Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 27/8/2020 στις 12:10 ΜΜ, fernw_thn_souvla είπε

Ας μην αναλύσουμε το τι ειναι λογικο, τι ειναι ηθικο και τι ειναι το νομιμο, για τον αν ενας νομος/ρυθμιση ειναι ηθικός κλπ κλπ, ειναι μεγαλη συζητηση.Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν παίρνω το μερος των εταιρειών απλα εξηγώ τα γεγονότα.Απο τη στιγμη που υπάρχει αυτη η ρυθμιση δεν ειναι παρανομο αυτο που κανουν.

Update για την περίπτωση.  Δυστυχώς το κράτος έχει βγάλει νόμο που τους επιτρέπει το voucher μέχρι 31/12/21.Νομος( 4761/2020 ). Δεν είσαι υποχρεωμένος όμως να το χρησιμοποιήσεις. Αν δεν το χρησιμοποιήσεις, τότε θα πάρεις τα χρήματα σου πίσω έχοντας περιθώριο δύο μήνες, δηλαδή μέχρι το Φεβρουάριο του 22. Και εγώ είμαι από αυτούς που την έχουν πατήσει και δυστυχώς Θα περιμένω ενάμιση χρόνο μέχρι να πάρω τα χρήματά μου. Αν κάποιος ξέρει λεπτομέρειες για επιστροφή χρημάτων μέσω πιστωτικής ας μας το πει.

• Απαντ. 110
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, endoman είπε

Update για την περίπτωση.  Δυστυχώς το κράτος έχει βγάλει νόμο που τους επιτρέπει το voucher μέχρι 31/12/21.Νομος( 4761/2020 ). Δεν είσαι υποχρεωμένος όμως να το χρησιμοποιήσεις. Αν δεν το χρησιμοποιήσεις, τότε θα πάρεις τα χρήματα σου πίσω έχοντας περιθώριο δύο μήνες, δηλαδή μέχρι το Φεβρουάριο του 22. Και εγώ είμαι από αυτούς που την έχουν πατήσει και δυστυχώς Θα περιμένω ενάμιση χρόνο μέχρι να πάρω τα χρήματά μου. Αν κάποιος ξέρει λεπτομέρειες για επιστροφή χρημάτων μέσω πιστωτικής ας μας το πει.

αφού έχεις πληρώσει με κάρτα κάνε αμφισβήτηση συναλλαγής και στην αιτιολογία ότι δεν πήρες το προϊόν που αγόρασες ότι και ναναι .....δεν υπάρχει περίπτωση να μη πάρεις τα χρήματα σου,απλα θα κάνει κάποιο διάστημα από 30 - 45 μέρες..ίσως παραπάνω....τώρα μπορείς να το κανείς και τηλεφωνικά δεν χρειάζεται να πας στο κατάστημα..

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, kostasbm είπε

αφού έχεις πληρώσει με κάρτα κάνε αμφισβήτηση συναλλαγής και στην αιτιολογία ότι δεν πήρες το προϊόν που αγόρασες ότι και ναναι .....δεν υπάρχει περίπτωση να μη πάρεις τα χρήματα σου,απλα θα κάνει κάποιο διάστημα από 30 - 45 μέρες..ίσως παραπάνω....τώρα μπορείς να το κανείς και τηλεφωνικά δεν χρειάζεται να πας στο κατάστημα..

Θα το κάνω . Thanks

Δημοσ.
Στις 27/8/2020 στις 12:25 ΜΜ, Vasileios-gr είπε

Πάρα πολοί καταναλωτές έχουν πάρει επιστροφή από την τράπεζα τους κάνοντας μία απλή και δωρεάν αίτηση. 

Αντιθέτως με δικηγόρους και δικαστήρια ή και με συνήγορο καταναλωτή θα σου πάρει άπειρο χρόνο.

Δεν έχεις τίποτα απολύτως να χάσεις εκτός από 5 λεπτά για να κάνεις μια διαμαρτυρία στην τράπεζα σου.   Αν η αγορά έγινε από VIVA ακόμα καλύτερα διότι από αυτούς θα ζητήσει η τράπεζα τα χρήματα και όχι από τον διοργανωτή.

αντίστοιχο πρόβλημα είχα πέρσυ με την Aegean η οποία δεν μου έδινε πίσω κοντα στα 500ευρω για ακυρωμένα εισιτήρια. 
Η τραπεζα όταν έκανα αμβισβήτηση συναλλαγής έκανε πλάτες στην Aegean επειδή είναι στενός πελάτης της. Το δίκιο μου το βρήκα μόνο με το συνήγορο του καταναλωτή και πήρα πίσω τα χρήματα μου. Μετά από αυτό φυσικά τελείωσε η Aegean για εμένα. 

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, spooker είπε

αντίστοιχο πρόβλημα είχα πέρσυ με την Aegean η οποία δεν μου έδινε πίσω κοντα στα 500ευρω για ακυρωμένα εισιτήρια. 
Η τραπεζα όταν έκανα αμβισβήτηση συναλλαγής έκανε πλάτες στην Aegean επειδή είναι στενός πελάτης της. Το δίκιο μου το βρήκα μόνο με το συνήγορο του καταναλωτή και πήρα πίσω τα χρήματα μου. Μετά από αυτό φυσικά τελείωσε η Aegean για εμένα. 

αν η πληρωμή είναι με master, visa ειναι ποιο ευκολο γιατι ειναι ανεξαρτητοι οργανισμοι.....με χρεωστικη μπορει να γινει αυτο αλλα αν επιμεινεις δεν μπορουν να κανουν διαφορετικα....αν παρει αρνητικη αποφαση θα πρεπει να το δικαιολογησει γιατι θα ερθει σε επαφη με το πωλητη.....στα αεροπορικα ειναι λιγο μπερδεμα οταν μεσολαβουν και τριτοι οι ποιοι πιθανον να μην εχουν ολοκληρωσει τη διαδικασια....

Δημοσ.
Στις 27/8/2020 στις 4:20 ΜΜ, pluss είπε

Ε τότε γιατί οι φόρμες Αμφισβήτησης Συναλλαγών της Eurobank και της Alpha Bank (προφανώς παρόμοια μορφή θα έχουν και οι φόρμες των άλλων δύο συστημικών τραπεζών, αλλά δεν τις έχω για να τις επισυνάψω), αναγράφουν και την περίπτωση που κάποιος απλά δεν παραλάβει ένα προϊόν ή μία υπηρεσία;
Φυσικά, δεν είναι 100% εγγυημένο ότι θα δικαιωθεί κανείς κάνοντας αυτήν τη διαδικασία, αλλά επιχειρήματα του στιλ "η τράπεζα δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα, οπότε άδικος κόπος", δεν είναι βάσιμα και σίγουρα θα άξιζε να το προσπαθήσει ο novoyo.

ALPHA BANK ΑΙΤΗΣΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ.doc 120 kB · 5 downloads

Κοίτα την 2η σελίδα της αίτησης της Eurobank που παρέθεσες :)

Η τράπεζα παίρνει συνήθως το μέρος του πελάτη της, αλλά εδώ υπάρχει νομοθεσία που τους επιτρέπει να δώσουν voucher 18 μηνών και αν δεν το χρησιμοποιήσει θα πάρει πίσω τα λεφτά του.

Επίσης έχω την αίσθηση ότι υπάρχει κάποια προθεσμία να κάνει κανείς αμφισβήτηση η οποία βέβαια δεν ξέρω αν έχει παρέλθει για την περίπτωση του φίλου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 23/3/2021 στις 11:08 ΠΜ, panostza είπε

Κοίτα την 2η σελίδα της αίτησης της Eurobank που παρέθεσες :)

Η τράπεζα παίρνει συνήθως το μέρος του πελάτη της, αλλά εδώ υπάρχει νομοθεσία που τους επιτρέπει να δώσουν voucher 18 μηνών και αν δεν το χρησιμοποιήσει θα πάρει πίσω τα λεφτά του.

Επίσης έχω την αίσθηση ότι υπάρχει κάποια προθεσμία να κάνει κανείς αμφισβήτηση η οποία βέβαια δεν ξέρω αν έχει παρέλθει για την περίπτωση του φίλου.

Μάλλον δεν διάβασες καλά το μήνυμά μου. Αν το διαβάσεις καλύτερα, θα διαπιστώσεις πως η απάντησή μου πήγαινε στην άποψη "claim στην τράπεζα δεν μπορείς να κάνεις, γιατί η συναλλαγή έγινε με την συγκαταθεσή σου, όχι αυθαίρετα. Το οτι δεν πήρες το προϊόν/υπηρεσία δεν έχει να κάνει με την τράπεζα" (την οποία και παρέθεσα).
Σε αντίθεση λοιπόν με απόψεις του τύπου "η τράπεζα ούτε καν θα ασχοληθεί με την περίπτωσή σου", εγώ απλώς ανέφερα ότι έχει τη δυνατότητα να ζητήσει τη βοήθεια της τράπεζας μέσω της αμφισβήτησης συναλλαγής, αλλά δεν ανέφερα κάτι για το πιθανό αποτέλεσμα (δηλαδή το αν θα πάρει τελικά voucher ή επιστροφή χρημάτων), διότι αυτό κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από pluss
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σήμερα ανακοίνωσε η Ejekt ότι ακυρώθηκε και για φέτος το festival και ότι θα γίνει του χρόνου. Φυσικά δεν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο για Red Hot Chili Peppers. Έκανε κάποιος αμφισβήτηση συναλλαγής από τράπεζα τελικά να μας πει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στη θέση σας θα τους έκανα μήνυση για κλοπή στο αστυνομικό τμήμα, κλασμεντάν μετά η εταιρεία, θα έτρεχε και δεν θα προλάβαινε. Θέλει πίεση σε τέτοιες καταστάσεις.

Έτσι είχα κάνει σε κατάστημα-απάτη, μόλις τους ήρθε χαρτί για παρουσία στην αστυνομία. Ήρθε η επιστροφή χρημάτων από ΧΘΕΣ.

Επεξ/σία από Pokemon640
  • Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Pokemon640 είπε

Στη θέση σας θα τους έκανα μήνυση για κλοπή στο αστυνομικό τμήμα, κλασμεντάν μετά η εταιρεία, θα έτρεχε και δεν θα προλάβαινε. Θέλει πίεση σε τέτοιες καταστάσεις.

Έτσι είχα κάνει σε κατάστημα-απάτη, μόλις τους ήρθε χαρτί για παρουσία στην αστυνομία. Ήρθε η επιστροφή χρημάτων από ΧΘΕΣ.

Τους έστειλα σήμερα mail, τι θα γίνει με την συναυλία των rhcp συγκεκριμένα. μου είπαν θα βγει ανακοίνωση. Αναμένω και θα ενημερώσω.

Δημοσ.
Στις 22/3/2021 στις 3:37 ΜΜ, spooker είπε

Καλησπερα, 
Κατεφερες να παρεις λεφτα πισω απο την Aegean?

4 πτησεις μου ακυρωθηκαν μεσα στο 2020 και συνολικο πσοο περι τα 600Ε. Πατανε ακομη στο 18μηνο voucher και δεν κανουν επιστροφες 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, JailbrokenDiesel είπε

Καλησπερα, 
Κατεφερες να παρεις λεφτα πισω απο την Aegean?

4 πτησεις μου ακυρωθηκαν μεσα στο 2020 και συνολικο πσοο περι τα 600Ε. Πατανε ακομη στο 18μηνο voucher και δεν κανουν επιστροφες 

Η Aegean δεν εδινε τιποτα πισω, και της εκανε πλατες το Ελλαδισταν, και εφαγε και προστιμο για αυτο.

Υπαρχει ξεκαθαρη ευρωπαικη οδηγια που λεει οτι αν ο καταναλωτης θελει refund, refund θα παρει. Δεν μου τα εδιναν πισω με τιποτα περσι, και τα πηρα μεσω της Lloyds που ειχα πληρωσει. Αλλα ατομα τα πηραν μεσω Revolut. Ποτε ξανα Aegean, ποτε ξανα ελληνικες τραπεζες΄ μονο για το αφορολογητο που μας φορτωσαν οτι πρεπει να ειναι 30%, μετα revolut/n26 αν θες αγορες στο ελλαδισταν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, harisnikolop είπε

Τους έστειλα σήμερα mail, τι θα γίνει με την συναυλία των rhcp συγκεκριμένα. μου είπαν θα βγει ανακοίνωση. Αναμένω και θα ενημερώσω.

Απαίτησε τα χρηματά σου πίσω,

αν τα "μασήσουν",

Πας αστυνομικό τμήμα, και καταγγελία για χρηματική κλοπή, με όλα τα στοιχεία τους.

Επεξ/σία από Pokemon640
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, efib είπε

Η Aegean δεν εδινε τιποτα πισω, και της εκανε πλατες το Ελλαδισταν, και εφαγε και προστιμο για αυτο.

Υπαρχει ξεκαθαρη ευρωπαικη οδηγια που λεει οτι αν ο καταναλωτης θελει refund, refund θα παρει. Δεν μου τα εδιναν πισω με τιποτα περσι, και τα πηρα μεσω της Lloyds που ειχα πληρωσει. Αλλα ατομα τα πηραν μεσω Revolut. Ποτε ξανα Aegean, ποτε ξανα ελληνικες τραπεζες΄ μονο για το αφορολογητο που μας φορτωσαν οτι πρεπει να ειναι 30%, μετα revolut/n26 αν θες αγορες στο ελλαδισταν.

Αν επιτρεπεται, αξιζε το κοστος της lloyds για να παρεις πισω τα 500Ε ;;

Απο Vueling και UEFA (ειχα αγορασει αεροπορικα + euro2020 tickets) τα πηρα τα λεφτα πισω. 
Απο Ethiopian για μεγαλο ταξιδι Νοτιο Αφρικη πηγαν να μου δωσουν voucher 900E αλλα τους πεταξα ευρωπαικες νομοθεσιες κλπ και σε 10 εργασιμες ειχα τα λεφτα πισω. 
Απο Ryanair πηρα σε 6 μηνες τα λεφτα πίσω 

Μονο η δικη μας αεροπορικη τα κανει αυτα.. 

Ολες οι αγορες εγιναν στα site τους και οχι με 3ους κ με ελληνικες χρεωσικες καρτες, μεσω paypal. 

Πλεον ναι, χτιζω αφορολογητο κ μετα ολα με Revo

Επεξ/σία από JailbrokenDiesel
Δημοσ.

Έχω και εγώ εισιτήριο για τους Peppers το όποιο προς το παρόν κρατάω, μιας και ελπίζω ακόμα ότι θα μπορέσω να τους δω, έστω το 2022. Το ανησυχητικό είναι πως για το 2022 δε φαίνεται να έχουν συμφωνήσει ακόμα με το συγκρότημα οπότε είναι αρκετά πιθανό να μας πλασάρουν lineup εντελώς διαφορετικό.

Θυμάμαι σε άλλο τόπικ για την Aegean είχε αναφερθεί ένα blog στα αγγλικά ενός τύπου που το κυνηγούσε πολύ το θέμα με τα αεροπορικά και τα έχωνε σε Aegean και Ελληνική κυβέρνηση που της έκανε πλάτες.

Έχει κανένας ακόμα το Link?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...