Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να ρωτήσω όσους έχουν μείνει προς Αγ. Βαρβάρα - Κορυδαλλό - Νίκαια μεριά ποιες είναι οι εντυπώσεις τους γενικά από τις περιοχές αυτές. Ψάχνω σπίτι για ενοίκιο και έχω αρχίσει να σκέφτομαι και αυτές τις περιοχές. Βλέπω γενικά φτηνότερα σπίτια και πλέον οι περιοχές έχουν και Μετρό.

Ρωτάω γιατί κάποιοι γνωστοί μου έχουν κακή εντύπωση γι αυτές για κάποιο λόγο. Δεν έχω πάει προς τα κει ποτέ, αλλά από το google που βλέπω φωτογραφίες δεν φαίνονται άσχημες περιοχές. Είναι γενικά κάτι που πρέπει να ξέρω;

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Από τις καλύτερες προς τις χειρότερες:

Το Χαϊδάρι είναι ίσως η καλύτερη περιοχή των Δυτικών Προαστίων, ανεβαίνοντας πιο ψηλά στο Δάσος Χαϊδαρίου είναι πιο ακριβά και πιο ήρεμα.

Πετρούπολη επίσης είναι καλά και όσο ανεβαίνεις την Πετρουπόλεως είναι πιο ακριβά, τέρμα πάνω οι τιμές είναι άπιαστες.

Αιγάλεω από την Ιερά οδό διασταύρωση με την Θηβών έχει κόσμο, κίνηση λόγω του Μετρό, των καταστημάτων και επειδή είναι κεντρικά.Απο την Ιερά οδό και κάτω είναι πιο ήρεμα, το Αιγάλεω έχει αρκετές καφετέριες και πλατείες, επίσης και τα ρακάδικα που έρχεται κόσμος από τις γύρω περιοχές.Οπως και στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 1 στενό πρίν την Ιερά οδό ανεβαίνοντας στα δεξιά σου που έχουν ανοίξει καφετέριες και μπάρ.Υπάρχει και το Μπαρουτάδικο,  εκεί καλό είναι να μην πας βράδυ, μόνο με παρέα 4-5 άτομα και αν, κάθε χρόνο όλο και κάτι γίνεται.

Το Περιστέρι είναι τεράστιο, έχει καλές περιοχές αλλά και κακές:

https://el.m.wikipedia.org/wiki/Περιστέρι_Αττικής

Ο Κορυδαλλός νομίζω πως είναι σχετικά πυκνοκατοικημένη περιοχή, έχει την Πλατεία Ελευθερίας με τις καφετέριες που γίνεται χαμός, τουλάχιστον μέχρι να φτιαχτεί εκεί το Μετρό, μάλλον τώρα θα έχουν τελειώσει.Την πλατεία Μέμου και την οδό Ταξιαρχών που βρίσκονται τα περισσότερα καταστήματα.

Η Νίκαια είναι λίγο υποβαθμισμένη σε σχέση με τις προηγούμενες, έχει και τα προσφυγικά.

Το Ίλιον παρόμοια κατάσταση με την Νίκαια, ίσως χειρότερα.

Μετά ακολουθούν Κερατσίνι κλπ.

Από Αιγάλεω κυρίως και κάτω θα δείς μετανάστες και γύφτους.Σε όλες αυτές τις περιοχές η εγκληματικότητα είναι αρκετά μικρή, καλό είναι να αποφεύγεις το βράδυ απομονωμένες περιοχές-στενά σε όλες αυτές τις περιοχές, έχουν γίνει κάποια περιστατικά αλλά σπάνια.

Παντού τα ενοίκια είναι ακριβά, με 250€ βρίσκεις 20-35 τμ η πιο δύσκολα 40-45τμ παλιά χωρίς αλουμίνια κλπ.

Στα 300€ και πάνω κάτι γίνεται, βρίσκεις στα 50-55 τμ ανακαινισμένα.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, greekfragma είπε

σε ποιές άλλες περιοχές έχεις μείνει για να ξεκινήσουμε με ένα μέτρο σύγκρισης.

Τώρα μένω Ελληνορώσων. Παλιότερα έχω μείνει Αμπελόκηπους κοντά Αλεξάνδρας και πιο παλιά Χολαργό (καλά ήταν, αλλά δεν τον σηκώνει η τσέπη μου).

Επεξ/σία από Gilmaru
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Gilmaru είπε

Τώρα μένω Ελληνορώσων. Παλιότερα έχω μείνει Αμπελόκηπους κοντά Αλεξάνδρας και πιο παλιά Χολαργό (δεν τον σηκώνει η τσέπη μου πλέον).

Σκέψου οτι τη διαφορά που είδες όταν έμενες Χολαργό, στην Αλεξάνδρας Αμπελόκηπους. άλλη τόση πιο κάτω είναι οι περιοχές που λες από Αμπελόκηπους.

Στενότεροι δρόμοι, χειρότερος φωτισμός, περισσότερο καυσαέριο, και γενικά μετά τις 8 το βράδυ εκτός των κεντρικών δρόμων κοντά σε μετρό και εμπορικά τρίγωνα, δεν είναι για να κυκλοφορείς.

Χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο σημαίνει και χειρότερες συνθήκες καθημερινότητας ή συνθήκες της κατοικίας σου.

Δυστυχώς αν κοιτάξεις κοντά σε μετρό και κεντρικούς δρόμους οι τιμές θα έχουν ελάχιστη απόκλιση που για μένα δεν αξίζει τη φασαρία μετακόμιση μεταφορική λογαριασμοί τρέξιμο για 2χρόνια να γλιτώσεις τι.....50-100ευρώ ενοίκιο; Στα 2 χρόνια είναι περίπου 1200-1800ευρώ Θα τα δώσεις μπροστάτζα στα έξοδα μετεγκατάστασης.

Επεξ/σία από greekfragma
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, greekfragma είπε

Σκέψου οτι τη διαφορά που είδες όταν έμενες Χολαργό, στην Αλεξάνδρας Αμπελόκηπους. άλλη τόση πιο κάτω είναι οι περιοχές που λες από Αμπελόκηπους.

Στενότεροι δρόμοι, χειρότερος φωτισμός, περισσότερο καυσαέριο, και γενικά μετά τις 8 το βράδυ εκτός των κεντρικών δρόμων κοντά σε μετρό και εμπορικά τρίγωνα, δεν είναι για να κυκλοφορείς.

Χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο σημαίνει και χειρότερες συνθήκες καθημερινότητας ή συνθήκες της κατοικίας σου.

Δυστυχώς αν κοιτάξεις κοντά σε μετρό και κεντρικούς δρόμους οι τιμές θα έχουν ελάχιστη απόκλιση που για μένα δεν αξίζει τη φασαρία μετακόμιση μεταφορικοί λογαριασμοί τρέξιμο για 2χρόνια να γλιτώσεις τι.....50-100ευρώ ενοίκιο; Στα 2 χρόνια είναι περίπου 1200-1800ευρώ Θα τα δώσεις μπροστάτζα στα έξοδα μετεγκατάστασης.

Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες γιατί κοιτάζω Κορυδαλλό από google και δεν μου φαίνεται πιο πυκνοκατοικημένα. Σίγουρα όχι από Αμπελόκηπους.

Btw τώρα μένω με την μάνα μου, οπότε δεν είναι θέμα υπό συζήτηση. Αν ήταν απλά να γλιτώσω λίγα λεφτά δεν θα το κανα.

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να πας μια βόλτα να γυρίσεις με τα πόδια μια μέρα νωρίς το πρωί...και μια το απόγευμα λίγο αφού κλείσουν τα καταστήματα.

Στη θέση σου θα κοίταγα κοντά στο υπάρχον σπίτι. Έστω και με λίγο υψηλότερο ενοίκιο από ότι θα έβρισκες σε Κορυδαλλό Νίκαια.

Το αντισταθμίζεις με σπιτικό φαγητό από τη μάνα  και τη συντροφιά της (αν έχετε καλές σχέσεις) σε μια περίοδο που γενικά πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί σε ανοίγματα....

Λιγότερο ντιλίβερι, μια δουλειά ένα σουπερμαρκετ παρέα θα δεις οτι θα είναι προς όφελος και των 2 σας.

• Like 3
Δημοσ.

Έχω μείνει και μόνος φίλε μου. Προτιμώ ανεξαρτησία στα πάντα, συμπεριλαμβανομένου και του τι τρώω και πότε, δεν το συγκρίνω καν.

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Gilmaru είπε

Έχω μείνει και μόνος φίλε μου. Προτιμώ ανεξαρτησία στα πάντα, συμπεριλαμβανομένου και του τι τρώω και πότε, δεν το συγκρίνω καν.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Έχω περάσει την ίδια φάση. Απλά σκέψου πόσο οικονομικά ανεξάρτητος είσαι πριν κάνεις όποιο βήμα.

Το να πέσεις σε σοβαρότερο πρόβλημα από μια λάθος απόφαση θα σου γυρίσει μπούμερανγκ αν αναζητήσεις περισσότερη βοήθεια από ένα πιάτο φαγητό μια στο τόσο. Στα λέω εκ πείρας.

Προτιμότερο να λύσεις ζητήματα ισορροπίας με τη μητέρα σου παρά να αποκοπείς τελείως.

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Ασχετα με το τι ακους εδω μεσα πιο πυκνοκατοικημενες περιοχες απο το κεντρο ΔΕΝ υπαρχουν στην Αττικη.

Ανω Χαιδαρι οπως αναφερθηκε ειναι καλα, βεβαια ειναι καλα γιατι το 90% οσων ειναι χτισμενα κοντα στο βουνο ηταν εκτος σχεδιου (αθανατη Ελλαδα, επαιρνε ο αλλος ενα οικοπεδο που δεν μπορουσε κανονικα να χτισει και Τσουπ βλεπεις κατι σπιταρωνες και λες πως τις εχτισαν εδω πανω - ασχετο αλλα κομικοτραγικο για καποιον που εχει μεγαλωσει σε αυτα τα μερη οπως εγω). Το κλασσικο χαιδαρι ειναι αρκετα πυκνοκατοικημενο και κατεμε δεν προσφερει κατι σε οποιον μενει εκει.

Το ιδιο θα ισχυε και στην Πετρουπολη αν δεν εμεναν πολλοι ρομα ακομα και ψηλα (κοντα στο Τερρα Πετρα) οποτε κατεμε η Πετρουπολη την εχει δει καπως ενω πρακτικα δεν προσφερει τιποτα (το να κατεβεις την Πετρουπολεως δε σε ωρα αιχμης ειναι αστα να πανε).

Κορυδαλλος ναι πιο πυκνοκατοικημενος σε σχεση με Περιστερι, Χαιδαρι και Πετρουπολη και παλι γινεται του γυφτου το καγκελο εκει, ειδικα αν πας στην πλατεια ελευθεριας το βραδυ θα δεις καποιους τυπους μεσα σε Golf να δινουν σακουλακια με ασπρη σκονη (αληθινη ιστορια).

Νικαια μια απο τα ιδια, γενικα δεν θα πηγαινα ποτε σε αυτες τις 2 περιοχες.

Περιστερι οπως αναφερθηκε εχει καλες και κακες περιοχες, καλες περιοχες ειναι πχ γυρω στο Δημαρχειο, στο μετρο Κηπουπολεως, γυρω στο μπουρναζι. Βεβαια γυφτοι και πακιστανοι υπαρχουν και εκει (παλι καλα ρομα οχι) αλλα σαν περιοχη ειναι αραιοκατοικημενη σχετικα με τις αλλες. Απλα λογο μεγαλης απλας υπαρχει περισσοτερος κοσμος.

Εγω θα ελεγα να γυρισεις τα μερη μονος σου ενα βραδυ (με φιλους εννοω), θεωρω πως Κορυδαλλο και Νικαια θα τα αποκλεισεις αμεσως.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Δυστυχώς αν κοιτάξεις κοντά σε μετρό και κεντρικούς δρόμους οι τιμές θα έχουν ελάχιστη απόκλιση που για μένα δεν αξίζει τη φασαρία μετακόμιση μεταφορική λογαριασμοί τρέξιμο για 2χρόνια να γλιτώσεις τι.....50-100ευρώ ενοίκιο; Στα 2 χρόνια είναι περίπου 1200-1800ευρώ Θα τα δώσεις μπροστάτζα στα έξοδα μετεγκατάστασης.

Αν δεν είναι η μετακίνηση το πρόβλημα, θα προτιμούσα Κορυδαλλό από Αμπελόκηπους 100%. Τα δυτικά προάστια έχουν φτωχογειτονιές και κακόφημα μέρη αλλά και καλές μεριές που μένουν παραδοσιακά οικογένειες και είναι μια χαρά. Για εμένα η Νίκαια και Ρέντη είναι τα χειρότερα (πέρα από Άνω Λιόσια, Αγ. Βαρβάρα και Μενίδι που να μη τα δεις καθόλου), μετά Αιγάλεω που προσωπικά δεν με τραβάει και πολύ (αν έχει και τις καλές μεριές του), Κορυδαλλός, Ίλιον και Πετρούπολη περνάμε για γειτονιές που είναι μια χαρά με  μόνο μερικές κακές μεριές που πρέπει να αποφύγεις (μένουν μια χαρά ανθρώποι και τα έχω γυρίσει γιατί έχω πολλούς φίλους), το Χαϊδάρι είναι καλό αλλά υπερτιμημένο κατά την άποψη μου, το Περιστέρι είναι τεράστιο, προς το ποτάμι (Κηφισός) είναι κακά με βιοτεχνίες, αποθήκες και γενικά όχι αστικά),  πιο πάνω έχει μια χαρά γειτονιές. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Έχω περάσει την ίδια φάση. Απλά σκέψου πόσο οικονομικά ανεξάρτητος είσαι πριν κάνεις όποιο βήμα.

Το να πέσεις σε σοβαρότερο πρόβλημα από μια λάθος απόφαση θα σου γυρίσει μπούμερανγκ αν αναζητήσεις περισσότερη βοήθεια από ένα πιάτο φαγητό μια στο τόσο. Στα λέω εκ πείρας.

Προτιμότερο να λύσεις ζητήματα ισορροπίας με τη μητέρα σου παρά να αποκοπείς τελείως.

Το πήγαμε αλλού το θέμα, αλλά κοίτα να δεις πως έχει το πράγμα. Να μην επεκταθώ πολύ, αλλά όταν είμαι με την μάνα μου κάνω λιγότερα πράγματα από ότι μόνος μου. Κάνω λιγότερα πράγματα σημαίνει στασιμότητα σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, που με την σειρά του σημαίνει νιώθω χειρότερα με τον εαυτό μου κλπ, που σημαίνει εν τέλη ότι παραμένω και οικονομικά στο ίδιο σημείο.

Είναι ένας φαύλος κύκλος γενικότερα σε όλα τα επίπεδα. Είμαι ούτως ή άλλως οριακά στο σημείο που μπορώ να το διαχειριστώ οικονομικά, ούτως ή άλλως δεν μπορώ να υπολογίζω στο οικονομικό κομμάτι την μάνα μου αυτήν την περίοδο.

Επεξ/σία από Gilmaru
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Gilmaru είπε

Το πήγαμε αλλού το θέμα, αλλά κοίτα να δεις πως έχει το πράγμα. Να μην επεκταθώ πολύ, αλλά όταν είμαι με την μάνα μου κάνω λιγότερα πράγματα από ότι μόνος μου. Κάνω λιγότερα πράγματα σημαίνει στασιμότητα σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο, που με την σειρά του σημαίνει νιώθω χειρότερα με τον εαυτό μου κλπ, που σημαίνει ότι παραμένω οικονομικά στο ίδιο σημείο.

Είναι ένας φαύλος κύκλος γενικότερα σε όλα τα επίπεδα. Είμαι ούτως ή άλλως οριακά στο σημείο που μπορώ να το διαχειριστώ οικονομικά, ούτως ή άλλως δεν μπορώ να υπολογίζω στο οικονομικό κομμάτι την μάνα μου αυτήν την περίοδο.

Με βλέπεις να επιμένω κάπως και να το πηγαίνω αλλού γιατί ότι γράφεις και ο τρόπος που παρουσιάζεις την κατάσταση ήταν καρμπόν η δική μου φάση προ 15ετίας που τότε τα πράγματα για επαγγελματικά, εύρεση ενοικίου και γενικότερα απόδραση και ανεξαρτησία ήταν ευκολότερο.

Εφόσον τα έχεις ζυγίσει και λες οτι το αντέχεις κάντο.

Για μένα η χρυσή τομή θα ήταν ένα σπίτι όσο κοντά στο υπάρχον ώστε να πηγαίνεις εσύ να παίρνεις φαγητό σπιτικό και να την δεις και να μην έρχεται η μάνα σου επίσκεψη.

Αν είναι να κάνεις το βήμα κάνε υπομονή 2μήνες. Η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι εύθραυστη ακόμα και δε ξέρεις τι δυσκολίες μπορεί να φέρει Σεπτέμβρη Οκτώβρη. Για μένα κάνε κράτει 2μήνες.

• Like 5
Δημοσ.

Το χαιδαρι ειναι μεσα στο πράσινο και μενει κοσμος που δινει 700ευρω ενοίκιο. Γενικα ειναι πολυ καλη περιοχη και δεν συγκρίνεται με τις αλλες.Περιστερι αιγαλεω κορυδαλλος ειναι πιο ζωντανες πολεις και εχουν τα παντα κοντα σου. Πετρουπολη μοιαζει με χαιδαρι στην ησυχια και ψηλα ειναι καλα αλλα η κίνηση δεν παλευεται...κυριολεκτικα.

Κορυδαλλος ειναι πυκνοκατοικημενος και νικαια σχετικά υποβαθμισμενη.

αλλα μετα τους αμπελοκηπους και στου ρεντη να πας αναβαθμιση θα ειναι. Στα δυτικα παντως εχει πιο χαμηλη εγκληματικοτητα απο ολες τις αλλες περιοχες. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...