Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους

Θα ήθελα τη γνώμη/πρόταση σας(καθότι άσχετος) για τη σταδιακή αναβάθμιση που σκέφτομαι να κάνω στον desktop μου (αγορά 2012). Τον χρησιμοποιώ κυρίως για να βλέπω ταινίες, φωτογραφίες & video, οπότε θα ήθελα να απολαμβάνω καλή ποιότητα εικόνας χωρίς υπερβολές. Θα ήθελα επίσης να μπορώ να παίζω strategy games και να μην κολλάει όταν ανοίγω αρκετά παράθυρα ή εφαρμογές.

Ο υπολογιστής μου αυτή τη στιγμή αποτελείται απο :

Matherboard : Gigabyte GA-B75M-D3H                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Κάρτα γραφικών : NVIDIA GeForce GTX 650                                                                                                                                                                                                                                                                       Επεξεργαστής : Intel Core i5-3330                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Μνήμη : 4GB                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Οθόνη : AOC Q3279VWFD8

Σκεφτόμουνα να ξεκινήσω με αγορά κάρτας γραφικών έχοντας στο νού μου περιπτώσεις όπως MSI Radeon RX 570 8GB(αντίστοιχα των XFX,Sapphire) & Sapphire Radeon RX 580 4GB/8GB, ωστόσο δεν γνωρίζω αν μπορώ να την ενσωματώσω στο ήδη υπάρχον σύστημα. Ο λόγος για τον οποίο προσανατολίζομαι σε κάρτες τεχνολογίας AMD είναι για τυχόν εκμετάλευση της τεχνολογίας Freesync που υποστηρίζει η οθόνη μου (αν και υπάρχει περίπτωση να μην μου χρειάζεται για τα παιχνίδια που μπορεί να θέλω να παίξω).

Πιστεύετε οτι θα πρέπει να προχωρήσω σε αγορά καινούργιων υλικών απο κατάστημα ή να εμπιστευτώ μεταχειρισμένα;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

στα μεταχειρισμένα  πρεπει να τα περασεις τεστ πριν τα παρεις εκτος αν τον ξέρεις και εχει εγγύηση και φαίνεται του κουτιού κλπ κλπ

ολα τα strategy και ειδικα rts θελουν cpu αρα πας σε i7-3770 αναγκαστηκα μεταχ. υπαρχουν καποιοι που πουλανε cpu με πολλες θετικες πολλα χρονια 

μνημη 16gb 1600mhz 2x8 ζευγαρη αν θες πολλες εφαρμογες μαζι

το mobo σου μπορει να παρει οτι καρτα θες ο 3770 τερματιζει σε rx 570 , 1660 εκεί περίπου εισαι 

τωρα το freesync και οτι δινει πανω απο 60Hz για μενα ειναι για fps completive και καποια space combat, αν διαβασεις θα μαθεις σε ποιες περιπτώσεις θες πανω απο 75hz 

μπορεις να ζητήσεις να σου δωσουν και ενα build γιατι οι επιδοσεις στα καινούργια εχουν πολλαπλασιαστεί 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2ης κ 3ης γενιας ι5 ειναι δυνατοι.

μεταχειρισμενη ρχ570, ρχ 480 τεσσάρες, με 8 η 12  μνημη , παιζουν σαν πλειστεισον 4.

για βιντεο,εφαρμογες ,σερφ,με 8 μνημη κ την 650 δεν νομιζω να κολλαει.

αλλη λυση περιπου  180 με 300 να στησεις ριζεν,

συν καρτα γραφικων. εσυ επιλεγεις.

προσωπικα θα εβαζα 4 η 6 η 8 μνημη κ θα εβλεπα πως τρεχει. 

ο 3470 μεχρι κ ο 2300 !τρεχουν την 1050 τι σχεδον μονιμα 90,99% λες κ ειναι καρτελακι 256μβ!με 8 μνημη

αν εχεις καλους ανεμιστηρες τα μεταχειρισμενα αν δεν εχουν λιωσει συνηθως κρατανε.

απλα αν η καρτα τραβαει περι 170βατ κ αλλα τοσα μητρικη κ παραπανω,

τι να ψυξουν 2 η 3μικρα  ανεμιστηρακια σε κλειστο κουτι αυγουστο μηνα? 90βαθμους θα βαρανε 

Επεξ/σία από peiraiask
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, TR-909 είπε

Ποια παιχνίδια στρατηγικής είναι αυτά που σ' ενδιαφέρουν? Τι μπάτζετ διαθέτεις για την αναβάθμιση?

με 4 μνημη age of empires 1😁αστειευομαι εννοειται

Δημοσ.
10 ώρες πριν, TR-909 είπε

Ποια παιχνίδια στρατηγικής είναι αυτά που σ' ενδιαφέρουν? Τι μπάτζετ διαθέτεις για την αναβάθμιση?

Civilization, Hearts of Iron...ο,τιδήποτε μου κινήσει το ενδιαφέρον. Δεν έχω σκοπό να ξοδέψω πολλά. Μάξιμουμ 500-600€. Για πιο adventure & action games έχω το playstation. Σκοπεύω να κάνω τις αγορές μου σταδιακά σε διάστημα 4-5 μηνών χωρίς να βιάζομαι και ψάχνοντας για ευκαιρίες.

3 ώρες πριν, peiraiask είπε

με 4 μνημη age of empires 1😁αστειευομαι εννοειται

Αστεία-αστεία πάντως, η μνήμη είναι ίσως το σπουδαιότερο που φαίνεται να μου χρειάζεται.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Aris_ είπε

βαλε αυτό να γονατίσει το συμπαν 🙂

command modern air naval oper.

Δυνατό! Σε ευχαριστώ. Φαντάζομαι οτι δεν χρειάζεται ιδιαίτερες απαιτήσεις απο cpu? rts δεν είμαι φάν πιά. Τι εννοείς λέγοντας να μου δώσουν ένα build?

Δημοσ.

το έτρεχα σε 3570k 70-80% allcores αν το σεναριο ειναι βαρύ πχ china vs usa υπάρχει θέμα

στα 500-600ε φτιάχνεις καινούργιο μχμ και υπάρχει φόρμα build εδω στο forum

αν θες να σου προτείνω εγω  κατι μόνο pm 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Aris_ είπε

το έτρεχα σε 3570k 70-80% allcores αν το σεναριο ειναι βαρύ πχ china vs usa υπάρχει θέμα

στα 500-600ε φτιάχνεις καινούργιο μχμ και υπάρχει φόρμα build εδω στο forum

αν θες να σου προτείνω εγω  κατι μόνο pm 

Το παιχνίδι δείχνει αρκετά ενδιαφέρον.Που ψάχνω για το build?

Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη για συγκεκριμένες προτάσεις.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, panman76 είπε

Το παιχνίδι δείχνει αρκετά ενδιαφέρον.Που ψάχνω για το build?

Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη για συγκεκριμένες προτάσεις.

Φόρμα Αγοράς-Αναβάθμισης υπολογιστή

Για αγορά υπολογιστή

Αναφέρουμε

Ποσό που διαθέτουμε :

Χρήση υπολογιστή :

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

Για αναβάθμιση υπολογιστή

Αναφέρουμε

Εκτός απο τα παραπάνω στοιχεία , ποια κομμάτια(δεν έχεις αναφέρει κουτι,δισκο,τροφοδοτικο) έχουμε στο υπολογιστή που θα να αναβαθμίσουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...