sogp6 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Καλησπέρα, Εδώ και περίπου 2 μήνες ο υπολογιστής μου αργεί να ανοίξει, μπορεί να πάρει από μισή ώρα μέχρι και ολόκληρη ημέρα. Όλο αυτό έγινε ξαφνικά χωρίς να αλλάξω κάτι στον υπολογιστή. Σημείωση ότι όταν τον ανοίγω, δεν δείχνει τίποτα στην οθόνη μέχρι να φορτώσει στη συνέχεια και να μπει στα windows. Αργει να κάνει δηλαδή αυτόν τον ήχο, ένα "μπιπ" όταν ανοίγεις τον υπολογιστή. Δεν προλαβαίνει να τρέξει καν στα bios, όταν πατάω το κουμπί να ανοίξει ο υπολογιστής απλά κάνει θόρυβο ότι δουλεύει και τίποτα άλλο. Έχεις κάποιος καμία ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει; Σας ευχαριστώ πολύ!
doctor2014 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Καλησπέρα. Είτε έχεις θέμα με τον σκληρό δίσκο είτε κατέρρευσε το λειτουργικό και θα χρειαστείς μάλλον format (καλύτερα low level). Πιστεύω ότι έχεις bad sectors αλλά συμβουλέψου το hdd sentinel καλύτερα
Zengar Zombolt Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 θα βοηθουσε αν μας ελεγες για τι υπολογιστη μιλας specs
sogp6 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Αυτό με το HD Sentinel θα το κοιτάξω οοοοταν ανοίξει ο υπολογιστής! Το λειτουργικό, άπαξ και τρέξει ο υπολογιστής και μπω στα windows δουλεύει μια χαρά! Ο σκληρός από τότε που μπήκε δεν ξανά βγήκε, οπότε νομίζω ότι είναι δύσκολο να έχει χτυπηθεί κάπου. Πρόκειται για Intel i7 4th gen με motherboard MAXIMUS FORMULA VI, SSD SAMSUNG 240GB, 16GB RAM, 1TB HDD σκληρό, κάρτα γραφικών Asus Radeon R9 280X 3GB - R9280X-DC2T-3GD5
Μάκαρος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 39 λεπτά πριν, sogp6 είπε Αυτό με το HD Sentinel θα το κοιτάξω οοοοταν ανοίξει ο υπολογιστής! Το λειτουργικό, άπαξ και τρέξει ο υπολογιστής και μπω στα windows δουλεύει μια χαρά! Ο σκληρός από τότε που μπήκε δεν ξανά βγήκε, οπότε νομίζω ότι είναι δύσκολο να έχει χτυπηθεί κάπου. Πρόκειται για Intel i7 4th gen με motherboard MAXIMUS FORMULA VI, SSD SAMSUNG 240GB, 16GB RAM, 1TB HDD σκληρό, κάρτα γραφικών Asus Radeon R9 280X 3GB - R9280X-DC2T-3GD5 Δεν παιζει ρολο το ποτε μπηκε ο σκληρος. Αν χτυπηθηκε ο πυργος την ωρα που ηταν σε λειτουργια, πολυ πιθανο να επαθε βλαβη ο δισκος.
sogp6 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Δεν χτυπήθηκε ο πύργος, το έκανε από την μια μέρα στην άλλη έτσι ξαφνικά. Έκανα έλεγχο των δίσκων με το HDD Sentinel και μου τους βγάζει άψογους.
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Οταν λέμε ότι χτύπησε ο δίσκος δεν εννοούμε ότι τον βάρεσε κάποιος με σφυρί.Απλά χάλασε.
Aris_ Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 το mobo εχει qcode led γράψε τι σου βγαζει όταν περιμένεις και σε εχει στην αναμονή εκεί που κολλάει δλδ επίσης βγαλε την μπαταρια για 5 λεπτά αφου εχεις βγάλει απο την μπριζα τον υπολογιστή
giannis79 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 η μητρικη μαλλον δειχνει σημαδια οτι ειναι στα τελευταια της.αφου δεν κανει αυτο το μπιπ στην αρχη οταν ανοιγεις το pc η εμπειρια μου αυτο μου λεει.το εχω παθει 2 φορες και τις δυο αλλαξα μητρικη.
sogp6 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 8 ώρες πριν, Aris_ είπε το mobo εχει qcode led γράψε τι σου βγαζει όταν περιμένεις και σε εχει στην αναμονή εκεί που κολλάει δλδ επίσης βγαλε την μπαταρια για 5 λεπτά αφου εχεις βγάλει απο την μπριζα τον υπολογιστή Το qcode led παίζει με διάφορους αριθμούς, δεν είναι σταθερό. Λέει αρχικά 15 και μετά τρεμοπαιζει σε 21 και 40 κάτι, μετά πάει πάλι στο 15 για 1-2 δευτερόλεπτα. Το δοκίμασα αυτό με την μπαταρία και δεν άλλαξε κάτι. 8 ώρες πριν, giannis79 είπε η μητρικη μαλλον δειχνει σημαδια οτι ειναι στα τελευταια της.αφου δεν κανει αυτο το μπιπ στην αρχη οταν ανοιγεις το pc η εμπειρια μου αυτο μου λεει.το εχω παθει 2 φορες και τις δυο αλλαξα μητρικη. Και εγώ πιστεύω ότι παίζει κάτι με την μητρική. Όταν στο έκανε εσένα είχες τα ίδια συμπτώματα; αργούσε και εσένα τόσο πολύ Να ανοίξει;
giannis79 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, sogp6 είπε Το qcode led παίζει με διάφορους αριθμούς, δεν είναι σταθερό. Λέει αρχικά 15 και μετά τρεμοπαιζει σε 21 και 40 κάτι, μετά πάει πάλι στο 15 για 1-2 δευτερόλεπτα. Το δοκίμασα αυτό με την μπαταρία και δεν άλλαξε κάτι. Και εγώ πιστεύω ότι παίζει κάτι με την μητρική. Όταν στο έκανε εσένα είχες τα ίδια συμπτώματα; αργούσε και εσένα τόσο πολύ Να ανοίξει; ναι και σε εμενα δεν εκανε αυτο το χαρακτηριστικο μπιπ οταν ανοιγα τον υπολογιστη.μετα απο καμια δεκαρια εκκινησεις ανοιγε τελικα αλλα μετα απο καποιες μερες δεν ανοιγε καθολου.πηγαινε το σε εναν τεχνικο να σου πει με σιγουρια πιο ειναι το προβλημα.
micos000 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Κάτι ακόμα που μπορείς να δοκιμάσεις είναι, αν έχεις dvd πάνω να το ξεκουμπώσεις. Επίσης, αφού θα βάλεις χέρι ξεκούμπωσε και όλους τους δίσκους και ότι στικάκια ή εξωτερικούς δίσκους και εκτυπωτές μπορεί να έχεις πάνω. Ξεκίνα το πάλι και δες αν τώρα περάσεις από το post γρήγορα ή όχι. Αν περνάει γρήγορα, ξεκίνα να κουμπώνεις, πρώτα τον βασικό δίσκο και δες αν μπουτάρει σωστά. Αν ναι, συνέχισε με τους υπόλοιπους δίσκους, έναν-έναν, με το dvd και τέλος με τις εξωτερικές συσκευές. Έτσι θα ξεκαθαρίσεις αν και ποια περιφερειακή συσκευή μπορεί να έχει πρόβλημα. Το έχω δεις με usb εκτυπωτή που όταν ήταν πάνω συνδεμένος το pc έκανε 5-10 λεπτά να περάσει το bios και χωρίς αυτόν πάνω περνούσε σε δευτερόλεπτα. Αν δεν ξεκινάει πάλι χωρίς να έχεις τίποτα πάνω τότε μπορεί να είναι ή το τροφοδοτικό (το έχω συναντήσει και αυτό) ή η μητρική σου. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2020 από micos000
sogp6 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 2 ώρες πριν, micos000 είπε Κάτι ακόμα που μπορείς να δοκιμάσεις είναι, αν έχεις dvd πάνω να το ξεκουμπώσεις. Επίσης, αφού θα βάλεις χέρι ξεκούμπωσε και όλους τους δίσκους και ότι στικάκια ή εξωτερικούς δίσκους και εκτυπωτές μπορεί να έχεις πάνω. Ξεκίνα το πάλι και δες αν τώρα περάσεις από το post γρήγορα ή όχι. Αν περνάει γρήγορα, ξεκίνα να κουμπώνεις, πρώτα τον βασικό δίσκο και δες αν μπουτάρει σωστά. Αν ναι, συνέχισε με τους υπόλοιπους δίσκους, έναν-έναν, με το dvd και τέλος με τις εξωτερικές συσκευές. Έτσι θα ξεκαθαρίσεις αν και ποια περιφερειακή συσκευή μπορεί να έχει πρόβλημα. Το έχω δεις με usb εκτυπωτή που όταν ήταν πάνω συνδεμένος το pc έκανε 5-10 λεπτά να περάσει το bios και χωρίς αυτόν πάνω περνούσε σε δευτερόλεπτα. Αν δεν ξεκινάει πάλι χωρίς να έχεις τίποτα πάνω τότε μπορεί να είναι ή το τροφοδοτικό (το έχω συναντήσει και αυτό) ή η μητρική σου. Σε ευχαριστώ πολύ, θα τα δοκιμάσω όλα αυτά που μου λες όταν γυρίσω σπίτι και θα επανέλθω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα