Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

θα ηθελα να ρωτησω εαν εχω την δυνατοτητα μετα απο την αποφοιτηση μου σε ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ να κανω καποιο μεταπτυχιακο;;  

Δημοσ.

Απ'οσο γνωρίζω  δεν μπορείς.
* Ωστόσο υπάρχουν κάποια Πανεπιστήμια του εξωτερικου που κανουν συμπραξη εδω με ιδ. Κολλεγια και μπορεις να κάνεις MBA ακομα και χωρίς BSc αρκει να εχεις αρκετα μεγαλη εργασιακη εμπειρια.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, anonymos2 είπε

Καλησπερα,

θα ηθελα να ρωτησω εαν εχω την δυνατοτητα μετα απο την αποφοιτηση μου σε ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ να κανω καποιο μεταπτυχιακο;;  

όχι, για να κάνεις μεταπτυχιακό πρέπει να έχεις πτυχίο επέδου 6, δηλαδή πανεπιστημιο ή ΤΕΙ ή αντίστοιχο αναγνωρισμένο του εξωτερικού

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολυ

Να ρωτήσω και κάτι άλλο.. Μετά την αποφοίτησή μου από δημόσιο ιεκ μπορώ να κάνω μεταπτυχιακό σε κάποιο κολλέγιο και αν ναι πόσα χρονια;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, anonymos2 είπε

Ευχαριστώ πολυ

Να ρωτήσω και κάτι άλλο.. Μετά την αποφοίτησή μου από δημόσιο ιεκ μπορώ να κάνω μεταπτυχιακό σε κάποιο κολλέγιο και αν ναι πόσα χρονια;

τα μεταπτυχιακά συνήθως έχουν διάρκεια 2, 3 ή 4 εξάμηνα. επειδη είσαι από ΙΕΚ ίσως χρειαστει να παρακολουθήσεις και κύκλο μαθημάτων. αρχικά όμως για να σε δεχτούν πρέπει να έχεις έστω εργασιακή εμπειρία στο αντικείμενο για κάποια χρόνια

Δημοσ.
5 ώρες πριν, anonymos2 είπε

Ευχαριστώ πολυ

δεν γίνεται να κάνεις μεταπτυχιακό δίχως προπτυχιακό τίτλο. Από το ΙΕΚ θα πάρεις πιστοποίηση όχι πτυχιο (Bachelor 4 χρόνια 240 ETCS).

• Like 2
Δημοσ.

ετσι. το χαρτι (πιστοποιηση) του ιεκ σε σταματαει εκει. δεν μπορει να χρησιμοποιηθει για την εισαγωγη σου σε κανενα δημοσιο συτημα εκπαιδευσης. κοιτα και το οργανογραμμα του υπουργειου παιδειας σχετικα με τις βαθμιδες εκπαιδευσης. 

Δημοσ.

Με χαρτι ιεκ αναλόγως ειδικότητας πχ Βοηθος Φυσικοθεραπείας πας σε Κολλέγιο και λες έχω χαρτί απο ιεκ και κανεις αντι για 4 ετη  ή 1 ή 2 ή το πολύ 3(σπάνια) αναλόγως τις γνώσεις.

Και παίρνεις πτυχιο Φυσικοθεραπευτή κανονικό ισοδύναμο με πανεπιστήμια .

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας εγώ θέλω να πάω στην κηποτεχνία σε δημόσιο ΙΕΚ και μετά λέω να πάω στο kes college  της Κύπρου που έχει τομέα κηποτεχνίας και δενδροκομιας γνωρίζετε αν το δίπλωμα που θα πάρω θα είναι ισοδύναμο με το πτυχίο πανεπιστημίου;

Ευχαριστώ 

Επεξ/σία από Giannifgoal
Δημοσ.
3 hours ago, Giannifgoal said:

Γεια σας εγώ θέλω να πάω στην κηποτεχνία σε δημόσιο ΙΕΚ και μετά λέω να πάω στο kes college  της Κύπρου που έχει τομέα κηποτεχνίας και δενδροκομιας γνωρίζετε αν το δίπλωμα που θα πάρω θα είναι ισοδύναμο με το πτυχίο πανεπιστημίου;

Ευχαριστώ 

Ισοδυναμο οχι, δεν ειναι. Ειναι diploma of higher education, οχι Bachelor. Ειναι κατι ανεπισημο μεταξυ επιπεδου 5 και επιπεδου 6. Το DipHE ουσιαστικα ειναι τα 2 ή 3 πρωτα χρονια ενος bachelor.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dark_panel είπε

Ισοδυναμο οχι, δεν ειναι. Ειναι diploma of higher education, οχι Bachelor. Ειναι κατι ανεπισημο μεταξυ επιπεδου 5 και επιπεδου 6. Το DipHE ουσιαστικα ειναι τα 2 ή 3 πρωτα χρονια ενος bachelor.

Ευχαριστώ πολύ ακόμα ψάχνω τι να κάνω ακριβώς γιατί θέλω κάποιο πτυχίο ισοδύναμο με εκείνο των δημοσίων πανεπιστημίων αλλά προς το παρόν λίγες προοπτικές υπάρχουν

Υπάρχει κάτι σχετικό με κηποτεχνία/γεωπονίας που να δίνει ισοδύναμο πτυχίο με αυτό του Πανεπιστημίου εντος ή εκτός Ελλάδος (κατά προτίμηση σε Κύπρο)

Screenshot_2023-07-10-16-59-34-902_com.instagram.android.jpg

Επεξ/σία από Giannifgoal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 minutes ago, Giannifgoal said:

Ευχαριστώ πολύ ακόμα ψάχνω τι να κάνω ακριβώς γιατί θέλω κάποιο πτυχίο ισοδύναμο με εκείνο των δημοσίων πανεπιστημίων αλλά προς το παρόν λίγες προοπτικές υπάρχουν

Υπάρχει κάτι σχετικό με κηποτεχνία/γεωπονίας που να δίνει ισοδύναμο πτυχίο με αυτό του Πανεπιστημίου εντος ή εκτός Ελλάδος (κατά προτίμηση σε Κύπρο)

Screenshot_2023-07-10-16-59-34-902_com.instagram.android.jpg

Σε αλλο σου ποστ, ειδα που εγραψες οτι δεν υπαρχουν αβερτα λεφτα..ασ τα αυτα που κοιτας περι κυπρου και κολλεγιων, αντιφασκουν λιγο με την οικονομικη σου κατάσταση.

Θα προτεινα να δεις καποιες σχολες Γεωπονιας στην Ελλαδα, να δεις ποιες δεχονται με κατατακτηριες απο ΙΕΚ, και απο ποια τμηματα ΙΕΚ δεχονται, να ακολουθησεις την αντιστοιχη ειδικοτητα και μετα να δωσεις κατατακτηριες.

Επεξ/σία από Dark_panel
Δημοσ.

Ναι η αλήθεια είναι αυτή απλά επειδή βλέπω πολλούς που γράφουν στο σάιτ ότι οι κατατακτήριες εξετάσεις είναι πολύ δύσκολες προσπαθούσα να τις αποφύγω 

Τώρα είμαι ανάμεσα στο να γραφτώ στο δημόσιο ΙΕΚ και να ξαναδώσω πανελλαδικές ή να αφοσιωθώ στο ΙΕΚ και να δώσω κατατακτήριες;

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση είναι πολύ βοηθητική 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...