Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα , 

οπως αναφέρεται κ στον τίτλο ο λόγος του θέματος είναι το leasing σε ιδιώτες και αν αυτό σαν μερίδα ανθρώπων μας συμφέρει.

επειδη σκέφτομαι να επενδύσω σε ΙΧ , SUV & ενδεχομένως πετρέλαιο λόγω χιλιομέτρων (20+/χρόνο) έχοντας ένα μέγιστο budget τα 20/25Κ θα ήθελα από γνωστες να παραθέσουν την άποψη τους αν συμφέρει κ τι πρέπει να προσέξω σε επικείμενη ενοικίαση/αγορά.

συμφέρει ή να τα δώσω στην αντιπροσωπεία μια κ έξω να τελειώνω ; 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, MontzOlee είπε

Καλησπέρα στην παρέα , 

οπως αναφέρεται κ στον τίτλο ο λόγος του θέματος είναι το leasing σε ιδιώτες και αν αυτό σαν μερίδα ανθρώπων μας συμφέρει.

επειδη σκέφτομαι να επενδύσω σε ΙΧ , SUV & ενδεχομένως πετρέλαιο λόγω χιλιομέτρων (20+/χρόνο) έχοντας ένα μέγιστο budget τα 20/25Κ θα ήθελα από γνωστες να παραθέσουν την άποψη τους αν συμφέρει κ τι πρέπει να προσέξω σε επικείμενη ενοικίαση/αγορά.

Δεν έχω ακούσει για καμία περίπτωση leasing σε ιδιώτη που να συμφέρει. Ακόμα και κανα δυο που ξέρω τα έχουν στο όνομα κάποιυ δικου τους που έχει επαγγελματικό ΑΦΜ. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, MontzOlee είπε

Καλησπέρα στην παρέα , 

δεν υπάρχει "συμφέρει", υπαρχει τι σε βολεύει... στη μια περιπτωση αγοραζεις αμαξι για να το κρατησεις δικο σου, στην αλλη αγοραζεις υπηρεσια χρησης αυτοκινητου για 4 χρονια, δεν προκυπτει συγκριση.

αν ψάξεις ατα αντιστοιχα νηματα εδω εχω αναφερει και παραδειγμα με το καμικ που εκανα αντιπαραθεση τιμες αγορας και leasing

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφου συγκεντρώσεις τις προσφορές σου, μίλα με τον λογιστή σου, γνωρίζει τα οικονομικά σου, ξέρει αν μπορείς να το αντέξεις, σε συμφέρει ή σου ρουφάει οικ. πόρους.

Επεξ/σία από TechnoState
Δημοσ.
Στις 28/8/2020 στις 9:18 ΜΜ, G.bar είπε

Δεν έχω ακούσει για καμία περίπτωση leasing σε ιδιώτη που να συμφέρει. Ακόμα και κανα δυο που ξέρω τα έχουν στο όνομα κάποιυ δικου τους που έχει επαγγελματικό ΑΦΜ. 

Κι όμως για να έχει βγει από τις κάτι θα παίζει δεν γίνεται ..

Στις 29/8/2020 στις 12:18 ΠΜ, pp6210 είπε

δεν υπάρχει "συμφέρει", υπαρχει τι σε βολεύει... στη μια περιπτωση αγοραζεις αμαξι για να το κρατησεις δικο σου, στην αλλη αγοραζεις υπηρεσια χρησης αυτοκινητου για 4 χρονια, δεν προκυπτει συγκριση.

αν ψάξεις ατα αντιστοιχα νηματα εδω εχω αναφερει και παραδειγμα με το καμικ που εκανα αντιπαραθεση τιμες αγορας και leasing

Υπάρχει συμφέρει γιατί κατά καιρούς σε γνωστές εταιρίες παίζουν προσφορές σε συγκεκριμένα ΙΧ που είναι ετοιμοπαράδοτα 

επισης πέραν των 4 ετών , υπάρχει και το δικαίωμα αγοράς του ΙΧ που έχεις στην κατοχή σου όποτε αφού είσαι ο πρώτος που μπαίνει μέσα γιατί να μην το αγοράσεις ;

Στις 29/8/2020 στις 8:06 ΠΜ, TechnoState είπε

Αφου συγκεντρώσεις τις προσφορές σου, μίλα με τον λογιστή σου, γνωρίζει τα οικονομικά σου, ξέρει να μπορείς να το αντέξεις, σε συμφέρει ή σου ρουφάει οικ. πόρους.

σωστή παρατήρηση , θέλει καλό πλάνο κ σκέψη το θέμα.

βεβαια δεν επωφελούμαι κάποιας "ελάφρυνσης" ή επιδόματος από το κράτος αλλά και πάλι πρέπει να δούμε σε βάθος χρόνου τι γίνεται ..

Δημοσ.

Αν θες TLDR : Δε συμφερει

Αν θες 2 λογια παραπανω, η ταπεινη μου αποψη ειναι η εξης (στον κοσμο του ιδιώτη παντα) : 

Στο leasing μακροπροθεσμα πληρωνεις την "ευκολια". Δηλαδη το οτι δεν εχεις να ασχοληθεις με service λαστιχα κλπ κλπ, και το οτι οταν ληξει το συμβολαιο (ισως και νωριτερα με ενα penalty) μπορεις να γυρισεις το αμαξι/να παρεις αλλο (ευελιξια)

Αυτη η ευκολια+ευελιξια πληρωνονται, και αδρα.

Απο υπερμαχους του leasing θα ακουσεις διαφορους "μυθους", που θα περιλαμβανουν τις παραπανω παροχες....σαν πλεονεκτηματα, χωρις να σου πουν ποσο χρεωνονται ομως στην πραγματικοτητα. Αφου στην πραξη το μηνιαιο μισθωμα σου θα ειναι μεγαλυτερο αποτι η δοση δανειου αγορας με ομοιες συνθηκες , και η δυνατοτητα αγορας του αυτοκινητου στο τελος της μισθωσης θα ειναι σε τιμη ασυμφορη οποτε δε θα το κανεις.

Εν ολιγοις? Αν εχεις ορεξη να "ασχολεισαι" και καλυπτεις μονος σου τα εξοδα συντηρησεις, καθως και εισαι διατεθημενος να βρεις αγοραστη σε περιπτωση που θες να πουλησεις το αυτοκινητο σου προωρα, σιγουρα σε συμφερει αγορα με δοσεις. Και οταν ερθει η ωρα πχ να θες να αλλαξεις (ισως) αν ψαξεις να το πουλησεις σε μια λογικη τιμη θα εισαι κερδισμενος σιγουρα.

Αν τα θελεις ολα ετοιμα στο πιατο, μπορεις να πας για leasing.

Η μονη περιπτωση να βγεις πραγματικα κερδισμενος με το leasing ειναι να συμβει κατι κοσμοϊστορικο και να χασει παρα πολλη αξια το αυτοκινητο σου. Πχ αγοραζεις σημερα πετρελαιο και σε 3 χρονια τα απαγορευουν παντου (λεμε τωρα) και εχεις μια καυτη πατατα στα χερια σου. Εκει οκ, με το leasing θα τη γυρναγες πισω και ουτε γατα ουτε ζημια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...