Real_Name_Hidden Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! Ενδιαφέρομαι για αγορά Laptop αλλά δεν είμαι σίγουρη ακόμα για το ποιο να επιλέξω. Έχω βρει τα 4 παρακάτω που μου αρέσουν. Ενδιαφέρομαι για καθημερινή χρήση, multitasking, ταινίες, online μαθήματα, και Light photo και video editing. Σίγουρα θέλω ένα μηχάνημα που θα αντέξει και τα επόμενα 3 με 4 χρόνια και θα είναι decent η απόδοση του. Δεν ξέρω αν για τα παραπανω είναι απαραίτητη η ανεξάρτητη κάρτα γραφικών που έχει ένα από τα παρακάτω. Παρακάτω είναι αυτά που έχω βρει (αν και ίσως να μ έχει ξεφύγει κανένα άλλο εξίσου καλό). Το budget μου είναι μέχρι τα 800 περιπου. Με ενδιαφέρει να έχει ips λόγω των χρωμάτων για το editing (εκτός αν υπάρχει κάποιο με καλή οθόνη χωρίς ips). Θα επίσης ήθελα να είναι 15.6 ίντσες η οθόνη. 1) https://www.skroutz.gr/s/22972118/HP-Pavilion-15-cw1028nv-R7-3700U-16GB-512GB-FHD-W10.html?from=account_favorites 2)https://www.skroutz.gr/s/19944343/Asus-15-X509FB-EJ037T-i7-8565U-8GB-512GB-GeForce-MX110-FHD-W10.html?from=account_favorites 3) https://www.skroutz.gr/s/23092916/Asus-M509DA-WB71ST-R7-3700U-8GB-512GB-FHD-W10.html?from=account_favorites 4) https://www.skroutz.gr/s/22972382/HP-Pavilion-15-cw1029nv-R5-3500U-16GB-512GB-FHD-W10.html?from=account_favorites Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2020 από Real_Name_Hidden Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Μεταξυ αυτων των 4 , εγω θα πηγαινα για το 1ο. Ειναι το πιο πληρες απο τα υπολοιπα. Αν με το ανεξαρτητη καρτα μιλαμε για την MX110 , σε συγκριτικα με την ενσωματωμενη vega 10 βλεπω οτι ειναι πισω...Απο θεμα επεξεργαστη σιγουρα υπερεχει των αλλων AMD των υπολοιπων επιλογων. Με τον i7-8565u δεν εβγαλα ξεκαθαρο συμπερασμα απο καποια συγκριτικα που κοιταξα , λογικα δεν πρεπει να εχουν μεγαλες διαφορες. Aπλα θα πηγαινα , ουσιαστικα , για τα 16gb ram για να μην χρειαζεται να αγοραζω μετα , απο την στιγμη κιολας που οι υπολοιπες επιλογες δεν προσφερουν κατι περισσοτερο στους αλλους τομεις απο την επιλογη #1. Οσο για τις οθονες , ειναι αυτονοητο οτι μια IPS οθονη ειναι προτιμοτερη απο μια non-IPS. Αλλα IPS οθονη , και ειδικα σε αυτο το ευρος τιμων δεν σημαινει απαραιτητα και μεγαλη χρωματικη καλυψη. Για παραδειγμα , στο δικο μου φορητο με IPS οθονη και τιμη καποτε λιγο πανω απο 1000αρικο , η χρωματικη καλυψη στο sRGB ειναι ~55% και στο AdobeRGB , ~35%. Δεν ειναι για επαγγελματικη γραφιστικη δουλεια με λιγα λογια. Συμπερασματικα , αν μιλαμε για επαγγελματικη δουλεια/editing οπου σε ενδιαφερει αρκετα η χρωματικη καλυψη της οθονης , εχεις 2 επιλογες : 1.Πας σε ακριβο φορητο , οποτε εισαι εκτος budget. 2. Συνδεεις καποια εξωτερικη οθονη που να σε καλυπτει χρωματικα και κανεις εκει την δουλεια σου... Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2020 από mphxths Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Real_Name_Hidden Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, mphxths είπε Μεταξυ αυτων των 4 , εγω θα πηγαινα για το 1ο. Ειναι το πιο πληρες απο τα υπολοιπα. Αν με το ανεξαρτητη καρτα μιλαμε για την MX110 , σε συγκριτικα με την ενσωματωμενη vega 10 βλεπω οτι ειναι πισω...Απο θεμα επεξεργαστη σιγουρα υπερεχει των αλλων AMD των υπολοιπων επιλογων. Με τον i7-8565u δεν εβγαλα ξεκαθαρο συμπερασμα απο καποια συγκριτικα που κοιταξα , λογικα δεν πρεπει να εχουν μεγαλες διαφορες. Aπλα θα πηγαινα , ουσιαστικα , για τα 16gb ram για να μην χρειαζεται να αγοραζω μετα , απο την στιγμη κιολας που οι υπολοιπες επιλογες δεν προσφερουν κατι περισσοτερο στους αλλους τομεις απο την επιλογη #1. Οσο για τις οθονες , ειναι αυτονοητο οτι μια IPS οθονη ειναι προτιμοτερη απο μια non-IPS. Αλλα IPS οθονη , και ειδικα σε αυτο το ευρος τιμων δεν σημαινει απαραιτητα και μεγαλη χρωματικη καλυψη. Για παραδειγμα , στο δικο μου φορητο με IPS οθονη και τιμη καποτε λιγο πανω απο 1000αρικο , η χρωματικη καλυψη στο sRGB ειναι ~55% και στο AdobeRGB , ~35%. Δεν ειναι για επαγγελματικη γραφιστικη δουλεια με λιγα λογια. Συμπερασματικα , αν μιλαμε για επαγγελματικη δουλεια/editing οπου σε ενδιαφερει αρκετα η χρωματικη καλυψη της οθονης , εχεις 2 επιλογες : 1.Πας σε ακριβο φορητο , οποτε εισαι εκτος budget. 2. Συνδεεις καποια εξωτερικη οθονη που να σε καλυπτει χρωματικα και κανεις εκει την δουλεια σου... Σε ευχαριστώ!! Ναι και εμένα αυτό μου αρέσει πιο πολύ αν και λένε πως ο ανεμιστήρας του κάνει λίγο παραπάνω φασαρία από το κανονικό που το βρίσκω μεγάλο μειονέκτημα για ένα τέτοιο μηχάνημα. Κατά τα άλλα είναι αρκετά decent για την τιμή του. Η κάλυψη sRGB είναι 59% και για AdobeRGB δεν έχω βρει κάποια πληροφορία ακόμα. Tbh νόμιζα ότι μια ανεξάρτητη κάρτα γραφικών πάντα υπερέχει αλλά μάλλον that's not always the case. Σκεφτόμουν επίσης το Huawei d15 κυρίως λόγο χαμηλού κόστους, του ωραίου σχεδιασμού και της ips οθόνης αλλά με προβληματιζουν τα 256 gb καθώς χωρίζονται σε 2 μέρη για τα Windows και για τα αρχεία του υπολογιστή. Αν και κυρίως θα έχω εξωτερικό σκληρό δίσκο. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2020 από Real_Name_Hidden Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, Real_Name_Hidden είπε Tbh νόμιζα ότι μια ανεξάρτητη κάρτα γραφικών πάντα υπερέχει αλλά μάλλον that's not always the case. Το αυτο. 1 ώρα πριν, Real_Name_Hidden είπε Σκεφτόμουν επίσης το Huawei d15 κυρίως λόγο χαμηλού κόστους, του ωραίου σχεδιασμού και της ips οθόνης αλλά με προβληματιζουν τα 256 gb καθώς χωρίζονται σε 2 μέρη για τα Windows και για τα αρχεία του υπολογιστή. Αν και κυρίως θα έχω εξωτερικό σκληρό δίσκο. Πολλα φορητα υποστηριζουν και 2ο δισκο. Οποτε στην αρχικη συνθεση βαζουν εναν μετριας χωρητικοτητας για το λειτουργικο + μερικα βασικα προγραμματα και στον 2ο δισκο τα υπολοιπα. Απο ο,τι διαβαζω το huawei d15 , υποστηριζει δευτερο δισκο , εξ'ου και η επιλογη των 256gb στον πρωτο. Για το HP δεν βλεπω καποια πληροφορια για υποστηριξη 2ου , ενδεχεται να μην παιρνει και για αυτο να βαλανε λιγα παραπανω (512) gbytes στον πρωτο... Αν φτανουν ή οχι τα 256 ειναι αναλογως τις αναγκες του καθε χρηστη. (ΕΔΙΤ) Εδω βλεπω οτι εχει θεση και για 2ο δισκο. Δεν ειναι ακριβως το ιδιο υπομοντελο/συνθεση , αλλα ας υποθεσουμε οτι ισχυει και για το φορητο που κοιτας. Λιγα λεπτα πιο πριν απο το λεπτο που εβαλα στο λινκ δειχνει και την χρηση του fan που οντως ακουγεται γιατι ουσιαστικα εχει ρυθμιστει να ξεκιναει πολυ πιο συχνα απο ο,τι θα ηταν αναγκη. Απο την μια μερια εισαι σιγουρη οτι δυσκολα θα υπερθερμανθει το φορητο , απο την αλλη υπαρχει ενας σχετικος θορυβος. Παραυτα το HP ειναι πιο δυνατο , τουλαχιστον στα χαρτια , απο το huawei ... μονο το φαν και ο θορυβος ισως ειναι αποτρεπτικος παραγοντας... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Real_Name_Hidden Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 3 λεπτά πριν, mphxths είπε βλεπω οτι εχει θεση και για 2ο δισκο. Δεν ειναι ακριβως το ιδιο υπομοντελο/συνθεση , αλλα ας υποθεσουμε οτι ισχυει και για το φορητο που κοιτας. Λιγα λεπτα πιο πριν απο το λεπτο που εβαλα στο λινκ δειχνει και την χρηση του fan που οντως ακουγεται γιατι ουσιαστικα εχει ρυθμιστει να ξεκιναει πολυ πιο συχνα απο ο,τι θα ηταν αναγκη. Απο την μια μερια εισαι σιγουρη οτι δυσκολα θα υπερθερμανθει το φορητο , απο την αλλη υπαρχει ενας σχετικος θορυβος. Είναι ακριβώς αυτό το βίντεο που είδα και εγώ και με έκανε να επιλέξω το HP. Ναι αν και δεν είναι ακριβώς το ίδιο πιστεύω ο θόρυβος του φαν θα είναι πανομοιότυπος. Συγκριτικά με το D15 όντως υπερέχει το HP. Σκέφτομαι επίσης πως μόνο το κοστος ενός έξτρα δίσκου για το d15 και η εγκατάσταση θα μ κοστίσουν κανένα κατοστάρικo. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Real_Name_Hidden είπε Σκέφτομαι επίσης πως μόνο το κοστος ενός έξτρα δίσκου για το d15 και η εγκατάσταση θα μ κοστίσουν κανένα κατοστάρικo. Κοιτα , στο HP με τον 512 , στην τελικη κοβεις 100gb για το λειτουργικο και εχεις τα υπολοιπα 400 για εγκαταστασεις προγραμματων/αποθηκευση αρχειων. Αν δεις οτι αρχιζει και γεμιζει ο δισκος , πας στο σεναριο με τον 2ο δισκο. Σιγουρα ομως ενας 256αρης θα γεμισει πολυ νωριτερα. 128/256gb δισκοι συνηθως ειναι για το λειτουργικο και 4-5 βασικα προγραμματα (μεγαλου ογκου εννοω). Στο σεναριο του 2ου δισκου , συνηθως εχει νοημα να μιλαμε για 1ΤΒ δισκο. Και μαλλον μιλαμε για ssd 1TB δισκο , ο μηχανικος δισκος στις μερες μας ειναι καταντια Και απο ο,τι βλεπω στο σκρουτζ οι δισκοι εχουν ως εξης. Και αν δεν εχεις ανθρωπο δικο σου να στον βαλει , βαλε και κατι ψιλα για εργατικα... Χωρις να την συμπαθω ιδιαιτερα την HP , αντικειμενικα στα μοντελα που κοιτας , το συγκεκριμενο ειναι το πιο δυνατο και πληρες. Δεν ξερω αν υπαρχουν εναλλακτικες στο ευρος τιμης που κοιτας... Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2020 από mphxths Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Real_Name_Hidden Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2020 12 λεπτά πριν, mphxths είπε Κοιτα , στο HP με τον 512 , στην τελικη κοβεις 100gb για το λειτουργικο και εχεις τα υπολοιπα 400 για εγκαταστασεις προγραμματων/αποθηκευση αρχειων. Αν δεις οτι αρχιζει και γεμιζει ο δισκος , πας στο σεναριο με τον 2ο δισκο. Σιγουρα ομως ενας 256αρης θα γεμισει πολυ νωριτερα. 128/256gb δισκοι συνηθως ειναι για το λειτουργικο και 4-5 βασικα προγραμματα (μεγαλου ογκου εννοω). Στο σεναριο του 2ου δισκου , συνηθως εχει νοημα να μιλαμε για 1ΤΒ δισκο. Και μαλλον μιλαμε για ssd 1TB δισκο , ο μηχανικος δισκος στις μερες μας ειναι καταντια Και απο ο,τι βλεπω στο σκρουτζ οι δισκοι εχουν ως εξης. Και αν δεν εχεις ανθρωπο δικο σου να στον βαλει , βαλε και κατι ψιλα για εργατικα... Χωρις να την συμπαθω ιδιαιτερα την HP , αντικειμενικα στα μοντελα που κοιτας , το συγκεκριμενο ειναι το πιο δυνατο και πληρες. Δεν ξερω αν υπαρχουν εναλλακτικες στο ευρος τιμης που κοιτας... Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!! Αρχίζω να έχω μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι θα με βολέψει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zacharis1955 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2020 Βοήθεια για αγορά φορητού υπολογιστή (part 2) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα