glib Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα ψυγείο εδώ και 14 χρόνια, από τα απλά φοιτητικά. Εδώ και πάρα πολύ καιρό, δε θυμάμαι καν ποσο, έχει πάγο στο πίσω μέρος της ψύξης και στο πίσω και πάνω μέρος της κατάψυξης. Το ψυγείο δεν είναι no frost και δεν είχα μπει ποτέ στη διαδικασία να το κάνω απόψυξη. Το έκανα πριν ένα μήνα περίπου και από την επόμενη κιόλας μέρα ξαναεβγαλε πάγο. Πρόβλημα στις θερμοκρασίες δεν έχω, ούτε σε ψύξη ούτε σε καταψυξη. Κάποια τρόφιμα που τα βάζω πολύ μέσα στην ψύξη τα παγώνει κιολας, αν και λογικά είναι από τον πάγο στο πίσω μέρος. Καθαρισα και την "πισινουλα" που υπάρχει στο πίσω μερος, είχε αρκετή βρωμιά. Στην τράπουλα που καθαρίζει το ψυγειο έβαλα ένα καλαμάκι να δω αν περνάει και δεν κόλλησε κάπου, περνούσε κανονικά. Έχει κάποιος κάποια ιδέα τι μπορεί να φταίει? Αξίζει να φωνάξω τεχνικό να το δει? Να πω ότι στα 3-5 εκατοστά από δίπλα έχω ένα φουρνάκι, μήπως επηρεάζει η υψηλή θερμοκρασία που αναπτύσσεται?
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Εννοείς αυτά τα μικρά που είναι ενιαία η κατάψυξη με την συντήρηση; Η αυτά που είναι ξεχωριστά; Μηπως σου ακουμπαει κάτι στην εσωτερική πλάτη ;Σακούλα,φαγητό,μπολ ;Εχω παρατηρήσει ότι όταν ακουμπάει κάτι στην πλατη του ψυγείου μαζευει πάγο.
greekfragma Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 σε αρκετά ψυγεία έχει και εσωτερικές χαραμάδες που κυκλοφορεί ο αέρας ανάμεσα στα διάφορα τμήματα. τις έλεγξες οτι είναι καθαρές χωρίς πάγο εκείνες; Καμιά φορά η απόψυξη δεν είναι υπόθεση 2-3 ωρών να φύγουν τα μεγάλα κομμάτια αλλά να φύγουν και αυτά που δε φαίνονται.
magicnumbers Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Το λαστιχο της πορτας εχει ξεραθει η καπου δεν κλεινει αεροστεγως και μπαινει υγρασια μεσα που γινεται ο παγος που βλεπεις. 1
glib Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Το ψυγείο είναι διπορτο με την κατάψυξη να είναι στο πάνω μέρος. Δε νομίζω να φταίει το ότι ακουμπάει κάτι γιατί ολο το πίσω και πάνω μέρος της κατάψυξης και το μισό μέρος της ψύξης έχουν πάγο. Πώς μπορώ να καταλάβω αν τα λάστιχα είναι οκ?όταν κλείνω την πόρτα (και της ψύξης και της κατάψυξης) καταλαβαίνω ότι σφραγίζει, και όταν πάω να ξανά ανοίξω καταλαβαίνω αντίσταση. Αυτό δε σημαίνει ότι σφραγίζει καλά?
czarjuly Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, glib είπε Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Το ψυγείο είναι διπορτο με την κατάψυξη να είναι στο πάνω μέρος. Δε νομίζω να φταίει το ότι ακουμπάει κάτι γιατί ολο το πίσω και πάνω μέρος της κατάψυξης και το μισό μέρος της ψύξης έχουν πάγο. Πώς μπορώ να καταλάβω αν τα λάστιχα είναι οκ?όταν κλείνω την πόρτα (και της ψύξης και της κατάψυξης) καταλαβαίνω ότι σφραγίζει, και όταν πάω να ξανά ανοίξω καταλαβαίνω αντίσταση. Αυτό δε σημαίνει ότι σφραγίζει καλά? Μπακαλιστικα βαλε ενα δυνατο φακο αναμμενο μεσα και δες το βραδυ αν βγαζει φως απο πουθενα Επισης θα σου συνιστουσα τροφιμα νωπα που βγαζουν υγρασια πχ λαχανικα και φρουτα να τα βαζεις μεσα σε σακουλες για να μη βγαζουν την υγρασια τους Υστερα τωρα το καλοκαιρι που ανοιγοκλεινει συνεχεια η πορτα του ψυγειου για νερο,αναψυκτικα ειναι λογικο να σου πιανει παγο Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2020 από czarjuly
SB_1957 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 2 ώρες πριν, glib είπε Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Το ψυγείο είναι διπορτο με την κατάψυξη να είναι στο πάνω μέρος. Δε νομίζω να φταίει το ότι ακουμπάει κάτι γιατί ολο το πίσω και πάνω μέρος της κατάψυξης και το μισό μέρος της ψύξης έχουν πάγο. Πώς μπορώ να καταλάβω αν τα λάστιχα είναι οκ?όταν κλείνω την πόρτα (και της ψύξης και της κατάψυξης) καταλαβαίνω ότι σφραγίζει, και όταν πάω να ξανά ανοίξω καταλαβαίνω αντίσταση. Αυτό δε σημαίνει ότι σφραγίζει καλά? Έλεγξε μήπως έχουν κρεμάσει οι πόρτες. Είχαμε παρόμοιο πρόβλημα και φωνάξαμε τεχνικό γιατί νομίζαμε ότι έφταιγαν τα λάστιχα, παρόλο που ήταν έτσι όπως το περιγράφεις, δηλαδή αντίσταση αν το άνοιγες μόλις το είχες κλείσει. Τελικά τα λάστιχα ήταν εντάξει, αλλά επειδή είχαν κρεμάσει οι πόρτες υπήρχε μια απειροελάχιστη χαραμάδα στο πάνω μέρος και στις δύο πόρτες. Εβαλε 2-3 ροδέλες στους μεντεσέδες και το πρόβλημα λύθηκε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα