papageord Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπερα στην παρεα, και ελπιζω να ποσταρω στην σωστη κατηγορια. Συνηθως τα κινητα μου τα αγοραζω μεσω των αγγελιων του ινσομνια, αλλα αυτη την φορα λογω του οτι το ψιλοβιαζομαι, ειπα να δοκιμασω την τυχη μου να το αγορασω καινουριο. Ειναι και μικρο το κοστος οποτε ,μικρο το κακο. Το ζητημα ειναι το εξης. Σε 2 μαγαζια (μεχρι στιγμης) για να κοψουν τιμολογιο θελουν "εγγραφα", ηλεκτρονικη παραγγελια, και γενικα μια καθυστερηση η οποια μεταφραζεται στο οτι αν θες κινητο με τιμολογιο θα σου βγαλουμε το λαδι και καλυτερα να το παρεις απο αλλου... Το ιδιο με ενα mi band 5 που αγορασα τελικα με αποδειξη... (ο πωλητης ειπε οτι δεν ειχε την δυνατοτητα να κοψει) 😕 Δεν θελω να το αγορασω με 39α (που και παλι σε αλυσιδες-σοβαρα μαγαζια ξεμπερδευεις επιτοπου, και οχι σε 20 μερες που θελουν αυτοι.) Καταστημα λιανικης με ταμιακη εχω, και αν ο πελατης θελει τιμολογιο, του κοβω χειρογραφο και τα περνάμε κανονικα. Τι φαση ? Ειλικρινα σε οτι καταστημα εχω παει απο μπογιες, μεχρι σουπερμαρκετ, σε ΟΛΑ ΒΑΣΙΚΑ, σε 2 λεπτακια εχω παρει τα πραγματα μου και ολα οκ. Με τα σκρουτζομαγαζα υπαρχει διαφορετικος νομος και δεν τον γνωριζω? Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2020 από papageord
slk200gr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 ναι βρε εκει πας για απαλαγη φπα και αυτο δεν το θελουν ,στα αλλα μαγαζια σε κοβουν αμεσος τιμολογιο αλλα με φπα,αποψη μου ,κατι που κανω και εγω ,παιρνω τιμολογιο με φπα απο τα σκρουτζομαγαζα (με φπα δεν εχουν προβλημα) τα περναω στα βιβλια και εκπιτπτω το φπα (δεν ειναι ακριβως νομιμο αλλα ουτε και παρανομο )
mphxths Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, papageord είπε Δεν θελω να το αγορασω με 39α Μπορει στα προιοντα που εμπιπτουν σε αυτην την κατηγορια να ειναι αυτοματη διαδικασια. Δεν το ξερω σιγουρα , πρεπει να ρωτησεις λογιστη. Εχει ειπωθει πολλες φορες ... ας το πουμε ακομα μια. Τα σκρουτζομαγαζα γενικως δεν θελουν να δουλευουν με τιμολογια. Γιατι καποια απο αυτα θελουν να τρωνε το ΦΠΑ. Δηλαδη υπηρξαν σκρουτζομαγαζα , που πουλουσαν λιανικη , τσεπωναν τον ΦΠΑ και οταν ηταν να τον αποδωοσυν , κλεινανε την επιχειρηση (αφμ) , ανοιγανε ξανα με νεο , και συνεχιζαν. Ισως ο νομος 39α να θεσπιστηκε για αυτον τον λογο , μιας και οι περισσοτερες πωλησεις των σκρουτζομαγαζων ειναι σε αυτα τα προιοντα. Για να αποτρεψουν τον πελατη να αγορασει με τιμολογιο δημιουργησαν δυο καταστασεις : 1. Αυτο που βιωσες και συ. Υποτιθεμενη καθυστερηση ελεγχου των εγγραφων και τα σχετικα. Σε μεγαλες αλυσιδες που ψωνισα καποτε με τιμολογιο κινητα , απλα εδινες τα εγγραφα στο ταμειο , και τελειωνες. 2. Θεσπιση παρανομης "τιμης web" , η οποια ειναι λιανικη τιμη. Ειναι μια εφευρεση τους για να δελεασουν τον αγοραστη να αγορασει με αποδειξη. Η "τιμη web" παιζει μεταξυ λιανικης τιμης και τιμης τιμολογιου , οποτε σκεφεται ο αγοραστης "τι να περιμενω 10 μερες για τον ελεγχο των εγγραφων , ας το παρω στην τιμη web με αποδειξη...καλη τιμη και αυτη"... Η τιμη web προφανως ειναι παρανομη εφευρεση μιας και ενα προιον εχει μονο δυο τιμες ... λιανικη τιμη (κοστος + κερδος + φπα ) και χοντρικη τιμη (κοστος + κερδος). Τιποτα αλλο. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2020 από mphxths 1
papageord Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 2 ώρες πριν, mphxths είπε Μπορει στα προιοντα που εμπιπτουν σε αυτην την κατηγορια να ειναι αυτοματη διαδικασια. Δεν το ξερω σιγουρα , πρεπει να ρωτησεις λογιστη. Δεν ειναι αυτοματη διαδικασια. Εντελει το αγορασα πριν λιγο απο μαγαζι στο περιστερι, που ειχα ξανακανει αγορα στο παρελθον, και υπεγραψα ενα χαρτι οτι δεν ενδιαφερομαι για 39α , και οτι δεν θα αξιωσω πιστωση στο μελλον. Αυτη η αηδια με το καθε μικρομαγαζο να κανει οτι του καπνισει , πρεπει να σταματησει καποια στιγμη. Η αγορα το τελευταιο που θελει ειναι αυτους τους εξυπνακηδες. Προσωπικα (αν και ξερω οτι δεν θα γινει τιποτα, θα ξεκινησω με αρνητικες στο σκρουτζ, google κλπ, και εννοειται mail σε αρμοδιους.
@topos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 6 ώρες πριν, papageord είπε Δεν ειναι αυτοματη διαδικασια. Εντελει το αγορασα πριν λιγο απο μαγαζι στο περιστερι, που ειχα ξανακανει αγορα στο παρελθον, και υπεγραψα ενα χαρτι οτι δεν ενδιαφερομαι για 39α , και οτι δεν θα αξιωσω πιστωση στο μελλον. Αυτη η αηδια με το καθε μικρομαγαζο να κανει οτι του καπνισει , πρεπει να σταματησει καποια στιγμη. Η αγορα το τελευταιο που θελει ειναι αυτους τους εξυπνακηδες. Προσωπικα (αν και ξερω οτι δεν θα γινει τιποτα, θα ξεκινησω με αρνητικες στο σκρουτζ, google κλπ, και εννοειται mail σε αρμοδιους. Νομιζω πως είναι υποχρεωτικό να κοπεί έτσι, δλδη του να σου κόψουν τιμολογιο με το ΦΠΑ δεν είναι "νόμιμο". Επειδή εψαχνα κ εγώ καιρό αγορά κινητού με τιμολογιο -με απαλλαγή ΦΠΑ ομως- και έστειλα αρκετά mail/εκανα τηλεφωνηματα παραθέτω καποιες πληροφορίες που ίσως φανούν χρησιμες Κατηγορίες καταστηματων-> Α)Πολλά σκρουτζομαγαζα ζητανε της παναγιας τα ματια απο χαρτουρα, επιπλεων αναφέρουν μέχρι κ μήνα για να " ελέγξουν" τα χαρτιά λογο φόρτου εργασίας(?) Β)Κάποια αλλά απλα δεν δινανε χαμηλότερη τιμή με απαλλαγή σε σχέση με λιανικη(π.χ~5 ευρώ διάφορα στα 300) Γ)Αυτά που "συνεργαζοντε" με το skroutz(π.χ "jmc" ,βάζεις κατευθείαν το προϊόν στο καλάθι), έχουν τυποποιημένη πλατφόρμα στην παραραγγελια για απαλλαγή ΦΠΑ(όμως πρεπει να μπεις στο taxinet και να ενεργοποιήσεις κάτι κωδικους, αλλιως δεν συνεχίζει η παραγγελία) Δ)E-shop.gr , απλα στέλνεις ενα mail με τα στοιχεια της επιχειρησης, σου ερχετε mail με την τιμή και πληρωνεις μέσω paybybank(όχι απλή μεταφορά σε Iban). E)Πλαίσιο , δεν μου ζητήσανε απολύτως τίποτα εκτός οτι έπρεπε να κατατεθούν τα χρήματα σε λογαριασμό με iban(νομιζω το ίδιο παιζει κ στον κωτσο) Γενικά παιζει ιντριγκα..
nicksoti Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Με την ευκαιρία να ρωτήσω κάτι σχεδόν on topic. Τί όριο υπάρχει στον αριθμό συσκευών μέσα στο έτος; ή έχει όριο το συνολικό ποσό; Επίσης με τα αξεσουάρ τι γίνεται, μπορείς να τα περιλάβεις κι αν ναι ποιά; Πχ ένα smartphone gimbal ή ένα powerbank μπορεί να κοπεί στο τιμολόγιο; Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2020 από nicksoti
anax111 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Φίλε τα περισσότερα σκρουτζομάγαζα δεν μπορούν να κόψουν τιμολόγιο χωρίς ΦΠΑ γιατί πουλάνε προϊόντα παρα-εισαγωγής και στην ουσία δεν έχουν πληρώσει τον ΦΠΑ στην εφορεία οπότε δεν μπορούν να υποβάλουν το τιμολόγιο στην εφορεία για να πάρουν πίσω το ΦΠΑ ενός προϊόντος που δεν πλήρωσαν και δεν το εισήγαγαν απευθείας από την χώρα προέλευσης. Είναι νόμιμο αυτό που κάνουν καθώς το εισαγάγουν από χώρες εντός Ε.Ε. αλλά όχι απόλυτα. Υπάρχει κενό στην νομοθεσία της Ε.Ε. για την συγκεκριμένη περίπτωση. Για αυτό και η εφορεία δεν ασχολείται παρεκτός και εάν μπορέσει να τεκμηριώσει και άλλες παραβάσεις. Εάν προσέξεις τις τιμές στα σκρουτζομάγαζα είναι στην ουσία οι τιμές στις μεγάλες αλυσίδες λιανικής χωρίς ΦΠΑ ή με μειωμένο το ΦΠΑ. Οπότε δεν μπορείς να κερδίσεις το ΦΠΑ από σκρουτζομάγαζα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα