Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η εγγύηση υπάρχει λόγος που δίνεται. Όταν υπεγραφες συμβόλαιο το ήξερες. Ελπίζω το επόμενο συμβόλαιο να το διαβάσεις πριν το υπογράψεις. Αν είναι να επιστρέφουμε πάντα όλη την εγγύηση τότε ποιο το νόημα; Αν σου κρατήσει την εγγύηση χωρίς λόγο (ζημιες, φεσια) τότε τα ξαναλέμε. (ελπίζω να προλαβα το κλείδωμα. Μη γραφω τζάμπα) 

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την εγγύηση συνήθως την κλαις ..είναι νόμος στην Ελλάδα ... γιαυτό συνήθως τα βρίσκεις με τα 1- 2 τελευταία νοίκια .

Το σπίτι και να το αφήσεις σε κατάσταση όπως το βρήκες ακόμα και σε καλύτερη να το αφήσεις ( έχει τύχει να έχω βάψει το σπίτι 7-8 μήνες πριν φύγω αλλά έφυγα καθώς βρέθηκε ευκαιρία) άκρη δεν βγάζεις, ούτε το βρίσκεις το δίκιο σου σε αυτή την χώρα .

Για να τρέξεις κάτι δικαστικά για να αξίζει πρέπει να μιλάμε για κάποιες χιλιάδες ευρώ και πάνω , βέβαια αυτό ισχύει και για τiς 2 πλευρές...όσοι αδικημένοι ενοικιαστές υπάρχουν άλλοι τόσοι αδικημένοι ιδιοκτήτες ...τεσπα long story....

Επεξ/σία από Rizas
  • Like 2
Δημοσ.
17 hours ago, zoupous said:

μην ψαρωνετε με αυτα που γραφουν οι ιδιοκτητες. φευγετε χωρις να πληρωσετε ακριβως τους μηνες που χετε δωσει εγγυηση.Εδω αλλοι αφηνουν φεσια μεγαλα κ δε τους κανουν τιποτα και απο οκτωμβριο που θα πεσουν τα ενοικια τα ξαναλεμε

Επειδή κι εγώ είμαι ενοικιαστής που θα μετακομίσει οσονούπω και θα ιδιοκατοικήσει, ειλικρινά δεν βλέπω καμία πτώση στις εμπορικές αξίες ακινήτων - κι ως εκ τούτου ούτε στα ενοίκια. Οι λόγοι προφανείς και τους αναφέρει αναλυτικά ο efo355.

Ιστορίες αρμαγεδδώνα με σημαντικές πτώσεις αξιών επειδή "δεν έχει να πληρώσει ο κόσμος" δεν πρόκειται να δούμε. Ηδη βλέπεις τι χαμός γίνεται πάλι με τη φοιτητική κατοικία...

• Like 6
Δημοσ.
18 ώρες πριν, zoupous είπε

μην ψαρωνετε με αυτα που γραφουν οι ιδιοκτητες. φευγετε χωρις να πληρωσετε ακριβως τους μηνες που χετε δωσει εγγυηση.Εδω αλλοι αφηνουν φεσια μεγαλα κ δε τους κανουν τιποτα και απο οκτωμβριο που θα πεσουν τα ενοικια τα ξαναλεμε

Μετά να μην απορούμε όμως γιατί οι ιδιοκτήτες ζητάνε 10 ενοίκια μπροστά για να σε βάλουν στο σπίτι...

Και εγώ αν είχα δικό μου σπίτι και το νοίκιαζα, με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα το ίδιο θα έκανα. Κάπως πρέπει να διασφαλιστεί και ο ιδιοκτήτης.

Το έχω γράψει πολλές φορές. Ένα μητρώο πρέπει να γίνει όπου να καταγράφονται και οι καλοί ενοικιαστές , και οι καλοί ιδιοκτήτες για να τελειώνει αυτό το θέμα.

• Like 8
  • Thanks 2
  • Moderators
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, filip123go είπε

Μετά να μην απορούμε όμως γιατί οι ιδιοκτήτες ζητάνε 10 ενοίκια μπροστά για να σε βάλουν στο σπίτι...

Και εγώ αν είχα δικό μου σπίτι και το νοίκιαζα, με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα το ίδιο θα έκανα. Κάπως πρέπει να διασφαλιστεί και ο ιδιοκτήτης.

Το έχω γράψει πολλές φορές. Ένα μητρώο πρέπει να γίνει όπου να καταγράφονται και οι καλοί ενοικιαστές , και οι καλοί ιδιοκτήτες για να τελειώνει αυτό το θέμα.

Με τους ιδιοκτήτες όμως να κάνουν τον κινέζο οταν έρχεται η ώρα να επιστρέψουν την εγγύηση μην απορούμε γιατι ο ενοικιαστείς πιστολιάζει τα τελευταία ενοίκια. Δεν νοικιάζω απο κανέναν ενω οι δικοι μου εχουν νοικιασμένο ενα διαμέρισμα σε μια οικογένεια κοντά 15 χρόνια τώρα οποτε δεν το λεω σαν ενοικιαστής που κάνει τέτοια.

Γενικα ειναι αλλη μια καθημερινότητα στην ελλάδα που δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός που να ελέγχει το τι γίνεται ώστε και οι δυο πλευρές να μπορούν να βρουν το δίκιο τους αν χρειαστεί.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Spect~ είπε

Γενικα ειναι αλλη μια καθημερινότητα στην ελλάδα που δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός που να ελέγχει το τι γίνεται ώστε και οι δυο πλευρές να μπορούν να βρουν το δίκιο τους αν χρειαστεί.

Αυτό ακριβώς!! Γιατί δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός;; Έχουμε καταντήσει να συζητάμε τα αυτονόητα και να πρέπει να ξοδέψεις χρόνο και χρήμα στα δικαστήρια για κάτι που ουσιαστικά είναι απλό! Μιλάω και για τις δύο πλευρές!

Δημοσ.
On 29/08/2020 at 01:15, greekfragma said:

ρε φιλαράκι απλές ερωτήσεις κάνουμε...πότε λήγει η τελευταία ανανέωση;

τι πάει να πει δε ξέρεις αν θα μετακομίσεις την επόμενη εβδομάδα;  

κάτι δε μας λες καλά και προς το παρόν εγώ βλέπω μια σαλάτα.

Ειμαι σε σπιτι 50τμ με 1 υπνοδωματιο, μαζι με γυναικα εγκυο και παιδι 2 ετων. Οποτε καταλαβαινεις οτι επειγει να μετακομισουμε. Το θεμα ειναι οτι δεν βρισκουμε κατι καλο σε λογικη τιμη. Την αλλη εβδομαδα θα δουμε 2 σπιτια. Οποτε ολα ειναι ρευστα. Δεν μπορω να πληρωσω το ενοικιο και την επομενη να φυγω. Και υπαρχουν και οι 2 εγγυησεις.

Με τον ιδιοκτητη δεν εχω μιλησει, μενει στην Κυπρο και το σπιτι μου το ειχε πρωτοδειξει ο πολιτικος μηχανικος της πολυκατοικιας που ειναι φιλος λογικα με τον κυπριο.

Δημοσ.

Ολα καλα τελικα. Αν και αγχωμενος φουλ με αυτα, μιλησα με τον ιδιοκτητη, μου ειπε να μην πληρωσω τους 2 τελευταιους μηνες! Οποτε κομπλε!

Ισως και να θελει να με ξεφορτωθει, γιατι δινω ακομα ενοικιο απο εποχες κρισης και πλεον εχουν αυξηθει 20%, οποτε θελει να βαλει αλλον μεσα να του τα φαει!! :P

• Like 1
Δημοσ.

Έτσι όπως είναι τα πράγματα στην αγορά θα πρέπει δυστυχώς να ξεχνάς την εγγύηση, ελάχιστοι θα στην δώσουν πίσω.

• Moderators
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, tsioulak είπε

Έτσι όπως είναι τα πράγματα στην αγορά θα πρέπει δυστυχώς να ξεχνάς την εγγύηση, ελάχιστοι θα στην δώσουν πίσω.

Ελάχιστοι θα πληρώσουν τους μηνες εγγυήσης τοτε

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Ελάχιστοι θα πληρώσουν τους μηνες εγγυήσης τοτε

Αυτήν την στιγμή (για διάφορους λόγους) οι εκμισθωτές για μακροχρόνια μίσθωση κρατάνε όλα τα χαρτιά, δεν έχει καμία διαπραγματευτική ισχύ ο ενοικιαστής στις περισσότερες πόλεις.

• Moderators
Δημοσ.

Επίσης δεν κατάλαβα ποτέ αυτη τη λογική του να θεωρούμε λογικό ο καταναλωτής πάντα να βάζει πλάτες στους αλλους που δεν έχουν οπως τρανταχτά παραδείγματα αυτο με το ενοίκιο και την εγγύηση και το ακόμη πιο εκνευριστικό εταιρείες με τζιρους χιλιάδων ή εκατομμυρίων να χρειάζονται στήριξη για να "επιβιώσουν" , πχ voucher για υπηρεσίες που δεν παρέδωσαν πότε για τον Χ Ψ λόγο, ή επιδόματα απο τις κυβερνήσεις ενω ο μέσος εργαζόμενος με μισθο <1000 και χίλιες υποχρεώσεις να πρέπει να μπορεί να αντεπεξέλθει..

1 λεπτό πριν, tsioulak είπε

Αυτήν την στιγμή (για διάφορους λόγους) οι εκμισθωτές για μακροχρόνια μίσθωση κρατάνε όλα τα χαρτιά, δεν έχει καμία διαπραγματευτική ισχύ ο ενοικιαστής στις περισσότερες πόλεις.

εξαρτάται απο την εκάστοτε περίπτωση οπως για παράδειγμα αν είναι μαύρα, διαφορετικό ενοίκιο στα χαρτιά και στην πραγματικότητα, ΔΕΗ/Νερο κλπ σε ποιο ΑΦΜ ειναι και διάφορα άλλα. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Επίσης δεν κατάλαβα ποτέ αυτη τη λογική του να θεωρούμε λογικό ο καταναλωτής πάντα να βάζει πλάτες στους αλλους που δεν έχουν οπως τρανταχτά παραδείγματα αυτο με το ενοίκιο και την εγγύηση και το ακόμη πιο εκνευριστικό εταιρείες με τζιρους χιλιάδων ή εκατομμυρίων να χρειάζονται στήριξη για να "επιβιώσουν" , πχ voucher για υπηρεσίες που δεν παρέδωσαν πότε για τον Χ Ψ λόγο, ή επιδόματα απο τις κυβερνήσεις ενω ο μέσος εργαζόμενος με μισθο <1000 και χίλιες υποχρεώσεις να πρέπει να μπορεί να αντεπεξέλθει..

εξαρτάται απο την εκάστοτε περίπτωση οπως για παράδειγμα αν είναι μαύρα, διαφορετικό ενοίκιο στα χαρτιά και στην πραγματικότητα, ΔΕΗ/Νερο κλπ σε ποιο ΑΦΜ ειναι και διάφορα άλλα. 

Επειδή πάντα την πληρώνει ο τελικός καταναλωτής, στην Ελλάδα τουλάχιστον, δεν ξέρω τι γίνεται αλλού.

Δίκιο έχεις, έπρεπε να το διευκρινίσω, για την περίπτωση του όλα καθαρά έλεγα, στις περιπτώσεις που αναφέρεις αλλάζει κάπως το πράγμα.

Δημοσ.
Στις 29/8/2020 στις 7:33 ΜΜ, DrFreeman είπε

Επειδή κι εγώ είμαι ενοικιαστής που θα μετακομίσει οσονούπω και θα ιδιοκατοικήσει, ειλικρινά δεν βλέπω καμία πτώση στις εμπορικές αξίες ακινήτων - κι ως εκ τούτου ούτε στα ενοίκια. Οι λόγοι προφανείς και τους αναφέρει αναλυτικά ο efo355.

Ιστορίες αρμαγεδδώνα με σημαντικές πτώσεις αξιών επειδή "δεν έχει να πληρώσει ο κόσμος" δεν πρόκειται να δούμε. Ηδη βλέπεις τι χαμός γίνεται πάλι με τη φοιτητική κατοικία...

Λεφτά υπάρχουν...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/8/2020 στις 8:11 ΜΜ, filip123go είπε

Εκεί θα έπεφτε κλάμα, θα συμμορφώνονταν και οι μεν και οι δεν.

Απο την στιγμή που ο TS παραδώσει το σπίτι όπως το παρέλαβε η σε καλύτερη κατάσταση χωρίς ζημιές, το λογικό είναι να να μην πληρώσει τα 2 τελευταία ενοίκια, η αν φύγει να του επιστρέψει οι ιδιοκτήτης τα 2 ενοίκια.Αυτός είναι ο λόγος της εγγύησης, αλλιώς ας μην τον απαιτούν οι ιδιοκτήτες.

Τα post του στύλ ξέχνα την εγγύηση στην Ελλάδα είναι λάθος.Με αυτή την λογική, αν σου το πει αυτό ο ιδιοκτήτης, του αφήνεις 1-2 ενοίκια φέσι και του λες:Στην Ελλάδα ξέχνα το τελευταία 1-2 ενοίκια.

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...