Προς το περιεχόμενο

Φορητότητα γραμμης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας. Είμαι συνδρομητής στον ΟΤΕ και με το συμβόλαιο μου να λήγει σε μερικές μέρες ενδιαφέρομαι να μετακομίσω στη Vodafone μιας και μου δίνουν έως 100 Mbps διαθεσιμότητα σε αντίθεση με την COSMOTE. Ωστοσο μιλώντας στο τηλέφωνο μου με την Βοντα μου είπαν ότι αφού υπογράψω το συμβόλαιο θα έχω 14 μέρες περιθώριο να υπαναχωρήσω. Εφόσον περάσουν οι 14 μέρες και χάσω το δικαίωμα στην υπαναχωρηση τότε θα σταλεί το αίτημα φορητότητας της γραμμής στην Cosmote.

Όλο αυτό μου ακούγεται από παράλογο έως παράνομο καθώς ποιο το νόημα να υπαναχωρήσεις αν απλά για 14 μέρες έχεις ένα συμβόλαιο που δεν είναι σε εφαρμογή πρώτον και δεύτερον δε σου εγγυάται κανεις ταχύτητες κλπ κλπ; 

Τι παίζει ακριβώς; Θα μπορούσε κανεις να με βοηθήσει να προσανατολίστω; Ευχαριστω εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι παράνομο. Ίσα ίσα αυτό λέει ο νόμος. Είναι η εφαρμογή στον χώρο των τηλεπικοινωνιών του δικαιώματος υπαναχώρησης από τις συμβάσεις που συνήφθησαν από απόσταση. 

Αυτό που ίσως δε σου είπε είναι ότι ο πάροχος έχει δικαίωμα να σου δώσει επιλογή άμεσης εκτέλεσης χωρίς αναμονή αν εσύ παραιτηθείς του δικαιώματος υπαναχώρησης. Εναλλακτικά ρώτα αν μπορείς να υποβάλεις την αίτηση σου σε κατάστημα, οπότε εξαιτίας της φυσικής παρουσίας δε θα θεωρείται σύμβαση εξ' αποστάσεως (και φυσικά δεν έχεις δικαίωμα υπαναχώρησης). 

Επεξ/σία από imvrios
  • Like 2

3 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Καλησπέρα σας. Είμαι συνδρομητής στον ΟΤΕ και με το συμβόλαιο μου να λήγει σε μερικές μέρες ενδιαφέρομαι να μετακομίσω στη Vodafone μιας και μου δίνουν έως 100 Mbps διαθεσιμότητα σε αντίθεση με την COSMOTE. Ωστοσο μιλώντας στο τηλέφωνο μου με την Βοντα μου είπαν ότι αφού υπογράψω το συμβόλαιο θα έχω 14 μέρες περιθώριο να υπαναχωρήσω. Εφόσον περάσουν οι 14 μέρες και χάσω το δικαίωμα στην υπαναχωρηση τότε θα σταλεί το αίτημα φορητότητας της γραμμής στην Cosmote.

Όλο αυτό μου ακούγεται από παράλογο έως παράνομο καθώς ποιο το νόημα να υπαναχωρήσεις αν απλά για 14 μέρες έχεις ένα συμβόλαιο που δεν είναι σε εφαρμογή πρώτον και δεύτερον δε σου εγγυάται κανεις ταχύτητες κλπ κλπ; 

Τι παίζει ακριβώς; Θα μπορούσε κανεις να με βοηθήσει να προσανατολίστω; Ευχαριστω εκ των προτέρων

Σε όλες τις εταιρίες το ίδιο γίνεται! 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ!: Μείνε μακριά από την Vodafone. Η εμπειρία η δική μου μετά από την εποχή HOL ήταν τραγική. Παραδείγμα: Δεν στέλνανε λογαριασμό και η ACS δεν έφταιγε καθώς χωρίς να ενημερώσουν ενεργοποιήσαν μόνη τους το ebill. Χρέωναν κλήσεις dial up (σοβαρολογώ) υπηρεσία vodafone anytime, Ανανέωση συμβολαίου χωρίς να δώσω έγκριση και αλλαγή χωρίς να με ενημερώσουν σε ακριβότερο φυσικά χωρίς ενημέρωση, συνέχεια πρόβλημα που ήταν γενικό στην περιοχή όσοι είχαν vodafone δεν είχαμε τηλέφωνο και internet σε σημείο να ξέρουμε πότε θα γίνει προσωρινή διακοπή, ανειδίκευτο προσωπικό που μια φορά μπέρδεψαν την πληρωμή λογαριασμού σε άλλον με αποτέλεσμα να μείνει απλήρωτο το σταθερό, σε ζαλίζουν συνέχεια για προσφορές για συμβόλαιο κινητής (ακόμα και σήμερα που γύρισα στον ΟΤΕ) με παίρνουν 15:00 ή 16:00 δηλαδή σε ακατάλληλες ώρες! Μακριά από Vodafone

Eαν έχει καρτοκινητό cosmote μπορείς να έχεις 1.000 ενδοεπικοινωνία ακόμα και χωρίς υπόλοιπο ή και αρνητικό -0,01Ε 

Αδιάφορο το τηλέφωνο. Στόχος μου είναι το Ίντερνετ. Κανεις πάροχος δε μου δίνει ταχύτητες πέρα της Βοντα που έχει και το έργο στα Ιωαννινα. Άλλαξαν οι εποχές πλέον για τις αποσυνδέσεις Κλπ.και η αλήθεια είναι ότι e-bill θέλω όπου και αν είμαι :P

17 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αν πριν τις 14 γινει η φορητότητα χάνεις τι δικαίωμα.

Δεύτερον ποιος σου εγγυάται τα 100 της βονταφον;

Τι εννοείς με το πρώτο; Κανεις δε μου εγγυάται 100/10 κλειδωμένα, ωστοσο μου δίνει διαθεσιμότητα. Το εάν η διαθεσιμότητα γίνει συστημικό λάθος φοβάμαι :P Αυτό που λέω είναι ότι μου είπαν ότι πρώτα πρέπει να περάσει το 14ημερο, να χάσω το δικαίωμα της υπαναχώρησης και μετα Να στείλουν αίτημα φορητότητας στον ΟΤΕ.

17 λεπτά πριν, imvrios είπε

Δεν είναι παράνομο. Ίσα ίσα αυτό λέει ο νόμος. Είναι η εφαρμογή στον χώρο των τηλεπικοινωνιών του δικαιώματος υπαναχώρησης από τις συμβάσεις που συνήφθησαν από απόσταση. 

Αυτό που ίσως δε σου είπε είναι ότι ο πάροχος έχει δικαίωμα να σου δώσει επιλογή άμεσης εκτέλεσης χωρίς αναμονή αν εσύ παραιτηθείς του δικαιώματος υπαναχώρησης. Εναλλακτικά ρώτα αν μπορείς να υποβάλεις την αίτηση σου σε κατάστημα, οπότε εξαιτίας της φυσικής παρουσίας δε θα θεωρείται σύμβαση εξ' αποστάσεως (και φυσικά δεν έχεις δικαίωμα υπαναχώρησης). 

Ναι αλλά αν πχ πες έρθει ο ΟΤΕ και μου δώσει πακέτο ανταγωνιστικό και ξαφνικά θυμηθεί ότι μπορεί να προσφέρει και αυτός διαθεσιμότητα δε θα μπορέσω να διακόψω καμία διαδικασία σωστά; Εννοώ θα είμαι υποχρεωτικά στη Βονταφον 

8 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Ναι αλλά αν πχ πες έρθει ο ΟΤΕ και μου δώσει πακέτο ανταγωνιστικό και ξαφνικά θυμηθεί ότι μπορεί να προσφέρει και αυτός διαθεσιμότητα δε θα μπορέσω να διακόψω καμία διαδικασία σωστά; Εννοώ θα είμαι υποχρεωτικά στη Βονταφον

Θες να κάνεις και παιχνιδάκια. Λοιπόν, η φορητότητα από τη στιγμή που θα υποβληθεί θέλει 6 ώρες μέχρι να γίνει αποδεκτή για το νέο πάροχο. Αυτό είναι το διαδικαστικό. Μετά ο πάροχος έχει 60 ημέρες να ολοκληρώσει τεχνικά τη διαδικασία. Ανάλογα αν είναι έτοιμος και τις ενέργειες που πρέπει να κάνει, μπορεί να το κάνουν από άμεσα ως και κάποιες ημέρες μετά.

Όταν η Cosmote θα δει αίτημα φορητότητας από τη Vodafone, σε αυτό το εξάωρο μπορεί να βάλει το αρμόδιο τμήμα διακοπών να σε πάρει για να σε μεταπείσει. Να ξέρεις με την αναστάτωση που προκάλεσε ο κορωνοϊός και την αναδιοργάνωση σε όλες τις εταιρείες, πλέον δεν έχουν τους πόρους να τους καλούν όλους και επιλέγουν ποιους να καλούν.

Πιο ρεαλιστικό είναι να πάρεις τηλέφωνο και να πεις "είμαι πελάτης αλλά έχω αυτή την προσφορά από ανταγωνιστή. Τι μου προτείνετε και πόσο;" Μπορεί να σου κάνουν κάποια προσφορά, μπορεί και να σου πουν στο καλό.

Πάντως αν δεν έχεις, αν παραιτηθείς από ή αν παρέλθει ο χρόνος του δικαιώματος υπαναχώρησης, ο χρόνος της σύμβασης σου μετράει κανονικά και αν πεις να διακόψεις τη διαδικασία θα τιμολογηθεί τα τέλη πρόωρης αποσύνδεσης.

Ναι ουσιαστικά αυτό ρωτάω. Ουσιαστικά μου δένει τα χέρια η Βοντα με τον τρόπο που θα το χειριστούν.

Εχω και τηλεόραση στον ΟΤΕ φαντάζομαι θα ασχοληθούν βέβαια δε θα την ανανεώσω την τηλεόραση. Τέλος πάντων, απλως εξετάζω τις επιλογές και θέλω να έχω γνώση τι γίνεται μη βρεθώ προ τετελεσμένων. 

Το θέμα είναι ότι τη μια μέρα λένε έχουν την άλλη δεν έχουν. Αν προχωρήσω για 50αρα και βρεθώ με 24αρα γιατι δεν έχουν τελικά διαθεσιμότητα τι να το κάνω; Με 24αρα καθομαι και στον ΟΤΕ. Καταλαβες; 

8 λεπτά πριν, imvrios είπε

Θες να κάνεις και παιχνιδάκια. Λοιπόν, η φορητότητα από τη στιγμή που θα υποβληθεί θέλει 6 ώρες μέχρι να γίνει αποδεκτή για το νέο πάροχο. Αυτό είναι το διαδικαστικό. Μετά ο πάροχος έχει 60 ημέρες να ολοκληρώσει τεχνικά τη διαδικασία. Ανάλογα αν είναι έτοιμος και τις ενέργειες που πρέπει να κάνει, μπορεί να το κάνουν από άμεσα ως και κάποιες ημέρες μετά.

Όταν η Cosmote θα δει αίτημα φορητότητας από τη Vodafone, σε αυτό το εξάωρο μπορεί να βάλει το αρμόδιο τμήμα διακοπών να σε πάρει για να σε μεταπείσει. Να ξέρεις με την αναστάτωση που προκάλεσε ο κορωνοϊός και την αναδιοργάνωση σε όλες τις εταιρείες, πλέον δεν έχουν τους πόρους να τους καλούν όλους και επιλέγουν ποιους να καλούν.

Πιο ρεαλιστικό είναι να πάρεις τηλέφωνο και να πεις "είμαι πελάτης αλλά έχω αυτή την προσφορά από ανταγωνιστή. Τι μου προτείνετε και πόσο;" Μπορεί να σου κάνουν κάποια προσφορά, μπορεί και να σου πουν στο καλό.

Πάντως αν δεν έχεις, αν παραιτηθείς από ή αν παρέλθει ο χρόνος του δικαιώματος υπαναχώρησης, ο χρόνος της σύμβασης σου μετράει κανονικά και αν πεις να διακόψεις τη διαδικασία θα τιμολογηθεί τα τέλη πρόωρης αποσύνδεσης.

Αν υπογράψεις για VDSL και δε μπορούν να σου δώσουν, θα σε αφήσουν να φύγεις χωρίς πληρωμή τέλους, αφού η παροχή υπηρεσιών δε μπορεί να γίνει.

Τι ισχύει με το δικαίωμα υπαναχώρησης ανάλογα πως θα υποβάλλεις την αίτηση σου στο εξήγησα. Βάλτα κάτω και αποφάσισε πως θα κάνεις αίτηση. Από εσένα εξαρτάται, όχι τη Vodafone.

Τέλος, το παιχνίδι με τους παρόχους τώρα που ο χρόνος έχει γίνει εξάωρο, αν όλα πάνε λάθος μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Να υλοποιηθεί τεχνικά φορητότητα που τελικά δεν ήθελες, λόγω των μικρών χρονικών διαστημάτων που μεσολαβούν. Και εσύ θα ωρύεσαι γιατί δεν έχει υπηρεσία, είσαι σε λάθος πάροχο ή θα πληρώσεις τέλη αποσύνδεσης ενώ η ευθύνη θα είναι δική σου. Να το έχεις υπόψιν αυτό. 

Straight, πάρε και ζήτα εσύ καλύτερη τιμή σε πακέτο, όπως σου έγραψα παραπάνω. Και πες "καταλαβαίνω ότι εσείς μπορεί να πουλάτε μόνο βάσει τιμοκαταλόγου. Αν θέλετε κρατήστε το αίτημα μου και ας επικοινωνήσει μαζί μου συνάδελφος σας που έχει δικαίωμα να μου κάνει ειδική προσφορά". Μπορεί να πιάσει, μπορεί και όχι. 

Αυτό αναφέρει ο νόμος για τη φορητότητα.

Μπορείς όμως να επιλέξεις την άμεση ενεργοποίηση που χάνεις το δικαίωμα υπαναχώρησης των 14 ημερών Αλλά μπορείς να ακυρώσεις μέχρι να ενεργοποιήθεις στον επόμενο πάροχο. 

Αν επιλέξεις αυτό έχεις αρκετές πιθανότητες να πάρεις αντιπροσφορα και να προλάβεις να ακυρώσεις.

Ενώ σε αυτό που σου πρότειναν δεν προλαβαίνεις να κάνεις ακύρωση όταν ενημερωθεί ο παλιός πάροχος.

Αν η cosmote είχε διαθεσιμότητα θα στο έδινε σίγουρα το 100ρι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπόψιν ότι στα Ιωάννινα δεν έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι καμπίνες της Vodafone. Συνήθως όταν ενεργοποιείτε η καμπίνα δίνει την ίδια στιγμή διαθεσιμότητα και η Cosmote, απλά μπορεί να μην έχει ενημερωθεί ακόμα το σύστημα τους. Γνωρίζεις από ποια καμπίνα παίρνεις, για να δούμε αν έχει ενεργοποιηθεί;

Επίσης αν δεν έχεις πρόβλημα με την οικονομική διαφορά θα σου πρότεινα να μείνεις στην Cosmote μιας και η υπηρεσίες της είναι κλάσεις ανώτερες από τους υπόλοιπους. Και σαν δίκτυο, και σαν εξυπηρέτηση. 

Επεξ/σία από toketog

1 ώρα πριν, toketog είπε

Υπόψιν ότι στα Ιωάννινα δεν έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι καμπίνες της Vodafone. Συνήθως όταν ενεργοποιείτε η καμπίνα δίνει την ίδια στιγμή διαθεσιμότητα και η Cosmote, απλά μπορεί να μην έχει ενημερωθεί ακόμα το σύστημα τους. Γνωρίζεις από ποια καμπίνα παίρνεις, για να δούμε αν έχει ενεργοποιηθεί;

Επίσης αν δεν έχεις πρόβλημα με την οικονομική διαφορά θα σου πρότεινα να μείνεις στην Cosmote μιας και η υπηρεσίες της είναι κλάσεις ανώτερες από τους υπόλοιπους. Και σαν δίκτυο, και σαν εξυπηρέτηση. 

461 ΑΚ Περίβλεπτου (αν θυμάμαι καλά)  ήταν για να ενεργοποιηθεί Q3 πάντως και δεν πήρε παράταση. Ο ανεμιστήρας ακούγεται κοντά 1,5 μήνα. Όσο καλή και αν είναι η εξυπηρέτηση του ΟΤΕ, 41€ είναι απαγορευτικό ποσό. Το δίκτυο δε ξέρω ποσο σχετικό είναι αφού το έργο είναι της Βοντα και ο χαλκός του ΟΤΕ. Επίσης μου έκαναν γερο χουνερι στον ΟΤΕ που μάλλον λανθασμένα έδωσε διαθεσιμότητα έως 100 τον Απρίλη, έκανα αίτηση για 50αρι με βαλανε να κόψω το Speed Booster, έφαγα άκυρο και το μόνο που πήραν ήταν 1 δωρεάν πάγιο σε επόμενο λογαριασμό. :) 

1 ώρα πριν, kallonos είπε

Αυτό αναφέρει ο νόμος για τη φορητότητα.

Μπορείς όμως να επιλέξεις την άμεση ενεργοποίηση που χάνεις το δικαίωμα υπαναχώρησης των 14 ημερών Αλλά μπορείς να ακυρώσεις μέχρι να ενεργοποιήθεις στον επόμενο πάροχο. 

Αν επιλέξεις αυτό έχεις αρκετές πιθανότητες να πάρεις αντιπροσφορα και να προλάβεις να ακυρώσεις.

Ενώ σε αυτό που σου πρότειναν δεν προλαβαίνεις να κάνεις ακύρωση όταν ενημερωθεί ο παλιός πάροχος.

Αν η cosmote είχε διαθεσιμότητα θα στο έδινε σίγουρα το 100ρι. 

Άρα αρνούμαι την υπαναχωρηση και απλά πατάω πάνω στην ακύρωση φορητότητας που μπορεί να κόψει πάλι την όλη διαδικασία και να μείνω στον προηγούμενο πάροχο σε περίπτωση αντιπροσφοράς;

8 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Άρα αρνούμαι την υπαναχωρηση και απλά πατάω πάνω στην ακύρωση φορητότητας που μπορεί να κόψει πάλι την όλη διαδικασία και να μείνω στον προηγούμενο πάροχο σε περίπτωση αντιπροσφοράς;

Εγώ θα σου πω κάτι τελευταίο γιατί μου δίνεις μία αίσθηση ότι επιλέγεις τι ακούς: από τη στιγμή που ο πάροχος έχει το δικαίωμα να υποβάλλει το αίτημα φορητότητας (μετά την περίοδο υπαναχώρησης ή αν εσύ απαρνηθείς το δικαίωμα υπαναχώρησης) δεν έχεις έλεγχο της διαδικασίας πότε θα υποβάλλει και πότε θα εκτελέσει τεχνικά τη φορητότητα. 

Μπορεί να σου πάνε όλα καλά, να έχεις την αντιπροσφορά σου, να κάνεις τα παζάρια σου αλλά έχεις και το ρίσκο που σου περιέγραψα παραπάνω. Δεν έχεις να πατήσεις κάπου σταθερά όμως, δεν εξαρτάται από εσένα. Να έχεις συνείδηση ότι αναλαμβάνεις ένα ρίσκο.

Κομπλέ. Ευχαριστώ για τον χρόνο και την εξήγηση. Σε περίπτωση όμως που δεν μου δώσει 50αρα γιατι ηταν συστημικα λαθος η διαθεσιμοτητα τους εχω την ελευθέρας να τους πω καληνυχτα; 

38 λεπτά πριν, imvrios είπε

Εγώ θα σου πω κάτι τελευταίο γιατί μου δίνεις μία αίσθηση ότι επιλέγεις τι ακούς: από τη στιγμή που ο πάροχος έχει το δικαίωμα να υποβάλλει το αίτημα φορητότητας (μετά την περίοδο υπαναχώρησης ή αν εσύ απαρνηθείς το δικαίωμα υπαναχώρησης) δεν έχεις έλεγχο της διαδικασίας πότε θα υποβάλλει και πότε θα εκτελέσει τεχνικά τη φορητότητα. 

Μπορεί να σου πάνε όλα καλά, να έχεις την αντιπροσφορά σου, να κάνεις τα παζάρια σου αλλά έχεις και το ρίσκο που σου περιέγραψα παραπάνω. Δεν έχεις να πατήσεις κάπου σταθερά όμως, δεν εξαρτάται από εσένα. Να έχεις συνείδηση ότι αναλαμβάνεις ένα ρίσκο.

Τη φορητότητα πόσες μερες εχω περιθώριο να την κόψω αν το μετανιωσω ομως; Ή δεν ειναι στο χερι μου; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε

Το δίκτυο δε ξέρω ποσο σχετικό είναι αφού το έργο είναι της Βοντα και ο χαλκός του ΟΤΕ.

Έχει πολύ μεγάλη σχέση. Το μόνο που είναι της Vodafone είναι η καμπίνα και η οπτική απο αυτή μέχρι το Α/Κ. Δηλαδή το δικό σου traffic είναι στα "χέρια" της Vodafone μέχρι το Α/Κ και από κει μετά περνάει όλο στο δίκτυο της Cosmote. 

Εκεί είναι όλο το παιχνίδι, ποιος έχει το καλύτερο δίκτυο άρα και διασύνδεση προς τα έξω και μέσα. Βλέπε nova πχ που δίνει το 100ρι αλλά το δίκτυο της πολλές φορές δεν μπορεί να δώσει πάνω απο 30. 

Ξέρω ιστορία από δικό μου άτομο που δουλεύει σε ISP,  ότι η vodafone είχε μισθωμένο κύκλωμα 300mbit για να δίνει σε κωμόπολη με 500 ενεργές συνδέσεις vodafone adsl (οπότε καταλαβαίνεις τι γινόταν σε ώρες αιχμής και μή) και απλά επειδή δεν τράβαγε το έκανε 350. Φαντάσου

Επεξ/σία από toketog

Μωρέ στα Γιάννενα πάνε καλά. Υπάρχουν 2 ΑΚ και νομίζω το ένα είναι του ΟΤΕ ενώ το άλλο της Βοντα, μπορει να λεω και μαλακιες βέβαια και να ειναι και τα 2 του ΟΤΕ. Θεματα με ταχυτητες κλπ δεν εχω ακουσει στην πολη ουτε απο υπάρχουσες συνδέσεις. Και οι μεν και οι δε εχουν εξαιρετικα στατιστικά. Το θέμα είναι ότι όσο και να θέλω να μείνω στον ΟΤΕ δε μπορώ να δώσω αυτά που ζητάνε πρώτον και δεύτερον δε δίνουν διαθεσιμότητα :P Τώρα αν έπαιζε αντιπροσφορά οκ, αλλά και πάλι δε νομιζω να προλάβαινα να ακυρωσω την αίτηση στην Βοντα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...