Joshua21 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, zoupous είπε Αλλα αν σκεφτει κανεις ποσα χρηματα θα του παρει για να το κανει...φυσικα αν ο αλλος ειναι ανεργος και τυχαινει να μην εχει και κανα σπουδαιο περιουσιακο στοιχειο να μην πω τι θα παρει ο ιδιοκτητης....και φαω κανα μπαν Για αυτό ακριβώς και εγώ έγραψα: 18 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Βέβαια σπάνια συμβαίνει κάτι τέτοιο Και ναι, καλύτερα να μην γράφεις τέτοια, να τα σκέφτεσαι μόνο. 1
chrisxkar Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) τους δυο μηνες πριν φυγεις φωναξε τον να εξετασει το σπιτι για φθορες αν σου ειμαστε ενταξει πες του επιτοπου οτι θελεις να πληρωσεις τους τελευταιους μηνες με την εγγυηση και τελειωσε εκει το θεμα. Τα νταβατζιλικια και απο τις δυο μεριες δεν ειναι ποτε καλα παντα ξεκινας με τον νομιμο και πολιτισμενο τροπο και αν ο αλλος ειναι αουγκανος τοτε πηγαινεις σε αλλες πρακτικες Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2020 από chrisxkar 2
xp-user Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 13 λεπτά πριν, chrisxkar είπε τους δυο μηνες πριν φυγεις φωναξε τον να εξετασει το σπιτι για φθορες αν σου ειμαστε ενταξει πες του επιτοπου οτι θελεις να πληρωσεις τους τελευταιους μηνες με την εγγυηση και τελειωσε εκει το θεμα. Τα νταβατζιλικια και απο τις δυο μεριες δεν ειναι ποτε καλα παντα ξεκινας με τον νομιμο και πολιτισμενο τροπο και αν ο αλλος ειναι αουγκανος τοτε πηγαινεις σε αλλες πρακτικες Και εγω το ιδιο θα εκανα .Αν δεις οτι αρχιζει τα μα και μου του λες στα ισα οτι αν του περναει απ το μυαλο να μην σου επιστρεψει την εγγυηση θα του φησεις το σπιτι σε τετοια κατασταση που θα θελει πολυ περισοτερα λεφτα για να το μαζεψει.Παντως δεν νομιζω να φτασεις εκει.Στο τελευταιο σπιτι που νοικιαζα πριν παω σε δικο μου ακομα και το πετρελαιο μετρησαμε στη δεξαμενη και μου επεστρεψε το μεριδιο μου 1
kaktos77 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά, με καλύψατε πληρώς!
agnostos13 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, kaktos77 είπε Ευχαριστώ πολύ! Μια τελευταία διευκρίνηση, ανέφερες ότι η ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης είναι 3 έτη, στην περίπτωση που συζητάμε λοιπόν, αν κάνεις συμβόλαιο ένα χρόνο και στα 2 θέλεις να φύγεις, μπορεί να απαιτήσει να πληρώσεις και 3ο εφόσον το συμβόλαιο ήταν για τον 1ο; Θεωρητικά μπορεί να το κάνει...βέβαια πρέπει να αποδείξει δικαστικά οτι για το αντίστοιχο διάστημα δεν βρήκε κάποιον να το νοικιάσει και ζημιώθηκε.
Joshua21 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, chrisxkar είπε τους δυο μηνες πριν φυγεις φωναξε τον να εξετασει το σπιτι για φθορες αν σου ειμαστε ενταξει πες του επιτοπου οτι θελεις να πληρωσεις τους τελευταιους μηνες με την εγγυηση και τελειωσε εκει το θεμα. Τα νταβατζιλικια και απο τις δυο μεριες δεν ειναι ποτε καλα παντα ξεκινας με τον νομιμο και πολιτισμενο τροπο και αν ο αλλος ειναι αουγκανος τοτε πηγαινεις σε αλλες πρακτικες Ωραίος, του προτείνεις να ξηγηθεί νταβατζιλίκι, και αμέσως μετά δηλώνεις ότι τα νταβατζιλίκια και από τις δυο μεριές δεν είναι ποτέ καλά....
chrisxkar Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Ωραίος, του προτείνεις να ξηγηθεί νταβατζιλίκι, και αμέσως μετά δηλώνεις ότι τα νταβατζιλίκια και από τις δυο μεριές δεν είναι ποτέ καλά.... σε ποιο ουρανιο και τοξο το να πεις σε καποιον εφοσον ειμαστε ενταξει θελω να σε πληρωσω με την εγγυηση ειναι νταβατζιλικι Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2020 από chrisxkar
prometheas Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ερώτηση αν ξερει κανείς. Λεμε οτι η αρχική διάρκεια μια νεας μισθωσης κατοικίας είναι τρία έτη. Δικαιούται ο ιδιοκτήτης να επιβάλλει αύξηση πριν την λήξη της τριετίας εαν πχ το μισθωτήριο συμβόλαιο έχει μικρότερη διάρκεια ; (Πχ 1 ή 2 έτη) Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2020 από prometheas
greekfragma Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, prometheas είπε Ερώτηση αν ξερει κανείς. Λεμε οτι η αρχική διάρκεια μια νεας μισθωσης κατοικίας είναι τρία έτη. Δικαιούται ο ιδιοκτήτης να επιβάλλει αύξηση πριν την λήξη της τριετίας εαν πχ το μισθωτήριο συμβόλαιο έχει μικρότερη διάρκεια ; (Πχ 1 ή 2 έτη) όχι. το συμβόλαιο ισχύει για 3 έτη ασχέτως αν έχει υπογραφεί για μικρότερη διάρκεια. εντός των 3 ετών ότι υπογράφηκε αυτό και τηρείται. 1
Rizas Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Ρε παιδία να ρωτήσω αυτο το μισθωτήριο συμφωνητικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο χρόνια και το χρησιμοποιούν όλοι δεν είναι λίγο καταχραστικό ως προς τον μισθωτή ; Ειδικά στο σημείο που λέει για τις επισκευές τι εννοεί ; Άμα σπάσει η η σωλήνα και γεμίσει νερά το σπίτι σε μια πολυκατοικία 50 χρόνων φταίω και πληρώνω εγώ επειδή όταν πήγα ήταν οκ ; Δεν έχει καμία λογική .... Δεν μιλάμε για κακή χρήση αλλά για λόγους παλιότητας που δεν μπορείς να υπολογίσεις και δεν καταλαβαίνω που μπορεί να έχεις ευθύνη επάνω σε αυτο ; Μπορεί να το εξηγήσει κάπιος που το καταλαβαίνει καλύτερά ;
agnostos13 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 18 λεπτά πριν, Rizas είπε Ρε παιδία να ρωτήσω αυτο το μισθωτήριο συμφωνητικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο χρόνια και το χρησιμοποιούν όλοι δεν είναι λίγο καταχραστικό ως προς τον μισθωτή ; Ειδικά στο σημείο που λέει για τις επισκευές τι εννοεί ; Άμα σπάσει η η σωλήνα και γεμίσει νερά το σπίτι σε μια πολυκατοικία 50 χρόνων φταίω και πληρώνω εγώ επειδή όταν πήγα ήταν οκ ; Δεν έχει καμία λογική .... Δεν μιλάμε για κακή χρήση αλλά για λόγους παλιότητας που δεν μπορείς να υπολογίσεις και δεν καταλαβαίνω που μπορεί να έχεις ευθύνη επάνω σε αυτο ; Μπορεί να το εξηγήσει κάπιος που το καταλαβαίνει καλύτερά ; Την υπογραφή μας (εδώ: την ηλεκτρονική μας έγκριση) καθώς και την άλλη...προσέχουμε που την βάζουμε!
chrisxkar Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δεν κανω flame η υποστηριζω καποιον αναφερω καποια πραγματα λαθος η σωστα με αυτα που γνωριζω εως σημερα Η εννοια της μισθωσης στα οικονομικα ειναι ως εξης για οσο καιρο μισθωνω κατι, αυτο το κατι μου ανηκει δεν σημαινει οτι πληρωνω ενα σπιτι πχ για 2 χρονια και εγω σε αυτα τα δυο χρονια μενω εκει αλλα εχει αλλος την ευθυνη,οπως και στα αυτοκινητα,στο τελος της συμβασης εχω την υποχρεωση να επιστρεψω αυτο το κατι ετσι οπως ηταν,στα αυτοκινητα πληρωνεις περα απο το μισθωμα και την συντηρηση αν δεν κανω λαθος,τωρα στα σπιτια που λες δεν ξερω τι γινεται στην περιπτωση του σωληνα ,πχ αν υπαρχει καποιο δεδικασμενο(γιατι ο κανονας ετσι διαμορφωνεται απο τα δεδικασμενα ,αν υπαρχουν) το οποιο να λεει η φθωρα επηλθε απο την παροδο του χρονου οποτε το χρεωνεται ο ιδιοκτητης γιατι η ωφελιμη ζωη του σωληνα θα ειναι αλλα 50 τα οποια δεν θα επωφεληθει ο ενοικιαστης,αλλα σαν γενικος κανονας ισχυει το οτι χαλασεις πληρωνεις και ειναι στην κριση του ιδιοκτητη αν θα σου πει δεν πειραζει ειχε προβλημα αστο το καλυπτω. Οπως και τις βελτιωσεις του ακινητου (κουφωματα,air condition) ειναι στην κριση του αν θα τα πληρωσει η θα τα βαλεις εσυ και μετα θα τα ξηλωσεις αν μπορεις.
Rizas Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, chrisxkar είπε Δεν κανω flame η υποστηριζω καποιον αναφερω καποια πραγματα λαθος η σωστα με αυτα που γνωριζω εως σημερα Η εννοια της μισθωσης στα οικονομικα ειναι ως εξης για οσο καιρο μισθωνω κατι, αυτο το κατι μου ανηκει δεν σημαινει οτι πληρωνω ενα σπιτι πχ για 2 χρονια και εγω σε αυτα τα δυο χρονια μενω εκει αλλα εχει αλλος την ευθυνη,οπως και στα αυτοκινητα,στο τελος της συμβασης εχω την υποχρεωση να επιστρεψω αυτο το κατι ετσι οπως ηταν,στα αυτοκινητα πληρωνεις περα απο το μισθωμα και την συντηρηση αν δεν κανω λαθος,τωρα στα σπιτια που λες δεν ξερω τι γινεται στην περιπτωση του σωληνα ,πχ αν υπαρχει καποιο δεδικασμενο(γιατι ο κανονας ετσι διαμορφωνεται απο τα δεδικασμενα ,αν υπαρχουν) το οποιο να λεει η φθωρα επηλθε απο την παροδο του χρονου οποτε το χρεωνεται ο ιδιοκτητης γιατι η ωφελιμη ζωη του σωληνα θα ειναι αλλα 50 τα οποια δεν θα επωφεληθει ο ενοικιαστης,αλλα σαν γενικος κανονας ισχυει το οτι χαλασεις πληρωνεις και ειναι στην κριση του ιδιοκτητη αν θα σου πει δεν πειραζει ειχε προβλημα αστο το καλυπτω. Οπως και τις βελτιωσεις του ακινητου (κουφωματα,air condition) ειναι στην κριση του αν θα τα πληρωσει η θα τα βαλεις εσυ και μετα θα τα ξηλωσεις αν μπορεις. Φυσικά αν θα χαλάσω κάτι θα το πληρώσω δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λέω . Δεν μίλησα για κακή χρήση αλλά για φυσιολογικές φθορές . Θα φτιάξω εγώ τα υδραυλικά του σπιτιού ή τα ηλεκτρολογικά που έμενε ο άλλος όλη του ζωή και αποφάσισε να το νοικιάσει ; Επειδή πχ μένω 1-2 χρόνο μέσα και έτυχε να χαλάσουν;
prometheas Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Τέτοιοι όροι συχνά κρίνονται καταχρηστικοί στα δικαστήρια. Το θεμα ειναι να μην φτάσει κάποιος εκεί..
Joshua21 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, chrisxkar είπε σε ποιο ουρανιο και τοξο το να πεις σε καποιον εφοσον ειμαστε ενταξει θελω να σε πληρωσω με την εγγυηση ειναι νταβατζιλικι Να σου πω την αλήθεια δεν πολυκατάλαβα τι θες να πεις μια και - εγώ τουλάχιστον - δεν πιάνω κουβέντα με ουράνια τόξα. Πάντως τα έχουμε ξαναπεί, ο συμψηφισμός της εγγύησης με μισθώματα όχι μόνο είναι παράνομος (τον απαγορεύει η συντριπτική πλειοψηφία των μισθωτηρίων), αλλά και επειδή ακυρώνει τον λόγο ύπαρξης της εγγύησης, η εγγύηση υπάρχει για εξασφάλιση του εκμισθωτή ως προς την τήρηση των όρων της μίσθωσης. Ο έλεγχος του μισθίου δεν έχει κανένα νόημα αν γίνει 2 μήνες πριν την παράδοση, όπως επίσης και ο έλεγχος αν είναι εξοφλημένοι όλοι οι λογαριασμοί. 2 ώρες πριν, prometheas είπε Ερώτηση αν ξερει κανείς. Λεμε οτι η αρχική διάρκεια μια νεας μισθωσης κατοικίας είναι τρία έτη. Δικαιούται ο ιδιοκτήτης να επιβάλλει αύξηση πριν την λήξη της τριετίας εαν πχ το μισθωτήριο συμβόλαιο έχει μικρότερη διάρκεια ; (Πχ 1 ή 2 έτη) Ναι, εφόσον έχει παρέλθει ο συμβατικός χρόνος της μίσθωσης και δεν έχει παρέλθει η τριετία ο ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα κάθε έτος να επιβάλλει αύξηση ίση με το 75% του δείκτη τιμών καταναλωτή του τελευταίου 12μηνου. Βέβαια τα τελευταία χρόνια ο δείκτης τιμών καταναλωτή είναι πολύ χαμηλά, συνήθως κάτω από 1%, οπότε η αύξηση που μπορεί να επιβάλλει είναι σχετικά ασήμαντη. Μετά το πέρας της τριετίας μπορεί να ζητήσει όσα θέλει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα