Προς το περιεχόμενο

Απόρριψη απο εταιρεία και feedback

Προτεινόμενες αναρτήσεις

13 ώρες πριν, renovatio3 είπε

Να αναφέρω και εγώ την εμπειρία μου σε μεγάλη εταιρεία λιανεμπορίου.

Με κάλεσε ο υπεύθυνος για συνέντευξη τα είπαμε όλα καλά του έδειξα ότι ενδιαφέρομαι την θέλω την θέση και μου λέει συγκεκριμένη μέρα θα σε πάρω τηλέφωνο να σου πω τι θέλω από χαρτιά για την πρόσληψη.

Σε παρακαλώ του λέω επειδή συζητάω και κάτι άλλο αλλά δεν πολυψήνομαι να πάω εκεί είτε θετικά είτε αρνητικά θέλω να μου κάνεις ένα τηλεφώνημα να ξέρω.

Ναι μείνε ήσυχος.Φτανει η μέρα δεν με παίρνει τον καλώ εγώ 2 μέρες μετά είμαι ο τάδε μιλήσαμε τότε για την τάδε θέση.Εχετε επιλέξει κάποιον άλλο δεν είχα νέα σας.

Ξέρεις η πρόσληψη πάγωσε μέχρι τέλος Αυγούστου(πριν 15 μέρες η επικοινωνία μας).

Οκ του λέω ενδιαφέρομαι κρατήστε το βιογραφικό μου,ναι ναι μείνε ήσυχος η απάντηση του.

Ποια η άποψη σας τον καλώ ξανά από Δευτέρα στο προσωπικό του κινητό ή εταιρικό δεν γνωρίζω τι είναι  ακριβώς να του υπενθυμίσω το ενδιαφέρον μου ή υπερβολικό θα πει ρε τι μα λάκας είναι αυτός;

και συ του ειπες οτι δε πολυψηνεσαι....το ποιο αρνητικο πραγμα που μπορεις να πεις......και αν δεν του το ελεγες και σε καλουσε για δουλεια πολυ απλα θα του ελεγες οτι σε πηρε αλλη εταιρεια θα σε μαλωνε ??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, kostasbm είπε

και συ του ειπες οτι δε πολυψηνεσαι....το ποιο αρνητικο πραγμα που μπορεις να πεις......και αν δεν του το ελεγες και σε καλουσε για δουλεια πολυ απλα θα του ελεγες οτι σε πηρε αλλη εταιρεια θα σε μαλωνε ??

Του ειπε οτι δεν πολυψήνεται για την άλλη δουλειά που συζητάει

Επεξ/σία από velociraptoras
  • Like 3

11 λεπτά πριν, kostasbm είπε

Ίσα ίσα ήμουν απόλυτα ειλικρινής και μάλιστα του εξήγησα και τον λόγο που ήθελα να εργαστώ στην εταιρεία του έναντι της βαριάς βιομηχανίας που ήταν η αλλη επιλογή.

Η ειλικρίνεια είναι κάτι αδιαπραγματευτο για μένα και παιδιά δεν μιλάμε για θέσεις γιατρών ή πυρηνικών φυσικών μιλάμε για λιανεμποριο.Δεν το θεωρώ αρνητικό αυτό που είπα τώρα αν η θέση βισματώθηκε οκ σεβαστό συμβαίνουν και αυτά θα μπορούσε απλά να μου πει ξέρεις επιλέχθηκε κάποιο άλλο άτομο μην περιμένεις άδικα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, renovatio3 είπε

Να αναφέρω και εγώ την εμπειρία μου σε μεγάλη εταιρεία λιανεμπορίου.

Με κάλεσε ο υπεύθυνος για συνέντευξη τα είπαμε όλα καλά του έδειξα ότι ενδιαφέρομαι την θέλω την θέση και μου λέει συγκεκριμένη μέρα θα σε πάρω τηλέφωνο να σου πω τι θέλω από χαρτιά για την πρόσληψη.

Σε παρακαλώ του λέω επειδή συζητάω και κάτι άλλο αλλά δεν πολυψήνομαι να πάω εκεί είτε θετικά είτε αρνητικά θέλω να μου κάνεις ένα τηλεφώνημα να ξέρω.

Ναι μείνε ήσυχος.Φτανει η μέρα δεν με παίρνει τον καλώ εγώ 2 μέρες μετά είμαι ο τάδε μιλήσαμε τότε για την τάδε θέση.Εχετε επιλέξει κάποιον άλλο δεν είχα νέα σας.

Ξέρεις η πρόσληψη πάγωσε μέχρι τέλος Αυγούστου(πριν 15 μέρες η επικοινωνία μας).

Οκ του λέω ενδιαφέρομαι κρατήστε το βιογραφικό μου,ναι ναι μείνε ήσυχος η απάντηση του.

Ποια η άποψη σας τον καλώ ξανά από Δευτέρα στο προσωπικό του κινητό ή εταιρικό δεν γνωρίζω τι είναι  ακριβώς να του υπενθυμίσω το ενδιαφέρον μου ή υπερβολικό θα πει ρε τι μα λάκας είναι αυτός;

Ναι, να τον ξανακαλέσεις. Αν του φανεί τόσο ενοχλητικό όσο λες, θα είναι επειδή δεν θα σε έπαιρνε ούτως ή άλλως. Οπότε δεν χάνεις κάτι να υπενθυμίσεις το ενδιαφέρον σου, μήπως και...

Επεξ/σία από Ανήξερη
  • Thanks 1

15 ώρες πριν, polaki είπε

Φίλη μου πέρασε από ΠΕΝΤΕ συνεντεύξεις για την ΠΑΡΑΛΙΑ του Αστέρα Βουλιαγμένης από Δεκέμβριο 2019 μέχρι και τον Απρίλιο (όχι το ξενοδοχείο, την παραλία. Αν και ανήκει και αυτό στο ξενοδοχειακό συγκρότημα), όπου της είπαν ότι η θέση είναι μεταξύ εκείνης και ενός άλλου υποψήφιου, δεν την ενημέρωσαν ποτέ οτι η θέση έκλεισε. 

Η θέση ήταν για marketing manager. 

Για 2 λόγους. Αρχικά γιατί δεν θέλουν να στείλει η Σάρα και η Μάρα. Αυτό ακριβώς δηλαδή που λες εσύ το "τόσο απλά". Σε φάση βλέπω μπάλα τρώγοντας σουβλάκια και έχω ανοίξει και 17 tabs και στέλνω όπου κάτσει. 

Ο δεύτερος και εξίσου σημαντικός είναι γιατί ότι γράφεις εκεί με τον τρόπο τους καταχωρείται και φιλτράρεται. Άρα αν εγώ είμαι HR πχ και ψάχνω κάτι συγκεκριμένο, το βρίσκω κατευθείαν. Δεν θα κάθεται ο HR να διαβάζει βιογραφικά που δεν τον ενδιαφέρουν. 

Έχετε βρεθεί ποτέ από την άλλη πλευρά? Έχετε την παραμικρή ιδέα πόσα βιογραφικά λαμβάνει μια εταιρεία, ειδικά αν είναι για entry level θέσεις? Είναι αδύνατον να σπαταλήσει τόσο χρόνο το τμήμα HR να διαβασει τόσα cv, γιαυτό και σπανίως θα δείτε μεγάλη εταιρεία να σου λέει "στείλε απλά ένα βιογραφικό". 

Οκ κατανοητό.Αλλά φαντάσου να το κάνεις αυτό σε 5-10 εταιρίες,σου παίρνει πολύ χρόνο.Τι θα μου πεις "έχεις χρόνο άνεργος είσαι"..μπορεί να δουλεύω σε άλλη εταιρία και να ψάχνω κάτι καλύτερο.Δεν είναι θέμα τεμπελιάς ή βαρεμάρας δεν είναι πρακτικό από την μεριά του υποψήφιου..και σε διάφορους που έχω κάνει συζήτηση ακόμη και διευθυντές μου λέγανε αυτή είναι η διαδικασία ούτε αυτοί ξέρανε.Ας συμπληρώνεις μια φόρμα με τα βασικά τουλάχιστον στοιχεία.Το θεωρώ απαράδεκτο να κάθετε ο καθένας να ξανακάνει ολόκληρο το βιογραφικό του κάθε φορά για μια θέση εργασίας και στο τέλος να του ζητά να επισυνάψει το βιογραφικό του.Γνώμη μου..θα πρέπει να αλλάξει αυτό το σύστημα έτσι ώστε να είναι εύκολο και πρακτικό και για τις δύο πλευρές.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για οργανωμένη εταιρία με πολυ προσωπικό, οργανόγραμμα κλπ. το θεωρώ τελείως φάουλ και ένδειξη απρέπειας να μην ενημερώσουν σε εύλογο χρόνο κάποιον μετά από 2 και 3 συνεντεύξεις. Ο ίδιος υποψήφιος δικαιουται να μάθει διότι ταυτόχρονα μπορεί να είναι ανάμεσα σε διάφορες εναλλακτικές και θα πρέπει να ξέρει τις επιλογές του. Κατά τη γνώμη μου το να μη δοθεί μια τελική απάντηση, συνιστά έλλειψη σεβασμού όχι μόνον απέναντι στον υποψήφιο αλλά και σημαντική αστοχία στην ποιότητα της δουλειάς που πρέπει να έχει το τμημα προσωπικού.

Επεξ/σία από kalmik
  • Like 1

Το αστειο ειναι οτι οσο πιο πολλες συνεντευξεις κανεις με μια εταιρεια, τοσο πιο απίθανο ειναι να σε ενημερωσουν. Δεν ξερω αν ειναι η λογικη της καβατζας (αν στραβωσει με καποιον αλλο ας τον εχουμε στο περιμενε) ή αν απλα δεν ξερουν πως να σου πουν οτι δεν κανεις για την θεση μετα απο 1-2 technical assessments, επειδη δεν άρεσε στον μανατζερ οτι ρωτησες το ωραριο εργασιας πχ.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 29/08/2020 at 17:57, polaki said:

... Για 2 λόγους. Αρχικά γιατί δεν θέλουν να στείλει η Σάρα και η Μάρα. Αυτό ακριβώς δηλαδή που λες εσύ το "τόσο απλά". Σε φάση βλέπω μπάλα τρώγοντας σουβλάκια και έχω ανοίξει και 17 tabs και στέλνω όπου κάτσει. ...

Και όλος ο πλανήτης να τους στείλει από 10 cv τι έγινε? σάματις τα διαβάζει κανένας? άμα ζορίζονται τραβάν καμιά 10αριά στη τύχη.

.

... Ο δεύτερος και εξίσου σημαντικός είναι γιατί ότι γράφεις εκεί με τον τρόπο τους καταχωρείται και φιλτράρεται. ...

ναι το ξέρουμε ότι φιλτράρεται, ή από κάποιο script ή άλλο software ή από την κοπέλλα στη ρεσεψιόν-τηλεφωνικό κέντρο. Παραγωγικότητα λεγεται αυτό.

.

.

... Έχετε βρεθεί ποτέ από την άλλη πλευρά? Έχετε την παραμικρή ιδέα πόσα βιογραφικά λαμβάνει μια εταιρεία, ειδικά αν είναι για entry level θέσεις? Είναι αδύνατον να σπαταλήσει τόσο χρόνο το τμήμα HR να διαβασει τόσα cv, γιαυτό και σπανίως θα δείτε μεγάλη εταιρεία να σου λέει "στείλε απλά ένα βιογραφικό". 

Ναι έχουμε βρεθεί. Ναι έχουμε ιδέα. Ανάλογα την εταιρεία, ας πούμε λαμβάνει 100 cv για κάθε θέση.
Παραδέχομαι ότι μερικά cv έχουν πλάκα και βγάζουν γέλιο, τόσο όσο και η "εταιρεία" που λέει ότι έχει "vacancies" και κάνει "hiring" ή "we are recruiting".

Το HR δεν διαβάζει τίποτα, συνήθως τα κομπιούτερ διαβάζουν ή το πολύ-πολύ να δώσουν τα cv σε κάποιον καινούργιο κακομοίρη στο τμήμα και να του πουν τις 5-6 λέξεις ή φράσεις κλειδιά που θέλουν και ως εκεί. Ο καινούργιος δίνει τα 5-10 cv στον HR μανατζερ και ο μανατζερ σε 2 λεπτά έχει έτοιμη την shortlist με 3-5 υποψήφιους.
Συνήθως δίνουν την θέση σε αυτόν που ζητάει τα λιγότερα ή τον νεώτερο που είναι διατεθειμένος να δουλεύει σαν σκυλί και τα σαββατοκύριακα και να ταξιδεύει 15 μέρες το μήνα.
.
Κάποιες μεγάλες εταιρείες μπορεί να αναθέτουν την shortlist (τουλάχιστον από κάποιο επιπεδο θέσης) σε εταιρείες συμβούλων ή άλλους εξωτερικούς. Στο τέλος παίρνουν κάποιον δικό τους και εκτός της shortlist των συμβούλων για να γλυτώσουν τα λεφτά της αμοιβής. Cost cutting measure λέγεται αυτό.
.
Αν η όλη διαδικασία εύρεσης εργασίας δεν είχε ανθρώπινο δράμα θα μπορούσε να ήταν κωμωδία σε θέατρο.

.

.

... πέρασε από ΠΕΝΤΕ συνεντεύξεις για την ΠΑΡΑΛΙΑ του Αστέρα Βουλιαγμένης από Δεκέμβριο 2019 μέχρι και τον Απρίλιο ...

... όπου της είπαν ότι η θέση είναι μεταξύ εκείνης και ενός άλλου υποψήφιου, δεν την ενημέρωσαν ποτέ οτι η θέση έκλεισε

Η θέση ήταν για marketing manager. ...

ok, τέτοιες εταιρείες για τέτοια πόστα κάνουν ό,τι θέλουν.
Η γνώμη μου είναι ότι για εταιρεία μεγέθους και κλάσης Αστέρα είναι καραγκιοζιλίκι-γυφτιά να μην ειδοποιήσεις τον υποψήφιο που τον έχεις περάσει από 5 συνεντεύξεις και τον τραβάς 4 μήνες ότι η θέση δόθηκε, ευχαριστούμε, τέλος. Εστω και με το τυποποιημένο e-mail.
Επίσης είναι κακοήθεια (θα με banάρουν αν το πω όπως θέλω) να μην ειδοποιείς διότι ο υποψήφιος μπορεί να χάνει άλλες δουλειές.
Εχουν βρει εποχές και κάνουν ό,τι θέλουν και φέρονται όπως θέλουν.

Ευχαριστούμε για το feedback.

Επεξ/σία από eyw
  • Like 5
  • Thanks 1

7 ώρες πριν, eyw είπε

Ναι έχουμε βρεθεί. Ναι έχουμε ιδέα. Ανάλογα την εταιρεία, ας πούμε λαμβάνει 100 cv για κάθε θέση.
Παραδέχομαι ότι μερικά cv έχουν πλάκα και βγάζουν γέλιο, τόσο όσο και η "εταιρεία" που λέει ότι έχει "vacancies" και κάνει "hiring" ή "we are recruiting".

Το HR δεν διαβάζει τίποτα, συνήθως τα κομπιούτερ διαβάζουν ή το πολύ-πολύ να δώσουν τα cv σε κάποιον καινούργιο κακομοίρη στο τμήμα και να του πουν τις 5-6 λέξεις ή φράσεις κλειδιά που θέλουν και ως εκεί. Ο καινούργιος δίνει τα 5-10 cv στον HR μανατζερ και ο μανατζερ σε 2 λεπτά έχει έτοιμη την shortlist με 3-5 υποψήφιους.
Συνήθως δίνουν την θέση σε αυτόν που ζητάει τα λιγότερα ή τον νεώτερο που είναι διατεθειμένος να δουλεύει σαν σκυλί και τα σαββατοκύριακα και να ταξιδεύει 15 μέρες το μήνα.
.
Κάποιες μεγάλες εταιρείες μπορεί να αναθέτουν την shortlist (τουλάχιστον από κάποιο επιπεδο θέσης) σε εταιρείες συμβούλων ή άλλους εξωτερικούς. Στο τέλος παίρνουν κάποιον δικό τους και εκτός της shortlist των συμβούλων για να γλυτώσουν τα λεφτά της αμοιβής. Cost cutting measure λέγεται αυτό.
.
Αν η όλη διαδικασία εύρεσης εργασίας δεν είχε ανθρώπινο δράμα θα μπορούσε να ήταν κωμωδία σε θέατρο.

.

.

ok, τέτοιες εταιρείες για τέτοια πόστα κάνουν ό,τι θέλουν.
Η γνώμη μου είναι ότι για εταιρεία μεγέθους και κλάσης Αστέρα είναι καραγκιοζιλίκι-γυφτιά να μην ειδοποιήσεις τον υποψήφιο που τον έχεις περάσει από 5 συνεντεύξεις και τον τραβάς 4 μήνες ότι η θέση δόθηκε, ευχαριστούμε, τέλος. Εστω και με το τυποποιημένο e-mail.
Επίσης είναι κακοήθεια (θα με banάρουν αν το πω όπως θέλω) να μην ειδοποιείς διότι ο υποψήφιος μπορεί να χάνει άλλες δουλειές.
Εχουν βρει εποχές και κάνουν ό,τι θέλουν και φέρονται όπως θέλουν.

Ευχαριστούμε για το feedback.

Φίλε μου καλύτερα αντί να αφιερώνεις τόσο χρόνο για άσκοπο σχόλιο να αφιερώνεις περισσότερο για σωστή αποστολή του βιογραφικού σου. 
Έτσι δουλεύει η φάση και δεν θα την αλλάξεις εσύ. Επισης τα νούμερα σου είναι λάθος. Δεν λαμβάνουν 100 βιογραφικά για κάθε θέση, αλλά πολλά, παρα πολλά παραπάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, polaki said:

Φίλε μου καλύτερα αντί να αφιερώνεις τόσο χρόνο για άσκοπο σχόλιο ...

Σεβαστή ή γνώμη σου αλλά γιατί είναι άσκοπο? τι λείπει?
Εξηγώ έναν μηχανισμό και τι επικρατεί στις περισσότερες Ελληνικές εταιρείες όσον αφορά τις προσλήψεις.
Ετσι ώστε τα παιδιά που ψάχνουν για δουλειά και απαντάνε σε αγγελίες να μην νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με Lockheed Martin αλλά με Ελληνικό μαγαζάκι ή υπολείμματα κάποιου ρουσφετοαχταρμά. Τουλάχιστον στο 90% των περιπτώσεων.
.

... να αφιερώνεις περισσότερο για σωστή αποστολή του βιογραφικού σου. ...

και που να ξέρω αν εγώ αν η αποστολή βιογραφικού είναι σωστή η λάθος?
εδώ ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν, πας στο 1ο interview (με HR staff ?) και καραφλιάζεις με ό,τι ακούς.

Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο οι προσλήψεις είναι δύσκολο θέμα.
Από τη μια ανακατεύονται οι μεν που θέλουν να σπρώξουν κάποιον δικό τους, από την άλλη οι δε που θέλουν κάποιον έτοιμον έτσι ώστε να βγάζει δουλειά σχεδόν αμέσως (αλλά κοστίζει σε μισθό ή μπλοκάκι).
Στο τέλος την απόφαση στο μπέρδεμα την παίρνει κάποιος ανώτερος διοικητικός ή μέτοχος της εταιρείας.

Εννοείται ότι δεν ενημερώνεται κανένας υποψήφιος.

.

... Έτσι δουλεύει η φάση και δεν θα την αλλάξεις εσύ. ...

το ξέρω πως δουλεύει η φάση, το εξήγησα στο άσκοπο σχόλιο. Και εγώ δεν έχω εταιρεία για να αλλάξω τίποτα....

.

Επισης τα νούμερα σου είναι λάθος. Δεν λαμβάνουν 100 βιογραφικά για κάθε θέση, αλλά πολλά, παρα πολλά παραπάνω.

Τότε κάτι δεν κάνουν καλά τότε ή κάτι κάνουν επίτηδες λάθος ή πρόκειται για αγγελία από συνεργείο καθαρισμών στα ταμπλώ του ΟΑΕΔ.
Και 100,000,000 cv να λάβουν δεν έγινε και τίποτα, οι εταιρείες ξέρουν τη δουλειά τους.

.

Ασκοπη ερώτηση:  πόσο είναι το staff turnover στις Ελληνικές εταιρείες, 50%?

Επεξ/σία από eyw
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, eyw είπε

Σεβαστή ή γνώμη σου αλλά γιατί είναι άσκοπο? τι λείπει?
Εξηγώ έναν μηχανισμό και τι επικρατεί στις περισσότερες Ελληνικές εταιρείες όσον αφορά τις προσλήψεις.
Ετσι ώστε τα παιδιά που ψάχνουν για δουλειά και απαντάνε σε αγγελίες να μην νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με Lockheed Martin αλλά με Ελληνικό μαγαζάκι ή υπολείμματα κάποιου ρουσφετοαχταρμά. Τουλάχιστον στο 90% των περιπτώσεων.
.

και που να ξέρω αν εγώ αν η αποστολή βιογραφικού είναι σωστή η λάθος?
εδώ ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν, πας στο 1ο interview (με HR staff ?) και καραφλιάζεις με ό,τι ακούς.

Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο οι προσλήψεις είναι δύσκολο θέμα.
Από τη μια ανακατεύονται οι μεν που θέλουν να σπρώξουν κάποιον δικό τους, από την άλλη οι δε που θέλουν κάποιον έτοιμον έτσι ώστε να βγάζει δουλειά σχεδόν αμέσως (αλλά κοστίζει σε μισθό ή μπλοκάκι).
Στο τέλος την απόφαση στο μπέρδεμα την παίρνει κάποιος ανώτερος διοικητικός ή μέτοχος της εταιρείας.

Εννοείται ότι δεν ενημερώνεται κανένας υποψήφιος.

.

το ξέρω πως δουλεύει η φάση, το εξήγησα στο άσκοπο σχόλιο. Και εγώ δεν έχω εταιρεία για να αλλάξω τίποτα....

.

Τότε κάτι δεν κάνουν καλά τότε ή κάτι κάνουν επίτηδες λάθος ή πρόκειται για αγγελία από συνεργείο καθαρισμών στα ταμπλώ του ΟΑΕΔ.
Και 100,000,000 cv να λάβουν δεν έγινε και τίποτα, οι εταιρείες ξέρουν τη δουλειά τους.

.

Ασκοπη ερώτηση:  πόσο είναι το staff turnover στις Ελληνικές εταιρείες, 50%?

φίλε μου εγώ απλά περιγράφω σε προηγούμενο post πώς έχει αλλά και ΓΙΑΤΙ έχει έτσι η κατάσταση. Τώρα αν με το "ελληνικές εταιρείες" εσύ θεωρείς ότι στο Λονδίνο πχ ξυπνάει κάποιος και ανοίγει 27 tabs Gmail για να στείλει το βιογραφικό του σε ότι info@ υπάρχει, κάπου έχεις λάθος αντίληψη. Όχι εσύ προσωπικά, ο οποιοσδήποτε. 

Ο "σωστός" τρόπος για την κάθε εταιρεία είναι να ακολουθείς τις διαδικασίες τους. Αν κάποιος θέλει το βιογραφικό σου με ταχυδρομικό περιστέρι μπορεί να είναι βλάκας, αλλά μόνο έτσι θα ασχοληθεί με το βιογραφικό σου. 

Όπως και να έχει, η ουσία είναι ότι ο λόγος που ζητάνε να εισάγεις με συγκεκριμένο τρόπο το βιογραφικό στο σύστημά τους είναι αυτός που είπα. Κακώς, καλώς, δεν ξέρω, εγώ απαντάω στην ερώτηση γιατί κάποιο αναρωτιούνται πραγματικά το γιατί. Η Σάρα και η Μάρα λοιπόν που βαριούνται και θέλουν να στείλουν 35 βιογραφικά και ότι κάτσει, αποθαρρύνονται. 

Στο indeed πρόσφατα βάλαμε αναρτήσαμε εμείς ένα job opening, με συγκεκριμένα κριτήρια. Πχ εργαζόμενοι κάτω από 35 ετών. Γιατί? Επειδή θέλουμε το νεανικό κλίμα είναι η απάντηση. Δεν μπορεί λοιπόν να έρχονται στα 100 (περίπου) βιογραφικά  27 (!!!) βιογραφικά με ηλικίες άνω των 35, δεν γίνεται, κάπου κάποιος είτε δεν έδωσε την παραμικρή σημασία στην ανάρτηση, είτε απλά λέει what the hell, lets do this. Και επειδή βάλαμε και όνομα εταιρείας, υπήρξαν αρκετοί (7-8) που πήραν τηλέφωνο. Τηλέφωνο να πάρεις γιατί? Καταλαβαίνω να ρωτήσεις κάτι συγκεκριμένο, αλλά όταν η ερώτηση είναι αν μπορούμε να κανονίσουμε μία συνάντηση, ε όχι μην πάρεις τηλέφωνο, στείλε το βιογραφικό σου και άσε τον αρμόδιο να κάνει το φιλτράρισμά του. 

Όπως και να έχει, στις μικρές εταιρείες δεν μπορεί να υπάρχει ολόκληρο τμήμα HR, γιατί πολύ απλά θα δουλεύει 5 ώρες το μήνα και τέλος. Γι'αυτό πολλές φορές ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ απευθύνονται σε εταιρείες τύπου Manpower κλπ, για να σου βρουν αυτοί κάποιον, με το αζημίωτο φυσικά. Φυσικά ακόμα και στο kariera.gr να βάλεις αγγελία πληρώνεις. Άρα σαφέστατα και πρέπει να γίνεται σωστό φιλτράρισμα. 

Σίγουρα οι εποχές δεν είναι όπως το 2012 που δεν γινόταν καμία πρόσληψη, αλλά επειδή και πάλι ο ανταγωνισμός για μία θέση εργασίας είναι τεράστιος, θέλει προσοχή και σκέψη το πώς προσεγγίζουμε ένα job opening. Το ξερό "attach cv" + "send to [email protected]" δεν είναι ένας από αυτούς. 

Επεξ/σία από polaki
  • Like 1

11 λεπτά πριν, polaki είπε

Σίγουρα οι εποχές δεν είναι όπως το 2012 που δεν γινόταν καμία πρόσληψη, αλλά επειδή και πάλι ο ανταγωνισμός για μία θέση εργασίας είναι τεράστιος, θέλει προσοχή και σκέψη το πώς προσεγγίζουμε ένα job opening. Το ξερό "attach cv" + "send to [email protected]" δεν είναι ένας από αυτούς. 

Γιατί να ξεστραβώνεις τον κόσμο; Μία χαρά λειτουργεί αυτή η δικλείδα ασφαλείας. Όσοι δεν μπορούν να αντιληφθούν τα απλά, θα φιλτράρονται από τις διαδικασίες και όλα καλά. Οι υπόλοιποι θα προχωρήσουν, και θα αναπαραχθούν σε άλλους σαν και αυτούς, που μπορούν να αντιληφθούν τα απλά. Σκληρό, αλλά λειτουργεί. 

Στις 29/8/2020 στις 6:15 ΜΜ, atrwtos είπε

Το ίδιο είχε συμβεί και σε 'μενα και συγκεκριμένα στα public με την διαφορά ότι δεν πήγα για 3 συνέντευξη (δεν τους φτάνει η μια αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) ζητουσαν τεχνικο η/υ και μετα την δευτερη φορα στο τελος του μηνα..και μου ειπαν το γνωστο "θα σε ειδοποιησουμε" περασαν 2 βδομαδες ε είπα να πάρω τηλ. να δείξω ενδιαφέρων..αλλά μου ειπε τα ίδια...οποτε γεια σας!...αυτο συνεβει πριν 3 χρόνια... 

Και κάτι ψιλοάσχετο...αν γνωρίζει κάποιος ας μου λύσει την απορία όταν ενδιαφέρεσαι για μια θέση εργασίας κάποιας εταιρίας και πας να στείλης στην σελίδα τους το βιογραφικό σου γιατι πρέπει να καταχωρίσω στις διάφορες φόρμες στις σελίδες τους τα στοιχεία μου εφόσον θα στε'ιλω το βιογραφικό τόσο απλά...δηλαδη να ξανακάνω το βιογραφικο μου στην σελίδα σας;;;...ταλαιπωρία σκέτη!..και σε κάποιες φάσεις όταν φτάνεις στο τέλος δημιουργήτε και κάποιο σφάλμα και δεν μπορείς να κάνεις υποβολή...έχουν φάει άκυρα εταιρίες με αυτό το σύστημα....

Γιατί γίνεται πιο εύκολα και γρήγορα το φιλτράρισμα από το να τσεκάρονται μερικές εκατοντάδες (ή χιλιάδες) CVs σε word/pdf με random template.

Στις 29/8/2020 στις 7:24 ΜΜ, cacofonix-3 είπε

Κάπου είχα πετύχει ένα site όπου ο εργαζόμενος βαθμολογεί τον εργοδότη.

Δεν θυμάμαι το site αλλά θα πέσει πολύ κλάμα όταν μαθευτεί ευρέως

Edit:

Απόκρυψη περιεχομένων

Ελληνική εκδοχή του glassdoor...

Στις 30/8/2020 στις 12:22 ΜΜ, zenwalk23 είπε

Το αστειο ειναι οτι οσο πιο πολλες συνεντευξεις κανεις με μια εταιρεια, τοσο πιο απίθανο ειναι να σε ενημερωσουν. Δεν ξερω αν ειναι η λογικη της καβατζας (αν στραβωσει με καποιον αλλο ας τον εχουμε στο περιμενε) ή αν απλα δεν ξερουν πως να σου πουν οτι δεν κανεις για την θεση μετα απο 1-2 technical assessments, επειδη δεν άρεσε στον μανατζερ οτι ρωτησες το ωραριο εργασιας πχ.

Γιατί, από πότε είναι ταμπού το να θες να μάθεις ποιές είναι οι απαιτήσεις της θέσης;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να γραψω συντομα (χρονος πλεον μηδεν) τις εμπειριες μου μιας και ειχα εμπειρια προφανως ως υποψηφιος αλλα πλεον και ως το ατομο που προσλαμβανει (αφου το πλασαρει ο ρικτρουτερ).

1)Ως υποψηφιος θυμαμαι που ειχα στειλει σε μια τεραστια εταιρια στην Ελλαδα που ζηταγε ακριβως οτι εκανα! Μαλιστα ειχα ηδη φιλο που δουλευε σε αλλο τμημα ωστοσο δεν εβαλα βυσμα απλως το ρωταγα γενικα (ειναι καλα εκει, ωραριο κτλ). Εκανα μια συνεντευξη με ρικρουτερ. Μου λεει θα σε ενημερωσω. Μετα απο 1 εβδομαδα με ενημερωσε οτι θα εχω συνεντευξη με το διευθυντη τμηματος. Οντως μετα απο μια εβδομαδα μιλησα μαζι του (μεχρι στιγμης αν θυμαμαι 15-20 μερες απο τοτε που εστειλα). Εν τω μεταξυ ειχα σαλταρει μιας και τρεχαν οι λογαριασμοι και απο αιτησεις κανενα νεο.

Αφου ειχε περασει μηνας (!) ισως και παραπανω εγω βρηκα δουλεια και ηδη δουλευα αν θυμαμαι 15 μερες. Με περνουν τηλ και με ρωτανε αν ενδιαφερομαι...παγακι εγω προφανως αρνηθηκα....Αποτι μου ελεγε το φιλαρακι βρηκαν μετα καποιον με λιγοτερα προσοντα εμπειρια μετα απο το ακυρο

2)Δε μπορω υποψηφιους που με ρωτανε για τα χρηματα. Υπαρχει ενα μπατζετ απο τη διοικηση με μεγιστο και ελαχιστο αναλογα αν ειναι σουπερ υποψηφιος. Αυτη τη πληροφορια τη δινουν σε υποψηφιο ειτε οι ρικρουτερ ειτε καποιος απο διοικηση στο τελευταιο σταδιο αν και ο ρικρουτερ μπορει να πει περιπου τη κλιμακα (ειναι λογικο να εχει αγχος ο καθε υποψηφιος). Επισης παντα περνουμε τηλ τους υποψηφιους που εχουμε επικοινωνησει (δηλ ο μονοψηφιος αριθμος που καταληξαμε) ειτε θετικα ειτε αρνητικα και εγω ειμαι υποχρεομενος να αναφερω στο ρικρουτερ γιατι. Επισης εχω αφησει σημαντικα ραντεβου στη μεση ή ακομα και αλλες υποχρεωσεις για συνεντευξη ε υποψηφιο ή ακομα και να δουλευω εκτος ωραριου για να το βολεψουμε. Απο τη μια θελουμε παντα η διαδικασια να ειναι γρηγορη και απο την αλλη καταλαβαινουμε τους υποψηφιους ειδικα αν δουλευουν καπου αλλου.

3)Τελος το πιο ενοχλητικο απο ολα το βιογραφικο: μη στελνετε 3 σελιδα και μην αναφερετε ψεματα. Ειναι χασιμο χρονο και προκαλει εκνευρισμο δυσαρέσκεια. Ειδικα στα τεχνικα προσοντα δεν ειναι δυσκολο σε μια συνεντευξη να καταλαβουμε αν εχει καποιος γνωση ή πειρα. Επισης θυμηθειτε οτιδηποτε γνωριζετε στο αντικειμενο που ισως το θεωρησατε αχρηστο και δε το βαλατε στο βιογραφικο (π.χ πωλητης να ξερει photoshop, προγραμματιστης να εχει κανει MBA ή σεμιναριο κ.α). Απο την αλλη εχει τυχει να εχω στα χερια μου πολυσελιδο βιογραφικο να ρωταω υποψηφιο αν εχει δουλεψει σε καποιο προτζεκτ και να μου αναφερει δες σελιδα 3 παραγραφος 2 λες και διαβαζα εγκυκλοπαιδια. Προφανως κοιταζω τη πρωτη σελιδα αντε και τη δευτερη.

Επεξ/σία από vamvakoolas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...