Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από πολλές συναλλαγες το εγκατέστησα σήμερα σε νέο κινητό πήγα να πληρώσω στο Public στο mall την 1η απέτυχε την 2η απέτυχε.. και τις 2 ζητησε ξεκλιεδωμα. ευτυχώς είχα την κάρτα μαζί.

Ουσιαστικά με κρεμασε.. με ένα ξερο μήνυμα..κάτι πήγε στραβά...

Για μένα το αν σε κρεμαει ένα wallet είναι το νούμερο 1. Το γυρισα σε curve & gpay. Μετα από κανενα χρονο ισως το ξαναχρησιμοποιησω 

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, vagstef είπε

Μετά από πολλές συναλλαγες το εγκατέστησα σήμερα σε νέο κινητό πήγα να πληρώσω στο Public στο mall την 1η απέτυχε την 2η απέτυχε.. και τις 2 ζητησε ξεκλιεδωμα. ευτυχώς είχα την κάρτα μαζί.

Ουσιαστικά με κρεμασε.. με ένα ξερο μήνυμα..κάτι πήγε στραβά...

Για μένα το αν σε κρεμαει ένα wallet είναι το νούμερο 1. Το γυρισα σε curve & gpay. Μετα από κανενα χρονο ισως το ξαναχρησιμοποιησω 

Εγώ πάλι γύρισα στο Google Pay για μια εβδομάδα και ναι μεν μου άρεσε που ήταν πιο άμεσο στο να δώσει εντολή, με ξενέρωσε όμως που δεν γράφει το ποσό στην οθόνη. Οπότε γύρισα πίσω για αυτόν τον λόγο.

Όταν λες ξεκλείδωμα, η εφαρμογή ενημερώθηκε εδώ και εβδομάδες και πλέον πρέπει να είναι ξεκλειδωμένη η συσκευή. Τέλος, ο λόγος που θεωρείς πολύ σημαντικός είναι και ο δικός μου. Όλα καλά μέχρι να με κρεμάσει μια και δυο φορές, μετά ασυγχώρητο! Για αυτό δεν χρησιμοποιώ Curve με gpay πλέον. Σε 2 μήνες πόσα άκυρα φάγαμε όλοι λόγο POS εθνικής.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Delas.46 είπε

Εγώ πάλι γύρισα στο Google Pay για μια εβδομάδα και ναι μεν μου άρεσε που ήταν πιο άμεσο στο να δώσει εντολή, με ξενέρωσε όμως που δεν γράφει το ποσό στην οθόνη. Οπότε γύρισα πίσω για αυτόν τον λόγο.

Όταν λες ξεκλείδωμα, η εφαρμογή ενημερώθηκε εδώ και εβδομάδες και πλέον πρέπει να είναι ξεκλειδωμένη η συσκευή. Τέλος, ο λόγος που θεωρείς πολύ σημαντικός είναι και ο δικός μου. Όλα καλά μέχρι να με κρεμάσει μια και δυο φορές, μετά ασυγχώρητο! Για αυτό δεν χρησιμοποιώ Curve με gpay πλέον. Σε 2 μήνες πόσα άκυρα φάγαμε όλοι λόγο POS εθνικής.

Εννοω ότι ζητησε fingerprint αλλα τιποτα όταν το ξαναπλησιασα.

Το γνωστό θέμα με την εθνική οκ αλλα ξέρεις ότι αλλου παιζει αψογα. Δεν ξέρω ρε συ με νευριασε....

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, vagstef είπε

Το γνωστό θέμα με την εθνική οκ αλλα ξέρεις ότι αλλου παιζει αψογα. Δεν ξέρω ρε συ με νευριασε....

Καταλαβαίνω.. Επειδή ανέφερες νέα συσκευή, διπλοτσεκαρε τις ρυθμίσεις και της εφαρμογής και του NFC πάντως. 

Εγώ τώρα έχω μια απορία, γιατί το Google Pay και το Apple Pay δεν εμφανίζουν το ποσό στην οθόνη όπως αυτή η εφαρμογή; Έχω 2 εκδοχές στο μυαλό μου.

1: είναι κάτι που έχει να κάνει με τα ελληνικά POS.

2: Θυσιάζει χρόνο απόκρισης για αυτό το feature. 

Είναι τόσο χρήσιμο για να μην σε κλέψει κανείς που το θεωρώ "selling point". 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Delas.46 είπε

Καταλαβαίνω.. Επειδή ανέφερες νέα συσκευή, διπλοτσεκαρε τις ρυθμίσεις και της εφαρμογής και του NFC πάντως. 

Εγώ τώρα έχω μια απορία, γιατί το Google Pay και το Apple Pay δεν εμφανίζουν το ποσό στην οθόνη όπως αυτή η εφαρμογή; Έχω 2 εκδοχές στο μυαλό μου.

με το gpay πλήρωσα αλλού κανονικά. το ποσό το είδε έτσι κ αλλιώς αλλά απέτυχε.

εγώ θα σου πω το άλλο, ίσως επειδή είναι wallet για πολλές τράπεζες και όχι dedicated σε μια τράπεζα. ίσως το μόνο που θέλουν να εμφανίζεται είναι η κάρτα που επέλεξες. το 1. δε νομίζω γιατί και έξω το ίδιο κάνει, όσο για το 2. πολύ πιθανό αν σκεφτείς πόσες χιλιάδες συναλλαγές γίνονται κάθε λίγο (αν βάλεις και Ινδία... που ξεκίνησαν οι ανέπαφες συναλλαγές στο google pay/TEZ) Χαμός!

θα ταν πολύ χρήσιμο όμως

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Delas.46 είπε

Kαι σε αγγλικά pos δεν βγάζει ποσό,μονο τικ ότι πέρασε και την κάρτα που έχεις ενεργή για συναλλαγή.Εχω την εντύπωση ότι πιο παλιά έβγαζε το ποσό αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Kαι σε αγγλικά pos δεν βγάζει ποσό,μονο τικ ότι πέρασε και την κάρτα που έχεις ενεργή για συναλλαγή.Εχω την εντύπωση ότι πιο παλιά έβγαζε το ποσό αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Βασικά δεν το έγραψα σωστά. Εννοώ ότι ίσως μόνο τα ελληνικά POS στέλνουν το ποσό με τον τρόπο που πρέπει έτσι ώστε να το διαβάζει η συσκευή. Αλλά αυτό νομίζω δεν στέκει καθόλου, μιας και τα μοντέλα δεν είναι αποκλειστικά στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες. Πάντως μια φορά είχα σκαναρει μια ληγμένη κάρτα, με μια εφαρμογή στο κινητό "card reader", και η κάρτα ειχε αποθηκευμένες τις συναλλαγές μέσα! Θεωρώ πως το ίδιο πρωτόκολλο χρησιμοποιείται και τώρα.

Δημοσ.
Στις 1/10/2020 στις 9:33 ΜΜ, vagstef είπε

Μου το έκανε και εμένα σήμερα. Ο λόγος ήταν ότι δεν περίμενα καθόλου μετά το ξεκλείδωμα της συσκευής(ούτε δευτερόλεπτο) και λογικά δεν είχε καταλάβει η εφαρμογή ότι εχω ήδη δώσει βιομετρικά.

Παρόλα αυτά, έγραψε κάτι περίπου σαν αυτό "Βάλετε δακτυλικό αποτύπωμα και ξαναπλησιαστε για να πληρώσετε **.**€." 

Αφού ξανά έβαλα δακτυλικό πέρασε κανονικά. Με ανοικτή εφαρμογή συνέβη αυτό. 

Δημοσ.

Κι ενώ τις τελευταίες μέρες πήγαιναν όλα καλα...
Χθες στον Σκλαβενίτη πάλι μου έβγαλε αποτυχία αλλά η συναλλαγή πέρασε κανονικά και φάνηκε αργότερα στο ιστορικό.
Η "για γέλια και για ...κλάματα" φάση έγινε σήμερα, που σε Γρηγόρη έβγαλε απόρριψη και η ταμίας μου είπε ότι πρώτη φορά είδε μήνυμα στην οθόνη της "μη δεχτείτε την κάρτα" 🙄
Νόμιζα ότι με τρόλαρε, αλλά όχι !
Με 2η προσπάθεια πέρασε κανονικά, απλά για να είμαι σίγουρος άφησα το κινητό και λίγο παραπάνω χρόνο πάνω από το pos.

Δημοσ.

Ίσως βρήκα την αιτία που ζητάει fingerprint ενώ η συσκευή είναι ξεκλειδωμένη. Εικάζω ότι συμβαίνει διότι η συσκευή ξεκλειδώνει με άλλον τρόπο, όπως κοντινή bluetooth συσκευή η location based. Οπότε δεν έχει πάρει το οκ η εφαρμογή της άλφα ότι το κινητό ξεκλείδωσε. Ξανά σήμερα μου ζήτησε fingerprint ενώ ήταν ξεκλειδωμένο το κινητό με ανοιχτή την εφαρμογή. Το μόνο πράγμα που άλλαξα την τελευταία εβδομάδα είναι να προσθέσω μια συσκευή ως τρόπο ξεκλειδωματος, και 2/3 φορές που πήγα να πληρώσω ζήτησε δακτυλικό.

Θα απενεργοποιήσω ξανά το bluetooth unlock και θα προσπαθήσω να πάω στο ίδιο POS για πληρωμή. 

Όποιος συνάντησε ίδιο πρόβλημα είχε ενεργοποιημένη κάποια λειτουργία όπως smart unlock; 

Δημοσ.
Στις 9/10/2020 στις 6:53 ΜΜ, Delas.46 είπε

Όποιος συνάντησε ίδιο πρόβλημα είχε ενεργοποιημένη κάποια λειτουργία όπως smart unlock; 

Εγώ δεν έχω ενεργοποιημένο το smart lock για συσκευή (έχω ένα fitbit fitness tracker), οπότε δεν δικαιολογείται στην περίπτωσή μου.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επιστρέφω για να πω ότι στην περίπτωση μου (που ενώ είχα ξεκλειδωμένη συσκευή ζητούσε δακτυλικό αποτύπωμα), έφταιγε η συσκευή bluetooth που είχα ορίσει να ξεκλειδώνει την συσκευή. 

Η μόνες φορές που συνέβη ήταν εκείνη την εβδομάδα. Από τότε λειτουργεί κανονικά. Μέτρησα τις συναλλαγές στο ιστορικό για reference, έχω κάνει 28 επιτυχής συναλλαγές.

Update: Βέβαια να πω και το αστείο, με την κάρτα της alpha έχω φάει 2 άκυρα τον τελευταίο μήνα. Αν το δω στατιστικά δηλαδή έχω περισσότερες αποτυχίες με φυσική κάρτα παρά με το smartphone! 

Επεξ/σία από Delas.46
  • Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά.
Στο κινητό μου (NFC settings) εχω σαν default εφαρμογη το Alpha Wallet (καθότι το χρησιμοποιώ 9 στις 10 φορές) και στις ρυθμίσεις: "Prioritize currently running app", ώστε αν θέλω να πληρώσω με Winbank Pay ή Eurobank wallet να ανοίγω απλά την αντίστοιχη εφαρμογή.

Συγκεκριμενα και μόνο όταν ανοίγω την εφαρμογή για το Winbank Pay, μου βγάζει πάντα το παρακάτω και πρέπει να παταώ κάθε φορά "ΟΧΙ".

"Set as your preferred choice?"
"Always use Winbank instead of myAlpha Wallet when you tap & pay?"

Ξέρει κανείς τι μπορώ να κάνω για να μην βγαίνει συνέχεια αυτό το μήνυμα;

• 1 χρόνο αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...