Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, magicnumbers είπε

Καλα οταν λεμε ανακαινιση ενα βαψιμο πασαλειμα εννοουν κ μια πορτα ασφαλειας του 300ευρου κ στα κοπαναει.Αν εχει κ κανα αιρκοντισιον μεσα ουυυ ξεφυγαμε.Αστο.Κ η υπολοιπη πολυκατοικια ναναι σα βομβαρδισμενη.

Δε θελουμε να ζησουμε σε παλατι,νορμαλ αντικρυσμα των χρηματων θελουμε.Αν φερεις μια βολτα στις αγγελιες θα βαλεις τα γελια με το θρασος να τα ανεβαζουν κ σε φωτογραφιες τα ερειπια.Γιατι αν μου το μοστραρεις ανακαινισμενο κ το πατζουρι ειναι της σαπουτζακης με ρολο,κ το σπιτι παιζει να μην εχει καν γειωσεις στα δωματια λογω κατασκευης,ερειπιο ειναι.

Ελα τώρα, δηλαδη αν δεν έγραφαν στις αγγελίες ότι το ακίνητο είναι ανακαινισμενο δεν θα είχες πρόβλημα; Μάλλον το πρόβλημα σου είναι ότι ψάχνεις να πληρώσεις για κάτι που αξίζει παραπάνω με λιγότερα χρήματα, γιατί αν θέλεις το ακίνητο να είναι ανακαινισμενο θα πληρώσεις 500 ευρώ και όχι 300, δεν θα στα χαρίσει ο άλλος τα χρήματα που έδωσε. Οσο για τα υπόλοιπα, δεν ξέρω τι εννοείς ως παντζούρια της Σαπουντζακη, αν θεωρείς ότι σπιτι με παλαιά παντζούρια και χωρίς γείωση είναι ερείπιο, καλύτερα να αναθεωρησεις τις λέξεις σου, γιατί μάλλον δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει ένα κτίσμα να είναι ερείπιο, η μαλλον ξέρεις καλά τι είναι αλλά το κάνεις από εκνευρισμό αυτό επειδή δεν μπορείς να έχεις αυτό που θέλεις με λιγότερα χρήματα και για αυτό θεωρείς ότι ευθύνονται μόνο οι ιδιοκτήτες και κανεις άλλος. 

Λες ότι τα χρηματα σου θελεις να έχουν αντίκρισμα, και εγώ μαζί σου, οι φόροι που πληρώνεις έχουν αντίκρισμα; Τα χρήματα που δίνεις για ΔΕΚΟ και κινητό έχουν αντίκρισμα η είναι υπερτιμολογημενα; Τα καθημερινά έξοδα και τα προϊόντα super market έχουν αντίκρισμα; Ο καφές που θα πληρώσεις 3 και 4 ευρώ έχει; Αν ρωτήσεις εμένα θα σου πω πως σε ελάχιστα πράγματα υπάρχει αντίκρισμα, οτιδήποτε πληρώνουμε το θεωρώ πολύ περισσότερο από αυτό που θα έπρεπε να είναι με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες μου και γενικά για την οικονομική κατάσταση του μέσου πολίτη, αλλά αυτό είναι δική μου άποψη, δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να προσαρμόσει τιμές προϊόντων αγαθών και υπηρεσιών με βάση τα δικά μου και τα δικά σου δεδομένα, ο καθένας έχει τους λόγους του, σωστοί η λάθος, σοβαροί η ηλιθιοι λόγοι για την διαμόρφωση μιας τιμής σε κάτι. Το ίδιο ισχύει λοιπόν και στα ακίνητα. 

Όσο για τα υπόλοιπα που απαντήθηκαν στα post μου δεν θα τα σχολιάσω γιατί δεν έχω όρεξη για ανούσιες κόντρες από τα φόρουμ. Απλά στην Ελλάδα ο πλούσιος πρέπει να.φτωχυνει και να μην βγάζει κιχ γιατί είναι θρασυς, ο μεγάλος πρέπει να μικρύνει, γιατί έτσι μας αρέσει. 

• Confused 2
  • Sad 1
  • Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Η παραοικονομία στην Ελλάδα είναι τέτοια που συντηρεί τις τιμές των ενοικίων στο θεό. Όλοι ταχα χρωστάνε, και άπειροι κυκλοφορούν με ακριβά κινητά, ρούχα, αυτοκίνητα και γενικά το lifestyle πάει και έρχεται. Σαββατοκύριακα και γιορτές όλοι οι τουριστικοί προορισμοί είναι γεμάτοι με τιμές ξενοδοχείων και Airbnb επίσης στο θεό. Οι τζιπάρες στα χιονοδρομικά πρώτη μούρη. Μια χαρά ζουνε οι περισσότεροι εδώ. Οι μη έχοντες προνόμια όμως, είναι καταδικασμένοι για τον Καιάδα.

• Thanks 2
Δημοσ.

Αυτός ο πίνακας δείχνει το ποσοστό των κατοίκων που δίνουν περισσότερο από το 40% του εισοδήματος για το σπίτι. Περισσότερα στοιχεία εδώ.

Νομίζω ότι αντικατοπτρίζει την αγωνία του TS.

48386620_7.png

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Δεν υπάρχουν και εγώ προσωπικά έχω νευριάσει με την όλη φάση. Οι μισθοί έχουν ταβάνι ανάλογα τα χρόνια εμπειρίας, δεν γίνεται να πάμε 50 για να πάμε να μείνουμε μόνοι μας έλεος. Αν είναι να φας σκατό, τουλάχιστον φάτο έξω πραγματικα, εδώ δεν αξίζει τίποτα.

• Like 2
Δημοσ.
17 hours ago, Βασίλης_29 said:

Τα σπίτια του 70 δεν είναι ερείπια, ούτε του 60 ούτε του 50, άμα είναι ανακαινισμένα είναι μια χαρά. Τώρα αν εσένα δεν σου αρέσουν, αυτό είναι άλλο θέμα, επίσης αν το ακίνητο είναι με φθορές και ζημίες οι οποίες δεν έχουν διορθωθεί, δεν θα το νοικιάσει κανένας. Μην γράφουμε οτι μας κατεβαίνει.

Όσο για τιμές, όπως τα είπες, από 350 και πάνω θα κοιτάξεις.

Νεόδμητα θα κοιτάξεις περισσότερο σε Ν. Σμύρνη που έχει αρκετά μετά το 2000, αλλά και Φάληρο κάτι θα βρεις. Πετράλωνα πολύ δύσκολο.

Οι τιμές στα ακίνητα δεν πρόκειται να πέσουν, τα έχουμε χιλιοαναλύσει σε άλλα thread που έκλεισαν.

Aκριβώς αυτό. Εμαθαν όλοι τώρα να χαρακτηρίζουν ερείπιο ότι έχει περάσει την 20ετία. Τα κτίρια του 70 και του 80 που συντηρούνται σωστά είναι άριστα.

• Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, magicnumbers είπε

Κυρ μαριε τι να ρισκαρει να νοικιασει ακριβως?Αυτη την καραμελα την ακουω απο γνωστη μεριδα κοινου που κλαιγεται ολη μερις "δεν εχουμε δεν εχουμε ειμαστε φτωχοι" κ σου εξιστορουν μετα ιστοριες χιλιαδων ευρω για χψ δοσοληψιες ακινητων κ λοιπα λαιφσταιλ.

Οι ιδιοκτητες που τα εχουν αδεια απλα ειναι αξιοι της μοιρας τους.Το ενφια κ ο φορος κ ολο το κλαμα αντι να το βαζουν απτην τσεπη τους (αρα εχουν κ τα πληρωνουν κ κλαινε) θα μπορουσαν να το νοικιαζουν για 100ε λιγοτερα κ να μενει καποιος κ να πληρωνει στην ωρα του απλα επειδη θα τα ΕΧΕΙ να τα δωσει.Το να ζητας οσα φανταζεσαι κ να στο φεσωνει ο κακος ενοικιαστης σκεφτηκαμε οτι παιζει να μη ταχει κ ολας επειδη ειναι στο οριο?

Απλα ζουν στη φουσκα της πασοκαρας ακομα που εβγαζαν μηνιατικο απο ενα νοικι κ εξυναν τα φρυδια τους επειδη ετυχε να κληρονομησουν σπιτια η κ οικοπεδα απο ποππουδες που τα δωσαν αντιπαροχη η τους τα αγορασαν οταν ηταν τσαμπα.

Αυτα τα σπιτια που νοικιαζονταν τοτε 150 κ 200 χιλιαδες δραχμες δε γινεται να νοικιαστουν τοσο σημερα.Πραγματικα παιζει να μη ξερουν την ισοτιμια ευρω δραχμης γιατι παιζει να μη δουλεψαν κ ποτε τους.Χορτασμενες αναισθητες κοιλιες που δε νιωθουν.

Κ οχι δεν ειναι πολυτελεια ενα νορμαλ σπιτι με 250,ουτε λυση να πας να μεινεις μεσα στη χλεμπαρια κ την εγκληματικοτητα σε υποβαθμισμενες περιοχες υπογειο με θεα ενα ντουβαρι κ να παθεις ψυχολογικα.Συνελθετε λιγο.

Δεν πας να φτιάξεις εσύ ένα σπίτι να ξοδέψεις καμία 150k και έρχομαι εγώ να στο νοικιάσω με 250 ευρω....Συνέλθετε μερικοί, οι ιδιοκτήτες δεν υπάρχουν για να κάνουν κοινωνική πολιτική. Εννοείται πως το ενοίκιο πρέπει να αφήνει ένα καλό κέρδος και όχι 150 ευρώ κέρδος δεν είναι καλό.

Τα παράπονα σας περί κοινωνικής πολιτικής στο κράτος και σε αυτούς που ψηφίζατε. Αν θέλετε κοινωνική πολιτική με τα σπίτια πάμε για Κομμουνισμό, εγώ μέσα είμαι εσύ;

• Like 4
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.

ολοι εσεις που λετε οτι ειναι φυσιολογικες οι τιμες ειστε σιγουρα ιδιοκτητες, ευχομαι απο σεπτεμβρη με τους νεους νομους να κρατησετε τα σπιτακια σας και να μεινετε οι ιδιοι,

μην ακουω χαζομαρες, ΜΟ μισθου στην Ελλαδα τα 589 καθαρα και εσεις ζητατε 500 κ 600 ευρω που πριν λιγα χρονια αν καποιος ζηταγε 400 ηταν ηδη παρα πολλα, ντροπη σας και μονο .

οσον αφορα το ενφια κτλπ που αναφερετε, προβλημα σας, εσεις πρεπει να το πληρωσετε οχι εγω, και σιγα το ενφια, 600 ευρω το χρονο.

• Like 3
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, balourdiskakos είπε

ολοι εσεις που λετε οτι ειναι φυσιολογικες οι τιμες ειστε σιγουρα ιδιοκτητες, ευχομαι απο σεπτεμβρη με τους νεους νομους να κρατησετε τα σπιτακια σας και να μεινετε οι ιδιοι,

μην ακουω χαζομαρες, ΜΟ μισθου στην Ελλαδα τα 589 καθαρα και εσεις ζητατε 500 κ 600 ευρω που πριν λιγα χρονια αν καποιος ζηταγε 400 ηταν ηδη παρα πολλα, ντροπη σας και μονο .

οσον αφορα το ενφια κτλπ που αναφερετε, προβλημα σας, εσεις πρεπει να το πληρωσετε οχι εγω, και σιγα το ενφια, 600 ευρω το χρονο.

Και εμείς που είμαστε ιδιοκτήτες πρόβλημα σου αν δεν έχεις να πληρώσεις τα λεφτά που ζητάμε...

• Like 5
  • Confused 1
  • Sad 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, efo355 είπε

Και εμείς που είμαστε ιδιοκτήτες πρόβλημα σου αν δεν έχεις να πληρώσεις τα λεφτά που ζητάμε...

Τοτε τα λεμε απο σεπτεμβρη, οπως εσυ ζητας τωρα υπερογκα ποσα,ετσι θα το δινεις στο πατο και δεν θα το παιρνει κανεις.

το θεμα δεν ειναι να ζητατε λεφτα, λεφτα να ζητανε προφανως αλλα αντικειμενικα βασει του βασικου μισθου της Ελλαδος.

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, balourdiskakos είπε

Πολύ σωστά ο ΕΝΦΙΑ είναι δικό μου πρόβλημα. Όπως και το γεγονός ότι εσύ δεν έχεις να πληρώσεις τα ενοίκια είναι δικό σου πρόβλημα. 

Κι όχι οι τιμές δεν είναι φυσιολογικές, οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί και το κόστος ζωης μαζί με την φορολογία πολύ ακριβά, πράγματα τα οποία μαζί με airbnb διαμόρφωσαν αυτές τις τιμες.

Περιμένουμε τι φάπα θα φάμε από Σεπτέμβρη 

• Thanks 2
  • Confused 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, giorgoskouro είπε

Πολύ σωστά ο ΕΝΦΙΑ είναι δικό μου πρόβλημα. Όπως και το γεγονός ότι εσύ δεν έχεις να πληρώσεις τα ενοίκια είναι δικό σου πρόβλημα. 

Κι όχι οι τιμές δεν είναι φυσιολογικές, οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί και το κόστος ζωης μαζί με την φορολογία πολύ ακριβά, πράγματα τα οποία μαζί με airbnb διαμόρφωσαν αυτές τις τιμες.

Περιμένουμε τι φάπα θα φάμε από Σεπτέμβρη 

φιλε, εχω σπιτι δικο μου, 3 Υ/Δ σαλονι κουζινα σε 3οροφο του, κατασκευη του 80, ανακαινισμενο , 110τμ ,  σε πολυ καλη περιοχη, Ανω πετρουπολη, δεν μπορω να πω στον ανθρωπο στο νοικιαζω 600 ευρω γιατι η εφορια και το κρατος ειναι κακοι και μου τα παιρνουν, το νοικιαζω 400 ευρω, αν το πας παραπανω εισαι στο φοβο να σε πιστολιασει ο αλλος και αντε να βρεις ακρη, καταλαβετε το , μην νοιαζεστε μονο για την παρτυ σας.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, balourdiskakos είπε

Τοτε τα λεμε απο σεπτεμβρη, οπως εσυ ζητας τωρα υπερογκα ποσα,ετσι θα το δινεις στο πατο και δεν θα το παιρνει κανεις.

το θεμα δεν ειναι να ζητατε λεφτα, λεφτα να ζητανε προφανως αλλα αντικειμενικα βασει του βασικου μισθου της Ελλαδος.

Τα παράπονα σας για τον βασικό στους εργοδότες. Στο κράτος, στις επιχειρησεις και στους παροχους με τα καρτέλ στην κινητή, στα μπουζούκια και στα σουβλακερι, αλλά ξέχασα εκεί θα τα σκάσουμε γιατί δεν γίνεται αλλιώς, μόνο οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι αυτοί που κυβερνούν τον τόπο και καταδυναστευουν τον λαό. 

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

βρε balourdiskakos με 600ε μισθο πρεπει να εισαι χαζος να πας να νοικιασεις σπιτι με 450ε

Εκει θα τα δωσεις οταν πας με την κοπελα σου ή την γυναικα σου με κανα κουτσουβελο.

3 φιλοι μου παντος νοικιαζουν σπιτια με 150-200ε αυτο τον καιρο, Γαλατσι πχ και Αχαρνων , οχι Εκαλη δυστηχως.
Μικρα σπιτια φυσικα, ο ενας ειναι υπογειο, ο αλλος 4ο. 

έτσι να βοηθήσουμε αν δεν βρίσκεις

https://www.xe.gr/property/search?System.item_type=re_residence&Transaction.price.from=100&Transaction.price.to=220&Asset.has_photos=1&Transaction.type_channel=117541&Geo.area_id_new__hierarchy=82196

Επεξ/σία από bc00l
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, balourdiskakos είπε

φιλε, εχω σπιτι δικο μου, 3 Υ/Δ σαλονι κουζινα σε 3οροφο του, κατασκευη του 80, ανακαινισμενο , 110τμ ,  σε πολυ καλη περιοχη, Ανω πετρουπολη, δεν μπορω να πω στον ανθρωπο στο νοικιαζω 600 ευρω γιατι η εφορια και το κρατος ειναι κακοι και μου τα παιρνουν, το νοικιαζω 400 ευρω, αν το πας παραπανω εισαι στο φοβο να σε πιστολιασει ο αλλος και αντε να βρεις ακρη, καταλαβετε το , μην νοιαζεστε μονο για την παρτυ σας.

Δεκτον εσύ θα το βαλεις τόσο άλλοι θα το έβαζαν πολύ παραπάνω. Δεν είναι θέμα πάρτης, αλλά δεν μπορώ να το αναλύσω περεταιρω βαρέθηκα, πιστολιασμα μπορεί να πάθεις και με τα 400. Δεν θα πεις σε κανέναν εγώ το έχω τόσο διότι επειδή κράτος και εφορία με κλέβουν, είναι γεγονός όμως ότι οι επιβαρύνσεις που υπήρξαν σε επιχειρήσεις και ακίνητα με την επιβολή κάθε λογής φόρων, πέρασαν στον τελικό καταναλωτή, είτε αυτός ειναι ενοικιαστής αγοραστής πελάτης, μετά ήρθε το airbnb και τα γνωστα, πως να το κάνουμε τώρα, δεν αλλάζουν αυτά τα πράγματα με απόψεις περί πάρτης καλοπέρασης και καπιταληστων ιδιοκτητών, ίσως μόνο με κρατική παρέμβαση που δεν πρόκειται να συμβεί. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...