Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θέλω να κάνω αναβάθμιση στον iMac (Retina 4K, 21.5-inch, 2017) που έχω. 

Θέλω να του αλλάξω τον υβριδικό δίσκο που έχει ένα ένα Μ.2. 500άρη και να του βάλω 32g ram να πηγαίνει ανθρώπινα (γιατί μου έχουν σπάσει τα νεύρα). 

Θα ήθελα τα φώτα σας ως το ποιον δίσκο να επιλέξω γιατί νομίζω ότι κάποιοι δεν είναι συμβατοί όπως ο Samsung evo plus.

Οπότε είμαι μεταξύ του Kingston A200 (λόγω κόστους) και του απλού Samsung EVO. Θα ήθελα την γνώμη σας. 

Επίσης μια ερώτηση γιατί δεν βγάζω άκρη. Χρειάζεται αντάπτορα ο M.2. ή κουμπώνει απευθείας? Στο tutorial βλέπω ότι δεν χρειάζεται αλλά κάπου διάβασα ότι κάποιοι λένε ότι χρειάζεται. 

Τον παλιό δίσκο hdd να τον αφαιρέσω ή να τον αφήσω επάνω σαν 2ο ή να τον κάνω υβριδικό με τον νέο Μ.2.? Ποιά είναι η γνώμη σας? 

Ευχαριστώ 

Δημοσ.

καλημέρα, για να αλλάξεις ram και pci δίσκο, θα πρέπει να αφαιρέσεις το γυαλί και να λύσεις όλο το logic board

και να το βγάλεις έξω, να αλλάξεις ram και δίσκο και μετά να το ξαναμοντάρεις.

Επειδή είναι ζόρικη δουλειά και σπάνε εύκολα οι οθόνες, θα σου έλεγα να μην το επιχειρήσεις.

Μπες μια στο flip2store gr να πάρεις μια προσφορά

φιλικά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dimi1977 είπε

καλημέρα, για να αλλάξεις ram και pci δίσκο, θα πρέπει να αφαιρέσεις το γυαλί και να λύσεις όλο το logic board

και να το βγάλεις έξω, να αλλάξεις ram και δίσκο και μετά να το ξαναμοντάρεις.

Επειδή είναι ζόρικη δουλειά και σπάνε εύκολα οι οθόνες, θα σου έλεγα να μην το επιχειρήσεις.

Μπες μια στο flip2store gr να πάρεις μια προσφορά

φιλικά

Καλημέρα, σε ευχαριστώ για την παρένθεση, αλλά γνωρίζω επακριβώς την διαδικασία καθώς έχω ανοίξει αρκετά. Επίσης η δουλειά στο συγκεκριμένο μηχάνημα θα γίνει από τεχνικό.

Αν έχεις κάποια βοήθεια σχετικά με αυτά που ρωτάω καλοδεχούμενη.... 

Επεξ/σία από kospas12345
Δημοσ.

Καλημέρα,

Με κάθε επιφύλαξη

Ο δίσκος που έχει το iMac είναι SATA. Δεν θα δεις διαφορά με τον Μ2 (SATA kai oxi NVme)

Ο Samsung evo plus που αναφέρεις είναι NVme αν και πολύ πιο γρήγορος δεν  μπαίνει γιατί δεν είναι συμβατός.

Οπότε χρειάζεσαι έναν απλό SATA SSD (Samsung EVO)

Τώρα είδα ότι πίσω από τη μητρική έχει θύρα pci. Οπότε μπορείς να βάλεις τον 970 evo plus με τον σχετικό αντάπτορα από apple se pci

Samsung EVO 970 NVMe and a Sintech M.2 to Apple PCIe Adapter.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...