Προς το περιεχόμενο

Είναι παράνομο?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω διαμέρισμα που το αγόρασα μαζί με αποθήκη και γκαράζ. Σύνολο διαμερισμάτος και αποθήκης 90+25=115. Απο το διαμέρισμα υπάρχει γενικός οπού καταλήγει σε υποπίνακα στην αποθήκη για να έχω το δεύτερο ψυγείο και τον καταψύκτη μου. Στον λογαριασμό ρεύματος είναι δηλωμένα τα 115τμ και στο ΤΑΠ, απλώς δεν υπάρχει ξεχωριστή παροχή για την αποθήκη. Ο συγγενής μου λέει ότι κακώς δεν υπάρχει ξεχωριστή και ότι είναι παράνομο καθώς θεωρείτε παράνομη ρευματοδότηση. Το γκαράζ της πολυκατοικίας αλλά και άσχετων καθώς έχουν πουληθεί θέσεις και σε γείτονες είναι στο υπόγειο όπου τροφοδοτείται από δεύτερη ξεχωριστή κοινόχρηστη παροχή.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, pappous50 είπε

Έχω διαμέρισμα που το αγόρασα μαζί με αποθήκη και γκαράζ. Σύνολο διαμερισμάτος και αποθήκης 90+25=115. Απο το διαμέρισμα υπάρχει γενικός οπού καταλήγει σε υποπίνακα στην αποθήκη για να έχω το δεύτερο ψυγείο και τον καταψύκτη μου. Στον λογαριασμό ρεύματος είναι δηλωμένα τα 115τμ και στο ΤΑΠ, απλώς δεν υπάρχει ξεχωριστή παροχή για την αποθήκη. Ο συγγενής μου λέει ότι κακώς δεν υπάρχει ξεχωριστή και ότι είναι παράνομο καθώς θεωρείτε παράνομη ρευματοδότηση. Το γκαράζ της πολυκατοικίας αλλά και άσχετων καθώς έχουν πουληθεί θέσεις και σε γείτονες είναι στο υπόγειο όπου τροφοδοτείται από δεύτερη ξεχωριστή κοινόχρηστη παροχή.

Το να παίρνει η αποθήκη ρεύμα από το διαμέρισμα δεν είναι παράνομο, εφόσον ετσι ήταν από τότε που κατασκευαστηκε το κτίριο και έτσι είναι όλες οι αποθήκες της πολυκατοικίας. Σιγά μην έφτιαχναν ξεχωριστό ρολόι για να παίρνει ρεύμα η κάθε αποθηκουλα. Στις περισσότερες πολυκατοικιες οι αποθήκες έχουν μόνο έναν λαμπτήρα που παίρνει από το κοινόχρηστο. 

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Βασίλης_29 είπε

Το να παίρνει η αποθήκη ρεύμα από το διαμέρισμα δεν είναι παράνομο, εφόσον ετσι ήταν από τότε που κατασκευαστηκε το κτίριο και έτσι είναι όλες οι αποθήκες της πολυκατοικίας. Σιγά μην έφτιαχναν ξεχωριστό ρολόι για να παίρνει ρεύμα η κάθε αποθηκουλα. Στις περισσότερες πολυκατοικιες οι αποθήκες έχουν μόνο έναν λαμπτήρα που παίρνει από το κοινόχρηστο. 

Έτσι είναι σε όλες τις αποθήκες της πολυκατοικίας που οι περισσότεροι έχουν τον καταψύκτη τους και διάφορα άλλα. Καμία αποθήκη σε εμάς δεν παίρνει ρεύμα από το κοινόχρηστο

Δημοσ.

Προφανως οι πολυκατοικιες στις οποιες οι αποθηκες παιρνουν ρευμα απο το κοινοχρηστο, δεν εχουν και δυνατοτητα ηλεκτροδοτησης κατι αλλου (απο πριζα). Αφου οι δικες σας εχουν, προφανως θα εχουν κοινο ρολοι με το διαμερισμα.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, pappous50 είπε

Έτσι είναι σε όλες τις αποθήκες της πολυκατοικίας που οι περισσότεροι έχουν τον καταψύκτη τους και διάφορα άλλα. Καμία αποθήκη σε εμάς δεν παίρνει ρεύμα από το κοινόχρηστο

Μία χαρά νόμιμοι είστε τοτε. 

Δημοσ.

Ετσι ειναι οι αποθήκες

Αλλα το κυριότερο ειναι να μην ανακατευεις κανεναν σε αυτα που κανείς

Δεν υπαρχει ουτε ενας λογος να ξερει καποιος πως φωτίζεται, το γκαραζ σου, η αποθηκη σου ή το σπιτι σου.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Προφανως οι πολυκατοικιες στις οποιες οι αποθηκες παιρνουν ρευμα απο το κοινοχρηστο, δεν εχουν και δυνατοτητα ηλεκτροδοτησης κατι αλλου (απο πριζα). Αφου οι δικες σας εχουν, προφανως θα εχουν κοινο ρολοι με το διαμερισμα.

μπορείς άνετα να βάλεις πρίζα και από το κοινόχρηστο....

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, corsair04 είπε

μπορείς άνετα να βάλεις πρίζα και από το κοινόχρηστο....

Δεν ειπα οτι δεν γινεται, αλλα by default δεν υπαρχουν για να μην βαλει καποιος κανα ψυγειο κατω και επωφελειται απο το κοινοχρηστο ρευμα :) 

Δημοσ.

Γιατί να είναι παράνομο από την στιγμή που πληρώνεις δημοτικά τέλη, ΤΑΠ και δεν το έχεις με ρεύμα αδήλωτο (εννοώ δημοτικά τέλη) άλλωστε δεν κάνεις κακό ούτε κλέβεις κάποιον

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συνήθως οι αποθήκες αναφέρονται στο ίδιο συμβόλαιο με το διαμέρισμα και δεν αποτελούν ξεχωριστή ιδιοκτησία . 

Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλεις δεύτερο ρολόι στην ΔΕΗ . Μία ιδιοκτησία έχεις και αυτήν ηλεκτροδοτείς.

Δεν πρόκειται για δύο ιδιοκτησίες. 

Επεξ/σία από Vasileios-gr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν γινεται μια αιτηση για νεα παροχη υποβαλλεται και ηλεκτρολογικο σχεδιο σε ΔΕΔΔΗΕ  .

Αν οταν πηρε την παροχη το διαμερισμα σου ηταν και η αποθηκη στο σχεδιο δεν υπαρχει κανενα προβλημα 

Αλλοιως ναι ειναι παρανομη ρευματοδοτηση (οχι ρευματοκλοπη) αλλα δεν νομιζω να ασχοληθει κανεις μαζι της .

Ειναι υπο ελεγχο εκατονταδες χιλιαδες ρευματοκλοπες.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο διαμερισμα μου αλλα και στα υπολοιπα της πολυκατοικιας ειναι ακριβως οπως το περιγραφεις. ειναι απολυτα νομιμο

Επεξ/σία από conkal
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Οταν γινεται μια αιτηση για νεα παροχη υποβαλλεται και ηλεκτρολογικο σχεδιο σε ΔΕΔΔΗΕ  .

Αν οταν πηρε την παροχη το διαμερισμα σου ηταν και η αποθηκη στο σχεδιο δεν υπαρχει κανενα προβλημα 

Αλλοιως ναι ειναι παρανομη ρευματοδοτηση (οχι ρευματοκλοπη) αλλα δεν νομιζω να ασχοληθει κανεις μαζι της .

Ειναι υπο ελεγχο εκατονταδες χιλιαδες ρευματοκλοπες.

Η παροχή υπήρχε το μόνο που έκανα ήταν υπογραφή σύμβασης με την ΔΕΗ το 2008 πλήρωσα 35€ εγγύηση

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pappous50 είπε

Η παροχή υπήρχε το μόνο που έκανα ήταν υπογραφή σύμβασης με την ΔΕΗ το 2008 πλήρωσα 35€ εγγύηση

Αρα εχει σημασια αν η αποθηκη ηταν στο αρχικο σχεδιο του ηλεκτρολογου.

Δημοσ.

Υποθέτω ότι παράνομο τυπικά δεν είναι, αλλά η χρήση μιας τέτοιας συσκευής που λειτουργεί όλη μέρα - κάθε μέρα, σίγουρα επιβαρύνει το κοινόχρηστο λογαριασμό. Απλά σκέψου, αν κάποιος άλλος ήταν αυτός που το έκανε και το γνώριζες, θα σε πείραζε να πληρώσεις το έξτρα για τον άλλο? Αν δεν το γνωρίζει κανείς, θες να το πεις? ίσως είναι περισσότερο ηθικό το θέμα παρά αν είναι νόμιμο ή παράνομο.

Το καλύτερο κατά τη γνώμη μου και το πιο σωστό, είναι να "τραβήξεις" νέα γραμμή ρεύματος στο όνομά σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...