giorgoskouro Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, BonnBoon είπε Βέβαια είναι ένα ρίσκο και γίνεται μέτοχος το κράτος στην ιδιοκτησία του από την στιγμή που πληρώνει ο ιδιοκτήτης ΕΝΦΙΑ και 15% του ετήσιο μισθώματος! Ξέρω πολλούς ανθρώπους που τα έχουν άδεια από το να ενοικιάσεων καθώς ανεβαίνει το εισόδημα τους Αν τα έχεις άδεια τα σπίτια το εισόδημα δεν ανεβαίνει αλλά κατεβαίνει. Παρολα αυτά και εγώ γνωρίζω άτομα που παλια τα εκμισθωναν και τώρα τα κρατάνε κλειστά και δεν θέλουν να τα δώσουν, πληρώνουν κοινόχρηστα και άλλες υποχρεώσεις από τα εισοδηματα τους.
3DJIN Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 ολα αυτα απο παραπονιαριδες που αμα βρεθουν στην αγγλια θα συγκατοικουν με 5 ατομα απο καθε φυλη της βαβελ και θα πληρωνουν 900 στερλινες το μηνα χωρις να ανοιξει μυτη... 3 1
BonnBoon Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, giorgoskouro είπε Αν τα έχεις άδεια τα σπίτια το εισόδημα δεν ανεβαίνει αλλά κατεβαίνει. Παρολα αυτά και εγώ γνωρίζω άτομα που παλια τα εκμισθωναν και τώρα τα κρατάνε κλειστά και δεν θέλουν να τα δώσουν, πληρώνουν κοινόχρηστα και άλλες υποχρεώσεις από τα εισοδηματα τους. Εννοούσα πως εάν το μίσθωναν θα ανέβαζε περισσότερο το φορολογητέο εισόδημα 10 λεπτά πριν, BonnBoon είπε Πολλή απλά όταν ο ιδιοκτήτης ξέρει ότι θα πληρώνετε με κονδύλια από την ΕΕ θα το αυξήση καθώς θα είναι πολλοί οι οποίοι δεν θα βάλουν λαθρομετανάστες και πρόσφυγες στις ιδιοκτησίες τους. Ωστόσο υπάρχει και η άλλη εκδοχή να το ενοικιάσει σε τιμή ξεφτίλα καθώς θα είναι ερειπιο, δεν θα ενδιαφέρεστε/δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να το συντηρήσει και θα το δώσει ώστε να πέρνει έστω 100€. Καθώς πολλοί από εμάς δεν θα το μίσθωναν. Επίσης στην Ελλάδα του 2020 πολλοί "ανοιχτομυαλοι" στα λόγια μόλις ενοικιάσει ένας άνθρωπος (ομοφυλόφιλος, ανθρώπος που έκανε επαναπροσδιορισμό φύλου...) και τον ανακαλύψουν τον πετάνε σαν σκουπίδι και μετά έχουν το θράσος να λένε ότι ο κόσμος δεν ενοικιάζει ενώ οι ίδιοι το προκαλούν! Αυτό με εξοργίζει περισσότερο από όλα και δεν μπορώ να δικαιολογήσω ούτε την κάθε Μαρίτσα ετών 90! Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2020 από BonnBoon
Dannie Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, giorgoskouro είπε Πως θα επηρεάσει ο μετανάστης που παίρνει τρεις και εξήντα τα ενοίκια; Μαλλον δεν ειδες την παρενθεση (ΜΚΟ).Πληρωνουν τα παντα και ρευμα και νερο(Γιαυτο μερικοι πολιτικοι αγορασαν δεκαδες σπιτια στο κεντρο και τα εδωσαν σε ΜΚΟ).Δηλαδη ο ιδιοκτητης δεν εχει το αγχος αν ο αλλοδαπος θα του πληρωσει το ενοικιο(η θα του αφησει φεσι στα κοινοχρηστα κ.τ.λ).Ειναι πολλα τα λεφτα που δινει η ΕΕ για να κρατα τους μεταναστες εδω η εκαστοτε κυβερνηση και να το βουλωνει.Επισης Μπαγκλαντες πακισταν κ.τ.λ νοικιαζουν ενα σπιτι με ακριβο ενοικιο αλλα δεν τους νοιαζει γιατι μενουν πολλοι μαζι.(οταν ο αλλος εχει διαμερισμα του 60 η 70 μη ανακαινισμενο δεν τον ενδιαφερει. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2020 από Dannie 2
BonnBoon Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 4 λεπτά πριν, Dannie είπε Μαλλον δεν ειδες την παρενθεση (ΜΚΟ).Πληρωνουν τα παντα και ρευμα και νερο(Γιαυτο μερικοι πολιτικοι αγορασαν δεκαδες σπιτια στο κεντρο και τα εδωσαν σε ΜΚΟ).Δηλαδη ο ιδιοκτητης δεν εχει το αγχος αν ο αλλοδαπος θα του πληρωσει το ενοικιο(η θα του αφησει φεσι στα κοινοχρηστα κ.τ.λ).Ειναι πολλα τα λεφτα που δινει η ΕΕ για να κρατα τους μεταναστες εδω η εκαστοτε κυβερνηση και να το βουλωνει.Επισης Μπαγκλαντες πακισταν κ.τ.λ νοικιαζουν ενα σπιτι με ακριβο ενοικιο αλλα δεν τους νοιαζει γιατι μενουν πολλοι μαζι.(οταν ο αλλος εχει διαμερισμα του 60 η 70 μη ανακαινισμενο δεν τον ενδιαφερει. Όπως ακριβώς τα λέει είναι!
DrFreeman Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 36 minutes ago, Dannie said: Οι χιλιαδεςςςςς μεταναστες(ΜΚΟ) επηρεασαν τις τιμες πιο πολυ απο οτι το airbnb.Ποτε στην ζωη μου δεν ειδα στην Αθηνα τοσους μεταναστες οσους φετος. Αν ήταν απλώς μετανάστες (οικονομικοί) θα είχαν ισορροπήσει τα πράγματα. Το πρόβλημα είναι πως επιδοτούνται αδρά για την μετανάστευση αυτή από τις ΜΚΟ και τα έξοδα (π.χ. ενοικίασης) υπερκαλύπτονται από τα προγράμματα στέγασης αυτών των shady οργανισμών, δημιουργώντας πιέσεις προς τα πάνω στην κτηματαγορά. 4
Dannie Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 5 λεπτά πριν, DrFreeman είπε Αν ήταν απλώς μετανάστες (οικονομικοί) θα είχαν ισορροπήσει τα πράγματα. Το πρόβλημα είναι πως επιδοτούνται αδρά για την μετανάστευση αυτή από τις ΜΚΟ και τα έξοδα (π.χ. ενοικίασης) υπερκαλύπτονται από τα προγράμματα στέγασης αυτών των shady οργανισμών, δημιουργώντας πιέσεις προς τα πάνω στην κτηματαγορά. Φυσικα και αυτο θα φανει με την οικονομικη κριση που ερχεται που η αναλογη του 2008 εκανε πολλους μεταναστες να φυγουν και τα ενοικια να πεσουν(οπως και τις τιμες ακινητων).Τωρα δεν θα φυγει κανεις απο αυτους μαλλον θα ερθουν και αλλοι.
magicnumbers Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 5 ώρες πριν, kage είπε Δεν ήταν ότι ξαφνικά τους έβαλαν ενφια κ έξτρα φορους αλλά τους γα***ν το πρόγραμμα συνταξιοδότησης τους π.χ. 50% απ' ότι είχαν υπολογίσει.. Επειδη ο αλλος δουλευε σε κατι ΔΕΗδες κ κατι τραπεζες κ εφτασε κατι σκανδαλωδεις συνταξεις 1800-2300 ευρω κ ειχαν μαθει οι οικογενειες κ τα εγγονια να παιζουνε πρεφα 5-6 ατομα απο πισω αντι να δουλευουν,θα πληρωσει τα σπασμενα τωρα αυτος που ψαχνει για μια τρυπα? Τι να την κανει ο μπαρμπας 2χιλιαρικα συνταξη, κ παραλληλα να κραταει το ΙΚΑ 100ευρω το μηνα στα 700 ακαθαριστα παμε καλα?Να παμε το νοικι 600ε τη γκαρσονιερα να βγουνε οι φτωχοι αν ειναι μωρε μωρε. 4 ώρες πριν, gthe είπε Αυτό που δεν καταλαβαίνει όλος ο κοσμος είναι ότι η αγορα ενοικίων ή αλλιώς η αγορά real estate διαμορφώνεται πάντα από την προσφορά και την ζήτηση. Υπάρχει μεγαλη ζήτηση και μικρή προσφορά αυτή τη στιγμή, οι τιμές ανεβαίνουν. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες πόλεις ανα τον πλανήτη, δεν συμβαίνει μόνο στην Αθήνα. Σε ποια πρωτεύουσα της Ευρώπης μπορείς να νοικιάσεις σπίτι με βασικό μισθό ... σε ελάχιστες ως καμία! Είναι δικαιο ή άδικο; Σωστό ή όχι οι ιδιοκτήτες να αξιώνουν τόσο μεγάλα ενοίκια; Η απάντηση εμπεριέχει και κοινωνικοπολιτική τοποθέτηση, επομένως ο καθένας θα δώσει την δική του. Είναι σίγουρα όμως (δυστυχώς για μένα) ρεαλιστική πραγματικότητα. και το κάνουν γιατί απλά υπάρχει τελικά κοινό που θα τα δώσει τα χρήματα. Η Ευρωπαική λύση σε αυτό το πρόβλημα πάντως δεν ειναι η κρατική παρέμβαση στις τιμές ή γενικά η γκρίνια για τις τιμές, αλλά είναι η συγκατοίκηση που μοιράζει τα έξοδα στα 2 ή 3. Αυτα με τη ζητηση κ την προσφορα μου θυμιζουν κατι πουχε πει ενας,α ναι "αν θες να πεις ψεμματα πεστο με στατιστικες".Τι παει να πει ζητηση κ προσφορα.Αισχροκερδια λεγεται οταν υπερεκτιμας η σκοπιμα προσφερεις κατι εναντι ακριβου αντιτιμου.Ειτε αυτο ειναι μπουκαλακι νερο σε καραβι,ειτε σπιτι που αντικειμενικα δε θαμενες μεσα γιαυτο κ το νοικιαζεις αλλα παρολα αυτα θες να βγαλεις κ μεροκαματο. Οσον αφορα το κοινο που θα δωσει τα χρηματα πολυ αμφιβαλλω,εξου κ οι τοσες αγγελιες. 4 ώρες πριν, polaki είπε Η παγκοσμιοποίηση έχει και τα κακά της, όπως και η ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπινου δυναμικού εντός ΕΕ. Στην Αθήνα τα ενοίκια θεωρώ ότι είναι πολύ λογικά και θα ακριβύνουν κι άλλο. Προσοχή, δεν λέω ότι είναι φθηνά, πανάκριβα είναι, αλλά πανάκριβα για ποιόν? Για τον ντόπιο Έλληνα με το μισθό που έχουμε. Αντικειμενικά όμως, σε ποιά άλλη ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ όπως είπες θα βρει παραλίες στα 20 λεπτά απ'το οποιοδήποτε σημείο μένει? Όταν λοιπόν ο καθένας έρχεται εδώ είτε νόμιμα είτε παράνομα, όταν πριν 30 χρόνια δεν άκουγες ούτε μία λέξη σε άλλη γλώσσα στο κέντρο, τί περιμένουμε? Ας ρίξουν ολοι και μια ματιά στο κόστος ενοικίων του εξωτερικού και μετά ξαναμιλάμε αν τα 2000 μισθός του Λονδίνου φτάνουν για ζήτω ή όχι.. Στραγαλια είναι, όχι μισθός. Και δεν έχουν και τη θαλασσίτσα στο 20λεπτο... Εσυ αν δεν εχεις να φας πας στη θαλασσα?Γιατι με νοικι μ.ο.450 ευρω σε χωρα με βασικο 600 δε ξερω τι λογικο μπορει να εχει ολο αυτο. Κ οπως ειπα παραπανω,εστω αυτος με τα 600 ειναι βρωμιαρης τεμπελης μωρε κ ουστ.Ο αλλος -δε ξερω ποιος τελικα- που θαχει να δωσει 500 κ 700 για νοικι κ αλλα τοσα για φαι κ διασκεδαση κ αλλα 200 για βενζινες κ γουστα κ θα καθαριζει 1800 σταθερα ποιος ειναι κ γιατι να τα σκαει για νοικι κ να μη βαλει ενα δανειο?Η να μην εχει ηδη δανειο? 3 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Ελα τώρα, δηλαδη αν δεν έγραφαν στις αγγελίες ότι το ακίνητο είναι ανακαινισμενο δεν θα είχες πρόβλημα; Μάλλον το πρόβλημα σου είναι ότι ψάχνεις να πληρώσεις για κάτι που αξίζει παραπάνω με λιγότερα χρήματα, γιατί αν θέλεις το ακίνητο να είναι ανακαινισμενο θα πληρώσεις 500 ευρώ και όχι 300, δεν θα στα χαρίσει ο άλλος τα χρήματα που έδωσε. Οσο για τα υπόλοιπα, δεν ξέρω τι εννοείς ως παντζούρια της Σαπουντζακη, αν θεωρείς ότι σπιτι με παλαιά παντζούρια και χωρίς γείωση είναι ερείπιο, καλύτερα να αναθεωρησεις τις λέξεις σου, γιατί μάλλον δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει ένα κτίσμα να είναι ερείπιο, η μαλλον ξέρεις καλά τι είναι αλλά το κάνεις από εκνευρισμό αυτό επειδή δεν μπορείς να έχεις αυτό που θέλεις με λιγότερα χρήματα και για αυτό θεωρείς ότι ευθύνονται μόνο οι ιδιοκτήτες και κανεις άλλος. Λες ότι τα χρηματα σου θελεις να έχουν αντίκρισμα, και εγώ μαζί σου, οι φόροι που πληρώνεις έχουν αντίκρισμα; Τα χρήματα που δίνεις για ΔΕΚΟ και κινητό έχουν αντίκρισμα η είναι υπερτιμολογημενα; Τα καθημερινά έξοδα και τα προϊόντα super market έχουν αντίκρισμα; Ο καφές που θα πληρώσεις 3 και 4 ευρώ έχει; Αν ρωτήσεις εμένα θα σου πω πως σε ελάχιστα πράγματα υπάρχει αντίκρισμα, οτιδήποτε πληρώνουμε το θεωρώ πολύ περισσότερο από αυτό που θα έπρεπε να είναι με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες μου και γενικά για την οικονομική κατάσταση του μέσου πολίτη, αλλά αυτό είναι δική μου άποψη, δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να προσαρμόσει τιμές προϊόντων αγαθών και υπηρεσιών με βάση τα δικά μου και τα δικά σου δεδομένα, ο καθένας έχει τους λόγους του, σωστοί η λάθος, σοβαροί η ηλιθιοι λόγοι για την διαμόρφωση μιας τιμής σε κάτι. Το ίδιο ισχύει λοιπόν και στα ακίνητα. Όσο για τα υπόλοιπα που απαντήθηκαν στα post μου δεν θα τα σχολιάσω γιατί δεν έχω όρεξη για ανούσιες κόντρες από τα φόρουμ. Απλά στην Ελλάδα ο πλούσιος πρέπει να.φτωχυνει και να μην βγάζει κιχ γιατί είναι θρασυς, ο μεγάλος πρέπει να μικρύνει, γιατί έτσι μας αρέσει. Τι αξιζει παραπανω σοβαρολογουμε τωρα?Εχεις ριξει μια ματια με φωτο να δεις τι δινουν κ τι ζητανε?Θα κανεις καινουριο συκωτι απτα γελια. Ναι ειναι ερειπιο γιατι εχει παλιες προδιαγραφες,κ κυριως εχει βγει στο νοικι γιατι δε θα εμενε ο ιδιοκτητης μεσα δε πουλιεται γιατι τοχει αφησει στη μοιρα του κ το απαξιει αλλα οχι στα λεφτα φυσικα,οποτε το προοριζει για την πλεμπαρια τους ενοικιαστες να μεινουν που ειναι υπανθρωποι εννοειται,δουλοι κ σκλαβοι κ χρωστανε τα δουλεμενα μας λεφτα τι να κανουμε τωρα. Δε θα με πειραζε ποτε να πει "Ξερεις κατι αδερφε,ειναι του 65,του 75 whatever.Εχει 5 θεματα αυτα ειναι δε προλαβαινω να το φτιαξω,δες το κ τα βρισκουμε" Οι μονες προσγειωμενες τιμες ειναι σε κατι τρωγλες στον αγιο νικολαο κ τα κατω πατησια μεσα στο γκετο κ στους μαχαιροβγαλτες.Εσυ θαμενες εκει?Οχι βεβαια.Κ το νοικιαζεις. 2 ώρες πριν, Stergios74 είπε Αυτός ο πίνακας δείχνει το ποσοστό των κατοίκων που δίνουν περισσότερο από το 40% του εισοδήματος για το σπίτι. Περισσότερα στοιχεία εδώ. Νομίζω ότι αντικατοπτρίζει την αγωνία του TS. Δε θα μπορουσα να το πω καλυτερα.Αυτο περι ακριβης κατοικιας στο εξωτερικο απτους κοσμογυρισμενους/διαβασμενους του real estate ναουμε που μας κουνανε το δαχτυλο χορτατοι πισω απο το mac. 1 ώρα πριν, efo355 είπε Δεν πας να φτιάξεις εσύ ένα σπίτι να ξοδέψεις καμία 150k και έρχομαι εγώ να στο νοικιάσω με 250 ευρω....Συνέλθετε μερικοί, οι ιδιοκτήτες δεν υπάρχουν για να κάνουν κοινωνική πολιτική. Εννοείται πως το ενοίκιο πρέπει να αφήνει ένα καλό κέρδος και όχι 150 ευρώ κέρδος δεν είναι καλό. Τα παράπονα σας περί κοινωνικής πολιτικής στο κράτος και σε αυτούς που ψηφίζατε. Αν θέλετε κοινωνική πολιτική με τα σπίτια πάμε για Κομμουνισμό, εγώ μέσα είμαι εσύ; Δεν εχω καψα να σκασω 150Κ για να βγαλω μετα μεροκαματο κ να παιζω πρεφα.Αν ταριξες καποτε κ ηλπιζες ναχουμε ακομα πασοκαρα κριμα λυπαμαι κατσε κοιμησου στο αδειο ανακαινισμενο σουπερ σπιτι κ περιμενε τον προγκιπα με τα 800ε η τη τραπεζα να το παρει πισω οποιος προλαβει πρωτος. Κ μισο λεπτο,αν ο αλλος εχει να σκαει σταθερα 600-800-900 για νοικι καθε μηνα τι σε κανει να πιστευεις οτι θα τα σκαει εσενα κ δε θα παρει μια δανειαρα ας πουμε?
DrFreeman Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 4 minutes ago, Dannie said: Φυσικα και αυτο θα φανει με την οικονομικη κριση που ερχεται που η αναλογη του 2008 εκανε πολλους μεταναστες να φυγουν και τα ενοικια να πεσουν(οπως και τις τιμες ακινητων).Τωρα δεν θα φυγει κανεις απο αυτους μαλλον θα ερθουν και αλλοι. Καλώς ή κακώς, όλα δείχνουν πως οι τιμές των ενοικίων - και κατ' επέκταση αγοράς των ακινήτων δεν πρόκειται να πέσουν. Η κρίση του Covid δεν αρκεί, ακόμη κι αν κρατήσει μήνες ακόμα. Είναι η φύση του προϊόντος τέτοια (ακίνητο) και η εξαιρετική σημασία της στέγης ως ανθρώπινης ανάγκης, που δεν θα επιτρέψει σημαντική διακύμανση τιμών - παρά μόνο προς τα πάνω, λόγω έλλειψης νέων οικοδομών και διαθεσιμότητας κατάλληλων ακινήτων.
beknick Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 ρε παιδια γιατι φευγεται απο την κουβεντα ενας ανθρωπος που περνει 650 ευρω μπορει να βρει σπιτι ή οχι; αυτο ειναι το ερωτημα. ουτε μετοχες θελουμε ουτε να γινουμε κτιματομεσητες. και μην μου πειτε αν κατανοω σφαιρικα το προβλημα γιατι κανενας δεν ασχολητε στο να κατανοησει το δικο μου. 650 ευρω και μην μου πειτε το ποσο δουλεψα ή τον αν ημουν το εξυπνος γιατι θα ειστε απλα ηληθιοι χαλαω πανω απο 8 ωρες τις μερας μου στην δουλεια και το αποτελεσμα ειναι το ιδιο 650 ευρω 4
rudigarcia222 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 15 λεπτά πριν, DrFreeman είπε Καλώς ή κακώς, όλα δείχνουν πως οι τιμές των ενοικίων - και κατ' επέκταση αγοράς των ακινήτων δεν πρόκειται να πέσουν. Η κρίση του Covid δεν αρκεί, ακόμη κι αν κρατήσει μήνες ακόμα. Είναι η φύση του προϊόντος τέτοια (ακίνητο) και η εξαιρετική σημασία της στέγης ως ανθρώπινης ανάγκης, που δεν θα επιτρέψει σημαντική διακύμανση τιμών - παρά μόνο προς τα πάνω, λόγω έλλειψης νέων οικοδομών και διαθεσιμότητας κατάλληλων ακινήτων. o συνδυασμος οτι απο την μια θα χασουν και εχουν ηδη χασει αρκετοι την δουλεια τους και θα επιστρεψουν στα πατρικα,απο την αλλη η μη εκμεταλλευση των rbnb λογω κοβιντ λιγοτερους τουριστ κτλ δεν παιζει απο χειμωνα να ριξει τις τιμες εστω ενα 50 ευρω μ.ο
m3ltd0wn Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 10 λεπτά πριν, DrFreeman είπε Καλώς ή κακώς, όλα δείχνουν πως οι τιμές των ενοικίων - και κατ' επέκταση αγοράς των ακινήτων δεν πρόκειται να πέσουν. Η κρίση του Covid δεν αρκεί, ακόμη κι αν κρατήσει μήνες ακόμα. Είναι η φύση του προϊόντος τέτοια (ακίνητο) και η εξαιρετική σημασία της στέγης ως ανθρώπινης ανάγκης, που δεν θα επιτρέψει σημαντική διακύμανση τιμών - παρά μόνο προς τα πάνω, λόγω έλλειψης νέων οικοδομών και διαθεσιμότητας κατάλληλων ακινήτων. Αυτή η δικαιολογία πως οι τιμές δεν πρόκειται να πέσουν λόγω έλλειψης οικοδομων το ακούω πολύ συχνά χρόνια τώρα. Αναρωτιέμαι, αν λόγω covid εδραιωθει η τηλεεργασια και ο Πατρινος (παράδειγμα) παει επιτέλους στο πατρικό του όπου θα εργάζεται απομακρυσμενα, δεν θα μειωθεί η ζήτηση στην Αθήνα; Ο υπάλληλος που έχει ένα εξοχικό στο Π. Ράφτη αποφασίσει να εργάζεται από εκεί γιατί έχει καλύτερη ποιότητα ζωής από το κέντρο; Αν μειωθούν οι δουλειές γιατί κάποιες επιχειρήσεις κλείσουν (μακάρι όχι) και οι εργαζόμενοι λόγω έλλειψης χρημάτων γυρίσουν στα πατρικα τους; Αν οι φοιτητές δεν έρθουν να σπουδασουν αλλά από την πόλη τους κάνουν μάθημα εξ αποστάσεως; Αν οι ξένοι επενδυτές αποφασίσουν να αγοράσουν στην Ιταλία η στην Αγγλία επειδή οι τιμές επεσαν και εκεί και παρόλο που είναι πιο ακριβά αν ξανά ανέβουν θα αποκτήσουν πολύ μεγαλύτερο κέρδος; Όλα αυτά είναι αν (και πολλά άλλα φυσικά) αλλά πριν ένα χρόνο ΑΝ λέγαμε ότι θα κυκλοφορούν όλοι με μασκες; Για την Αθήνα τουλάχιστον και η οικοδομή να μην είχε καταρρεύσει, άλλος χώρος δεν υπάρχει να χτιστεί κάτι οπότε χρόνια τώρα σε πολλές περιοχές αυτό λύθηκε από μόνο του. Είναι η ίδια κατάσταση με την κρίση ως προς αυτό αλλά με άλλες (εικονικές πιστεύω) τιμές. Υπάρχει μια θεωρία που λέει πως μετά το hype έρχεται άσχημη πτώση. Αν ξεπερασεις την πτώση η ανοδική τάση θα φτάσει περίπου στο μισό του hype αλλά σε βάθος χρόνου.
giorgoskouro Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 2 λεπτά πριν, rudigarcia222 είπε o συνδυασμος οτι απο την μια θα χασουν και εχουν ηδη χασει αρκετοι την δουλεια τους και θα επιστρεψουν στα πατρικα,απο την αλλη η μη εκμεταλλευση των rbnb λογω κοβιντ λιγοτερους τουριστ κτλ δεν παιζει απο χειμωνα να ριξει τις τιμες εστω ενα 50 ευρω μ.ο Θα δούμε από το 2021 τι θα γίνει. Τώρα αρχίζει το πανηγύρι με τις γκαρσονιέρες για φοιτητές οπότε να πέσουν οι τιμές μέχρι τέλος του έτους γιοκ. Κάποιος είπε πριν ότι θα πέσει μεγάλη φάπα στα ακίνητα..... Σε αλλο site βέβαια διαβάζω αυτό. https://www.michanikos.gr/index/articles/επικαιρότητα/πανδημία-και-airbnb-“εκτινάσσουν”-τις-τιμές-των-μικρών-διαμερισμάτων-r9450/
magicnumbers Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 5 λεπτά πριν, beknick είπε ρε παιδια γιατι φευγεται απο την κουβεντα ενας ανθρωπος που περνει 650 ευρω μπορει να βρει σπιτι ή οχι; αυτο ειναι το ερωτημα. ουτε μετοχες θελουμε ουτε να γινουμε κτιματομεσητες. και μην μου πειτε αν κατανοω σφαιρικα το προβλημα γιατι κανενας δεν ασχολητε στο να κατανοησει το δικο μου. 650 ευρω και μην μου πειτε το ποσο δουλεψα ή τον αν ημουν το εξυπνος γιατι θα ειστε απλα ηληθιοι χαλαω πανω απο 8 ωρες τις μερας μου στην δουλεια και το αποτελεσμα ειναι το ιδιο 650 ευρω Τι να σου απαντησουν ρε φιλε,ειτε εχουν σπιτια κ δε τους παιρνει ειτε ειναι κτηματομεσιτες,ειτε απλα ναχαμε να λεγαμε εξυπναδες.Δικαιολογουμε τα αδικαιολογητα με τα εεε ναι στην ευρωπη κανει τοσο,κ με το θρασος με φρασεις "στα χρωσταει?" Αν ο αλλος δε μπει στη θεση αυτη να τα φερει βολτα με αυτα τα λεφτα δε θα καταλαβει. Το διαταυτα ειναι ανεπιτρεπτο κ μεγαλο κοινωνικο προβλημα να μη μπορεις να βρεις στεγη ενω δουλευεις,κ το κρατος να μην κανει κατι γιαυτο.Ενα πλαφον ενοικιου ας πουμε με κριτηρια. 1
beknick Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 9 hours ago, BonnBoon said: Πολλή απλά όταν ο ιδιοκτήτης ξέρει ότι θα πληρώνετε με κονδύλια από την ΕΕ θα το αυξήση καθώς θα είναι πολλοί οι οποίοι δεν θα βάλουν λαθρομετανάστες και πρόσφυγες στις ιδιοκτησίες τους. το να κατηγορώ αυτούς που δουλεύω μαζί είναι εύκολο άλλα δεν ευθύνονται αυτοί που ακρίβυναν το νοίκια έχεις ακούσει για ηλεκτρονικού πλειστηριασμούς; έχεις παρατηρήσει ότι η ζήτηση δεν γεννά εργασια; (πανω από 10 χρονιά έχουν να σηκωθούν οικοδομές και χιλιάδες οικοδόμοι άνεργοι) το ζήτημα είναι τι ανάγκες υπάρχουν και πως εξυπηρετούνται δεν θα βγάλω στην σέντρα έναν άνθρωπο που έχει ένα σπίτι και θέλει να το νοικιάσει καλύτερα γιατί μάλλον είναι γείτονας μου και τραβάμε τα ίδια άλλα δεν μπορώ και το ρατσιστικό σου δηλητήριο ότι για όλα φταίνε οι άλλοι 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις