Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά , λόγω ότι ακούω διάφορα για τη Κύπρο, από γνωστούς, θέλω να μου δώσετε πληροφορίες

Τι θετικά και αρνητικά έχει η ΄Κύπρος με το να ζει κάποιος εκεί;;;

Τι δυσκολίες έχει σαν μέρος;

Προσωπικά, ακούω ότι έχει δουλειές και καλούς μισθούς, αλλά η υγεία και τα μέσα μαζίκής μεταφοράς είναι πάρα πολύ υπολειτουργημένα

Θα εκτιμούσα να μου δίνατε πληροφορίες

Δημοσ.

Κακο χωριο τα λιγα σπιτια, μισθο καλο εχει εαν εισαι Κυπριος,  οι αλλοι που κανουν μη εξειδικευμένες δουλειές ειναι στον ιδιο κουβα!!! για εμας τους καλαμαραδες υπαρχει φθόνος!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Κακο χωριο τα λιγα σπιτια, μισθο καλο εχει εαν εισαι Κυπριος,  οι αλλοι που κανουν μη εξειδικευμένες δουλειές ειναι στον ιδιο κουβα!!! για εμας τους καλαμαραδες υπαρχει φθόνος!

Απο που τα εβγαλες αυτα? Ζουσα 1 χρονο στην κυπρο,εχω δουλειες εκει κ πηγαινοερχομαι συχνα και η Κυπρος ειναι κ αυτη μια μικρη κοινωνια, οπως θα βρεις σκαρτους εδω κ μ@λ@κες αλλο τοσο θα βρεις και εκει,σαν ποσοστο ομως εχει περισοτερο αγνους και ωραιους ανθρωπους απ οτι η Αθηνα. Παντως εγω ενιωσα σαν το σπιτι μου, εχω κανει πολυ σημαντικες γνωριμιες ,εχω δημιουργησει δυνατες φιλίες και εχω ζησει πολυ ομορφες στιγμες.

Επεξ/σία από bill_zaf
  • Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, bill_zaf είπε

Απο που τα εβγαλες αυτα? Ζουσα 1 χρονο στην κυπρο,εχω δουλειες εκει κ πηγαινοερχομαι συχνα και η Κυπρος ειναι κ αυτη μια μικρη κοινωνια, οπως θα βρεις σκαρτους εδω κ μ@λ@κες αλλο τοσο θα βρεις και εκει,σαν ποσοστο ομως εχει περισοτερο αγνους και ωραιους ανθρωπους απ οτι η Αθηνα. Παντως εγω ενιωσα σαν το σπιτι μου, εχω κανει πολυ σημαντικες γνωριμιες ,εχω δημιουργησει δυνατες φιλίες και εχω ζησει πολυ ομορφες στιγμες.

Μπραβο.....βεβαια εγω τους ξερω τους Κυπριους απο φοιτητής στην Αγγλια, όχι εχθές, όχι πριν ενα χρόνο, εχω σχέση με το νησί απο τότε που τα συνορα ηταν κλειστα και δεν περναγες στο ψευδοκρατος!!το κανω δουλειές στην Κυπρο δεν εχει καμια σχέση με το δουλεύω στην Κυπρο για Κυπριο εργοδότη!! στην Αγγλια οι Έλληνες προτιμουσαν να κανουν παρεα με Τούρκους παρα με Κυπριους......

Δημοσ.

Δουλευα στην κυπρο πριν κανω δουλειες. Εχω κ συνεταιρο κυπριο κ δεν εχω κανενα θεμα.πιστευω ειναι λαθος να βαπτιζουμε σκαρτους ολους τους κυπριους γιατι στο λονδινο γνωρισαμε 10 σκαρτους.και οι ελληνες εχουν δημιουργησει πολλα θεμματα σε αλλες χωρες,τι παει να πει,οτι ολη η ελλαδα ειναι ετσι?

Εγω ξερω αν εισαι σωστος ανθρωπος,λογικος κ με καλη προαιρεση μια χαρα δενεις παντου. Αν εισαι περιεργος,ιδιοτροπος,παρτακιας,οπου κ να πας λογο εγωισμου θα σου φαινοντε ολοι σκαρτοι. 

Μου θυμιζει το γνωμικο με την μυγα κ την μελισσα. Αν ρωτησεις την μυγα αν ειδε λουλουδια στον καμπο ,θα σου πει δεν ειδα,μονο σκατα βρηκα και αν ρωτησεις αντιστοιχα την μελισσα αν βρηκε σκατα ,θα σου πει εγω μονο λουλουδια προσεξα. Οποτε οτι ψαχνει ο καθενας

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επειδη δεν εχω πολυ χρονο σημερα (σορρυ):

ΤΑ μεσα μεταφορας ξεχνα τα: καταρχην οι κυπριοι ακομα και στη τουαλετα πανε με αυτοκινητο (οι ιδιοι το λενε δε το εβγαλα απο το κεφαλι μου) και αντι τα λεωφορεια να περναγαν τακτικα και να ειναι αδεια συμβαινει το αντιθετο:

δεν εξυπηρετουν περιοχες (συνηθως πολυ συντομες και υπαρχουν γραμμες απο το '80 χωρις να εχει αλλαξει η χαραξη!)

το κρατος αντι να επενδυσει απλως αλλαζει τα υπαρχοντα μοντελα (δηλαδη δεν αυξανεται ο αριθμος)

και ουσιαστικα σε αναγκαζει να αγορασεις οχημα.

Αν το κανεις μη φερεις απο ελλαδα (δεξια οδηγουν ) δεν αξιζει ο μπελας ασε που βρισκεις Κυπρο

ενα θεμα ειναι το νερο: ολοι με ενα εμφιαλλομενο στο χερι ή πρεπει να γεμιζεις σε ειδικα μηχανηματα το μπουκαλι/κανατα/μπιτονι

σε μερικα πραγματα ακουλουθει τους αγγλους (εργασιακα για παραδειγμα και μοντελο δημοσιου με λιγη χαρτουρα) και αλλα Ελλαδα (διαρθρωση σε εταιριες και δημοσιο, ωραρια)

εχει πολυ υγρασια και σχεδον ποτε χειμωνα

στο θεμα υγειας μπαχαλο (καλα στα λενε) κυριως με ιδιωτικο νοσοκομειο θα βρεις προκοπη

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

επειδη δεν εχω πολυ χρονο σημερα (σορρυ):

ΤΑ μεσα μεταφορας ξεχνα τα: καταρχην οι κυπριοι ακομα και στη τουαλετα πανε με αυτοκινητο (οι ιδιοι το λενε δε το εβγαλα απο το κεφαλι μου) και αντι τα λεωφορεια να περναγαν τακτικα και να ειναι αδεια συμβαινει το αντιθετο:

δεν εξυπηρετουν περιοχες (συνηθως πολυ συντομες και υπαρχουν γραμμες απο το '80 χωρις να εχει αλλαξει η χαραξη!)

το κρατος αντι να επενδυσει απλως αλλαζει τα υπαρχοντα μοντελα (δηλαδη δεν αυξανεται ο αριθμος)

και ουσιαστικα σε αναγκαζει να αγορασεις οχημα.

Αν το κανεις μη φερεις απο ελλαδα (δεξια οδηγουν ) δεν αξιζει ο μπελας ασε που βρισκεις Κυπρο

ενα θεμα ειναι το νερο: ολοι με ενα εμφιαλλομενο στο χερι ή πρεπει να γεμιζεις σε ειδικα μηχανηματα το μπουκαλι/κανατα/μπιτονι

σε μερικα πραγματα ακουλουθει τους αγγλους (εργασιακα για παραδειγμα και μοντελο δημοσιου με λιγη χαρτουρα) και αλλα Ελλαδα (διαρθρωση σε εταιριες και δημοσιο, ωραρια)

εχει πολυ υγρασια και σχεδον ποτε χειμωνα

στο θεμα υγειας μπαχαλο (καλα στα λενε) κυριως με ιδιωτικο νοσοκομειο θα βρεις προκοπη

Ειναι ακριβως οπως τα λες!

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Υπαρχει μισος για τους Ελληνες, κυριως απο μεγαλυτερες γενιες (50+). Το αναφερα και στο αλλο θεμα αλλα σβυστηκε απο καποιον, η δικια μου ειναι απο Κυπρο, μενει Κυπρο και οι δικοι της Δεν θελουν Ελληνα.

2) Οπως αναφερθηκε μεσα μεταφορας εχουν τραγικα, τρενο δεν υπαρχει, μετρημενα στο χερι λεωφορεια, μονο ταξι με λιγα λογια.

3) Οι καλοι μισθοι ειναι ενας μυθος, πλεον εστω. Ακομα και Κυπριοι αν βγαζουν 1000-1200ε τον μηνα τα θεωρουν καλα.

4) Η ζωη σχετικα ειναι ακριβη, σκεψου απλα πως εδω τρως μια χοιρινη μπριζολα σε μαγαζι με 8-9ε και εκει θελεις 13-14ε. Αναλογα πολλα πραγματα στα σουπερ μαρκετ ειναι πιο ακριβα, οσο αφορα στα φαρμακεια και αλλα οπως κολονιες η ρουχα η διαφορες ειναι παλι μεγαλες (δεν ειναι τυχαιο που πολλοι Κυπριοι ερχονται Ελλαδα για ψωνια).

5) Στο θεμα υγειας δεν εχω ακουσει κατι κακο περα απο το οτι ολοι εκει μπαινοβγαινουν στα νοσοκομεια με το παραμικρο (κυριολεκτικα με το παραμικρο).

6) Φορολογικος παραδεισος για εταιρειες αφου τοσο οι Ρωσσοι οσο και δικοι μας εχουν μαμηθει να ανοιγουν εικονικες για να γλυτωσουν φραγκα.

Επεξ/σία από Salvation81
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...