stark Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, Delas.46 είπε Και εγώ κάπως έτσι κάνω. Όσο χρόνο θα πάρει να πατήσω το power button παίρνει και να ακουμπήσω την οθόνη. Πριν λίγη ώρα σε βενζινάδικο, έκανα διπλό ταπ στην οθόνη για να "ξυπνήσει", πλησίασα το κινητό πάνω από το POS και μου έβγαλε ότι πρέπει να ξεκλειδώσω την οθόνη για να παρει τη συναλλαγη. Εχω καταλάβει κάτι λάθος; Δεν αρκεί το ξύπνημα της οθόνης τελικά; Πρέπει να είναι ξεκλειδωμένο το κινητό; p.s. επίσης δοκίμασα στο Σκλαβενίτη και το Eurobank wallet και έφαγα πόρτα. Δηλαδή το έβαλα σαν default NFC app και δεν έκανε τίποτα, παρόλο που το είχα ενεργοποιήσει μέσα από την εφαρμογή.
Delas.46 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, stark είπε Πριν λίγη ώρα σε βενζινάδικο, έκανα διπλό ταπ στην οθόνη για να "ξυπνήσει", πλησίασα το κινητό πάνω από το POS και μου έβγαλε ότι πρέπει να ξεκλειδώσω την οθόνη για να παρει τη συναλλαγη. Εχω καταλάβει κάτι λάθος; Δεν αρκεί το ξύπνημα της οθόνης τελικά; Πρέπει να είναι ξεκλειδωμένο το κινητό; p.s. επίσης δοκίμασα στο Σκλαβενίτη και το Eurobank wallet και έφαγα πόρτα. Δηλαδή το έβαλα σαν default NFC app και δεν έκανε τίποτα, παρόλο που το είχα ενεργοποιήσει μέσα από την εφαρμογή. Δεν μου έχει ζητήσει ποτέ να ξεκλειδώσω την οθόνη, αλλά συνήθος την ξεκλειδώνω έτσι και αλλιώς. Πάντως θεωρητικά αν η συναλλαγή ήταν κάτω από 50 ευρώ δεν θα έπρεπε να το ζητήσει. Δηλαδή αρκεί απλά να πατήσεις το power button. Αν πάντως θες να μην έχεις τέτοια θεματάκια καλό θα ήταν να ξεκλειδώνεις την συσκευή πάντα (στην περίπτωση του alpha wallet να την ανοίγεις κιόλας γιατί αλλιώς αργεί). Όσο αφορά το eurobank wallet, γενικά μέχρι τώρα οι μόνες εφαρμογές που ξέρω ότι δουλεύουν με tap n Pay χωρίς να μπει pin είναι το Google Pay και το alpha wallet. Άλλωστε για αυτό και έκανα και το thread 😉 Άρα δεν είναι περίεργο που δεν έκανε τίποτα όταν το είχες ορίσει default. Βέβαια έχω διαβάσει εδώ ότι θα έπρεπε τουλάχιστον να ανοίξει αυτόματα η εφαρμογή και να ζητήσει pin.
stark Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Κάτι που θεωρώ λίγο "κάπως" είναι ότι αν πατήσεις στο notification που βγάζει, δεν σε κατευθύνει πουθενά. ΟΚ, ναι, σου λέει να κοιτάξεις το POS, αλλά μιας και παραμένει στο lockscreen μετά τη συναλλαγή, δεν θα ήταν καθόλου κακό να σε πήγαινε στην εφαρμογή με ένα ένα tap πάνω του. Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου 2020 από stark 1
Delas.46 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Με σημερινή ενημέρωση, αφαίρεσαν την δυνατότητα πληρωμής με κλειδωμένη οθόνη. Επίσης γράφουν ότι διορθώθηκαν κάποια bugs. Πιθανόν να συμπεριλαμβάνεται και η καθυστέρηση όταν η εφαρμογή δεν βρισκόταν στο foreground. Αν κάποιος δοκίμασε ας μας πει.
spy_vlsi Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 Κατέβασα χθες την εφαρμογή wallet, έβαλα την κάρτα κανονικά, έκανα το wallet προεπιλεγμενο τρόπο πληρωμής στο nfc και τίποτα. Σε 3 προσπάθειες πληρωμής μου βγάζει Σφάλμα. Εχει κανείς καμιά ιδέα.; xiaomi Mi9T το μοντέλο. Για να πληρώσω ξεκλειδώνω το κινητό όπως το gpay
Delas.46 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, spy_vlsi είπε Κατέβασα χθες την εφαρμογή wallet, έβαλα την κάρτα κανονικά, έκανα το wallet προεπιλεγμενο τρόπο πληρωμής στο nfc και τίποτα. Σε 3 προσπάθειες πληρωμής μου βγάζει Σφάλμα. Εχει κανείς καμιά ιδέα.; xiaomi Mi9T το μοντέλο. Για να πληρώσω ξεκλειδώνω το κινητό όπως το gpay Και εγώ Mi9T έχω και λειτουργεί κανονικά. Δοκίμασες με ανοιχτή εφαρμογή; Μήπως έχεις ενεργή την επιλογή overwrite στις ρυθμίσεις tap n pay? Επίσης ως "secure element position" έχω "HCE Wallet". Σφάλμα τα POS βγάζουν όταν δεν είναι σωστά σεταρισμενες οι εφαρμογές, και αντί για στοιχεία κάρτας στέλνει τα στοιχεία του NFC το κινητό. Το έχω πάθει με ρολόι WearOs. Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2020 από Delas.46 1
spy_vlsi Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 Μάλλον το secure element position φταίει.στο άλλο μου κινητό που έχει αυτή την επιλογή το gpay δουλεύει μια χαρά. Ωστόσο δεν ξέρω τι κάνει 😜 σ ευχαριστώ πολύ πάντως για την άμεση απάντηση
Delas.46 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, spy_vlsi είπε Μάλλον το secure element position φταίει.στο άλλο μου κινητό που έχει αυτή την επιλογή το gpay δουλεύει μια χαρά. Ωστόσο δεν ξέρω τι κάνει 😜 σ ευχαριστώ πολύ πάντως για την άμεση απάντηση Ήρθε email και για αυτό η άμεση απάντηση! Πάντως δες και την άλλη επιλογή και ενημέρωσε με νεότερα αν μπορέσεις. 1
DadyCool22 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 28/8/2020 στις 4:28 ΜΜ, Delas.46 είπε Με το νέο Alpha Wallet, θα μπορούμε να πληρώνουμε χωρίς καν να ανοίγουμε την εφαρμογή! Επιτέλους, μια ελληνική τράπεζα έφτιαξε μια εφαρμογή ανέπαφων πληρωμών που δεν χρειάζεται να την ανοίγεις και να βάζεις το πιν κάθε φορά. Όσοι χρησιμοποιήτε Google Pay θα γνωρίζετε πόσο αργές είναι οι τωρινές λύσεις των τραπεζών στην Ελλάδα. Το νέο Alpha Wallet ουσιαστικά θα λειτουργεί ακριβώς όπως το Google Pay, χωρίς να είναι απαραίτητο καν να ξεκλειδώνουμε την συσκευή για μικρές αγορές. Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες Ελληνικές τράπεζες. ΥΓ: Η αναβαθμισμένη εφαρμογή θα λειτουργεί σε συσκευές Android. Οι συσκευές iOS έχουν την υπηρεσία Apple Pay για ανέπαφες πληρωμές. Όλες οι πληροφορίες πάρθηκαν από ενημερωτικό email αλλά και από εδώ: https://www.alpha.gr/el/idiotes/myalpha/mobile-apps/new-my-alpha-wallet-app Αυτό λίγο με πειράζει διότι θα ήταν καλό να υπάρχει μια έξτρα ασφάλεια δηλαδή αν κάποιος καταφέρει να βρει το πως ανοίγει το κινητό σου Θα μπορεί να κάνει ανέπαφες συναλλαγές κατευθείαν ενώ αν είχε Τό pin Θα έπρεπε να βρει κι αυτό και μετά θα μπορούςε να κάνει αγορές
vagstef Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 Πλήρωσα χθες και εκτός του ότι σχεδόν πάντα βγάζει σφάλμα ότι απέτυχε ενώ η συναλλαγή γίνεται κανονικά, δεν ζήτησε fingerprint ενω προχθές ζήτησε, έχοντας και τις 2 φορές το κινητό ξεκλειδωμένο. Σκέφτομαι να γυρίσω σε gpay & curve, άσε που δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πλησιάζω 2 φορές το κινητό επειδή θέλει ξεκλείδωμα. Ειδικά για μικροποσά. Αυτό ούτε με την φυσική κάρτα δεν συμβαίνει. Ας το έκαναν σαν το apple pay, απ την αρχή ξεκλείδωμα και τέλος
stark Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, vagstef είπε Πλήρωσα χθες και εκτός του ότι σχεδόν πάντα βγάζει σφάλμα ότι απέτυχε ενώ η συναλλαγή γίνεται κανονικά, δεν ζήτησε fingerprint ενω προχθές ζήτησε, έχοντας και τις 2 φορές το κινητό ξεκλειδωμένο. Σκέφτομαι να γυρίσω σε gpay & curve, άσε που δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πλησιάζω 2 φορές το κινητό επειδή θέλει ξεκλείδωμα. Ειδικά για μικροποσά. Αυτό ούτε με την φυσική κάρτα δεν συμβαίνει. Ας το έκαναν σαν το apple pay, απ την αρχή ξεκλείδωμα και τέλος Κι εμένα μου τα έκανε αυτά χθες. Σε μια συναλλαγή (Γρηγόρης) ζήτησε ξεκλείδωμα ενώ το είχα ήδη ξεκλειδώσει το κινητο. Σε άλλη (Σκλαβενίτης) μου έβγαλε αποτυχία συναλλαγής και ρωτούσα την ταμία αν πέρασε. Τελικά είχε όντως περάσει και φάνηκε στο History αργότερα. Εντωμεταξύ πριν 2-3 μέρες στο Πλαίσιο κόλλησε και η ίδια η εφαρμογή και δεν ανοιγε / φόρτωνε με τίποτα. Θέλει δουλειά ακόμα η εφαρμογή σε πολλά επίπεδα.
Delas.46 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, stark είπε Edit: Καταλάθος έκανα quote και δεν ξέρω πως βγαίνει. Πάντως μετά από αυτή την "αποτυχία" της alpha με τα παράπονα των χρηστών και τα προβλήματα που συναντάτε όλοι σας, αποδεικνύεται ότι χίλιες φορές απλά να εντασσόταν στο Google Pay παρά αυτό που έκανε. Δηλαδή εδώ ταιριάζει το "You had one job". Μέχρι στιγμής που ανοίγω την εφαρμογή πριν πλησιάσω το κινητό και έχοντας κάνει περίπου 6-7 συναλλαγές, δεν συνάντησα κανένα πρόβλημα. Πάντα γράφει το ποσό στην οθόνη και περνάει η συναλλαγή. Παράξενο είναι ότι δεν ζήτησε καμία άδεια η εφαρμογή και πήγα εγώ στα permissions και τις έδωσα όλες για να μην εχω θέματα. Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2020 από Delas.46 1
spy_vlsi Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 19/9/2020 στις 12:08 ΠΜ, Delas.46 είπε Και εγώ Mi9T έχω και λειτουργεί κανονικά. Δοκίμασες με ανοιχτή εφαρμογή; Μήπως έχεις ενεργή την επιλογή overwrite στις ρυθμίσεις tap n pay? Επίσης ως "secure element position" έχω "HCE Wallet". Σφάλμα τα POS βγάζουν όταν δεν είναι σωστά σεταρισμενες οι εφαρμογές, και αντί για στοιχεία κάρτας στέλνει τα στοιχεία του NFC το κινητό. Το έχω πάθει με ρολόι WearOs. Μετα την αλλαγή σε HCE Wallet επιβεβαιώνω 2 επιτυχής συναλλαγές. Απλά ξεκλειδώνεις το κινητό και το περνας. 1
StavrosPS4 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ρε παιδια γιατι η Πειραως μου ζηταει προσβαση στις τηλεφωνικες κλησεις για να ενεργοποιησω το NFC pay? Ζηταει και η Alpha bank? Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2020 από StavrosPS4
Moderators stormrain Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2020 Υποθετω για να μπορεις να κανεις direct calls για troubleshooting και επικοινωνια γενικως?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα