Kingster Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Το πρόβλημά μου έχει ως εξής: Νοικιάζω σπίτι και είμαι συνδεδεμένος γενικά στο διαδίκτυο μέσω ενός ανοιχτού δικτύου του ιδιοκτήτη (δεν έχω φυσική πρόσβαση στο extender απ όπου λαμβάνω γτ ο ιδιοκτήτης λείπει - τριγύρω δεν υπάρχουν άλλοι γι αυτό και είναι ανοιχτό). Ξαφνικά δεν μπορούσα να συνδεθώ στο συγκεκριμένο wifi από το laptop μου ενώ από τις υπόλοιπες συσκευές μπορούσα κανονικά. Συμβαίνει εδώ και 3 μέρες. Πιο συγκεκριμένα μου δείχνει ότι συνδέεται αλλά δεν μπαίνει σε ιστοσελίδες και είναι ασταθές λες και αναγνωρίζει το router αλλά δεν ανταλλάσει δεδομένα. Εάν κάνω hotspot δεδομένα από το κινητό τότε σε αυτό λειτουργεί το browsing, άρα κατάλαβα ότι δεν είναι φυσική φθορά της κάρτας δικτύου. Έχω δοκιμάσει όλες τις κλασσικές λύσεις που βρίσκεις googlάροντας το, δηλαδή: reboot, update/reinstall wifi adapter driver, να τσεκάρω τα καταραμένα windows updates, win10 troubleshooter, flush DNS, να αλλάξω το ip που δέχεται και όλες τις σχετικές αλχημείες. Λίγο πολύ το χω εξαντλήσει γι αυτό και απευθύνομαι εδώ. Ως προσωρινή λύση έχω συνδέσει tethering το κινητό με usb στο laptop έχοντας ανοίξει το wifi από το κινητό και έτσι έχω internet. Μακάρι κάποιο τσακάλι να το διαβάσει και να σκεφτεί κάτι γιατί το κινητό προφανώς υπερθερμένεται και δεν είναι πρακτική λύση.
GRat Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Όταν συνδέεσαι με το laptop πόσο ισχύ σήματος σου λέει οτι έχει? Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2020 από GRat
Kingster Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Στο ελάχιστο ή αποσυνδέεται και τελείως. Ανα αραιά διαστήματα δείχνει για λίγα δευτερόλεπτα γεμάτο το σήμα κι εκεί μπορεί να φορτώσει έστω και λίγο μια σελίδα. Σε άλλη συσκευή δεν παρατηρείται απολύτως καμία διαφορά στην ισχύ του σήματος και στο λαπτοπ δεν έχω πρατηρήσει αλλαγή όταν συνδεόμαι στο hotspot του κινητού. Άρα το πρόβλημα δεν μου φαίνεται hardware.
madrivermadonus Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 οτι παλιότερα συνδεόσουν χωρίς πρόβλημα μην το υπολογίζεις. Έχεις ασθενές σήμα και γιαυτό έχεις προβλήματα. Θα μπορούσες να δοκιμάσεις μια άλλη κάρτα δικτύου πχ αυτη αλλιώς να παιδευτείς με κεραίες εξωτερικές κτλ κτλ...
Kingster Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Ασθενές σήμα ή μήπως φθαρμένη κάρτα δικτύου εννοείς; Ασθενές σήμα δε νομίζω γιατί στις υπόλοιπες συσκευές το σήμα είναι πολύ καλό και η σύνδεση δεν παρουασιάζει προβλήματα. Ποτέ δεν παρουσίασε δηλαδή εκτός από αυτό το ξαφνικό που έγινε στον φορητό υπολογιστή.
greekfragma Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 εάν ανοίξεις τη λίστα με τα ασύρματα δίκτυα κάτω δεξιά και όλες οι μπάρες έχουν αισθητή πτώση σε σχέση με τις άλλες συσκευές τότε παίζει να παρέδωσε πνεύμα η κάρτα δικτύου του λαπτοπ ή και να ξεκούμπωσε το ipx βύσμα της.
Kingster Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 34 λεπτά πριν, greekfragma είπε εάν ανοίξεις τη λίστα με τα ασύρματα δίκτυα κάτω δεξιά και όλες οι μπάρες έχουν αισθητή πτώση σε σχέση με τις άλλες συσκευές τότε παίζει να παρέδωσε πνεύμα η κάρτα δικτύου του λαπτοπ ή και να ξεκούμπωσε το ipx βύσμα της. Οι μπάρες είναι ακριβώς στα ίδια επίπεδα και στο λάπτοπ και στο κινητό. Επίσης τα βύσματα της κάρτας είναι από τα πρώτα που κοίταξα και είναι όλα κουμπωμένα κανονικά. Δεδομένου ότι δεν βλέπω κανένα απολύτως πρόβλημα αν συνδέομαι στο hotspot του κινητού ακόμη κι αν το απομακρύνω, πιστεύω ότι δεν έχει θέμα η κάρτα. Έχω την αίσθηση πως επειδή είμαι άσχετος με τον τρόπο λειτουργίας των routers μάλλον κάτι απορυθμίστηκε στην επικοινωνία με το συγκεκριμένο δίκτυο από το λάπτοπ μου, αλλά δοκιμάζοντας όλες τις κλασσικές μεθόδους για προβληματα σχετικά με το dns ή το ip δεν έβγαλα άκρη. Θα παραγγείλω μια εξωτερική κάρτα δικτύου να φύγει η απορία αλλά δε νομίζω ότι θα βοηθήσει, αν και μακάρι.
Kingster Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Για την αρχειοθέτηση του θέματος σε περίπτωση που κάποιος αναρωτιέται με παρόμοιο πρόβλημα, η κάρτα δικτύου όντως ψόφησε και ο νέος εξωτερικός adaptorας έλυσε το πρόβλημα. Επίσης συμπέρασμα ότι ο adaptorας που κάνει hotspot έχει αρκετά δυνατό σήμα καθώς κατάφερε να παρέχει δίκτυο σε μια κάρτα που υπολειτουργούσε και επίσης να με μπερδέψει αρκετά ώστε να ρωτήσω εδώ. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα