momotis Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 5 λεπτά πριν, Bitbit είπε Ε και τι να λέει αυτό; Για να τα χαρούνε οι επόμενοι; Κι εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Τα ίδια; Για να έχουν οι επόμενοι; Έχουμε νικητή!
AntiCambeR Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 31 λεπτά πριν, KiriosMarios είπε το οτι επενδυαν σε ακινητα αντι σε χρηματιστιρια του εξωτερικου, σε ομολογα ξενουν κρατων, σε συνταξιοδοτικα κλπ προγραμματα ή σε παραγωγικες μοναδες και βιομηχανιες, μαλλον πιο βλακες μας κανει παρα εξυπνους. Ξερεις ποσος κοσμος δεν εχει να φαει και εχει 10 σπιτια? Δεν γίνεται αυτό, ας τα πουλήσουν η ας τα νοικιάζουν.Με 2-3 σπίτια που έχουν αρκετοί πχ 1 από αγορά και άλλο 1 απο κληρονομιά είναι άρχοντες. Ξέρεις πόσος κόσμος δεν έχει να φάει, δεν έχει κανένα σπίτι η μόνο 1 και ζεί στο ενοίκιο; 7
Bitbit Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 41 λεπτά πριν, KiriosMarios είπε το οτι επενδυαν σε ακινητα αντι σε χρηματιστιρια του εξωτερικου, σε ομολογα ξενουν κρατων, σε συνταξιοδοτικα κλπ προγραμματα ή σε παραγωγικες μοναδες και βιομηχανιες, μαλλον πιο βλακες μας κανει παρα εξυπνους. Ξερεις ποσος κοσμος δεν εχει να φαει και εχει 10 σπιτια? όποτε το ακούω αυτό μου έρχεται να σπάσω το κεφάλι αυτού που το λέει. Ας πουλήσει λοιπόν ο κάθε ξεφτίλας ένα από τα σπίτια για να μπορέσει να φάει, αφού τα ντουβάρια δε τρώγονται (όπως ακριβώς μου είχε απαντήσει ένας γνωστός με συλλογή ακινήτων) Problem solved. 9 3
m3ltd0wn Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, Dinos1973 είπε εκανα το σωστό και το 2005 πουλησα ακινητο 60τμ σε πολυκατοικια του 2000 (η αγορα σε δραχμες ηταν 14,000,000δρχ περιπου 41,000 ευρώ) το πουλησα 60,000, 20 χιλιαρικα πανω απο την αγορα του Έβγαλες κέρδος 30% της τιμής αγοράς του. Αυτή είναι σωστή κίνηση και σε καμία περίπτωση λάθος. Θα είχες πάρει ενοίκια αλλά θα είχες πληρώσει φόρους, ανακαίνιση (για να είναι στο ίδιο επίπεδο το μισθιο), κενά διαστήματα, φθορές και χίλια άλλα. Τα εφαγες όπως λες αλλά αν τα ειχες επενδύσει ίσως και σε άλλο προϊόν (μετοχές, ακίνητα, επιχείρηση) τώρα από τα αρχικά 40 μπορεί να ειχες 120. Η κατάσταση αυτή την στιγμή στα ακίνητα είναι ρευστή και θυμίζει εποχές χρηματιστηριου. Περιμένω 3 χρόνια να κάνω αγορά παρακολουθοντας καθημερινά τις τιμές στην Αθήνα (κέντρο παγκρατι και περυξ). Πλέον βλέπω πτώση για πρώτη φορά η οποία δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί. Μπορεί κάποιος που πρόλαβε να κέρδισε γιατί πλέον κάτω θα πάνε οι τιμές μόνο (αυτό πιστεύω γιατί οι φούσκες σε βασικά αγαθά σκάνε σύντομα). Μπορει να είναι προσωρινό αυτό και να βρουν σκαλοπάτι και να ανέβουν πάλι. Μένω σε ενοίκιο 350 ευρώ εδώ και 3 χρόνια σε σπίτι 70τμ και ανακαίνιση στο Παγκράτι ρετιρέ. Όλα δηλωμενα καθαρά. Ειχα δει 50 ιδιοκτήτες μέχρι να το βρω και όλοι ήθελαν 500 και 600 και όταν τους έλεγα ότι τώρα έπιασα δουλειά (δημόσιο) και δεν μπορώ να τα δώσω γιατί περιμένουμε και παιδί, να κάνουμε κάτι πιο λογικό, με έστελναν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Σε αυτόν που είμαι τώρα τα παίρνει όλα στην ώρα του, φροντίζω το σπίτι, δεν ενοχλεί ο ένας τον άλλο ποτέ, δεν χρωστάω τίποτα και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Δεν είναι μόνο το ποσό αλλά ο Έλληνας μόνο το νούμερο βλέπει. Ελπίζω να εκλογικευτουν πρώτα οι άνθρωποι και μετά οι τιμές και οι φαντασιες για επενδυτές και άλλα τέτοια να τελειώσουν ώστε και εμείς οι νέοι να μπορέσουμε να κάνουμε μια ζωή καθώς πρέπει και όχι να δίνουμε τον μισθό μας για να ζουν κάποιοι χωρις να δουλεύουν. Και το λέω έχοντας στην οικογένεια 3 σπίτια τα οποία όταν έρθει η ώρα ούτε airbnb θα τα κάνω ούτε θα τα νοικιαζω σε τιμές εξωπραγματικες. Να έρθουν να μείνουν άνθρωποι που να με ευχαριστουν και να τους ευχαριστώ για την συνεργασία. 8 2
AntiCambeR Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 14 λεπτά πριν, KiriosMarios είπε Αν δεν εισαι στη μεσαία τάξη δεν μπορείς να καταλάβεις. Αλλο να είσαι μια ζωή φτωχός και με ούτε 5 ευρώ στην τσέπη , και άλλο να ήσουν βασιλιάς προ κρίσης και τώρα να έχεις τα διαμερίσματα να κάθονται. Πολύ πιο μεγάλος πόνος για τον δεύτερο Γιατί να κάθονται, χρειάζονται ξεκούραση;Ας τα πουλήσουν, μας τρολλάρεις; Δεν έχω ούτε 1 δωμάτιο δικό μου και ακούω μα@@@ίες.Δώσε μου εμένα τα 2 απο τα 10 σπίτια να τα ξεκουράσω. 🤣 3
Βασίλης_29 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, Dinos1973 είπε Δυστυχώς κανεις λαθος, συμφωνώ ότι προτιμο να το δώσω στα παιδια να μείνουν (νομίζω ότι ειναι αυτονοητο) αλλα κανενας ιδιοκτήτης δεν το θέλει κενο (σαν ιδιοκτήτης μιλαω) ακομα και 300 ευρώ να το δώσω, ειναι πανω απο 3000 ευρώ το χρόνο εισοδημα. Στα 10 χρονια χωρίς καμια αυξηση στα ενοικια (που ειναι αδυνατο) ειναι 30000 στα 20 χρονια έχεις παρει πισω τα λεφτα τις αγορας (στο περιπου) καινουργια ακινητα στην επαρχεια πριν το 2005 για 70τμ - 80τμ οι τιμές ηταν στα 70 με 80 χιλιαρικα!!!! εκανα το λαθος και το 2005 πουλησα ακινητο 60τμ σε πολυκατοικια του 2000 (η αγορα σε δραχμες ηταν 14,000,000δρχ περιπου 41,000 ευρώ) το πουλησα 60,000, 20 χιλιαρικα πανω απο την αγορα του, τα χρηματα φαγωθηκαν, εαν το νοικιαζα, θα τα ειχα παρει απο τα νοικια και θα ειχα ακομη το ακινητο.....ετσι απλα, τα ακινητα πρεπει να φέρνουν εισοδημα εστω και λιγο, μακροπροθεσμα ο ιδιοκτήτης που νοικιαζει θα εχει παντα κέρδος!!!! ειναι κατι σαν το συνταξιοτδοτικο, βλαστημας σημερα για τις κρατησεις στο μισθο σου, αλλα στα γεραματα καταλαβενεις!!!! Το λάθος στο σκεπτικό σου είναι ότι παίρνεις ως δεδομένο πως ο ενοικιαστής θα μείνει 10 χρόνια, σε ελάχιστες περιπτώσεις γίνεται αυτό, ο ενοικιαστής τις περισσότερες φορές μένει από 3 ως 4 χρόνια, άλλοι φεύγουν και πιο πριν, μέχρι να νοικιάσει ξανά θα περάσει καιρός μέχρι να βάψεις να διορθώσεις τυχόν ζημιές και να το νοικιάσει άλλος, στα 10 έτη που παίρνεις ως δεδομένο τα 8 περίπου θα είναι νοικιασμένο. Σε αυτά τα λεφτά δεν αφαίρεσες εφορία κόστη επισκευών ζημιών και φθορων και φυσικά το πιθανό ρίσκο του πιστολιασματος. Η όλη κατάσταση με τις εκμισθωσεις μετά από 15-20 χρόνια γίνεται αγχωτικη και κουραστική για τον ιδιοκτήτη, μπορει να ακούγεται βερεσέ αυτό αλλά τουλάχιστον έτσι το ζω εγώ, ίσως αν δεν είχα τα προβλήματα υγείας και τις αναπηρίες να το έβλεπα αλλιώς. Το ακίνητο ποτέ δεν συμφερει να το έχεις να κάθεται. Αρκετοί όμως που παλαιότερα τα νοικιάζαν πλέον δεν θέλουν να τα κάνουν τίποτα και τα κρατάνε κλειστά η προς πώληση, αρκετά ακίνητα χρειάζονται ανακαίνιση για να γίνουν κατοικισημα και δεν θέλουν όλοι να τα δίνουν σε δυσμοιρους μετανάστες ούτε να νοικιάζουν τρωγλες παρολο που κάποιοι το έχουν κάνει καραμέλα αυτό. Τέλος, το έχω αναφέρει ξανά και ξανά, σημαντικός αριθμός ακινήτων είναι κενά λόγω κληρονομικών, αποποιησεων, μετανάστευσης στο εξωτερικό ή σε άλλη πόλη, περίπου 1 ως 3 στα 10 ακίνητα λέω εγώ.
james01gr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, KiriosMarios είπε το οτι επενδυαν σε ακινητα αντι σε χρηματιστιρια του εξωτερικου, σε ομολογα ξενουν κρατων, σε συνταξιοδοτικα κλπ προγραμματα ή σε παραγωγικες μοναδες και βιομηχανιες, μαλλον πιο βλακες μας κανει παρα εξυπνους. Ξερεις ποσος κοσμος δεν εχει να φαει και εχει 10 σπιτια? εάν έχεις 10 σπίτια και δεν έχεις να φας, κάτι λάθος κάνεις. το χρήμα μασιέται εύκολα, το να έχεις πολλά λεφτά στην τράπεζα τα τρως. το σπίτι φίλε μου δεν το τρως εύκολα. το κρατάς και έχεις ένα κεραμίδι να βάλεις το κεφάλι σου. είμαι από τους τυχερούς που ενοίκιο πλήρωσαν μόνο ως φοιτητής. οι γονείς μου είχαν δικό τους σπίτι, εγώ έφτιαξα το δικό μου. τα χρήματα που δεν πληρώνω στο ενοίκιο εδώ και 4 χρόνια και που δεν θα ξαναπληρώσω στην ζωή μου είναι μεγαλύτερη επένδυση από το να επενδύσω σε χρηματιστήρια (κάηκε ο κόσμος από αυτά) και συνταξιοδοτικά κτλ. εάν δεν σου τύχουν στραβές. τότε λογικά σε 10 χρόνια έχεις βγάλει το κόστος του σπιτιού / διαμερίσματος. εάν μου πεις σε ποια επένδυση στην 10ετία (άντε 12ετία) παίρνεις πίσω τα ποσά που επένδυσες και σου μένει και το σπίτι ως περιουσία. 12 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Το λάθος στο σκεπτικό σου είναι ότι παίρνεις ως δεδομένο πως ο ενοικιαστής θα μείνει 10 χρόνια, σε ελάχιστες περιπτώσεις γίνεται αυτό, ο ενοικιαστής τις περισσότερες φορές μένει από 3 ως 4 χρόνια, άλλοι φεύγουν και πιο πριν, μέχρι να νοικιάσει ξανά θα περάσει καιρός μέχρι να βάψεις να διορθώσεις τυχόν ζημιές και να το νοικιάσει άλλος, στα 10 έτη που παίρνεις ως δεδομένο τα 8 περίπου θα είναι νοικιασμένο. Σε αυτά τα λεφτά δεν αφαίρεσες εφορία κόστη επισκευών ζημιών και φθορων και φυσικά το πιθανό ρίσκο του πιστολιασματος. Η όλη κατάσταση με τις εκμισθωσεις μετά από 15-20 χρόνια γίνεται αγχωτικη και κουραστική για τον ιδιοκτήτη, μπορει να ακούγεται βερεσέ αυτό αλλά τουλάχιστον έτσι το ζω εγώ, ίσως αν δεν είχα τα προβλήματα υγείας και τις αναπηρίες να το έβλεπα αλλιώς. στην πόλη που μένω (κοντά στην Αθήνα αλλά όχι Αθήνα), δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει σπίτι ξενοίκιαστο. καταστήματα ναι, σπίτια όμως όχι. πάντα θα νοικιαστούν και μάλιστα όσο περνάει ο καιρός τόσο ανεβαίνει και το ενοίκιο. 1
james01gr Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, KiriosMarios είπε ολη αυτη η μικροαστικη σκεψη μας κατέστρεψε. δες το αλλιως. εάν θεωρείς μικροαστική την αντίληψη να έχεις ένα σπίτι δικό σου και να μην δίνεις λογαριασμό σε κανέναν και να μην ψάχνεις κάθε 3 χρόνια σπίτια και να πληρώνεις μετακομίσεις, καινούριες προκαταβολές κτλ, τότε είμαι μικροαστός με περικεφαλαία. όσοι δεν έχουν φύγει από τον τόπο που κατάγονταν οι παππούδες τους, συνήθως έχουν κάποια περιουσία. όσους γνωρίζω που η ρίζα τους είναι από εδώ, έχουν περιουσία. όσοι ήρθαν για να βρουν δουλειές σε βιομηχανίες ως εργάτες, δεν έχουν απολύτως τίποτα και μένουν στο ενοίκιο και έχουν παράπονα γιατί τα ενοίκια για μία γκαρσονιέρα σε καλή περιοχή έχουν 500 ευρώ / μήνα σε όλες τις χώρες του κόσμου, τα σπίτια στα αστικά κέντρα είναι απλησίαστα. φοιτητές μένουν 3 σε γκαρσονιέρες για να βγουν. όταν το καταλάβετε πως η γη έχει αξία και πως είναι η καλύτερη επένδυση από το να παίρνεις μετοχές, τότε πραγματικά θα έχουμε ξεφύγει από την μικροαστική αντίληψη. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2020 από james01gr 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 43 λεπτά πριν, Bitbit είπε όποτε το ακούω αυτό μου έρχεται να σπάσω το κεφάλι αυτού που το λέει. Ας πουλήσει λοιπόν ο κάθε ξεφτίλας ένα από τα σπίτια για να μπορέσει να φάει, αφού τα ντουβάρια δε τρώγονται (όπως ακριβώς μου είχε απαντήσει ένας γνωστός με συλλογή ακινήτων) Problem solved. Ξεφτίλας μάλλον ειναι κάποιος άλλος και όχι αυτός που ήθελε να έχει ακίνητα για να τα εκμεταλλευεται και να αποκτάει εισόδημα και ήρθε το κράτος να του διαλύσει την ζωη. Γνωστη μας οικογένεια στο Ηράκλειο Κρήτης είχε περιουσία εκατομμυρίων με ακίνητα γραφείων καταστήματα οικόπεδα και κτήματα, κάποια αγορασμένα με δάνεια, ζούσαν σαν βασιλιάδες, οι γονείς ασχολούνταν με τα κτηματομεσιτικα, με την έναρξη της κρίσης και την επιβολή φόρων τα ακίνητα ξενοικιαστηκαν σιγά σιγά, τους έρχονταν κάτι φόροι και ΕΝΦΙΑ 10-30k, πέραν από τους άλλους φόρους, εισοδήματα από την δουλειά τους πολύ χαμηλα λόγω πτώσης, τα δάνεια απλήρωτα και μαζεμένοι φόροι πολλές χιλιάδες ευρώ, τα ακίνητα δεν τα νοίκιαζε κανένας και τους ενοχλούσαν διάφοροι που τους έλεγαν ο δίπλα το πουλάει τόσο εσύ γιατί το έχεις τόσο; Τα παιδιά έφυγαν στο εξωτερικό και πούλησαν σε αγγελίες τα κινητά τους για τα εισιτήρια και διάφορα άλλα, κάποια από τα ακίνητα τους τα παραχώρησαν στο κράτος για να γλιτωσουν από τους φόρους που έρχονταν κάθε χρόνο, κάποια κατασχέθηκαν από τις τράπεζες, κάποια τα πούλησαν σε πολύ χαμηλή τιμή που ούτε ξεχρεωσαν, μείναν με την κατοικία τους και ένα πατρικό σε χωριό αλλά λόγω των οφειλών που συσσωρευτικαν από τους φόρους δεν είναι σίγουρο ότι θα τα σώσουν και θα ξεπληρωσουν. Άμα νευριάζεις λοιπόν οταν ακούς για οικονομικά προβλήματα σε ανθρώπους με ακίνητα μάλλον το πρόβλημα είναι δικό σου, αν δεν έχεις ούτε ένα δωμάτιο, το πρόβλημα πάλι είναι δικό σου. Είναι τραγικό να ειρωνευομαστε και να κράζουμε ανθρώπους. Όσο για τις προτροπές σου, έλα να σου χαρίσω τον αποκατω όροφο που τον έχουμε κενό 30 χρόνια. Αλλά για να μείνεις εκεί σαν άνθρωπος θα πληρώσεις τουλάχιστον 30-40k για ανακαίνιση. 3 2
xaerialtwistx Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Bitbit είπε μη το βλέπεις έτσι, τα 60000 που πήρες κάπως τα χάρηκες, Ίσως πήρες αυτοκίνητο, έκανες ταξίδια, τα ξόδεψες σε call girls...... Τώρα αν τα διαχειρίστηκες με λάθος τρόπο είναι άλλο θέμα. Η ζωή δεν είναι μόνο να δουλεύουμε και να μαζεύουμε λεφτά. Θα είχες το ακίνητο και τα 40κ που λες (που δε θα ήταν τόσα) αλλά δε θα είχες χαρεί ότι χάρηκες. Το ότι κάνανε κάτι οι παπούδες και οι πατεράδες μας δε σημαίνει ότι είναι και σωστό. Και όντως πολλοί το κάνανε. Ζούσανε μέσα στη μιζέρια για να κάνουν ακίνητα. Ε και τι να λέει αυτό; Για να τα χαρούνε οι επόμενοι; Κι εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Τα ίδια; Για να έχουν οι επόμενοι; Υπάρχουν πολλοι τροποι για να κανεις ταξιδια. Κοβεις τα junk food, κοβεις το καπνισμα / αλκοολ, σταματας να παιρνεις αμαξι για 5-6 χιλιομετρα που τα ποδια σου στα 50 αν συνεχισεις ετσι θα σου ειναι εντελως αχρηστα, γενικά ένα 200αρι το μηνα ειναι χαλαρα λεφτα στα σκουπιδια που θα μπορουσαν να ηταν ενα καλο ταξιδι το χρονο, μια δυνατη επενδυση που σε δεκαετια θα βρισκεται 30 φορες επανω, μια εξτρα ξενη γλωσσα. Καλη αποταμιευση δε σημαινει μιζερια, αντιθετως, η ασχημη αποταμιευση θα σε οδηγησει με μαθηματικη ακριβεια σε αυτην. Ειμαι της αποψης πως οσο ειμαστε νεοι φροντιζουμε για το μελλον μας οσο πιο εντονα μπορουμε (πτυχια, πολλαπλες εργασιες, οτι περισσοτερο μπορουμε να βαλουμε στο προγραμμα ωστε να εχουμε την ανεση να βαζουμε κατι σε αποταμιευση και επενδυσεις καθε μηνα). Και στα 40 και στα 50 νεοι ειμαστε και μπορουμε να ξεδωσουμε αν θεωρουμε πως χασαμε κατι που δεν σκορπουσαμε τα λεφτα μας σε παροδικες απολαυσεις. (Και βεβαια δε μιλαω για ταξιδια που ειναι ενα απο τα λιγα πραγματα που θεωρω πως πρεπει να υπαρχουν, αλλα τα ταξιδια ειπα ηδη πιο πανω πως εξασφαλιζονται) Για τα call girls ασχολιαστο. Καλυτερα να δινει αυτά τα λεφτα σε αστεγους οι οποιοι θα κανουν και καλυτερη διαχειριση. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2020 από xaerialtwistx 2
m3ltd0wn Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 7 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε ζούσαν σαν βασιλιάδες, οι γονείς ασχολούνταν με τα κτηματομεσιτικα, με την έναρξη της κρίσης και την επιβολή φόρων τα ακίνητα ξενοικιαστηκαν σιγά σιγά, τους έρχονταν κάτι φόροι και ΕΝΦΙΑ 10-30k, πέραν από τους άλλους φόρους, εισοδήματα από την δουλειά τους πολύ χαμηλα λόγω πτώσης, τα δάνεια απλήρωτα και μαζεμένοι φόροι πολλές χιλιάδες ευρώ Γιατί ζούσαν σαν βασιλιάδες και όχι πιο απλά και όταν μπορούσαν δεν έκαναν χρήση των εσοδων τους για να πληρώσουν τα δάνεια νωρίτερα και μετά απλά να έχουν να λαμβάνουν; Κατά την γνώμη μου έκαναν ότι κάνουν τώρα όλες οι επιχειρήσεις που με ένα μήνα κλείσιμο λόγω κορονοϊού έβαλαν λουκέτο. Κακή διαχείριση. Δεν τους φταίει κάνεις γι αυτό γιατί είχαν όπως αναφέρεις χρήματα για τα χρέη τους (τα ακίνητα εφόσον ήταν με δάνειο ΔΕΝ ήταν ακόμα δικά τους και προφανώς δεν έγιναν ποτέ). Όλοι νομίζουν πως το τώρα θα είναι και το πάντα. Η Kodak έκλεισε και κάποτε δεν θα το σκεφτόταν κάνεις αυτό... 4
eMike Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Ξεφτίλας μάλλον ειναι κάποιος άλλος και όχι αυτός που ήθελε να έχει ακίνητα για να τα εκμεταλλευεται και να αποκτάει εισόδημα και ήρθε το κράτος να του διαλύσει την ζωη. Γνωστη μας οικογένεια στο Ηράκλειο Κρήτης είχε περιουσία εκατομμυρίων με ακίνητα γραφείων καταστήματα οικόπεδα και κτήματα, κάποια αγορασμένα με δάνεια, ζούσαν σαν βασιλιάδες, οι γονείς ασχολούνταν με τα κτηματομεσιτικα, με την έναρξη της κρίσης και την επιβολή φόρων τα ακίνητα ξενοικιαστηκαν σιγά σιγά, τους έρχονταν κάτι φόροι και ΕΝΦΙΑ 10-30k, πέραν από τους άλλους φόρους, εισοδήματα από την δουλειά τους πολύ χαμηλα λόγω πτώσης, τα δάνεια απλήρωτα και μαζεμένοι φόροι πολλές χιλιάδες ευρώ, τα ακίνητα δεν τα νοίκιαζε κανένας και τους ενοχλούσαν διάφοροι που τους έλεγαν ο δίπλα το πουλάει τόσο εσύ γιατί το έχεις τόσο; Τα παιδιά έφυγαν στο εξωτερικό και πούλησαν σε αγγελίες τα κινητά τους για τα εισιτήρια και διάφορα άλλα, κάποια από τα ακίνητα τους τα παραχώρησαν στο κράτος για να γλιτωσουν από τους φόρους που έρχονταν κάθε χρόνο, κάποια κατασχέθηκαν από τις τράπεζες, κάποια τα πούλησαν σε πολύ χαμηλή τιμή που ούτε ξεχρεωσαν, μείναν με την κατοικία τους και ένα πατρικό σε χωριό αλλά λόγω των οφειλών που συσσωρευτικαν από τους φόρους δεν είναι σίγουρο ότι θα τα σώσουν και θα ξεπληρωσουν. Άμα νευριάζεις λοιπόν οταν ακούς για οικονομικά προβλήματα σε ανθρώπους με ακίνητα μάλλον το πρόβλημα είναι δικό σου, αν δεν έχεις ούτε ένα δωμάτιο, το πρόβλημα πάλι είναι δικό σου. Είναι τραγικό να ειρωνευομαστε και να κράζουμε ανθρώπους. Όσο για τις προτροπές σου, έλα να σου χαρίσω τον αποκατω όροφο που τον έχουμε κενό 30 χρόνια. Αλλά για να μείνεις εκεί σαν άνθρωπος θα πληρώσεις τουλάχιστον 30-40k για ανακαίνιση. Ο φίλος δεν είπε για μαγαζιά..είπε για σπίτια.. Και αν το χαρίζεις το από κάτω που θέλει 30-40 ή 50κ ανακαίνιση το θέλω εγώ αύριο...Να σου λύσω και το πρόβλημα. Χορτάσαμε εξυπνάκηδες Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2020 από eMike 4
magicnumbers Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, KiriosMarios είπε δεν ειναι μονο στην αθηνα ακριβα, παντου ειναι. Ο ιδιοκτήτης προτιμα να το εχει αδειο ή να το δωσει στα παιδια του, απο το να ρισκαρει να νοικιασει...βαλε και ενφια+φορο εισοδηματος Κυρ μαριε τι να ρισκαρει να νοικιασει ακριβως?Αυτη την καραμελα την ακουω απο γνωστη μεριδα κοινου που κλαιγεται ολη μερις "δεν εχουμε δεν εχουμε ειμαστε φτωχοι" κ σου εξιστορουν μετα ιστοριες χιλιαδων ευρω για χψ δοσοληψιες ακινητων κ λοιπα λαιφσταιλ. Οι ιδιοκτητες που τα εχουν αδεια απλα ειναι αξιοι της μοιρας τους.Το ενφια κ ο φορος κ ολο το κλαμα αντι να το βαζουν απτην τσεπη τους (αρα εχουν κ τα πληρωνουν κ κλαινε) θα μπορουσαν να το νοικιαζουν για 100ε λιγοτερα κ να μενει καποιος κ να πληρωνει στην ωρα του απλα επειδη θα τα ΕΧΕΙ να τα δωσει.Το να ζητας οσα φανταζεσαι κ να στο φεσωνει ο κακος ενοικιαστης σκεφτηκαμε οτι παιζει να μη ταχει κ ολας επειδη ειναι στο οριο? Απλα ζουν στη φουσκα της πασοκαρας ακομα που εβγαζαν μηνιατικο απο ενα νοικι κ εξυναν τα φρυδια τους επειδη ετυχε να κληρονομησουν σπιτια η κ οικοπεδα απο ποππουδες που τα δωσαν αντιπαροχη η τους τα αγορασαν οταν ηταν τσαμπα. Αυτα τα σπιτια που νοικιαζονταν τοτε 150 κ 200 χιλιαδες δραχμες δε γινεται να νοικιαστουν τοσο σημερα.Πραγματικα παιζει να μη ξερουν την ισοτιμια ευρω δραχμης γιατι παιζει να μη δουλεψαν κ ποτε τους.Χορτασμενες αναισθητες κοιλιες που δε νιωθουν. Κ οχι δεν ειναι πολυτελεια ενα νορμαλ σπιτι με 250,ουτε λυση να πας να μεινεις μεσα στη χλεμπαρια κ την εγκληματικοτητα σε υποβαθμισμενες περιοχες υπογειο με θεα ενα ντουβαρι κ να παθεις ψυχολογικα.Συνελθετε λιγο. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2020 από magicnumbers 10 2
Bitbit Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 7 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Ξεφτίλας μάλλον ειναι κάποιος άλλος και όχι αυτός που ήθελε να έχει ακίνητα για να τα εκμεταλλευεται και να αποκτάει εισόδημα και ήρθε το κράτος να του διαλύσει την ζωη. Γνωστη μας οικογένεια στο Ηράκλειο Κρήτης είχε περιουσία εκατομμυρίων με ακίνητα γραφείων καταστήματα οικόπεδα και κτήματα, κάποια αγορασμένα με δάνεια, ζούσαν σαν βασιλιάδες, οι γονείς ασχολούνταν με τα κτηματομεσιτικα, με την έναρξη της κρίσης και την επιβολή φόρων τα ακίνητα ξενοικιαστηκαν σιγά σιγά, τους έρχονταν κάτι φόροι και ΕΝΦΙΑ 10-30k, πέραν από τους άλλους φόρους, εισοδήματα από την δουλειά τους πολύ χαμηλα λόγω πτώσης, τα δάνεια απλήρωτα και μαζεμένοι φόροι πολλές χιλιάδες ευρώ, τα ακίνητα δεν τα νοίκιαζε κανένας και τους ενοχλούσαν διάφοροι που τους έλεγαν ο δίπλα το πουλάει τόσο εσύ γιατί το έχεις τόσο; Τα παιδιά έφυγαν στο εξωτερικό και πούλησαν σε αγγελίες τα κινητά τους για τα εισιτήρια και διάφορα άλλα, κάποια από τα ακίνητα τους τα παραχώρησαν στο κράτος για να γλιτωσουν από τους φόρους που έρχονταν κάθε χρόνο, κάποια κατασχέθηκαν από τις τράπεζες, κάποια τα πούλησαν σε πολύ χαμηλή τιμή που ούτε ξεχρεωσαν, μείναν με την κατοικία τους και ένα πατρικό σε χωριό αλλά λόγω των οφειλών που συσσωρευτικαν από τους φόρους δεν είναι σίγουρο ότι θα τα σώσουν και θα ξεπληρωσουν. Άμα νευριάζεις λοιπόν οταν ακούς για οικονομικά προβλήματα σε ανθρώπους με ακίνητα μάλλον το πρόβλημα είναι δικό σου, αν δεν έχεις ούτε ένα δωμάτιο, το πρόβλημα πάλι είναι δικό σου. Είναι τραγικό να ειρωνευομαστε και να κράζουμε ανθρώπους. Όσο για τις προτροπές σου, έλα να σου χαρίσω τον αποκατω όροφο που τον έχουμε κενό 30 χρόνια. Αλλά για να μείνεις εκεί σαν άνθρωπος θα πληρώσεις τουλάχιστον 30-40k για ανακαίνιση. μάλλον δεν κατάλαβες τι εννοούσα ή δε το έγραψα εγώ καλά. Ξεφτίλα δε χαρακτήρισα κάποιον που έχει πολλά ακίνητα. μαγκιά του. Ξεφτίλας είναι αυτός που έχει πολλά ακίνητα και κλαίγεται ότι δεν έχει φάει. Και μάλιστα το κάνει μπροστά σε άλλους που μπορεί να έχουν ένα σπιτάκι ή ακόμα χειρότερα να μένουν στο ενοίκιο. Είναι τέρμα προκλητικό, φαντάζομαι το καταλαβαίνετε όλοι αυτό. Τα ίδια έκανε και γνωστός μου που ούτε αυτός ξέρει τι έχει από ακίνητα. Τα ντουβάρια δε τρώγονται μου είπε ότι του το ανέφερα και όταν του είπα να πουλήσει ένα από τα ακίνητα του παραπονιόταν ότι οι τιμές έχουνε πέσει και θα το δώσει τζάμπα οπότε δε το κάνει. Εντάξει δε μπορούμε να τα έχουμε όλα. Πρέπει να τον λυπηθούμε κιόλας; κι αυτό μια επένδυση είναι. έπαιξε και έχασε. Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν νευριάζω. Εκτός αν εσύ πιστεύεις ότι πρέπει να του δώσουμε και κανένα επίδομα για να διατηρεί τα ακίνητα του. τον όροφο σου δε τον χρειάζομαι, ευχαριστώ πάντως. έχω κι εγώ ξενοίκιαστο σπίτι και δε το νοικιάζω με τα χάλια που βλέπω 2
Alexandros20 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 14 ώρες πριν, magicnumbers είπε Καλησπερα σας Οτι αγγελια δω σε νορμαλ περιοχες κατω απο 350 γκαρσονιερα δεν υπαρχει.Κ αυτη θαναι ερειπιο του 70. Ανακαινισμενα ερειπια -του 70 παλι- δυαρια 450. "Νεοδμητο" με νεο οικοδ κανονισμο δηλ 87< αν δεν κανω λαθος,ευκολα αγγιζει 550αρι.Περιοχες Νσμυρνη π φαληρο αλλα κ πετραλωνα. Με ενα προχειρο λογαριασμο 350+δεκοκοινοχρηστα 150+φαι 200=700 ενας τυπικος ανω του κατωτατου μισθος χωρις να βαλουμε μεσα λοιπα εξοδα. Και ερωτω,σε ποιους ακριβως απευθυνονται? Το παλαιό Φαληρο και η ν. Σμύρνη ειναι από τις πιο ακριβές περιοχές στην Αθήνα 10 λεπτά πριν, KiriosMarios είπε Η kodad έκλεισε και η σοβιετική Ένωση διαλύθηκε..και εμείς πάμε κοντά για πόλεμο με τους γείτονες...όλα αλλάζουν Γι'αυτό λέω ότι πολλοί ζούσαν άνετα με ιδιωτικά σχολεία και σπουδές στα λονδινα....με πολλές σακούλες από τα golden mall....πλέον 0 Η επιτυχία είναι γνωστό ότι είναι ποινικό αδίκημα στην Ελλάδα . 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις