Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Seaside είπε

Τι να δω ρε φιλε μου. Τροπους ψαχνουν απο παντου. Να βρουν να πουλησουν η να δημιουργησουν κατι καινουριο για να φανε χρημα. Για τα PSU παντα ημουν υποστηρικτης του καλου και ποιοτικου τροφοδοτικου. Παντα. Παρεπιπτοντως εχω εδω ενα GX και ενα TX. Μιας και το video που εβαλες δειχνει focus μεσα.

Το point μου ηταν πανω σε αυτο που αναφερες για τις καινουριες τροφοδοσιες για τις VGA, οτι και στα τροφοδοτικα υπαρχουν εξελιξεις αντιστοιχα. Κι εμενα μου αρεσουν τα ποιοτικα τροφοδοτικα και μαλιστα ειναι το μονο part που ειμαι υπερ της αποψης του overkill.

• Like 2
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μακαρι να υπαρξει ανταγωνισμος γιατι με την λογικη της nvidia θα θελουμε και νεα τροφοδοτικα εκτος απο cpu ,αναμενω να κτυπησω 2080ti κατω απο 800 :) προβλεπεται ενα πολυεξοδο τριμηνο προς το τελος του χρονου

• Super Moderators
Δημοσ.
6 hours ago, Seaside said:

Τι να δω ρε φιλε μου.

Την διαφορά κατανάλωσης σε idle, σημαντικά βελτιωμένο efficiency.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/8/2020 στις 9:31 ΜΜ, Tasos_69 είπε

Ειλικρινα τι νοημα εχει να κανει κανεις αναβαθμιση σε μια νεα καρτα και με τετοια τιμη απο την στιγμη που προηγουμενα μοντελα (και δεν μιλω μονο για τις ναυαρχιδες αυτων)ο μεσος καταναλωτης δεν εχει δει απο αυτα το maximum των δυνατοτητων τους ? Με λιγα λογια τι ευελπιστει κανεις να παρει απο αυτην την καρτα ειδικα οταν ειναι και Day One πελατης που δεν το εχει απο μια 1080ti πχ ? Μην ακουσω απαντηση για καλυτερο Raytracing γιατι θα γελανε και τα πλακακια :)

Ως κάτοχος μιας 1080ti, σε καλύπτει μια χαρά για πχ 1080p 144+ fps ή 1440p 60fps. Για απαιτητικούς ΑΑΑ τίτλους σε κάτι παραπάνω, θα αρχίσεις να βλέπεις σοβαρά dips. Προφανώς βέβαια μιλάμε για τρελή μειοψηφία που θα είχε "ανάγκη" κάτι τέτοιο. Εγώ πχ έχω την 1080ti απ'όταν βγήκε με preorder, από τότε μέχρι σήμερα με καλύπτει στο 100% σε ότι της έχω πετάξει σε 1440p/60fps ultra τα πάντα και λογικά θα με καλύπτει για χρόνια ακόμα. Νομίζω για τον μέσο χρήστη, από ένα σημείο και μετά πηγαίνουμε καθαρά σε bragging rights και όχι ουσία...

Επεξ/σία από Adrastus
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, Thresh είπε

Την διαφορά κατανάλωσης σε idle, σημαντικά βελτιωμένο efficiency.

Ναι αυτό είναι μια εξέλιξη. Σαφώς.

ΚΑΠΟΤΕ τα PC ετρωγαν στο idle 150 watt και σε full 250-300. Τωρα στο idle 40-50-70 ναλογα το Set up και στο full 450-500 αναλογα πάλι το συστημα.

Αρα σε ενα Internet browsing-youtube ή office θα βγαίνει πιο οικονομικά ΑΛΛΑ σε games η σε φορτίο-για πιο σοβαρή δουλειά κτλπ 2-3 φορές πάνω η κατανάλωση.

Το χουν μελετησει καλά. Δεν είναι κορόιδα. Πιο efficiency ? Απο efficiency αλλο τίποτα.

Κανεις δεν παίρνει HEDT κάρτα για να ΜΗΝ τα έχει ΟΛΑ Στο τέρμα. Ποσο efficient να είναι κάτι οταν του λες τεζα ολα φαε ολο το ρέυμα που βρεις ?

Τουλάχιστον στα cpu είδαμε πολύ μεγάλες αναβαθμίσεις-εξελίξεις-διαφορες. ΕΙΝΑΙ ακριβως σαν τα αυτοκίνητα.

Θες δύναμη. Θα πληρώνεις και βενζίνη αβέρτα.

Επεξ/σία από Seaside
  • Super Moderators
Δημοσ.
19 minutes ago, Seaside said:

Ναι αυτό είναι μια εξέλιξη. Σαφώς.

ΚΑΠΟΤΕ τα PC ετρωγαν στο idle 150 watt και σε full 250-300. Τωρα στο idle 40-50-70 ναλογα το Set up και στο full 450-500 αναλογα πάλι το συστημα.

Αρα σε ενα Internet browsing-youtube ή office θα βγαίνει πιο οικονομικά ΑΛΛΑ σε games η σε φορτίο-για πιο σοβαρή δουλειά κτλπ 2-3 φορές πάνω η κατανάλωση.

Το χουν μελετησει καλά. Δεν είναι κορόιδα. Πιο efficiency ? Απο efficiency αλλο τίποτα.

Κανεις δεν παίρνει HEDT κάρτα για να ΜΗΝ τα έχει ΟΛΑ Στο τέρμα. Ποσο efficient να είναι κάτι οταν του λες τεζα ολα φαε ολο το ρέυμα που βρεις ?

Τουλάχιστον στα cpu είδαμε πολύ μεγάλες αναβαθμίσεις-εξελίξεις-διαφορες. ΕΙΝΑΙ ακριβως σαν τα αυτοκίνητα.

Θες δύναμη. Θα πληρώνεις και βενζίνη αβέρτα.

Εννοούσα το νέο πρότυπο τροφοδοτικού, το οποίο ουσιαστικά παρουσιάζει ο Linus, δεν σχολιάζω το πως αποδίδουν τα άλλα PC Parts.

Το ίδιο σύστημα, με διαφορετική μητρική αναγκαστικά λόγω διαφορετικού βύσματος και κυκλωμάτων που πρέπει να είναι πάνω της, έχει σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση σε idle σε σχέση με το τωρινό πρότυπο τροφοδοτικού. Σε full load είναι ίδιες ασφαλώς.

Δημοσ.
Στις 29/8/2020 στις 3:53 ΜΜ, Neo106 είπε

Το point μου ηταν πανω σε αυτο που αναφερες για τις καινουριες τροφοδοσιες για τις VGA, οτι και στα τροφοδοτικα υπαρχουν εξελιξεις αντιστοιχα. Κι εμενα μου αρεσουν τα ποιοτικα τροφοδοτικα και μαλιστα ειναι το μονο part που ειμαι υπερ της αποψης του overkill.

φίλε μου θα συμφωνήσω μαζί σου όσον αφορά τα ποιοτικά τροφοδοτικά. Φοράω το ax 1000i, που είχα στο προηγούμενο pc μου.

Ομως, δεν συμφωνώ στο ότι είναι απαραίτητο να αλλάξεις τροφοδοτικό επειδή έρχεται νέα γενιά adapters για τις κάρτες γραφικών.

Τα περισσότερα ποιοτικά τροφοδοτικά σήμερα, είναι semi modular ή και full modular.

Αυτό και μόνο από μόνο του, σου επιτρέπει να να αγοράσεις το καλώδιο που αντιστοιχεί στους ακροδέκτες του τροφοδοτικού σου

και του νέου δωδεκάπινου ακροδέκτη για την κάρτα γραφικών, ώστε να κάνεις την δουλειά σου μια χαρά.

Είδη έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν αυτά τα ανταλλακτικά καλώδια στο εξωτερικό. Κάποιο μέλος εδώ έχει ποστάρει και φοτο.

Η τρικλοποδιά, και ο εκβιασμός για αγορά νέου τροφοδοτικού, ως συνήθως, βρίσκεται στα ελληνικά καταστήματα.

Αρνούνται να φέρουν τέτοια ανταλλακτικά, είτε αυτό αφορά parts για pc cases, είτε cable parts τροφοδοτικών.

Το εμπορικό συμφέρον τους, είναι να πας σε καινούργιο τροφοδοτικό.

Μόνο αν επικοινωνήσεις κατευθείαν με την εταιρεία που παράγει το τροφοδοτικό έχεις κάποια ελπίδα.

Προσωπικά, Από τις μεγάλες και επώνυμες εταιρίες, όπως corsair coolermaster και άλλες,

περιμένω να δώ το support που είχαν κάνει με τα cpu cooler και τα brackets socket am4.     

Δημοσ.
Στις 30/8/2020 στις 5:24 ΜΜ, BlueAverage είπε

φίλε μου θα συμφωνήσω μαζί σου όσον αφορά τα ποιοτικά τροφοδοτικά. Φοράω το ax 1000i, που είχα στο προηγούμενο pc μου.

Ομως, δεν συμφωνώ στο ότι είναι απαραίτητο να αλλάξεις τροφοδοτικό επειδή έρχεται νέα γενιά adapters για τις κάρτες γραφικών.

Τα περισσότερα ποιοτικά τροφοδοτικά σήμερα, είναι semi modular ή και full modular.

Αυτό και μόνο από μόνο του, σου επιτρέπει να να αγοράσεις το καλώδιο που αντιστοιχεί στους ακροδέκτες του τροφοδοτικού σου

και του νέου δωδεκάπινου ακροδέκτη για την κάρτα γραφικών, ώστε να κάνεις την δουλειά σου μια χαρά.

Είδη έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν αυτά τα ανταλλακτικά καλώδια στο εξωτερικό. Κάποιο μέλος εδώ έχει ποστάρει και φοτο.

Η τρικλοποδιά, και ο εκβιασμός για αγορά νέου τροφοδοτικού, ως συνήθως, βρίσκεται στα ελληνικά καταστήματα.

Αρνούνται να φέρουν τέτοια ανταλλακτικά, είτε αυτό αφορά parts για pc cases, είτε cable parts τροφοδοτικών.

Το εμπορικό συμφέρον τους, είναι να πας σε καινούργιο τροφοδοτικό.

Μόνο αν επικοινωνήσεις κατευθείαν με την εταιρεία που παράγει το τροφοδοτικό έχεις κάποια ελπίδα.

Προσωπικά, Από τις μεγάλες και επώνυμες εταιρίες, όπως corsair coolermaster και άλλες,

περιμένω να δώ το support που είχαν κάνει με τα cpu cooler και τα brackets socket am4.     

Μα δεν ειπα οτι ειναι απαραιτητο να αλλαξει κανεις. Δες το βιντεο που παρεθεσα πιο πανω, θα βγουν τροφοδοτικα που δεν αλλαζουν μονο τα pins αλλα και τα εσωτερικα rails με αποτελεσμα μιση καταναλωση σε idle, σαφως δεν θα αλλαξουν οι εταιριες τις σειρες τους σε μια νυχτα, απλα εννοουσα οτι ειχαμε καιρο να δουμε αλλαγες στον τομεα αυτο.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Neo106 είπε

Μα δεν ειπα οτι ειναι απαραιτητο να αλλαξει κανεις. Δες το βιντεο που παρεθεσα πιο πανω, θα βγουν τροφοδοτικα που δεν αλλαζουν μονο τα pins αλλα και τα εσωτερικα rails με αποτελεσμα μιση καταναλωση σε idle, σαφως δεν θα αλλαξουν οι εταιριες τις σειρες τους σε μια νυχτα, απλα εννοουσα οτι ειχαμε καιρο να δουμε αλλαγες στον τομεα αυτο.

Πόσο σημαντική πρόοδος είναι η κατανάλωση σε idle? Ανοίγεις το pc και ξεκινάς την όποια δουλειά σου, working gaming browsing. Εκτός και αν κάποιος ανάβει το pc και μένει σκαλωμένος να κοιτάει την επιφάνεια εργασίας. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...