magicnumbers Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Τα σπίτια του 70 δεν είναι ερείπια, ούτε του 60 ούτε του 50, άμα είναι ανακαινισμένα είναι μια χαρά. Τώρα αν εσένα δεν σου αρέσουν, αυτό είναι άλλο θέμα, επίσης αν το ακίνητο είναι με φθορές και ζημίες οι οποίες δεν έχουν διορθωθεί, δεν θα το νοικιάσει κανένας. Μην γράφουμε οτι μας κατεβαίνει. Όσο για τιμές, όπως τα είπες, από 350 και πάνω θα κοιτάξεις. Καλα οταν λεμε ανακαινιση ενα βαψιμο πασαλειμα εννοουν κ μια πορτα ασφαλειας του 300ευρου κ στα κοπαναει.Αν εχει κ κανα αιρκοντισιον μεσα ουυυ ξεφυγαμε.Αστο.Κ η υπολοιπη πολυκατοικια ναναι σα βομβαρδισμενη. Δε θελουμε να ζησουμε σε παλατι,νορμαλ αντικρυσμα των χρηματων θελουμε.Αν φερεις μια βολτα στις αγγελιες θα βαλεις τα γελια με το θρασος να τα ανεβαζουν κ σε φωτογραφιες τα ερειπια.Γιατι αν μου το μοστραρεις ανακαινισμενο κ το πατζουρι ειναι της σαπουτζακης με ρολο,κ το σπιτι παιζει να μην εχει καν γειωσεις στα δωματια λογω κατασκευης,ερειπιο ειναι. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2020 από magicnumbers 6
AntiCambeR Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 4 λεπτά πριν, Alexandros20 είπε Το παλαιό Φαληρο και η ν. Σμύρνη ειναι από τις πιο ακριβές περιοχές στην Αθήνα Και τι παραπάνω προσφέρουν απο τις άλλες περιοχές; Επειδή είναι κοντά στην παραλιακή με τις βρώμικες παραλίες και τα clubs για τους οικονομικά άνετους; Την είδαν ΒΠ αλλά δεν είναι και ούτε πρόκειται να γίνουν. 1 2
The_Judas Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 20 λεπτά πριν, Bitbit είπε Ξεφτίλα δε χαρακτήρισα κάποιον που έχει πολλά ακίνητα. μαγκιά του. Ξεφτίλας είναι αυτός που έχει πολλά ακίνητα και κλαίγεται ότι δεν έχει φάει. Και μάλιστα το κάνει μπροστά σε άλλους που μπορεί να έχουν ένα σπιτάκι ή ακόμα χειρότερα να μένουν στο ενοίκιο. Είναι τέρμα προκλητικό, φαντάζομαι το καταλαβαίνετε όλοι αυτό. Τα ίδια έκανε και γνωστός μου που ούτε αυτός ξέρει τι έχει από ακίνητα. Τα ντουβάρια δε τρώγονται μου είπε ότι του το ανέφερα και όταν του είπα να πουλήσει ένα από τα ακίνητα του παραπονιόταν ότι οι τιμές έχουνε πέσει και θα το δώσει τζάμπα οπότε δε το κάνει. Εντάξει δε μπορούμε να τα έχουμε όλα. Πρέπει να τον λυπηθούμε κιόλας; κι αυτό μια επένδυση είναι. έπαιξε και έχασε. Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν νευριάζω. Εκτός αν εσύ πιστεύεις ότι πρέπει να του δώσουμε και κανένα επίδομα για να διατηρεί τα ακίνητα του. τον όροφο σου δε τον χρειάζομαι, ευχαριστώ πάντως. έχω κι εγώ ξενοίκιαστο σπίτι και δε το νοικιάζω με τα χάλια που βλέπω αυτό ακριβώς. Καλά έκαναν και αγόρασαν 4-5 ακίνητα και μπραβο τους. Απλά είναι αστείο να γκρινιάζουν και να βγαίνουν από πάνω και επαναστάτες που απαιτούν να προστατεύσει το κράτος το ακίνητό τους και την περιουσία τους. Αυτός που έχει 4-5 σπίτια, αν έκανε καλή διαχείριση δεν θα πεινάσει ποτέ. 1
eMike Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 5 λεπτά πριν, The_Judas είπε Αυτός που έχει 4-5 σπίτια, αν έκανε καλή διαχείριση δεν θα πεινάσει ποτέ. Αυτό... και κάπου εδώ τελειώνει η συζήτηση...
KoreanW Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Προσωπικά δε με νοιάζει πώς τα καταφέρνει ο καθένας στη ζωή του, κι αυτός με τα πολλά ακίνητα, κι αυτός με τα μηδέν, αν έχει να πληρώσει το ενοίκιο ή το στεγαστικό δάνειο, αν έχει ή δεν έχει περιουσία, δυο πιάτα φαί, κανένας δε χρωστά λογαριασμό σε κανένα, είτε αν έχει πολλά ακίνητα, είτε αν βγάζει λεφτά, είτε πόσο ζητά για να παραχωρήσει μια μίσθωση, ο καθένας μπορεί και η ζωή τα φέρνει έτσι ώστε να γίνεται ένα κουμάντο όταν υπάρχει θέληση, όλοι μας είμαστε ενήλικες και υπεύθυνοι για τις επιλογές μας, χαίρομαι για ένα λόγο παραπάνω με την επιτυχία του άλλου που κόπιασε και στερήθηκε αλλά λυπάμαι το μόνο που ζητάω είναι κανένας να μη στέλνει αλλού τους δικούς του λογαριασμούς για τα κουμάντα που δε θέλει να κάνει στο όνομα που το λένε «αλληλεγγύη», είτε «πρώτη κατοικία», είτε «όλοι μαζί μπορούμε» κοκ. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2020 από KoreanW 6 1
kage Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν ήταν ότι ξαφνικά τους έβαλαν ενφια κ έξτρα φορους αλλά τους γα***ν το πρόγραμμα συνταξιοδότησης τους π.χ. 50% απ' ότι είχαν υπολογίσει.. Η αλήθεια είναι ότι τέτοια ποστ (ένα την βδομάδα?)γίνονται από μικρές ηλικίες που τώρα βγαίνουν στην αγορά εργασίας αλλά ταυτόχρονα δεν είχαν ιδέα της καθημερινής ζωής /εξοδων... Όταν μια περιοχή κοστίζει πάνω από 3κ/τ.μ. ποτέ δεν είχε πέσει το ενοίκιο/πώληση ..ναι μπορεί να βρεις κάτι φτηνό αλλά όχι μέσω ιντερνετ Στην Αγγλία υπάρχουν Guardian Scheme που θα βόλευε αρκετούς... Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2020 από kage 2
gthe Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 48 λεπτά πριν, magicnumbers είπε Απλα ζουν στη φουσκα της πασοκαρας ακομα που εβγαζαν μηνιατικο απο ενα νοικι κ εξυναν τα φρυδια τους επειδη ετυχε να κληρονομησουν σπιτια η κ οικοπεδα απο ποππουδες που τα δωσαν αντιπαροχη η τους τα αγορασαν οταν ηταν τσαμπα. Αυτα τα σπιτια που νοικιαζονταν τοτε 150 κ 200 χιλιαδες δραχμες δε γινεται να νοικιαστουν τοσο σημερα.Πραγματικα παιζει να μη ξερουν την ισοτιμια ευρω δραχμης γιατι παιζει να μη δουλεψαν κ ποτε τους.Χορτασμενες αναισθητες κοιλιες που δε νιωθουν. Κ οχι δεν ειναι πολυτελεια ενα νορμαλ σπιτι με 250,ουτε λυση να πας να μεινεις μεσα στη χλεμπαρια κ την εγκληματικοτητα σε υποβαθμισμενες περιοχες υπογειο με θεα ενα ντουβαρι κ να παθεις ψυχολογικα.Συνελθετε λιγο. Αυτό που δεν καταλαβαίνει όλος ο κοσμος είναι ότι η αγορα ενοικίων ή αλλιώς η αγορά real estate διαμορφώνεται πάντα από την προσφορά και την ζήτηση. Υπάρχει μεγαλη ζήτηση και μικρή προσφορά αυτή τη στιγμή, οι τιμές ανεβαίνουν. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες πόλεις ανα τον πλανήτη, δεν συμβαίνει μόνο στην Αθήνα. Σε ποια πρωτεύουσα της Ευρώπης μπορείς να νοικιάσεις σπίτι με βασικό μισθό ... σε ελάχιστες ως καμία! Είναι δικαιο ή άδικο; Σωστό ή όχι οι ιδιοκτήτες να αξιώνουν τόσο μεγάλα ενοίκια; Η απάντηση εμπεριέχει και κοινωνικοπολιτική τοποθέτηση, επομένως ο καθένας θα δώσει την δική του. Είναι σίγουρα όμως (δυστυχώς για μένα) ρεαλιστική πραγματικότητα. και το κάνουν γιατί απλά υπάρχει τελικά κοινό που θα τα δώσει τα χρήματα. Η Ευρωπαική λύση σε αυτό το πρόβλημα πάντως δεν ειναι η κρατική παρέμβαση στις τιμές ή γενικά η γκρίνια για τις τιμές, αλλά είναι η συγκατοίκηση που μοιράζει τα έξοδα στα 2 ή 3.
giorgoskouro Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Έχω στην κατοχή μου ένα μεγάλο ακίνητο, πολύ δύσκολα να πωληθεί η να ενοικιασθει λόγω κακής κατάστασης μεγάλης παλαιότητας και περιορισμών που έχει θέσει το κράτος στην περιοχή καθώς και ένα διαμέρισμα που το νοικιάζω, εγώ μένω στο ενοίκιο. Δεν πρόκειται ποτέ μου να πω ότι δεν έχω να φάω, ούτε μου αρέσει να κλαίγομαι, αλλά ναι τόσο εγώ όσο και οι περισσότεροι περνάμε την ίδια πίεση και άγχος, ο κεθενας τα δικά του προβλήματα και από το δικό του μετερίζι. Οταν πέθανε ο πατέρας μου και κληρονομισα εγώ ήμουν 19 ετών, λέω ότι θα σπουδάσω θα δουλέψω θα μαζέψω λεφτά για να τα φτιάξω τα ακίνητα και να τα πουλήσω σε ακριβή τιμή ή να τα νοικιάσω, αλλά λογαριαζα χωρίς τον ξενοδόχο τότε, πολλά πράγματα δεν ήμουν σε θέση να τα σκεφτώ και ίσως θα ήταν καλύτερα να αποποιηθω. Εν κατακλείδι, ένα διαμέρισμα σε καλή περιοχή που έχω το βάζω όσο πιο ψηλά γίνεται, όποιος δεν έχει και δεν του φτάνουν ας μην το ενοικιάσει, έχω να ζήσω από την δουλειά μου, και το άλλο σαραβαλο ακίνητο το έχουμε βάλει για πώληση ακριβά γιατί και οι άλλοι με παρόμοια ακίνητα τα έχουν ακριβά. Άμα πω ότι οι ενοικιαστές κακώς διαμαρτυρονται θα είμαι ψεύτης, διαμαρτυρονται και με το δίκιο τους, από την άλλη όμως, όταν τα περισσότερα ακίνητα σε μια περιοχή εχουν μια Χ τιμή το τετραγωνικό, εγώ δεν ειμαι χαζός να τα βάλω σε χαμηλότερη, θα ορίσω μια παραπλήσια τιμή ή και υψηλότερη και μετά αποφασίζω αν θα μειώσω ανάλογα την ζήτηση. 1
prmarios Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Οσοι βαζουν αγγελιες συνηθως δεν εχουν ιδιαιτερη οικονομικη αναγκη, σου συστηνω στις περιοχες που σε ενδιαφερουν ριξε ποδαροδρομο. Εγω ενοικιαζω στον 3ο διαμπερες με μεγαλο μπροστινο μπαλκονι σε παλια πολυκατοικια του 1975, 50 τμ στα 200 € απο το 2011 στο Νεο Κοσμο στα 300μ απο μετρο 1
polaki Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, gthe είπε Αυτό που δεν καταλαβαίνει όλος ο κοσμος είναι ότι η αγορα ενοικίων ή αλλιώς η αγορά real estate διαμορφώνεται πάντα από την προσφορά και την ζήτηση. Υπάρχει μεγαλη ζήτηση και μικρή προσφορά αυτή τη στιγμή, οι τιμές ανεβαίνουν. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες πόλεις ανα τον πλανήτη, δεν συμβαίνει μόνο στην Αθήνα. Σε ποια πρωτεύουσα της Ευρώπης μπορείς να νοικιάσεις σπίτι με βασικό μισθό ... σε ελάχιστες ως καμία! Η παγκοσμιοποίηση έχει και τα κακά της, όπως και η ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπινου δυναμικού εντός ΕΕ. Στην Αθήνα τα ενοίκια θεωρώ ότι είναι πολύ λογικά και θα ακριβύνουν κι άλλο. Προσοχή, δεν λέω ότι είναι φθηνά, πανάκριβα είναι, αλλά πανάκριβα για ποιόν? Για τον ντόπιο Έλληνα με το μισθό που έχουμε. Αντικειμενικά όμως, σε ποιά άλλη ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ όπως είπες θα βρει παραλίες στα 20 λεπτά απ'το οποιοδήποτε σημείο μένει? Όταν λοιπόν ο καθένας έρχεται εδώ είτε νόμιμα είτε παράνομα, όταν πριν 30 χρόνια δεν άκουγες ούτε μία λέξη σε άλλη γλώσσα στο κέντρο, τί περιμένουμε? Ας ρίξουν ολοι και μια ματιά στο κόστος ενοικίων του εξωτερικού και μετά ξαναμιλάμε αν τα 2000 μισθός του Λονδίνου φτάνουν για ζήτω ή όχι.. Στραγαλια είναι, όχι μισθός. Και δεν έχουν και τη θαλασσίτσα στο 20λεπτο... 4 λεπτά πριν, prmarios είπε Οσοι βαζουν αγγελιες συνηθως δεν εχουν ιδιαιτερη οικονομικη αναγκη, σου συστηνω στις περιοχες που σε ενδιαφερουν ριξε ποδαροδρομο. Εγω ενοικιαζω στον 3ο διαμπερες με μεγαλο μπροστινο μπαλκονι σε παλια πολυκατοικια του 1975, 50 τμ στα 200 € απο το 2011 στο Νεο Κοσμο στα 300μ απο μετρο Φίλε μου η λεξη κλειδί είναι "2011" όταν ο κόσμος αυτοκτονούσε απ'τα χρέη τους φόρους και το άγχος. Δεν υπαρχουν πλεον αυτά τα νούμερα. 50άρι Ν.Κόσμο ξεκινάς absolute minimum στα 380 και σίγουρα δεν είσαι 3ο όροφο και ξεκάθαρα δεν είσαι σε διαμπερές.. Αυτό που μένεις τώρα κοστολογείται τώρα γύρω στα 450 εύκολα. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2020 από polaki 3
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Και γω τα ιδια thread εκανα και μου κανανε lock 2 φορες χωρις να μου πουνε γιατι.. Μετακομιζω αθηνα σε λιγο και ψαχνω και εγω σπιτι με νορμαλ τιμες και νομιζω πρεπει να δωσω πανω απο 400 για κατι αξιολογο..
fuz10n Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 2 ώρες πριν, james01gr είπε όταν το καταλάβετε πως η γη έχει αξία και πως είναι η καλύτερη επένδυση από το να παίρνεις μετοχές, τότε πραγματικά θα έχουμε ξεφύγει από την μικροαστική αντίληψη. αντιληψη φτωχου λαου ειναι αυτο που περιγραφεις παρε και μια εκ των αποδειξεων: https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_home_ownership_rate δυστυχως στην αθηνα μπλεξαμε. αρχισαν να ακριβαινουν τα νοικια σε σχεση με το μισθο, χωρις να μπορει να γινει αποκεντρωση λογω χαζων τακτικων υποδομης του παρελθοντος. 1 2
obby Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, gthe είπε Αυτό που δεν καταλαβαίνει όλος ο κοσμος είναι ότι η αγορα ενοικίων ή αλλιώς η αγορά real estate διαμορφώνεται πάντα από την προσφορά και την ζήτηση. Υπάρχει μεγαλη ζήτηση και μικρή προσφορά αυτή τη στιγμή, οι τιμές ανεβαίνουν. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες πόλεις ανα τον πλανήτη, δεν συμβαίνει μόνο στην Αθήνα. Σε ποια πρωτεύουσα της Ευρώπης μπορείς να νοικιάσεις σπίτι με βασικό μισθό ... σε ελάχιστες ως καμία! Είναι δικαιο ή άδικο; Σωστό ή όχι οι ιδιοκτήτες να αξιώνουν τόσο μεγάλα ενοίκια; Η απάντηση εμπεριέχει και κοινωνικοπολιτική τοποθέτηση, επομένως ο καθένας θα δώσει την δική του. Είναι σίγουρα όμως (δυστυχώς για μένα) ρεαλιστική πραγματικότητα. και το κάνουν γιατί απλά υπάρχει τελικά κοινό που θα τα δώσει τα χρήματα. Η Ευρωπαική λύση σε αυτό το πρόβλημα πάντως δεν ειναι η κρατική παρέμβαση στις τιμές ή γενικά η γκρίνια για τις τιμές, αλλά είναι η συγκατοίκηση που μοιράζει τα έξοδα στα 2 ή 3. Η ζήτηση πότε ήταν πιο μεγάλη, σήμερα ή το 60-70 που κάθε οικογένεια στο χωριό είχε 5-6 παιδιά και ήρθαν όλα στην Αθήνα; Και έκανε το καθένα δικό του σπίτι, δε συγκατοικούσαν. Ανειδίκευτοι εργάτες πού τα έβρισκαν τα λεφτά και να νοικιάζουν και να αποταμιεύουν για να αγοράσουν αργότερα δικό τους σπίτι, όπως πολλοί έκαναν και σήμερα λέτε "αδύνατο αυτό, βρες άλλους δύο και μείνετε μαζί"; 2
greengr21 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, fuz10n είπε αντιληψη φτωχου λαου ειναι αυτο που περιγραφεις παρε και μια εκ των αποδειξεων: https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_home_ownership_rate για πες και σε εμας τους χαζους τι λεει το home ownership rate?γιατι κατι σουηδιες,φιλανδιες,βελγια κοντα στην Ελλαδα τις βλεπω σε ποσοστο,το hong kong και η ελβετια ειναι ιδιαιτερα φρουτα που δε νομιζω να μπαινουν σε συγκριση(οπως και η Νορβηγια με υψηλο ποσοστο για να ειμαι δικαιος) και η διαφορα 10% με κατι γαλλιες και αυστραλιες δε νομιζω να λεει κατι το ιδιαιτερο Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2020 από greengr21 2
Bitbit Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 25 λεπτά πριν, fuz10n είπε αντιληψη φτωχου λαου ειναι αυτο που περιγραφεις παρε και μια εκ των αποδειξεων: https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_home_ownership_rate δυστυχως στην αθηνα μπλεξαμε. αρχισαν να ακριβαινουν τα νοικια σε σχεση με το μισθο, χωρις να μπορει να γινει αποκεντρωση λογω χαζων τακτικων υποδομης του παρελθοντος. εχω μια απορία πάνω σε αυτό (ίσως ειναι και ηλίθια) ακούω από πολλούς να λένε ότι στο εξωτερικό δεν είναι τόσο συνηθισμένη η ιδιοκατοίκιση και πολλοί μένουν στο νοίκι. Εντελώς απλοϊκά, αν οι μισοί (πχ Γερμανία) μένουν στο νοίκι, τα σπίτια αυτά σε ποιους ανήκουν; Δηλαδή οι άλλοι μισοί έχουν 2 σπίτια, αυτό που κατοικούν και αυτό που νοικιάζουν; 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις