Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η τέταρτη γενιά του gimbal 3 αξόνων για smartphones της DJI είναι εδώ με την ονομασία αυτή τη φορά OM4.

Το Osmo Mobile 4 διαθέτει τον αναδιπλούμενο σχεδιασμό του προκατόχου του ενσωματώνοντας ένα μαγνητικό σύστημα στήριξης που επιτρέπει στους χρήστες να τοποθετούν και να αφαιρούν άμεσα το smartphone τους πάνω του.

Με την προηγούμενη γενιά, οι χρήστες έπρεπε να τοποθετήσουν το τηλέφωνο σε μία ειδική βάση τύπου claw. Η στήριξη αυτή δημιουργούσε προβλήματα ειδικά στους δημιουργούς που ήθελαν να καταγράφουν άμεσα ένα βίντεο, με αποτέλεσμα να χάνουν πολύτιμα δευτερόλεπτα. Πλέον οι κάτοχοι του Osmo Mobile 4 έχουν δύο τρόπους να τοποθετήσουν τη συσκευή τους με το gimbal. Ο πρώτος τοποθετώντας με αυτοκόλλητο στη συσκευή ένα μαγνήτη (ring holder) ενώ ο δεύτερος με «σφιγκτήρα» για όσους δεν θέλουν να κολλήσουν οτιδήποτε στη συσκευή τους. Αυτός περιλαμβάνει μαγνήτη και επιτρέπει την άμεση τοποθέτησή του στο gimbal. Και οι δύο τρόποι σύμφωνα με τη DJI ασφαλίζουν αξιόπιστα το smartphone πάνω στο gimbal προκειμένου ο χρήστης να προχωρήσει άμεσα στη λήψη. 

image.png.6767bedc4d10e252f7ea8bae3a8d138e.png

Ανεξάρτητα από το νέο σύστημα στήριξης, η DJI με κάθε νέο gimbal πάντα έκανε σημαντικές βελτιώσεις. Όταν για παράδειγμα η εταιρία έφερε το Osmo Mobile 3, αυτό ήταν πτυσσόμενο ενώ επανασχεδιάστηκε ώστε να μην μπλοκάρει τις θύρες φόρτισης και ήχου όπως συνέβαινε στο Osmo 2. Ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα των χρηστών με το Osmo 3 ήταν ο μηχανισμός προσάρτησης και στήριξης, κάτι που αποτελεί τη βάση των νέων χαρακτηριστικών που φέρνει το νέο OM4.

Όσον αφορά το λογισμικό, η DJI παρουσιάζει μέσω της εφαρμογής Mimo τη λειτουργία Dynamic Zoom η οποία προσαρμόζει αυτόματα το επίπεδου ζουμ καθώς η κάμερα πηγαίνει όλο και πιο κοντά στο θέμα. Παραμένουν φυσικά λειτουργίες που είδαμε αρχικά στο Osmo Mobile 3 όπως η δυνατότητα ελέγχου με χειρονομίες αλλά και η λειτουργία Hyperlapse.

Άλλη προσθήκη στο λογισμικό είναι το Clone Me Panorama που επιτρέπει την «κλωνοποίηση» σας ή των φίλων σας κατά τη λήψη προκειμένου να εμφανίζεστε πολλαπλές φορές σε μια φωτογραφία. Με το Spin Shot Gimbal δημιουργεί ένα «κυλινδρικό» εφέ αν και η κίνηση δεν είναι 360 μοιρών. To ActiveTrack αναβαθμίζεται στην τρίτη του έκδοση για μεγαλύτερη πιστότητα κατά την παρακολούθηση του αντικειμένου ή του προσώπου που θέλετε.

Καμία αλλαγή δεν έχουν στη μπαταρία η οποία εξακολουθεί να χαρίζει αυτονομία 15 ωρών. Η τιμή του Osmo Mobile 4 έχει οριστεί στα €149.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μόνο θετικό που βλέπω στα κατά τ αλλά... Ακριβό παιχνίδι είναι ότι μπορείς να βάλεις ίσως action cam !!! Ακριβώς χωρίς λόγο .

Επεξ/σία από Dmspolys
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, aenaos15 είπε

Απο τα 109 στο 2 , πηγαμε στα 129 στο 3 και τωρα 149 στο 4.

Μια χαρα το παει  η DJI....

Το καλό το πληρώνεις. Το καλύτερο το ακριβοπληρώνεις. Αν και τόσο ξεκίνησαν και τα άλλα. Θα πέσει και αυτό. Πάντως όντως έχει μεγάλη βελτίωση από τις άλλες εκδόσεις

Δημοσ.

Παρατήρησε κανείς όταν δείχνει τα chicks το μήνυμα ακούγεται σαν του iPhone αλλά όταν δείχνει το κινητό από πίσω είναι σαν note 20 και όταν το δείχνει από μπροστά το interface είναι iPhone 🤔🤔🤔

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, tsarouc είπε

Θα πέσει και αυτό. Πάντως όντως έχει μεγάλη βελτίωση από τις άλλες εκδόσεις

Δυστηχως δεν πεφτει η τιμη στο osmo... Σταθερη παρεμεινε και στο 3. Οντως ειναι βελτιωμενο και θα βολεψει πολυ που δεν θα χρειαζεται καθε φορα εκ νεου τοποθετηση ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΖΥΓΙΣΜΑ-ΚΑΛΙΜΠΡΑΡΙΣΜΑ

Δημοσ.

Εγώ θέλω να δω πραγματικό χρήστη να ανοιγοκλείνει τόσο ανέμελα και άνετα εξοπλισμό αξίας €300+, 150 το gimbal και άλλα τόσα-στην χειρότερη-το κινητό.Στα βίντεο το κάνουν να φαίνεται τόσο εύκολο!..

Στα του gimbal τώρα, ωραία προσθήκη το μαγνητικό. Και αν πουλάνε ξεχωριστά τα μαγνητάκια, αγοράζεις δύο-τρία για τις θήκες που ενδεχομένως έχεις. Εγώ τώρα το σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω το Osmo 3, χρειάζομαι τουλάχιστον 4-5 λεπτά να κουμπώσω το κινητό επάνω, να το καλιμπράρω, να ανοίξω εφαρμογή. Ελπίζω κανένα τσακάλι να βρει καμιά πατέντα και για εμάς.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, macboy είπε

Παρατήρησε κανείς όταν δείχνει τα chicks το μήνυμα ακούγεται σαν του iPhone αλλά όταν δείχνει το κινητό από πίσω είναι σαν note 20 και όταν το δείχνει από μπροστά το interface είναι iPhone 🤔🤔🤔

Μα τι λες δεν δείχνει μια συσκευή και τα δυο τα δείχνει.

Δημοσ.

Δε ξέρω ποσό καλύτερο θα είναι. Πρόσφατα είχα το 3 πάνω σε βάρκα και έκανα λήψεις. Είχε πολύ τράνταγμα όταν σκάγαμε στα κύματα αλλά δεν υπήρχε θέμα. Νομίζω ότι σε αντίστοιχες συνθήκες με μαγνήτη θα έψαχνα το κινητό στη θάλασσα . Μάλλον θα είναι για πιο light use. Και στο τρέξιμο ίσως έχει θέμα. 

3 ώρες πριν, Voodooman είπε

Εγώ θέλω να δω πραγματικό χρήστη να ανοιγοκλείνει τόσο ανέμελα και άνετα εξοπλισμό αξίας €300+, 150 το gimbal και άλλα τόσα-στην χειρότερη-το κινητό.Στα βίντεο το κάνουν να φαίνεται τόσο εύκολο!..

Στα του gimbal τώρα, ωραία προσθήκη το μαγνητικό. Και αν πουλάνε ξεχωριστά τα μαγνητάκια, αγοράζεις δύο-τρία για τις θήκες που ενδεχομένως έχεις. Εγώ τώρα το σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω το Osmo 3, χρειάζομαι τουλάχιστον 4-5 λεπτά να κουμπώσω το κινητό επάνω, να το καλιμπράρω, να ανοίξω εφαρμογή. Ελπίζω κανένα τσακάλι να βρει καμιά πατέντα και για εμάς.

Γιατί τόσε φίλε; Βάζεις το κινητό πριν το ανοίξεις το σηκώνεις ανοίγεις με το κουμπί κι παράλληλα ανοίγεις το app. Calibration  δεν χρειάζεται κάθε φορά. Όλα τα υπόλοιπα μπορείς να τα ρυθμίζεις με το joystick αν έχεις Ενεργοποιημένο το quick access

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Monk23 είπε

Γιατί τόσε φίλε; Βάζεις το κινητό πριν το ανοίξεις το σηκώνεις ανοίγεις με το κουμπί κι παράλληλα ανοίγεις το app. Calibration  δεν χρειάζεται κάθε φορά. Όλα τα υπόλοιπα μπορείς να τα ρυθμίζεις με το joystick αν έχεις Ενεργοποιημένο το quick access

Ανοίγω προσεκτικά το gimbal. Βάζω πολύ προσεκτικά το κινητό στη δαγκάνα. Calibration εννοώ αυτό, να "ζυγίζεται" σωστά το κινητό στη θέση του. Ε, αυτό μου παίρνει αρκετή ώρα. ΟΚ, ίσως να είμαι υπερβολικά ψείρας!..

Δημοσ.
13 ώρες πριν, tsarouc είπε

Το καλό το πληρώνεις. Το καλύτερο το ακριβοπληρώνεις. Αν και τόσο ξεκίνησαν και τα άλλα. Θα πέσει και αυτό. Πάντως όντως έχει μεγάλη βελτίωση από τις άλλες εκδόσεις

Που ακριβως ειναι  η μεγαλη βελτιωση;;;;

Να μου πεις απο το 2 στο 3 ναι , υπαρχει βελτιωση , αλλα εδω οχι βεβαια.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, dali_painter είπε

Δυστηχως δεν πεφτει η τιμη στο osmo... Σταθερη παρεμεινε και στο 3. Οντως ειναι βελτιωμενο και θα βολεψει πολυ που δεν θα χρειαζεται καθε φορα εκ νεου τοποθετηση ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΖΥΓΙΣΜΑ-ΚΑΛΙΜΠΡΑΡΙΣΜΑ

Ευτυχώς κάνεις λάθος.

Το 3 τελευταία τιμή (ξεκίνησε 150 το απλό και 180 αν θυμάμαι καλά το combo) προσφοράς που το πήρε φίλος ήταν 90 ευρώ.  Και το combo 120... 

Το ίδιο και εδώ. Και μην ξεχνάμε και τις αγγελίες. ;)

20 λεπτά πριν, aenaos15 είπε

Που ακριβως ειναι  η μεγαλη βελτιωση;;;;

Να μου πεις απο το 2 στο 3 ναι , υπαρχει βελτιωση , αλλα εδω οχι βεβαια.

Διάβασε το άρθρο προς το τέλος του. Από την αρχή έως εκεί η δυνατότητα προσάρτησης και ο διαφορετικός σχεδιασμός είναι η μεγάλη αλλαγή. Αλλά θα δεις και άλλες αλλαγές. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ !!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, tsarouc είπε

Ευτυχώς κάνεις λάθος.

Το 3 τελευταία τιμή (ξεκίνησε 150 το απλό και 180 αν θυμάμαι καλά το combo) προσφοράς που το πήρε φίλος ήταν 90 ευρώ.  Και το combo 120... 

Το ίδιο και εδώ. Και μην ξεχνάμε και τις αγγελίες. ;)

Διάβασε το άρθρο προς το τέλος του. Από την αρχή έως εκεί η δυνατότητα προσάρτησης και ο διαφορετικός σχεδιασμός είναι η μεγάλη αλλαγή. Αλλά θα δεις και άλλες αλλαγές. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ !!!

Απανωτα λαθη κανεις εσυ φιλε. 

Επειδη εχω το 3 και  εχω και  την αποδειξη αγορας ( day 1 ) να σου πω λοιπον οτι 129 ευρω εκανε το combo.

Η μοναδικη αλλαγη που βλεπω εγω ειναι ο διαφορετικος τροπος τοποθετησης του κινητου πανω στο osmo.

Κι αυτο να το δουμε στη πραξη πως θα παει , το να βαλω 1300 ευρω κινητο πανω σε μαγνητη μου ακουγεται καπως  , αλλα σε καθε περιπτωση θα το δουμε στη πορεια.

Αν περιμενα να διαβασω το παρον διαφημιστικο σχεδον αρθρο για να δω τι νεες δυνατοτητες εχει , κανεις λαθος.

Και σταματα να φωναζεις γιατι ακομη ακουμε μια χαρα , αν εσυ  δεν ακους ειναι δικο σου θεμα.

Επεξ/σία από aenaos15
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, aenaos15 είπε

Απανωτα λαθη κανεις εσυ φιλε. 

Επειδη εχω το 3 και  εχω και  την αποδειξη αγορας ( day 1 ) να σου πω λοιπον οτι 129 ευρω εκανε το combo.

Η μοναδικη αλλαγη που βλεπω εγω ειναι ο διαφορετικος τροπος τοποθετησης του κινητου πανω στο osmo.

Κι αυτο να το δουμε στη πραξη πως θα παει , το να βαλω 1300 ευρω κινητο πανω σε μαγνητη μου ακουγεται καπως  , αλλα σε καθε περιπτωση θα το δουμε στη πορεια.

Αν περιμενα να διαβασω το παρον διαφημιστικο σχεδον αρθρο για να δω τι νεες δυνατοτητες εχει , κανεις λαθος.

Και σταματα να φωναζεις γιατι ακομη ακουμε μια χαρα , αν εσυ  δεν ακους ειναι δικο σου θεμα.

Ουδείς αλάθητος φίλε.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως επιμένω γιατί εγώ θυμάμαι πρώτη τιμή στο πλαίσιο που το είχα δει πρώτη φορά τα λεφτά που έγραψα. Και μετά το έβαλαν όλοι προσφορά λόγο έλευσης του νέου. Και την κρατάνε ακόμη την "προσφορά".

Η μοναδική αλλαγή που βλέπεις εσύ δεν σημαίνει απαραίτητα μοναδική. Έχει αλλάξει ο σχεδιασμός, έχει προστεθεί επιπλέον λογισμικό και γενικά είναι μια διαφορετική συσκευή. Και με το σκεπτικό το δικό σου όλα τα κινητά με snapdragon 865 (παράδειγμα λέω) είναι ίδια. Δεν είναι όμως. Γιατί κάποια κοστίζουν 400 ευρώ και κάποια άλλα 1200 ευρώ. 

Για τον μαγνήτη που λες μην ξεχνάς ότι δεν μιλάμε για μια τυχαία εταιρία. Δεν νομίζω να βάλει κάτι επάνω που θα κάνει ζημιά στο κινητό του πελάτη. Τα άρθρα όλα έχουν το ίδιο περιεχόμενο και ιδέα. Να ενημερωθούμε για το προϊόν. Σε γενικές γραμμές. Εννοείται μόνο στα χέρια μας θα δείξει αν είναι καλό η όχι. 

Και δεν φωνάζω. Όπως στην περίπτωση ομιλίας μιλάς λίγο ποιο δυνατά για να εμπεδώσει ο συνομιλητής σου τι λες (για διαφόρους λόγους), έτσι και στο γραπτό λόγο γράφεις με κεφαλαία (ίδιο μέγεθος και όχι Bold εννοείται) για τους ίδιους "διάφορους λόγους" της κανονικής ομιλίας.

Ένα παράδειγμα...

ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ?

... αυτό σημαίνει φωνάζω... μετά πάμε στο γκάρισμα, ουρλιαχτό και πάει λέγοντας... τα απλά κεφαλαία είναι άλλο πράγμα. είναι έμφαση.. πάρε το όπως θέλεις.. όπως και να έχει όμως υπάρχουν και ευαίσθητοι χαρακτήρες όπως εσύ για παράδειγμα και επειδή δεν έχω καμία διάθεση απλά ζητάω συγνώμη για την ένταση.

:)

Δημοσ.

Αγόρασα πρόσφατα το 3 και έχω στη κατοχή μου το Xiaomi Mi9, η εφαρμογή της DJI δε μου άρεσε καθόλου, με την εφαρμογή του κινητού δε συνεργάζεται πλήρως. Το zoom δεν είναι ομαλό όπως θα το ήθελα και μετά κοιτούσα της Sirui με τη ροδέλα, αν και πολύ μεγάλο και ξεπερασμένη σχεδίαση, και σήμερα είδα ένα άλλο της πολύ αγαπημένης μου Baseus στα 75 ευρώ που έχει και ροδέλα και πιστεύω θα συνεργάζεται καλύτερα με Xiaomi. Επίσης το Osmo δεν μπορείς να το έχεις σκυφτό για να κάνεις χαμηλά πλάνα γιατί "βρίσκει" ο πλαϊνό μοτέρ στη γωνία του κινητού λόγο ότι είναι διαγώνια η σχεδίαση του. Το σκέφτομαι πολύ για της Baseus!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...