Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα στην ομάδα! Οπως αρκετοι, ετσι κι εγω ψαχνομαι για αγορα ηλεκτρικου ποδηλατου αυτη την περιοδο. Δεν εχω ιδεα απο ποιοτικές μαρκες. Θα προτιμουσα ενα σπαστο, αλλα τα περισσοτερα απο αυτα δεν εχουν σχαρα πισω. Θα τη χρειαστω για παιδικο καθισμα. Ολα τα υπολοιπα τα πιο συμβατικα εχουν σχαρα. Ποια brands κυκλοφορουν περισσοτερο; Ενα ποσο γυρω στα 1000 ευρω. Ευχαριστω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτά που δεν έχουν σχάρα είναι γιατί το μπράτσο του πίσω τροχού είναι πολύ χαμηλό, οπότε δεν έχει την απαραίτητη απόσταση από τον ίδιο το τροχό. 

Επίσης επειδή είχα σπαστό ποδήλατο με 17" ρόδες, να ξέρεις ότι νιώθεις περισσότερο τους κραδασμούς σε μικρό τροχό, τόσο ο οδηγός, όσο και το βρέφος που θα πάρεις μαζί σου. Στο λέω γιατί θες σπαστό, και συνήθως αυτά πάνε μέχρι 20".

Επίσης να ξέρεις δεν είναι για ανηφόρες μεγάλες. 

Παίζει και το θέμα φόρτισης, αν θες να φορτίζει με εξωτερικό φορτιστή ή και με πετάλι. 

Πάντως να ξέρεις πλέον, οποιοδήποτε ποδήλατο, μπορείς να βρεις μοτέρακια μικρά από banggood εάν δεν έχει κάπου στην Ελλάδα διαθέσιμο, και να το κουμπώσεις σε οποιαδήποτε ποδήλατο.

Απλα θέλει λίγο ψάξιμο το θέμα διότι υπάρχουν αρκετά μοντέλα με διάφορες ιδιαιτερότητες, τόσο στο σκελετό όσο στις ταχύτητες. 

Στο ποιο να πάρεις, μιας και έψαξα λίγο, βρήκα αυτό. Η μπαταρία είναι στη μέση του σκελετού, οπότε δε θα ψηθεί σε καμία περίπτωση το ποπουδακη του παιδιού, που μπορεί να συμβεί αν είναι κάτω απτη σχάρα η μπαταρία. 

https://www.skroutz.gr/s/22777244/EMW-City-28.html

Καλού κακού πάντα μιλάς και με το κατάστημα, για διευκρινήσεις και απορίες. Ελπίζω να βοήθησα 

Επεξ/σία από handsomegamer
Δημοσ.

Τελευταία έχω δει πολλά reviews για το van moof s3, στα οποία όλοι λένε τα καλύτερα! Φτιάχνεται Ολλανδία αλλά, δεν ξέρω αν το φέρνει κάποιος Ελλάδα, η τιμή του έξω είναι 2k €, και η μπαταρία δεν είναι αποσπώμενη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/8/2020 στις 10:32 ΠΜ, geohatz21 είπε

Καλημερα στην ομάδα! Οπως αρκετοι, ετσι κι εγω ψαχνομαι για αγορα ηλεκτρικου ποδηλατου αυτη την περιοδο. Δεν εχω ιδεα απο ποιοτικές μαρκες. Θα προτιμουσα ενα σπαστο, αλλα τα περισσοτερα απο αυτα δεν εχουν σχαρα πισω. Θα τη χρειαστω για παιδικο καθισμα. Ολα τα υπολοιπα τα πιο συμβατικα εχουν σχαρα. Ποια brands κυκλοφορουν περισσοτερο; Ενα ποσο γυρω στα 1000 ευρω. Ευχαριστω. 

Επειδή πολύς κόσμος ψάχνει αυτήν την εποχή...

Το 2017, έχοντας ένα επώνυμο ποδήλατο, τύπου κρούιζερ (αυτά που οδηγείς με το κορμί όρθιο και τα χέρια απλωμένα ανοιχτά)  σκέφτηκα να το ηλεκτρικοποιήσω. Έψαξα στην ελληνική αγορά και βρήκα έναν πτυχιούχο ηλεκτρολόγο μηχανικό του ΕΜΠ που εφάρμοζε στο ποδήλατο ένα κινέζικο κιτ ηλεκτρικοποίησής του  (με χειρόγκαζο) - και στο παρέδιδε ηλεκτρικοποιημένο και με μια βαριά τσάντα (7-8 κιλά βάρος) στη μέση να κρέμεται (η μπαταρία.). "Καταστροφή!" Μόλις γκάζωνα, από το απότομο τράβηγμα, ο πίσω τροχός αντιδρούσε στο τράβηγμα της αλυσίδας και έφευγε από τα αριστερά ζύγια του (αριστερή βίδα συγκράτησής του στο σκελετό)  και ο τροχός κολλούσε!  Έτσι, μόνο παίρνοντάς το στην πλάτη, το γύριζα σπίτι. Κι ήταν βαρύ το άτιμο... 30 κιλά με μπαταρίες κλπ.

Πριν λίγες μέρες αγόρασα το ίδιο σχεδόν μοντέλο ποδηλάτου, ηλεκτρικοποιημένο εργοστασιακά - με μοτέρ b_sch, εγκατεστημένο-δεμένο από την ίδια την κατασκευάστρια εταιρεία!  ΑΠΟΛΑΥΣΗ. Η ηλεκτρικοποίηση σε αυτό δεν έχει χειρόγκαζο αλλά έχει "ηλεκτρική υποβοήθηση". 

Πρώτα συμπεράσματα:

Να είναι επιφυλακτικοί, όσοι σκέφτονται ή βρίσκουν κιτ ηλεκτρικοποίησης υπάρχοντος ποδηλάτου. Πολύ πιθανά να συναντήσουν πολλά κατοπινά προβλήματα. Το ηλεκτρικό μοτέρ, η τοποθέτηση να έχει γίνει εργοστασιακά κι όχι από "κατοπινό μάστορα"!

Ευνόητο ότι όσο πιο ακριβό ηλεκτρικό ποδήλατο, τόσο πιο αξιόπιστο - πιο λειτουργικό - πιο άνετο.

Άλλο το "μηχανάκι" 49,5 cc κι άλλο το ποδήλατο. Ποδήλατο σημαίνει πετάλι και πεταλιά!

ΥΓ. Όσον αφορά το "παιδικό κάθισμα", ας λάβει υπόψη του ο ενδιαφερόμενος, ότι το ποδήλατο είναι στην πιο αδύναμη θέση στο δρόμο. Με την ηλεκτρικοποίηση κάτι κερδίζει... αλλά και το ηλεκτρικό ποδήλατο παραμένει  σε αδύναμη θέση στο δρόμο.

Επεξ/σία από testit
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...