Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

έχω ένα UPS ΕΑΤΟΝ στα 1100VA το οποίο θέλω να το αντικαταστήσω. Ο σημαντικότερος λόγος είναι ο ανυπόφορος θόρυβος του μετά από διακοπή ρεύματος.

Επειδή έχει πεθαμένο φορτιστή μπορεί να φορτίζει όλη μέρα τις μπαταρίες οπότε μοιραία ακούς τον πολύ μεγάλο θόρυβο από τους ανεμιστήρες του..

Έχει κάποιος εμπειρία να μου πει για αγορά UPS στα 800-900VA περίπου το οποίο να μην έχει τόσο πολύ θόρυβο ακόμα και κατά την φόρτιση των μπαταριών?

Τα φορτία που θα υποστηρίζει θα είναι ένας υπολογιστής, router και 2 εξωτερικούς σκληρούς δίσκους.

Μιλάμε για line interactive και μπατζετ κάπου στα 110€ 

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Ρε φίλε, θα αντικαταστήσεις ΑΥΤΟ με κάποιο άλλο;
Το EATON (και τα παλαιότερα Powerware) έχουν το καλύτερο σύστημα διαχείρισης και εποπτείας για μπαταρίες!
Εξάλλου, πόσο συχνά έχεις διακοπές; Εχω τέτοια (12 κομμάτια 5115) και δεν τα αλλάζω με τίποτα.

Δημοσ.

Οι ανεμιστήρες δεν ψύχουν το κύκλωμα του φορτιστή αλλά τον επιτηρητή και διορθωτή τάσης (AVR module). Θόρυβο στην διακοπή εννοείς την ηχητική ειδοποίηση; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, mikevchq είπε

Οι ανεμιστήρες δεν ψύχουν το κύκλωμα του φορτιστή αλλά τον επιτηρητή και διορθωτή τάσης (AVR module). Θόρυβο στην διακοπή εννοείς την ηχητική ειδοποίηση; 

Στο συγκεκριμένο ψύχεται και ο φορτιστής. Μετά από σύντομη διακοπή, μπορεί να δουλεύει ανεμιστήρας (κι επειδή είναι μικρής διαμέτρου είναι πολύστροφος) για μέχρι και 20 ώρες. Αν μάλιστα η διακοπή είναι μεγάλη και η μπαταρία πέσει στο 20%, θέλει περίπου 3 μέρες να γεμίσει. Αυτό είναι το κανονικό τους.

Τέλεια διαχείριση φόρτωσης και συντήρησης. Με τις δικές του μπαταρίες αντέχει τουλάχιστον 5 χρόνια, εγώ τα έχω 7 και σε πλήρες φορτίο δίνουν 22 λεπτά.

Επεξ/σία από snbblp
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, snbblp είπε

Στο συγκεκριμένο ψύχεται και ο φορτιστής. Μετά από σύντομη διακοπή, μπορεί να δουλεύει ανεμιστήρας (κι επειδή είναι μικρής διαμέτρου είναι πολύστροφος) για μέχρι και 20 ώρες. Αν μάλιστα η διακοπή είναι μεγάλη και η μπαταρία πέσει στο 20%, θέλει περίπου 3 μέρες να γεμίσει. Αυτό είναι το κανονικό τους.

Τέλεια διαχείριση φόρτωσης και συντήρησης. Με τις δικές του μπαταρίες αντέχει τουλάχιστον 5 χρόνια, εγώ τα έχω 7 και σε πλήρες φορτίο δίνουν 22 λεπτά.

Σωστά, ακριβώς όπως τα λες. μπορεί να το ακούω 2 ημέρες και δεν παλεύεται. Αυτό για τις μπαταρίες που λές να πω την αλήθεια δεν το ξέρω αλλά δεν με καίει,

γιατί δουλεύω σε εταιρεία που κατασκευάζει μπαταρίες και η προμήθεια τους μπορεί να γίνει σε τιμή κόστους.

Δυστυχώς διακοπές έχω πολύ συχνά, 1-2 φορές την εβδομάδα που μπορεί να είναι και μισής ώρας η καθεμία.

Την πρώτη αλλαγή πάντως  σε μπαταρίες (τις εργοστασιακές) τις άλλαξα στα 3 χρόνια...

ΟΚ δεν λέει και κάτι αυτό βέβαια γιατί δεν ξέρω πόσο καιρό το είχε στοκ το μηχάνημα ωστόσο παίζει μεγάλο ρόλο τι μπαταρία φοράει το UPS.

Αν φοράει YUASA μπορεί να πάει και 5-6 χρόνια (με μειωμένη αυτονομία). Αλλά με αλλες μπαταρίες μου κάνει εντύπωση αυτό που λές.

Ότι UPS φοράει κοινές μπαταρίες αυτές στα 3-4 χρόνια max είναι για αλλαγή.

Επεξ/σία από Visehrad
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Visehrad είπε

Σωστά, ακριβώς όπως τα λες. μπορεί να το ακούω 2 ημέρες και δεν παλεύεται. Αυτό για τις μπαταρίες που λές να πω την αλήθεια δεν το ξέρω αλλά δεν με καίει,

γιατί δουλεύω σε εταιρεία που κατασκευάζει μπαταρίες και η προμήθεια τους μπορεί να γίνει σε τιμή κόστους.

Δυστυχώς διακοπές έχω πολύ συχνά, 1-2 φορές την εβδομάδα που μπορεί να είναι και μισής ώρας η καθεμία.

Την πρώτη αλλαγή πάντως  σε μπαταρίες (τις εργοστασιακές) τις άλλαξα στα 3 χρόνια...

ΟΚ δεν λέει και κάτι αυτό βέβαια γιατί δεν ξέρω πόσο καιρό το είχε στοκ το μηχάνημα ωστόσο παίζει μεγάλο ρόλο τι μπαταρία φοράει το UPS.

Αν φοράει YUASA μπορεί να πάει και 5-6 χρόνια (με μειωμένη αυτονομία). Αλλά με αλλες μπαταρίες μου κάνει εντύπωση αυτό που λές.

Ότι UPS φοράει κοινές μπαταρίες αυτές στα 3-4 χρόνια max είναι για αλλαγή.

Φοράει τις yuasa τις κόκκινες! Και το κύκλωμα είναι προγραμματισμένο για την βέλτιστη διαχείριση ΕΚΕΙΝΗΣ της μπαταρίας.

Δημοσ.

110 δεν είναι (κάπου στα 130-140) πήρα το Eaton Ellipse ECO 800 DIN (500W)  ακριβώς για αυτό τον λόγο: Δεν έχει ανεμιστήρα! και δεν ακούγεται τίποτα (ακόμα και το beep ρυθμίζεται να το κάνει μία φορά μόνο σε μιά διακοπή ρεύματος). Το μόνο που ακούγεται πολύ ελάχιστα και σε απόσταση αρκετά μικρή είναι ο μετασχηματιστής όταν μπει σε λειτουργία μπαταρίας.

• Like 1
Δημοσ.

δες και σε apc ειδικα τα smart

δες και σε apc ειδικα τα smart. εχουν fan αλλα δουλευει συνηθως μονο όταν κοπεί το ρεύμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...