολισμένη προς το software, σε αντίθεση με τη δεύτερη(που έχει τελειώσει η γυναίκα μου), που είναι περισσότερο προς hardware και άλλα (ενέργεια κλπ). Η τρίτη δε, αφορά κυρίως σε software και πολύ λιγότερο σε hardware. Κάτι σαν πληροφορικάριοι Πολυτεχνείου.

Γενικώς, θα σου ακούγονται μπέρδεμα, κάτι αρκετά λογικό στην παρούσα φάση, επομένως το πρώτο πράγμα που θα κάνεις όταν έρθει η ώρα να συμπληρώσεις μηχανογραφικό, είναι να μπεις στη σελίδα της κάθε σχολής και να αναζητήσεις τον οδηγό σπουδών.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, zenwalk23 είπε

Αν καποιος εχει μπει σε μια απο αυτες τις σχολες πως θα μπορεσει να σου πει τις διαφορες αυτων των σχολων; Για το ΗΜΜΥ ΕΜΠ απο γνωστους ξερω οτι ειναι πολυ δυσκολη και εχεις πολλες επιλογες σε Ροες για να προσαρμοσεις με βαση τα ενδιαφεροντα σου το προγραμμα σπουδων. Ας πουμε αν παρεις ροες Υπολογιστικων Συστηματων, Ηλεκτρονικων και Δικτυων δεν θα δεις μαθηματα οπως Ισχυος, Μηχανες, ΣΗΕ που ειναι κλασικα Ηλεκτρολογικα ή μπορεις να αποφυγεις σε μεγαλο βαθμο και το Software, αν το θες. Δεν ξερω αν μπορεις να κανεις κατι αντιστοιχο στο ΗΜΤΥ Πατρας ή στο CEID.

Φιλαρακι εγω ρωτησα να απαντησουν αν μπορουν φοιτητες απο την καθε σχολη 😝

Ετσι εμαθα. Εχει πολλα ασχετα πραγματα το ΗΜΜΥ

51 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Εξαρτάται από το τι θες να ακολουθήσεις εν τέλει. Δεν υπάρχει καλύτερη και χειρότερη. Η πρώτη είναι η κλασσική σχολή των ηλεκτρολόγων, όπως και η δεύτερη. Απλά η πρώτη είναι λίγο πιο πολύ προσανατολισμένη προς το software, σε αντίθεση με τη δεύτερη(που έχει τελειώσει η γυναίκα μου), που είναι περισσότερο προς hardware και άλλα (ενέργεια κλπ). Η τρίτη δε, αφορά κυρίως σε software και πολύ λιγότερο σε hardware. Κάτι σαν πληροφορικάριοι Πολυτεχνείου.

Γενικώς, θα σου ακούγονται μπέρδεμα, κάτι αρκετά λογικό στην παρούσα φάση, επομένως το πρώτο πράγμα που θα κάνεις όταν έρθει η ώρα να συμπληρώσεις μηχανογραφικό, είναι να μπεις στη σελίδα της κάθε σχολής και να αναζητήσεις τον οδηγό σπουδών.

Σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες, οποτε το CEID δεν ...

Οπως προειπε το φιλαρακι πανω, το ΗΜΜΥ εχει πολλες μαλακιες μεσα που δεν με αφορουν καν. Απλα αν πιασω τα μορια με το καλο για ΗΜΜΥ να το αφησω και να παω ΗΜΤΥ;

Επεξ/σία από Stavros19
Δημοσ.

Η πρώτη και η δεύτερη είναι ακριβώς η ίδια σχολή (ΗΜΜΥ) απλά η μία είναι Αθήνα και η άλλη Πάτρα. Ίδια μαθήματα έχουν πάνω κάτω (ειδικά στα 3 πρώτα χρόνια), στην Αθήνα λογικά θα έχει λίγες περισσότερες επιλογές όσο προχωράς προς το τέλος. Τώρα να αναλύσουμε ποια είναι καλύτερη ανά τομέα και εργαστήριο, είναι αρκετά πιο πολύπλοκο. 

Η Ceid έχει καθαρά προσανατολισμό προς software (περισσότερο) και hardware (λιγότερο) development. Έχουν κάποια κοινά μαθήματα με την άλλη σχολή στην Πάτρα. 

ΥΓ: απόφοιτος από ΗΜΜΥ Ξάνθης.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, ioankav είπε

Η πρώτη και η δεύτερη είναι ακριβώς η ίδια σχολή (ΗΜΜΥ) απλά η μία είναι Αθήνα και η άλλη Πάτρα. Ίδια μαθήματα έχουν πάνω κάτω (ειδικά στα 3 πρώτα χρόνια), στην Αθήνα λογικά θα έχει λίγες περισσότερες επιλογές όσο προχωράς προς το τέλος. Τώρα να αναλύσουμε ποια είναι καλύτερη ανά τομέα και εργαστήριο, είναι αρκετά πιο πολύπλοκο. 

Η Ceid έχει καθαρά προσανατολισμό προς software (περισσότερο) και hardware (λιγότερο) development. Έχουν κάποια κοινά μαθήματα με την άλλη σχολή στην Πάτρα. 

ΥΓ: απόφοιτος από ΗΜΜΥ Ξάνθης.

Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες. Μολις τελειωσεις τη σχολη, μετα μπορεις να ασχοληθεις με επισκευες σε μητρικες;

γενικα να ασχολεισαι με motherboard repair. Πρακτικη δουλεια. Εχω μαθει οτι οι περισσοτερο ασχολουνται επειτα με τον προγραμματισμο κυριως.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Stavros19 είπε

γενικα να ασχολεισαι με motherboard repair. Πρακτικη δουλεια. Εχω μαθει οτι οι περισσοτερο ασχολουνται επειτα με τον προγραμματισμο κυριως.

Για πιο λόγο να σπουδάσεις σε τέτοιες σχολες για να επισκευαζεις μητρικές? Αυτό το καταφέρνεις κ με μαθήματα σε ΙΕΚ αν θες.

Τι θες να κάνεις σαν επάγγελμα ακριβώς?

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Stavros19 είπε

Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες. Μολις τελειωσεις τη σχολη, μετα μπορεις να ασχοληθεις με επισκευες σε μητρικες;

Εάν θες να γίνεις τεχνικός, δεν έχει κανένα νόημα να πας στο πολυτεχνείο για να πάρεις πτυχίο μετά από 5-6-7 χρόνια.
Ψάξε σχολές που είναι από πρώην ΤΕΙ (πλέον ΑΕΙ)
Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων (Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκη)
Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (Παν. Δυτικής Αττικής)

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, bilya είπε

Για πιο λόγο να σπουδάσεις σε τέτοιες σχολες για να επισκευαζεις μητρικές? Αυτό το καταφέρνεις κ με μαθήματα σε ΙΕΚ αν θες.

Τι θες να κάνεις σαν επάγγελμα ακριβώς?

Αυτο ρωταω, μετα απο αυτη τη σχολη τι ειδους επαγγελμα μπορεις να κανεις. Επειδη βγαζω καλο βαθμο, ΤΕΙ θα φανει λιγο περιεργο σε ολους να παω. Τελος παντων, οταν τελειωσεις τη σχολη τι επαγγελμα μπορεις να ακολουθησεις;

44 λεπτά πριν, ioankav είπε

Εάν θες να γίνεις τεχνικός, δεν έχει κανένα νόημα να πας στο πολυτεχνείο για να πάρεις πτυχίο μετά από 5-6-7 χρόνια.
Ψάξε σχολές που είναι από πρώην ΤΕΙ (πλέον ΑΕΙ)
Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων (Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκη)
Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (Παν. Δυτικής Αττικής)

Σε ευχαριστω για την απαντηση. Αυτο μου ειπε και ενα παιδι. Μονο σε ΤΕΙ που εγινε ΑΕΙ τα μαθαινεις αυτα. Μεσα απο το ΗΜΤΥ, μαθαινεις παραπανω πραγματα ... Επειδη δν ξερω σχεδον τιποτα, τι επαγγελμα μπορεις να ακολουθησεις απο το ΗΜΤΥ/ΗΜΜΥ;

ΥΓ. Πες οτι παω στις σχολες που ανεφερες, θα εχω αμεση επαγγελματικη αποκατασταση; Επισης τα χρηματα θα ειναι καλα; Γενικα αξιζει να οδηγηθεις σε αυτο το επαγγελμα;

Επεξ/σία από Stavros19
Δημοσ.

Τι ΤΕΙ και ΙΕΚ λέτε στον άνθρωπο...

Όταν ένας 17 χρόνων λέει πως θέλει να ασχοληθεί με επισκευή μητρικών και επισκευάζει λάπτοπ/ τηλέφωνα, εγώ δεν καταλαβαίνω ότι του αρέσουν αυτά συγκεκριμένα, αλλά του αρέσουν τα ηλεκτρονικά γενικά και ασχοληται με κάθε ευκαιρία του δίνετε ( ίσως έχει ταλέντο , εξαρτάται τι εννοείς με τον όρο επισκευάζω).

Γνώμη μου, μη συμβιβάζεσαι με τπτ άλλο από το μέγιστο των δυνατοτήτων σου. Από την στιγμή που μπορείς να περάσεις Πολυτεχνείο, Πάτρα Αθήνα Ξάνθη από τα μόρια εξαρτάται, δεν υπάρχει λόγος να σκεφτείς για κάτι άλλο.

Και να σαι σίγουρος ότι μέσα από τη σχολή θα θα ανοίξουν οι ορίζοντες σου και θα δεις και άλλες δυνατότητες. Πχ σχεδιασμός μητρικής ή ακόμα και CPU ,  μια αλλαγή πάστας / σκληρού κτλ μπορούν όλοι να το κάνουν.

Μέσα από τη σχολή θα μάθεις και αναλογικά και ψηφιακά κυκλώματα , πώς μπορείς να φτιάξεις ένα κύκλωμα που κάνει πρόσθεση πρόσθεση ή πως σχεδιάζεις έναν ενισχυτή/ κύκλωμα τηλεφώνου. μπορείς να δεις το πρόγραμμα σπουδών της κάθε σχολής και τι μαθήματα έχει το κάθε εξάμηνο και να πάρεις μία καλή ιδέα. Επίσης συμβουλή να έχεις ανοιχτό μυαλό, ναι μπορεί τρ να σου αρέσουν οι υπολογιστές, αλλά όταν με το καλό περάσεις στη σχολή και δεις διατάξεις για φορτιστές/ σταθεροποιητές τάσης για φωτοβολταϊκά πχ ή για κεραίες να δεις πως τελικά σου αρέσουν πιο πολύ!

Τώρα για την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και τον μισθό εξαρτάται και από το ποια χώρα αναφέρεσαι και πόσο θα ασχοληθείς/ εμβαθύνεις και εσύ ο ίδιος φυσικά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν τελειώνεις μια σχολή (τοπ κατά τη γνώμη μου μεταξύ των υπολοίπων πολυτεχνικών σχολών, μιλώντας ως απόφοιτος πολ. μηχ. ΕΜΠ) και μπορείς να ασχοληθείς μέχρι και με υψηλή τάση (όπως αυτή νοείται στους ηλεκτρολόγους και όχι όπως την καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε μη σχετικός), νομίζω ότι οι μετασχηματιστές, στσθεροποιητές και φορτιστές, είναι απλά ένα ευχάριστο χόμπι για να περάσεις την ώρα σου. Προς Θεού, δεν είναι μομφή προς αυτά που γράφει ο παραπάνω κύριος, απλά προσπαθώ να υπογραμμίσω το κύρος και το επίπεδο μιας τέτοιας σχολής. 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, manos08 είπε

Τι ΤΕΙ και ΙΕΚ λέτε στον άνθρωπο...

Όταν ένας 17 χρόνων λέει πως θέλει να ασχοληθεί με επισκευή μητρικών και επισκευάζει λάπτοπ/ τηλέφωνα, εγώ δεν καταλαβαίνω ότι του αρέσουν αυτά συγκεκριμένα, αλλά του αρέσουν τα ηλεκτρονικά γενικά και ασχοληται με κάθε ευκαιρία του δίνετε ( ίσως έχει ταλέντο , εξαρτάται τι εννοείς με τον όρο επισκευάζω).

Γνώμη μου, μη συμβιβάζεσαι με τπτ άλλο από το μέγιστο των δυνατοτήτων σου. Από την στιγμή που μπορείς να περάσεις Πολυτεχνείο, Πάτρα Αθήνα Ξάνθη από τα μόρια εξαρτάται, δεν υπάρχει λόγος να σκεφτείς για κάτι άλλο.

Και να σαι σίγουρος ότι μέσα από τη σχολή θα θα ανοίξουν οι ορίζοντες σου και θα δεις και άλλες δυνατότητες. Πχ σχεδιασμός μητρικής ή ακόμα και CPU ,  μια αλλαγή πάστας / σκληρού κτλ μπορούν όλοι να το κάνουν.

Μέσα από τη σχολή θα μάθεις και αναλογικά και ψηφιακά κυκλώματα , πώς μπορείς να φτιάξεις ένα κύκλωμα που κάνει πρόσθεση πρόσθεση ή πως σχεδιάζεις έναν ενισχυτή/ κύκλωμα τηλεφώνου. μπορείς να δεις το πρόγραμμα σπουδών της κάθε σχολής και τι μαθήματα έχει το κάθε εξάμηνο και να πάρεις μία καλή ιδέα. Επίσης συμβουλή να έχεις ανοιχτό μυαλό, ναι μπορεί τρ να σου αρέσουν οι υπολογιστές, αλλά όταν με το καλό περάσεις στη σχολή και δεις διατάξεις για φορτιστές/ σταθεροποιητές τάσης για φωτοβολταϊκά πχ ή για κεραίες να δεις πως τελικά σου αρέσουν πιο πολύ!

Τώρα για την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και τον μισθό εξαρτάται και από το ποια χώρα αναφέρεσαι και πόσο θα ασχοληθείς/ εμβαθύνεις και εσύ ο ίδιος φυσικά.

Αυτη την απαντηση την περιμενα ειναι η αληθεια... Συμφωνω μαζι σου, τωρα τα λεω αυτα επειδη με ολοκληρωνουν σαν ανθρωπο και με ηρεμουν. Στοχευω για ΗΜΜΥ ΕΜΠ, αλλα αν δεν μπω παω αμεσως ΗΜΤΥ γιατι ΗΜΜΥ ΑΠΘ δν εχω ακουσει καλα λογια. Πιστευω πως αυτη η σχολη εχει απειρες κατηγοριες, και ειμαι βεβαιος οτι θα μαθω πολλα ενδιαφεροντα πραγματα ακομα. Απλως ειχα διχαστει με την αποψη για τα ΤΕΙ και ΙΕΚ, γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να παω εκει εφοσον εχω καλους βαθμους προς το παρον.

ΥΓ. Με τον ορο επισκευαζω που ειπα, ειμαι στα 17 και μονος μου καταφερα να αλλαζω οθονες, μπαταριες, σχεδον τα παντα σε τηλεφωνα και υπολογιστες. Οποτε αν με τη θεληση του Θεου μπω σε ΗΜΜΥ/ΗΜΤΥ, μπορει να δουλευω παραλληλα σε ενα μικρο service κινητων και να βγαζω λιγο χαρτζιλικι.  

Επεξ/σία από Stavros19
  • Like 1
Δημοσ.

Οκ κατάλαβα τι λες...

Γενικά αυτό που προσπάθησα να σου εξηγήσω πιο πάνω είναι πως πάνω από την επισκευή, συντήρηση κτλ είναι ο ασχεδιασμος και εκεί στοχεύουν πολυτεχνικές σχολές.

Τώρα άμα μένεις και Αθήνα και μπορέσεις να πιάσεις Μετσόβιο, μην το σκέφτεσαι καν.

Για ΑΠΘ δεν έχω ακούσει ούτε καλά αλλά ούτε και κακά λόγια, για Πάτρα , Ξάνθη και Κρήτη πολύ θετικά... Και για το τμήμα του Βόλου ένα μεχχ. Ωστόσο να τονίσει πως πρόκειται για προσωπική άποψη / ακούσματα , άρα δεν σημαίνει πως είναι και 100% σωστά και αντικειμενικά.

Επίσης έχε στο νου σου ότι μπορεί το επίπεδο των σχολών να είναι ίδιο πάνω κάτω αλλά την δυσκολία μην καούν καθηγητές, και γενικά εμπειρία μου λέει ότι στην επαρχία είναι και πιο λίγοι φοιτητές και υπάρχει πιο καλή επικοινωνία με τους καθηγητές με ότι συνεπάγεται αυτό.

@MauroPaltoudias

Ναι .... Αλλά όχι!

Τι εννοώ... Ναι ίσως να έχεις και δίκιο, δεν έχει νόημα να το αναλύσουμε , ο καθένας εχει τις δικές του απόψεις, αλλά όταν θες να δώσεις μία συμβουλή σε κάποιον καλό είναι να προσεγγίζεις το θέμα από το δικό του επίπεδο. Δεν υπήρχε νόημα να του μιλήσω για πράγματα που δεν γνωρίζει και που μόνο θα τον μπέρδευαν. Προσπάθησα να του δώσω μια εικόνα , όσο μπορώ σε 10 γραμμές, προσεγγίζοντας πράγματα που ξέρει και κατανοεί ώστε να πάρει μια αρχική ιδέα. Κατανοώ βέβαια πως εσύ προσπάθησες να υπογραμμίσεις το κύρος μιας τέτοιας σχολής απλά εγώ δεν το θεώρησα τόσο σημαντικό αυτό.

Φιλικά πάντα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...