efib Δημοσ. 14 Απριλίου 2021 Δημοσ. 14 Απριλίου 2021 18 λεπτά πριν, JailbrokenDiesel είπε Αν επιτρεπεται, αξιζε το κοστος της lloyds για να παρεις πισω τα 500Ε ;; Απο Vueling και UEFA (ειχα αγορασει αεροπορικα + euro2020 tickets) τα πηρα τα λεφτα πισω. Απο Ethiopian για μεγαλο ταξιδι Νοτιο Αφρικη πηγαν να μου δωσουν voucher 900E αλλα τους πεταξα ευρωπαικες νομοθεσιες κλπ και σε 10 εργασιμες ειχα τα λεφτα πισω. Απο Ryanair πηρα σε 6 μηνες τα λεφτα πίσω Μονο η δικη μας αεροπορικη τα κανει αυτα.. Ολες οι αγορες εγιναν στα site τους και οχι με 3ους κ με ελληνικες χρεωσικες καρτες, μεσω paypal. Πλεον ναι, χτιζω αφορολογητο κ μετα ολα με Revo Δεν με χρεωσε κατι η Lloyds, ειναι η τραπεζα μου στην Αγγλια. Μετα εκλεισα easyjet, ακυρωθηκε και μου τα εδωσαν μονοι τους πισω. Τα κανει επειδη ειμαστε ελλαδισταν. Οκ, ζητησε τα απο το paypal τοτε, σιγουρα θα σου τα δωσει (δεν ξερω ομως αν εχει χρονικο διαστημα που πρεπει να τα ζητησεις πχ lloyds ειχε 40 μερες ή κατι τετοιο) 1
kon1to Δημοσ. 14 Απριλίου 2021 Δημοσ. 14 Απριλίου 2021 αμφισβήτηση συναλλαγης μπορεις να κανεις, αναλογα και την τραπεζα βεβαια, μεχρι 3 μηνες μετα τη συναλλαγή, οπότε αμφισβήτηση 1 χρονο μετα λίγο δύσκολο. το οτι η πανδημια ηταν κατι εντελως απροβλεπτο το οποιο ηρθε και αλλαξε τα παντα νομιζω οτι το καταλαβαινουν ολοι... ειναι επισης, πρακτικα αδυνατο μια εταιρια που εχει προεισπραξει κατι να μπορεσει να επιστρεψει ταυτοχρονα σε τοσους καταναλωτες χρήματα τα οποια δεν εχει... γι αυτο ερχεται το κρατος και δινει την επιλογη του voucher... δεν ειναι ελληνικη πατεντα, ουτε απατη.... ειναι καλο για τον καταναλωτη; οχι! υπαρχει καποια αλλη λυση; πάλι οχι! οποτε υπομονη και παμε παρακάτω... Στις 22/3/2021 στις 3:37 ΜΜ, spooker είπε Μετά από αυτό φυσικά τελείωσε η Aegean για εμένα. γιατι δεν τελειωσαν και οι υπολοιπες αεροπορικες για εσενα ομως; επειδη ετυχε να εχεις κλεισει με aegean, γιατι με οποια αλλη και να ειχες κλεισει παλι το ιδιο θα γινοταν... 1
efib Δημοσ. 14 Απριλίου 2021 Δημοσ. 14 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, kon1to είπε αμφισβήτηση συναλλαγης μπορεις να κανεις, αναλογα και την τραπεζα βεβαια, μεχρι 3 μηνες μετα τη συναλλαγή, οπότε αμφισβήτηση 1 χρονο μετα λίγο δύσκολο. το οτι η πανδημια ηταν κατι εντελως απροβλεπτο το οποιο ηρθε και αλλαξε τα παντα νομιζω οτι το καταλαβαινουν ολοι... ειναι επισης, πρακτικα αδυνατο μια εταιρια που εχει προεισπραξει κατι να μπορεσει να επιστρεψει ταυτοχρονα σε τοσους καταναλωτες χρήματα τα οποια δεν εχει... γι αυτο ερχεται το κρατος και δινει την επιλογη του voucher... δεν ειναι ελληνικη πατεντα, ουτε απατη.... ειναι καλο για τον καταναλωτη; οχι! υπαρχει καποια αλλη λυση; πάλι οχι! οποτε υπομονη και παμε παρακάτω... γιατι δεν τελειωσαν και οι υπολοιπες αεροπορικες για εσενα ομως; επειδη ετυχε να εχεις κλεισει με aegean, γιατι με οποια αλλη και να ειχες κλεισει παλι το ιδιο θα γινοταν... Υπηρχε ξεκαθαρη ευρωπαϊκη οδηγια νομοθεσια που ελεγε οτι μπορεις να παρεις refund αν δεν θελεις voucher. Η easyjet μου εδωσε τα χρηματα πισω (μετα απο 2 μηνες περιπου), το ιδιο και η ryanair σε φιλους μου. Η Ελλαδα εφαγε προστιμο για μη συμμορφωση επειδη εκανε πλατες στην Aegean που δεν εδινε τιποτα πισω. Καλο θα ηταν να μην λεμε ο,τι θελουμε, ειδικα αν δεν γνωριζουμε, και απλα βγαζουμε αυθαιρετα συμπερασματα. Επεξ/σία 14 Απριλίου 2021 από efib 2 1
JailbrokenDiesel Δημοσ. 14 Απριλίου 2021 Δημοσ. 14 Απριλίου 2021 1 λεπτό πριν, kon1to είπε αμφισβήτηση συναλλαγης μπορεις να κανεις, αναλογα και την τραπεζα βεβαια, μεχρι 3 μηνες μετα τη συναλλαγή, οπότε αμφισβήτηση 1 χρονο μετα λίγο δύσκολο. το οτι η πανδημια ηταν κατι εντελως απροβλεπτο το οποιο ηρθε και αλλαξε τα παντα νομιζω οτι το καταλαβαινουν ολοι... ειναι επισης, πρακτικα αδυνατο μια εταιρια που εχει προεισπραξει κατι να μπορεσει να επιστρεψει ταυτοχρονα σε τοσους καταναλωτες χρήματα τα οποια δεν εχει... γι αυτο ερχεται το κρατος και δινει την επιλογη του voucher... δεν ειναι ελληνικη πατεντα, ουτε απατη.... ειναι καλο για τον καταναλωτη; οχι! υπαρχει καποια αλλη λυση; πάλι οχι! οποτε υπομονη και παμε παρακάτω... γιατι δεν τελειωσαν και οι υπολοιπες αεροπορικες για εσενα ομως; επειδη ετυχε να εχεις κλεισει με aegean, γιατι με οποια αλλη και να ειχες κλεισει παλι το ιδιο θα γινοταν... Κοιτα, δεν εχω ακουσει αλλους χρηστες να λενε για αλλες αεροπορικες εδω.. μονο η Aegean ειναι ακομη κολλημενη στα voucher και δεν επιστρεφει χρηματα. Οπως ειπα παραπανω στη δικη περιπτωση, Vueling, Ryanair, Ethiopian, μου επιστρεψαν τα λεφτα πισω παρολο που ειχα voucher 18μηνης διαρκειας.
spooker Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 14 ώρες πριν, kon1to είπε αμφισβήτηση συναλλαγης μπορεις να κανεις, αναλογα και την τραπεζα βεβαια, μεχρι 3 μηνες μετα τη συναλλαγή, οπότε αμφισβήτηση 1 χρονο μετα λίγο δύσκολο. το οτι η πανδημια ηταν κατι εντελως απροβλεπτο το οποιο ηρθε και αλλαξε τα παντα νομιζω οτι το καταλαβαινουν ολοι... ειναι επισης, πρακτικα αδυνατο μια εταιρια που εχει προεισπραξει κατι να μπορεσει να επιστρεψει ταυτοχρονα σε τοσους καταναλωτες χρήματα τα οποια δεν εχει... γι αυτο ερχεται το κρατος και δινει την επιλογη του voucher... δεν ειναι ελληνικη πατεντα, ουτε απατη.... ειναι καλο για τον καταναλωτη; οχι! υπαρχει καποια αλλη λυση; πάλι οχι! οποτε υπομονη και παμε παρακάτω... γιατι δεν τελειωσαν και οι υπολοιπες αεροπορικες για εσενα ομως; επειδη ετυχε να εχεις κλεισει με aegean, γιατι με οποια αλλη και να ειχες κλεισει παλι το ιδιο θα γινοταν... Όχι δεν θα γινόταν το ίδιο. Αυτό ήταν ελληνική πατέντα κόντρα στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Σε άλλες χώρες γινοντουσαν κανονικά επιστροφες χρημάτων . Επίσης η aegean έχει απίστευτα κακό τηλεφωνικό support. Υπομονή αν θες να κάνεις μπορείς να κάνεις εσύ με τα δικά σου χρήματα. Φυσικά και υπάρχει άλλη λύση. Η λύση της πτώχευσης. Μια ιδιωτική εταιρία είναι που εφόσον δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα θα έπρεπε να κλείσει όπως έκλεισαν τόσες και τόσες. Τι με ενδιαφέρει εμένα αν η aegean και η κάθε aegean δεν έχει τα χρήματα που είχε προεισπραξει, ας πούλαγε κανένα αεροπλάνο. Όταν είναι να πάρει χρήματα μια χαρά προ εισπράττει αλλά όταν είναι να αποζημιώσει βάζει 100 εμπόδια. Τέλος λέμε. 15 ώρες πριν, JailbrokenDiesel είπε Καλησπερα, Κατεφερες να παρεις λεφτα πισω απο την Aegean? 4 πτησεις μου ακυρωθηκαν μεσα στο 2020 και συνολικο πσοο περι τα 600Ε. Πατανε ακομη στο 18μηνο voucher και δεν κανουν επιστροφες Ναι τα πήρα πίσω μετά από πολύ τρέξιμο και πολλά τηλέφωνα και καταγγελιες. Δεν τα είχα ανάγκη αλλά δεν θα το άφηνα να περασει έτσι. Είναι κοροϊδία και με προσβάλει σαν πελάτη. Από εδώ και εφεξής θα χρησιμοποιώ μόνο ξένο τραπεζικό λογαριασμό για κράτηση εισιτηρίων καθώς η εθνική τράπεζα έκανε την πάπια και δεν κοινοποίησε καν την αμφισβήτηση συναλλαγής στη visa θέλοντας να κάνει πλάτες στον δικό της πελάτη και δημιουργούσε τεχνητές καθυστερήσεις. 1 2
Nabuko Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 3 ώρες πριν, spooker είπε Αυτό ήταν ελληνική πατέντα κόντρα στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Σε άλλες χώρες γινοντουσαν κανονικά επιστροφες χρημάτων . Δε νομίζω. Όλες οι αεροπορικές προσέφεραν vouchers. Βασικά πάντα υπήρχε αυτή η πρακτική και προ covid εποχής. Αν ήθελες το κράταγες, αλλιώς έπαιρνες επιστροφή. https://givt.com/en/blog/what-is-a-flight-voucher-should-you-accept-it/
Bitbit Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 1 ώρα πριν, Nabuko είπε Δε νομίζω. Όλες οι αεροπορικές προσέφεραν vouchers. Βασικά πάντα υπήρχε αυτή η πρακτική και προ covid εποχής. Αν ήθελες το κράταγες, αλλιώς έπαιρνες επιστροφή. https://givt.com/en/blog/what-is-a-flight-voucher-should-you-accept-it/ Να αυτό λένε και οι υπόλοιποι. Ότι αν ήθελες έπαιρνες επιστροφή απλά η Aegean δεν έδινε και έμενες με το voucher στο χέρι. Μ αρέσει που μερικοί το βλέπετε φυσιολογικό. Γι αυτό μας μαμανε κανονικά. Επειδή υπάρχουν τέτοιες αντιλήψεις. Άκου δεν έχει τα λεφτά. Να πουλήσει τα αεροπλάνα αν δε τα έχει όπως γράφτηκε. Που τα πήγε δηλαδή και δε τα έχει; Τρελά πράγματα 2
gatokoritso Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 3 ώρες πριν, Nabuko είπε Δε νομίζω. Όλες οι αεροπορικές προσέφεραν vouchers. Βασικά πάντα υπήρχε αυτή η πρακτική και προ covid εποχής. Αν ήθελες το κράταγες, αλλιώς έπαιρνες επιστροφή. https://givt.com/en/blog/what-is-a-flight-voucher-should-you-accept-it/ σε ryanair air είχαμε επιστροφή χρημάτων και στη wizz από επιλογή σε επιστροφή ή κουπόνι πήραμε το κουπόνι μιας και έδιναν παραπάνω λεφτά ετσι. αλλιώς το ποσό γινόταν επιστροφή κανονικότατα. η aegean ένα χρόνο τώρα παίζει το βιολί της... 1 1
spooker Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 Δημοσ. 15 Απριλίου 2021 6 ώρες πριν, Nabuko είπε Δε νομίζω. Όλες οι αεροπορικές προσέφεραν vouchers. Βασικά πάντα υπήρχε αυτή η πρακτική και προ covid εποχής. Αν ήθελες το κράταγες, αλλιώς έπαιρνες επιστροφή. https://givt.com/en/blog/what-is-a-flight-voucher-should-you-accept-it/ ελληνική πατέντα ήταν πως δεν προσέφεραν την δυνατότητα επιστροφής χρημάτων πέρα του voucher. Ναι voucher έδιναν όλες αλλά τι να λέει. 1
endoman Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2021 Update για red hot : H Alha τράπεζα μου έδωσε άκυρο στο claim που έκανα. Είπαν ότι δεν μπορούν να παρέμβουν. Από σήμερα υποτίθεται ότι θα μπορούμε να πάρουμε το voucher μέσω viva. Μέχρι στιγμής βέβαια δεν έχει ανοίξει κάποια πλατφόρμα. Το φοβερό είναι ότι μιλώντας με το ejekt μου είπαν ότι η η χρήση του voucher ισχύει πια όχι μέχρι το τέλος της χρονιάς αλλά μέχρι τον Σεπτέμβριο του 22 !!!! ( Απόφαση του υπουργείου ). Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε άλλους εννέα μήνες για να πάρουμε τα χρήματά μας αν δεν παρακολουθήσουμε κάποιο άλλο event !!! Συνολικά δύο χρόνια !!! Παραθέτω και το νόμο : (άρθρο 78) https://www.e-nomothesia.gr/kat-demosia-dioikese/nomos-4795-2021-phek-62a-17-4-2021.html
harisnikolop Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Στις 7/6/2021 στις 1:45 ΜΜ, endoman είπε Update για red hot : H Alha τράπεζα μου έδωσε άκυρο στο claim που έκανα. Είπαν ότι δεν μπορούν να παρέμβουν. Από σήμερα υποτίθεται ότι θα μπορούμε να πάρουμε το voucher μέσω viva. Μέχρι στιγμής βέβαια δεν έχει ανοίξει κάποια πλατφόρμα. Το φοβερό είναι ότι μιλώντας με το ejekt μου είπαν ότι η η χρήση του voucher ισχύει πια όχι μέχρι το τέλος της χρονιάς αλλά μέχρι τον Σεπτέμβριο του 22 !!!! ( Απόφαση του υπουργείου ). Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε άλλους εννέα μήνες για να πάρουμε τα χρήματά μας αν δεν παρακολουθήσουμε κάποιο άλλο event !!! Συνολικά δύο χρόνια !!! Παραθέτω και το νόμο : (άρθρο 78) https://www.e-nomothesia.gr/kat-demosia-dioikese/nomos-4795-2021-phek-62a-17-4-2021.html Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα, μπορείς σε παρακαλώ να μου το εξηγήσεις; Ο νόμος τι λέει σχετικά με το Voucher; Πρέπει αναγκαστικά να πάρω το voucher και να δω κάποια άλλη συναυλία, αν δεν έρθουν οι RHCP το 2022;
MikeJ Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 21 minutes ago, harisnikolop said: Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα, μπορείς σε παρακαλώ να μου το εξηγήσεις; Ο νόμος τι λέει σχετικά με το Voucher; Πρέπει αναγκαστικά να πάρω το voucher και να δω κάποια άλλη συναυλία, αν δεν έρθουν οι RHCP το 2022; Αυτή τη στιγμή ή κρατάς το εισιτήριο ως έχει και περιμένεις να δεις ποιοι θα είναι στο eject 2022 που μπορεί να μην έχει rhcp ή επιλέγεις να το ανταλλάξεις με voucher ίσης αξίας για εκδηλώσεις της συγκεκριμένης διοργανώτριας ( δε ξέρω τι αλλά διοργανώνει). Αν δε το ξοδέψεις ή ξοδέψεις μόνο μέρος του voucher, το υπόλοιπο θα επιστραφεί σε χρήματα κάπου στο τέλος του 2022. Ουσιαστικά το κράτος τους δίνει ρευστότητα για 1 χρόνο και, με τα δικά μας χρήματα με την ελπίδα να μην φαληρισουν. Τώρα δε ξέρω τι θα συμβεί με τα χρήματα άμα η εταιρεία βαρεσει κανόνι. Εγώ προς το παρόν περιμένω μπας και ανακοινώσουν πάλι peppers για του χρόνου αλλιώς θα πάρω το voucher και θα το κρατήσω μέχρι την αναγκαστική επιστροφή χρημάτων. 1
popopo Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2021 Πάντως για τη συναυλία της Celine Dion, έδωσαν δυνατότητα επιστροφής χρημάτων τις προηγούμενες εβδομάδες.
endoman Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 Είναι όπως τα λέει ο Μικe J. Εγώ πήρα το voucher και βλέπουμε.
harisnikolop Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2021 Στις 15/4/2021 στις 7:58 ΠΜ, spooker είπε Όχι δεν θα γινόταν το ίδιο. Αυτό ήταν ελληνική πατέντα κόντρα στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Σε άλλες χώρες γινοντουσαν κανονικά επιστροφες χρημάτων . Επίσης η aegean έχει απίστευτα κακό τηλεφωνικό support. Υπομονή αν θες να κάνεις μπορείς να κάνεις εσύ με τα δικά σου χρήματα. Φυσικά και υπάρχει άλλη λύση. Η λύση της πτώχευσης. Μια ιδιωτική εταιρία είναι που εφόσον δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα θα έπρεπε να κλείσει όπως έκλεισαν τόσες και τόσες. Τι με ενδιαφέρει εμένα αν η aegean και η κάθε aegean δεν έχει τα χρήματα που είχε προεισπραξει, ας πούλαγε κανένα αεροπλάνο. Όταν είναι να πάρει χρήματα μια χαρά προ εισπράττει αλλά όταν είναι να αποζημιώσει βάζει 100 εμπόδια. Τέλος λέμε. Ναι τα πήρα πίσω μετά από πολύ τρέξιμο και πολλά τηλέφωνα και καταγγελιες. Δεν τα είχα ανάγκη αλλά δεν θα το άφηνα να περασει έτσι. Είναι κοροϊδία και με προσβάλει σαν πελάτη. Από εδώ και εφεξής θα χρησιμοποιώ μόνο ξένο τραπεζικό λογαριασμό για κράτηση εισιτηρίων καθώς η εθνική τράπεζα έκανε την πάπια και δεν κοινοποίησε καν την αμφισβήτηση συναλλαγής στη visa θέλοντας να κάνει πλάτες στον δικό της πελάτη και δημιουργούσε τεχνητές καθυστερήσεις. Μπορεί να σου φαίνεται ηλίθια η ερώτηση μου αλλά τι χρειάζεται να ανοίξεις λογαριασμό σε τράπεζα εξωτερικού;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα