Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρησιμοποιώ το Razer DeathAdder Chroma απο το 2014 και μετά απο 6 χρόνια χρήσης χάλασε η θύρα USB.

Ψάχνω ένα άνετο Mouse για σύνδεση εξ' ολοκλήρου ασύρματη (bluetooth) με πολύ καλό σχεδιασμό και premium αίσθηση,

και ένα Pad που να μην φαίνεται "λερωμένο" μετα απο μερικούς μήνες χρήσης.

Θα τα συνδέσω σε MacBook Pro 13" 2020 Space Gray.

Βρήκα αυτό το set:

Σύνολο: 200 EUR

Είμαι διατεθιμένος να δώσω +40 EUR για την μηδαμινή διαφορά στο σχεδιασμό σε σχέση με τα υπόλοιπα MX Master 3,

ξέρω οτι θα το έχω για αρκετά χρόνια ακόμα για αυτό θα ήθελα ένα κόσμημα.

Όμως, σκέφτομαι και αυτό το set:

Σύνολο: 75 EUR

Ποιά η γνώμη σας?

Χρησιμοποιώ AutoCAD, Revit, Photoshop, Xcode και απο παιχνίδια μόνο DOTA 2 και DOTA 2 AutoChess.

Επεξ/σία από redmedusa
Δημοσ.

Εγώ έχω το Logitech G604 και το θεωρώ άψογο. Δεν ξέρω όμως αν θα σε βοηθήσει η έξτρα ροδέλα του ΜΧ στα προγράμματα που χρησιμοποιείς.

Εγώ προτίμησα τα επιπλέον πλήκτρα του G604 και την επιλογή για lightspeed όταν παίζω παιχνίδια (για δουλειά το έχω σε BT).

Σε εμφάνιση είναι σοβαρό και διακριτικό, αν θες πιο εφετζίδικο μπορείς να δεις και το Logitech G903 Lightspeed

Δημοσ.

Μέσα στην καραντίνα όταν άρχισα να δουλεύω αποκλειστικά στο λαπτοπ (Macbook Pro) με είχε πιάσει τενοντίτιδα σε τέτοιο βαθμό που δεν παλευόταν και ήμουν κι εγώ σε παρόμοια αναζήτηση. Κατέληξα στο Logitech MX Ergo και το συστήνω ανεπιφύλακτα. Δεν είναι ακριβώς mouse, έχει trackball το οποίο κουνάς με τον αντίχειρα και το mouse μένει σταθερό στο τραπέζι οπότε δεν χρειάζεται PAD. Το μεγάλο ατού του είναι ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με κλίση και έτσι έχεις μια πιο φυσική θέση για να δουλεύεις χωρίς πίεση. To δουλεύω μια χαρά σε Photoshop, Illustrator κλπ. Παίρνει και μεγάλη παραμετροποίηση, ακόμα και ανά πρόγραμμα.

Δημοσ.

το mx master 3 δεν θα το συνιστουσα, εχει θεμα με στιγμιαία κολληματα καθώς και με την ροδέλα η οποια χάνει στροφες. Αν μπεις στο φορουμ της Logitech θα δεις χαμό απο μηνυματα.  

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετα απο πολυ ψαξιμο κατεληξα σε αυτες τις επιλογες, καθε μια με τα πλεονεκτηματα/ελαττωματα της:

1η επιλογη

Απορριπτεται επειδη δεν μπορω να αλλαξω DPI.

Spoiler

• Razer Basilisk X Hyperspeed
  • Razer Gigantus V2 Medium

Θετικα: Αισθητικα ειναι αρτιο, η μπαταρια ικανοποιητικη, 12ms bluetooth latency, μετριο βαρος.

Αρνητικα: Δεν υπαρχει και ουτε προκειται να υπαρξει software για macOS, οποτε παιρνω ποντικι χωρις software, προβλημα με αποσυνδεσεις σε bluetooth.

2η επιλογη

• Logitech G603
  • Logitech G440

Θετικα: Η μπαταρια ικανοποιητικη, 7.5-11.25ms bluetooth latency, μετριο βαρος.

Αρνητικα: Αισθητικα ειναι μετριο, δεν ειμαι σιγουρος αν υπαρχει software για macOS, προβλημα με τη ροδελλα.

3η επιλογη

• Logitech MX Master 3 for Mac

Θετικα: Αισθητικα ειναι αρτιο, η μπαταρια ικανοποιητικη και τρομερο customization για shortcuts.

Αρνητικα: 21ms bluetooth latency, πολυ βαρυ, προβλημα με ροδελλα κ.α., δεν βρισκω pad που να ταιριαζει αισθητικα (επισης αν δεν παρω την εκδοση για mac δεν μπορω να το φορτισω με USB-A σε MacBook Pro πρεπει να παρω dongle)

Οπως λεει το θεμα του topic δεν με νοιαζει το κοστος αρκει να καλυπτει τα εξης:

• Good Design/Premium Feel (MX Master 3, Razer Basilisk X Hyperspeed)
  • macOS Full Support (MX Master 3, Logitech G603: δεν ειμαι σιγουρος)
  • 8-16ms Bluetooth Latency για casual gaming (Razer Basilisk X Hyperspeed, Logitech G603)
  • Long Battery Life/Easily Rechargeable (or AAA) (MX Master 3, Razer Basilisk X Hyperspeed, Logitech G603)

Ειναι μπερδεμα διοτι θα το συνδεσω αποκλειστικα με bluetooth.

Επεξ/σία από redmedusa
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πηρα το MX Master 3 for Mac τελικα. Ενταξει δεν συγκρινεται με κανενα αλλο mouse που εχω πιασει στα χερια μου. Πολυ premium αισθηση, ανετο, η ροδελλα απο αλλο πλανητη. Lag σε DOTA 2 ειναι αισθητη σε σχεση με wired αλλα δεν εχω προβλημα γενικα. Η χρηση mousepad σε παιχνιδια κανει μεγαλη διαφορα.

Επεξ/σία από redmedusa

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...