Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, αντιμετωπιζω ενα προβλημα με τον cpu μου μετα τις διακοπες. Παρατηρησα στα προγραμματα που χρησιμοποιω 3ds max etc. οτι οταν πρεπει ο επεξεργαστης να ειναι στο 100% ξαφνικα οταν πιανει τη θερμοκρασια 85C αρχιζει και μου ριχνει το usage se 75-85% . Υπαρχει καποιος τροπος να το ελεγξω αυτο? Ο cpu εχει ενα μικρο overclock στα 3.9 / 1.21V . Προσπαθησα να βγαλω καποια ακρη στα BIOS αλλα τα βρηκα σκουρα και στο google δε βρηκα τις απαντησεις που εψαχνα ακριβως.
CPU: 1950x threadripper
Mobo: Taichi x399

Ευχαριστω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/8/2020 στις 8:02 ΜΜ, z1zu είπε

οταν πιανει τη θερμοκρασια 85C αρχιζει και μου ριχνει το usage

Αυτό το κάνει για να προστατευτεί από υπερθέρμανση (thermal throttling λέγεται).

Στις 28/8/2020 στις 8:02 ΜΜ, z1zu είπε

Υπαρχει καποιος τροπος να το ελεγξω αυτο?

Αν φτάνει 85 βαθμούς; Μπορείτε να το ελέγξετε με αυτό το πρόγραμμα, το οποίο δείχνει min-max θερμοκρασίες και τρέχει background ή και με αυτό το οποίο είναι το επίσημο της AMD.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Αυτό το κάνει για να προστατευτεί από υπερθέρμανση (thermal throttling λέγεται).

Αν φτάνει 85 βαθμούς; Μπορείτε να το ελέγξετε με αυτό το πρόγραμμα που δείχνει min-max θερμοκρασίες και τρέχει background ή και με αυτό που είναι το επίσημο της AMD (δεν ξέρω αν πιάνει και τον επεξεργαστή σας).

Σ' ευχαριστω πολυ, εννουσα αν μπορω να ανεβασω το οριο της θερμοκρασιας, ή ειναι fixed απο την εταιρια στους 85 να το κανει αυτο? Θα ηθελα να ανεβασω το οριο στους 90 ισως. Λογικα φταιει λιγο η παστα λιγο το καλοκαιρι. Γι'αυτο ολο το χρονο δεν ειχα καποιο παρομοιο θεμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό ορίζεται από τον επεξεργαστή σε επικοινωνία με το BIOS της μητρικής. Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να αλλάξει αυτό, εκτός αν πειράξετε εσείς το λογισμικό του BIOS.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.

Το να βαλεις καλυτερη ψυξη το σκεφτηκες ? Εχεις Threadripper που φανταζομαι κοστισε αρκετα χρηματα. Βγαζεις δουλεια απο αυτο. Ε, δεν θα πρεπε να του δωσεις μια ανασα με καλυτερη ψυξη, μιας και το εχεις κανει και overclock, οπως ειπες?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Σωστό μεν, ίσως δεν έχει αρκετά χρήματα δε.

Ε τοτε, ας κοψει το overclock, ή ας βγαλει το καπακι του κουτιου και να βαλει ενα ανεμιστηρα να φυσαει, τελος παντων καποια φθηνη λυση, μεχρι να βρει χρηματα και να παρει σωστη ψυξη. Αφου ειναι εργαλειο δουλειας που μας αποδιδει χρηματα, πρεπει να μπορουμε να επενδυσουμε πανω του λιγα χρηματα.

Γιατι παλι ο ιδιος θα εχει κερδος, γιατι και το μηχανημα θα δουλευει ρολοϊ και θα εχει καλυτερη αποδοση και θα βγαζει περισσοτερη δουλεια.

Δημοσ.

Nαι ισως να τον αφησει σε stock συχνοτητες μεχρι να μπορει να αγορασει καλυτερη ψυξη. Η stock  ψυκτρα ειναι μια χαρα σε stock συχνοτητες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...