Delas.46 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Το έφτιαξαν. Μένει να δοκιμαστεί αργότερα. Σε όσους έχουν αφήσει ήδη αρνητική κριτική στο Play Store με αιτιολογία "Δεν ζητάει πιν, απαράδεκτο" κλπ, αυτοί οι άνθρωποι έχουν ιδέα ότι η φυσική τους κάρτα δεν ζητούσε πιν για μικρές συναλλαγές έτσι και αλλιώς; Λογικά δεν έχουν χρησιμοποιήσει καν tap n Pay για να ξέρουν πόσο σπαστικό είναι για 5 ευρώ να πρέπει να ανοίγεις μια εφαρμογή να πληρώσεις. Ελπίζω η alpha να τους απαντήσει ανάλογα. 2
vagstef Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, Delas.46 είπε Το έφτιαξαν. Μένει να δοκιμαστεί αργότερα. Σε όσους έχουν αφήσει ήδη αρνητική κριτική στο Play Store με αιτιολογία "Δεν ζητάει πιν, απαράδεκτο" κλπ, αυτοί οι άνθρωποι έχουν ιδέα ότι η φυσική τους κάρτα δεν ζητούσε πιν για μικρές συναλλαγές έτσι και αλλιώς; Λογικά δεν έχουν χρησιμοποιήσει καν tap n Pay για να ξέρουν πόσο σπαστικό είναι για 5 ευρώ να πρέπει να ανοίγεις μια εφαρμογή να πληρώσεις. Ελπίζω η alpha να τους απαντήσει ανάλογα. οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι τους γίνεται. 2
UncleKim Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το θέμα ειναι να δουμε τι γινεται με το battery drain, γιατι με την παλιά έκδοση, ήταν απελπισία. Οτι και να έκανες, έμενε ενεργό στο παρασκήνιο. Αναγκαζόμουν να σβήνω την εφαρμογή και να την κατεβάζω όποτε την χρειαζόμουν. Κατεβάζω την νέα έκδοση τώρα, για να δούμε. Update : Κατέβασα την εφαρμογή, με το νέο εικονίδιο, και μου εμφανίζει ακόμα την παλιά! Προσπαθώντας να κάνω login, μου λέει οτι έχω παλιά έκδοση, και να κατεβάσω την καινούρια. Ότι να ναι προς το παρόν!! Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2020 από UncleKim
alfaeffe Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Το νεο app εχει μηδενικο security για banking application. Η εφαρμογη δεν εχει PIN ή fingerprint, συνεπως αν για καποιο λογο παρει καποιος το κινητο σου ξεκλειδωτο, μπορει να μπει στην εφαρμογη και να δει ολες σου τις συναλλαγες με την καρτα! (το κινητο μπορει να ειναι ξεκλειδωτο πχ απο google policy στο σπιτι ή οταν ειναι συνδεδεμενο με ενα bluetooth device για παραδειγμα) Επισης, το οτι δε ζηταει PIN/fingerprint πριν την αγορα, σημαινει οτι μπορουν να γινουν χρεωσεις χωρις να το καταλαβεις ακομα και με το κινητο στην τσεπη, αν το κινητο εχει το NFC μονιμα ανοιχτο (προς το παρον εγω το ανοιγοκλεινω on demand). Για το battery drain που ειχε η παλια εκδοση, θα δειξει στην πορεια... 1
Delas.46 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 9 λεπτά πριν, alfaeffe είπε Το νεο app εχει μηδενικο security για banking application. Η εφαρμογη δεν εχει PIN ή fingerprint, συνεπως αν για καποιο λογο παρει καποιος το κινητο σου ξεκλειδωτο, μπορει να μπει στην εφαρμογη και να δει ολες σου τις συναλλαγες με την καρτα! (το κινητο μπορει να ειναι ξεκλειδωτο πχ απο google policy στο σπιτι ή οταν ειναι συνδεδεμενο με ενα bluetooth device για παραδειγμα) Επισης, το οτι δε ζηταει PIN/fingerprint πριν την αγορα, σημαινει οτι μπορουν να γινουν χρεωσεις χωρις να το καταλαβεις ακομα και με το κινητο στην τσεπη, αν το κινητο εχει το NFC μονιμα ανοιχτο (προς το παρον εγω το ανοιγοκλεινω on demand). Για το battery drain που ειχε η παλια εκδοση, θα δειξει στην πορεια... Με συγχωρείς, κάρτα κουβαλάς μαζί σου; Ξέρεις ότι η κάρτα δεν θέλει ξεκλείδωμα με βιομετρικά στοιχεία έτσι; Το κινητό έχει τις απαραίτητες ασφάλειες και επιπλέον προστασία από κλοπή. Δεν υπάρχει κανένα θέμα που δεν ζητάει πιν για μικρές συναλλαγές. Αν εσύ το αφήνεις ξεκλείδωτο, θα φροντίσεις να το προσέχεις. Αλλά ο μέσος χρήστης έχει πιν και δακτυλικό στην συσκευή του. Επίσης αυτός ο τρόπος έχει δοκιμαστεί για χρόνια στο εξωτερικό από το Google Pay. Ας μην κατακρίνουμε αυτή την επιλογή της τράπεζας. Επιτέλους μια έκανε το μεγάλο βήμα και μπήκαμε στο 2015 και με τέτοια σχόλια ζητάμε να γυρίσουμε πίσω. 5
cool_myll Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 52 λεπτά πριν, alfaeffe είπε Επισης, το οτι δε ζηταει PIN/fingerprint πριν την αγορα, σημαινει οτι μπορουν να γινουν χρεωσεις χωρις να το καταλαβεις ακομα και με το κινητο στην τσεπη, αν το κινητο εχει το NFC μονιμα ανοιχτο (προς το παρον εγω το ανοιγοκλεινω on demand). Τελικά πρέπει να ξεκλειδωθεί το κινητό ή μπορείς και απο την οθόνη κλειδώματος;
Delas.46 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 12 λεπτά πριν, cool_myll είπε Τελικά πρέπει να ξεκλειδωθεί το κινητό ή μπορείς και απο την οθόνη κλειδώματος; Αν επιτρέπεται να απαντήσω: Νομίζω πάει με το όριο που ζητάει και πιν όταν πληρώνει κάνεις ανέπαφα με κάρτα. Στην ουσία το κινητό προσομοιώνει την κάρτα, και το κάνει πολύ καλά. Για παραπάνω χρήματα απαιτεί είτε authentication στο POS με pin ή να είχε ξεκλειδωθεί η συσκευή πριν την αγορά.
alfaeffe Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 49 minutes ago, Delas.46 said: Με συγχωρείς, κάρτα κουβαλάς μαζί σου; Ξέρεις ότι η κάρτα δεν θέλει ξεκλείδωμα με βιομετρικά στοιχεία έτσι; Το κινητό έχει τις απαραίτητες ασφάλειες και επιπλέον προστασία από κλοπή. Δεν υπάρχει κανένα θέμα που δεν ζητάει πιν για μικρές συναλλαγές. Αν εσύ το αφήνεις ξεκλείδωτο, θα φροντίσεις να το προσέχεις. Αλλά ο μέσος χρήστης έχει πιν και δακτυλικό στην συσκευή του. Επίσης αυτός ο τρόπος έχει δοκιμαστεί για χρόνια στο εξωτερικό από το Google Pay. Ας μην κατακρίνουμε αυτή την επιλογή της τράπεζας. Επιτέλους μια έκανε το μεγάλο βήμα και μπήκαμε στο 2015 και με τέτοια σχόλια ζητάμε να γυρίσουμε πίσω. Ναι, αλλα την καρτα την εχεις μεσα σε πορτοφολι στην εσωτερικη θεση πχ του μπουφαν σου ή μεσα στην τσαντα σου. Το κινητο το αφηνεις πανω στο γραφειο σου στη δουλεια οταν πας για νερο, φαγητο, να μιλησεις με καποιον, το δινεις σε καποιον να του δειξεις μια φωτογραφια ή βιντεο κλπ. Ολη αυτην την ωρα, την καρτα την εχεις με ασφαλεια τοποθετημενη στη θηκη της και τη βγαζεις για 5-10 δευτερολεπτα και ξανα παλι πισω στη θεση της. Δεν ειναι το ιδιο. Επισης το γεγονος οτι καποιος μπορει να θελει να αφησει ξεκλειδωτο το κινητο του στο γραφειο, στο σπιτι ή ενω το εχει συνδεδεμενο στο bluetooth του αυτοκινητου, δε σημαινει οτι θελει οποιος ειναι διπλα του να μπορει να δει τις συναλλαγες που εχει κανει, με ακριβη ποσα και επιχειρησεις. Συμφωνω με τη λειτουργια του NFC, θελω ομως την ασφαλεια ενος PIN ή ενος βιομετρικου πριν το ανοιγμα της εφαρμογης και πριν καθε συναλλαγη, εστω και σαν επιλογη.
Delas.46 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, alfaeffe είπε Ναι, αλλα την καρτα την εχεις μεσα σε πορτοφολι στην εσωτερικη θεση πχ του μπουφαν σου ή μεσα στην τσαντα σου. Το κινητο το αφηνεις πανω στο γραφειο σου στη δουλεια οταν πας για νερο, φαγητο, να μιλησεις με καποιον, το δινεις σε καποιον να του δειξεις μια φωτογραφια ή βιντεο κλπ. Ολη αυτην την ωρα, την καρτα την εχεις με ασφαλεια τοποθετημενη στη θηκη της και τη βγαζεις για 5-10 δευτερολεπτα και ξανα παλι πισω στη θεση της. Δεν ειναι το ιδιο. Επισης το γεγονος οτι καποιος μπορει να θελει να αφησει ξεκλειδωτο το κινητο του στο γραφειο, στο σπιτι ή ενω το εχει συνδεδεμενο στο bluetooth του αυτοκινητου, δε σημαινει οτι θελει οποιος ειναι διπλα του να μπορει να δει τις συναλλαγες που εχει κανει, με ακριβη ποσα και επιχειρησεις. Συμφωνω με τη λειτουργια του NFC, θελω ομως την ασφαλεια ενος PIN ή ενος βιομετρικου πριν το ανοιγμα της εφαρμογης και πριν καθε συναλλαγη, εστω και σαν επιλογη. Όπως το βλέπει κανείς. Θα μπορούσαν να προσθέσουν την επιλογή. Πρότεινε το στο app αν δεν το έχεις ήδη κάνει.
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 28/8/2020 στις 4:28 ΜΜ, Delas.46 είπε χωρίς να είναι απαραίτητο καν να ξεκλειδώνουμε την συσκευή για μικρές αγορές. μονο εγω το βλέπω λάθος;
cool_myll Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, Delas.46 είπε Όπως το βλέπει κανείς. Θα μπορούσαν να προσθέσουν την επιλογή. Πρότεινε το στο app αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Νομίζω θα ήταν η καλύτερη λύση. Προτίμηση μου θα ήταν, αν είναι unlocked το κινητό να μπορείς να πληρώσεις οποιοδήποτε ποσό. Αλλά locked όχι.
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 59 λεπτά πριν, Delas.46 είπε Με συγχωρείς, κάρτα κουβαλάς μαζί σου; Ξέρεις ότι η κάρτα δεν θέλει ξεκλείδωμα με βιομετρικά στοιχεία έτσι; Το κινητό έχει τις απαραίτητες ασφάλειες και επιπλέον προστασία από κλοπή. Δεν υπάρχει κανένα θέμα που δεν ζητάει πιν για μικρές συναλλαγές. Αν εσύ το αφήνεις ξεκλείδωτο, θα φροντίσεις να το προσέχεις. Αλλά ο μέσος χρήστης έχει πιν και δακτυλικό στην συσκευή του. Επίσης αυτός ο τρόπος έχει δοκιμαστεί για χρόνια στο εξωτερικό από το Google Pay. Ας μην κατακρίνουμε αυτή την επιλογή της τράπεζας. Επιτέλους μια έκανε το μεγάλο βήμα και μπήκαμε στο 2015 και με τέτοια σχόλια ζητάμε να γυρίσουμε πίσω. Για να πληρώσεις με το gp πρέπει να ξεκλειδώσεις την συσκευή.
Delas.46 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Θεωρώ πως στην Ελλάδα εχουν μάθει πλέον να χρειάζεται πιν για tap n Pay. Στο εξωτερικό, ξαναλέω, το Google Pay λειτουργεί ακριβώς έτσι εδώ και χρόνια. Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Για να πληρώσεις με το gp πρέπει να ξεκλειδώσεις την συσκευή. Κάνεις λάθος. Σε Huawei και Xiaomi που το έχω χρησιμοποιήσει, δεν χρειάζεται. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Delas.46 είπε Θεωρώ πως στην Ελλάδα εχουν μάθει πλέον να χρειάζεται πιν για tap n Pay. Στο εξωτερικό, ξαναλέω, το Google Pay λειτουργεί ακριβώς έτσι εδώ και χρόνια. Κάνεις λάθος. Σε Huawei και Xiaomi που το έχω χρησιμοποιήσει, δεν χρειάζεται. Κάνεις λάθος ,σε Χιαομι Μι Νοτε 10 χρειάζεται ,με κλειδωμένο κινητό δεν κάνει συναλλαγή.Το χρησιμοποιώ κάθε μέρα παντού.Και Αγγλία και Ελλάδα. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2020 από Ukforthemoment
Delas.46 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Κάνεις λάθος ,σε Χιαομι Μι Νοτε 10 χρειάζεται ,με κλειδωμένο κινητό δεν κάνει συναλλαγή.Το χρησιμοποιώ κάθε μέρα παντού.Και Αγγλία και Ελλάδα. Θες αποδείξεις; Δεν μου αρέσει να έρχομαι σε αντιπαράθεση, απλά δεν θέλω ο κόσμος που διαβάζει το thread να καταλαβαίνει τα πράγματα λάθος. Μία πιθανότητα που το κινητό σου δεν τις κάνει όταν είναι κλειδωμένο, είναι να μην έχει η εφαρμογή όλες τις άδειες. Φιλικά. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2020 από Delas.46
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα