filip123go Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Καλησπέρα στο φόρουμ. Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένα συμβόλαιο του οποίου ενας από τους όρους ήταν ο εξής: Το συμβόλαιο ήταν για 2 έτη. Ήταν για μια υπηρεσία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου. Έλεγε πως για 2 χρόνια το κόστος είναι 2000€. Σε περίπτωση που θέλεις να διακόψεις την υπηρεσία πρέπει να ενημερώσεις 4 μήνες πρίν. Αλλιώς πρέπει, για να διακόψεις μετά, να προπληρώσεις και την επόμενη διετία. Πχ. Ξεκινάω εγώ την συνδρομή 1/1/2020. Πληρώνω τα 2000€, τα οποία ισχύουν μέχρι 1/1/2022. Αν δεν ενημερώσω 4 μήνες πριν δηλαδή στις 1/9/2021 ότι θέλω να διακόψω και ενημερώσω πχ στις 1/10/2021 , πρέπει να προπληρωσω και την επόμενη διετία, για να διακόψω. Δεν έχω υπογράψει τίποτα. Δεν είναι για εμένα το συμβόλαιο. Απλά είδα τον όρο και μου έκανε εντύπωση. Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο;
conkal Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Πρεπει να σου απαντησει καποιος δικηγορος αλλα δεν μου ακουγεται λογικο αυτο σαν ορος 1
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Εστω ότι ο όρος δεν είναι καταχρηστικός, έστω ότι δεν το έχεις ψάξει, εστω 1002. Περνάνε οι 18 μήνες και δεν τους ενημερώνεις. Δεν σου έρχεται κανένα μήνυμα ότι πρέπει να προπληρώσεις για την επόμενη 2ετία και ξεχνάς να διακόψεις. Σου κόβουν λοιπόν την υπηρεσία. Θα σου χρεώσουν και τα 2000€ από την κάρτα σου; Αν η κάρτα δεν έχει ποσό να τραβήξει τι θα γίνει; Spoiler Μια σημείωση, που πολλοί μπορεί να μην το γνωρίζουν: Οι ενώσεις καταναλωτών, πχ ΕΚΠΟΙΖΩ δεν βοηθάνε σε συναλλαγές μεταξύ μη καταναλωτών, δλδ B2B.
filip123go Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 2 λεπτά πριν, cacofonix-3 είπε Εστω ότι ο όρος δεν είναι καταχρηστικός, έστω ότι δεν το έχεις ψάξει, εστω 1002. Περνάνε οι 18 μήνες και δεν τους ενημερώνεις. Δεν σου έρχεται κανένα μήνυμα ότι πρέπει να προπληρώσεις για την επόμενη 2ετία και ξεχνάς να διακόψεις. Σου κόβουν λοιπόν την υπηρεσία. Θα σου χρεώσουν και τα 2000€ από την κάρτα σου; Αν η κάρτα δεν έχει ποσό να τραβήξει τι θα γίνει; Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Μια σημείωση, που πολλοί μπορεί να μην το γνωρίζουν: Οι ενώσεις καταναλωτών, πχ ΕΚΠΟΙΖΩ δεν βοηθάνε σε συναλλαγές μεταξύ μη καταναλωτών, δλδ B2B. Δεν το γνωρίζω. Σε πηγαίνουν δικαστικώς ίσως;
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2020 Πάντως τα χρηστά ήθη λένε ότι σε περίπτωση υπαναχώρησης από εργασιακό περιβάλλον, από αλλαγή όρων χρήσης κοκ, ως χρονικό διάστημα ορίζονται οι 30 ημέρες. Οι 120 είναι υπερβολικές, οπότε ακόμα και εκεί μπορείς να πατήσεις για να σπάσεις το συμβόλαιο μετά. Spoiler Επίσης είναι και η αγορά από απόσταση. Συνάπτεις τη νέα σύμβαση, και εντός 14 ημερών, πατάς εκεί, φυσικα να υπάρχει νέο συμβόλαιο και όχι το αρχικό, και δεν ξέρω αν έχει ισχύ σε B2B.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα